Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » U Zeleného draka

Iny nositel prstena

1, 2, 3
Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1736
Príspevok07.07.2007 - 14:12     Citovať
Ja suhlaism s hasicom13: nezalezi na rase, ba cim silnejsi by prsten niesol (vid.Gandalf, Galadriel), tym skor by pomocou nich prsten znicil svet. Nakoniec podlahne prstenu kazdy, v konecnom dosledku nejde ani o ich osobne vlastnosti, lebo cesta je prilis dlha, aby zalezalo na tej chvilke, o ktoru by mu vydrzali vzdorovat dlhsie, ak by boli odolnejsi ako ini. Mozno zalezi len na tom ci im ma kto pomoct a urobit za nich to rozhodnutie - alebo skor prinutit ich to urobit.
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3697
Príspevok07.07.2007 - 22:31     Citovať
Ja ked som teraz prekladal clanok o Sauronovi na moju skolsku stranku o PP, tak som narazil na pasaz, v ktorej stalo, ze s vytvorenim Jedneho prstena sa spajali dve rizika. Prve bolo, ze keby sa Prstena zmocnil niekto s volou silnejsou ako Sauron, mohol by sa stat jeho panom a druhym rizikom bolo, ze ak by niekto znicil Prsten, znicil by aj Saurona, co sa aj stalo. Mna vsak zaujima ta prva moznost. Myslite, ze keby si Prsten nasadi Gandalf alebo Galadriel, ze by Prsten ovladol ich, alebo oni Prsten? Lebo Gandlaf mal po tom, ako sa vratil zo Smrti obrovsku moc a urcite aj obrovsku silu vole a bol myslim najmocnejsim Maia. Co myslite, dokazal by rozkazovat Prstenu Moci?

Join the battle side by side with the King of the Reunited kingdom.

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 1736
Príspevok07.07.2007 - 22:39     Citovať
Podla mna teraz nasleduju dalsie 2 otazky: 1.) cije sila vole zavisla od toho ci je niekto Maia alebo Vala
2.)kolko bytosti mocnejsich ako Maia bolo v Stredozemi v cese, ked sa Prsten znova ozval a zacal intenzivnejsie hladat Saurona
Pohlavie:MužAmrafel
vala

Príspevky 315
Príspevok09.07.2007 - 10:48     Citovať
1) nie je, ak to beres indivdualne, vid faramir, videl ho na vlastne oci a nepodlahol mu, takisto ani aragorn alebo elfovia. ae vseobene aju maia a valari urcite silnejsiu volu
2) azda len bombadil

aura entuluva! zase svitne deň!
baruk khazad! khazad ai-menu! sekery trpaslíkov! idú na vás trpaslíci!
vala

Príspevky 1736
Príspevok09.07.2007 - 11:55     Citovať
Takze po Fealiathovom prispeni a zodpovedani predchadzajucich otazok si myslim, ze pri ukuti Prstena nebol v Stredozemi nik, kto by mal vacsiu volu ako Sauron, kedze sam bol vtedy najsilnejsi a mozeme len hadat ci mal Gandalf Biely vacsiu volu ako on, ale tym si nie som ista, lebo sa ani potom naodvazil superit so Sauronovov volou cez palantir
vala

Príspevky 3697
Príspevok13.07.2007 - 19:13     Citovať
Ale Gandalf mal predsa zakazane postavit svoju volu proti Sauronovej, rovnako ako vsetci Istari to mali zakazane, takze sa s nim nemohol stretnut v Palantire.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MužMelherucorma
vala

Príspevky 615
Príspevok13.07.2007 - 22:53     Citovať
Sak jasne, ze sa neodvazil postavit svoju volu proti Sauronovej. Mozno bol mocnejsi ako Sauron, ale ani on to nevedel s istotou. A od Gandalfa zaviselo prilis vela, vedel toho prilis vela, ak by zlyhal v suboji s palantirom, Sauron by sa dozvedel o vsetkych pohyboch svojich nepriatelov. Prosto, Gandalf si nemohol dovolit takto riskovat.

The world was fair, the mountains tall,
In Elder Days before the fall
Of mighty kings in Nargothrond
And Gondolin, who now beyond
The Western Sea have passed away:
The world was fair in Durin's Day.
vala

Príspevky 1736
Príspevok13.07.2007 - 23:17     Citovať
Myslim, ze Gandalfa samotneho dost zaujimalo ci by zvladol niest prsten Laughing
No najhorsie na tom je, ze neexistuje ziaden sposob, ako najst toho, kto ma vacsiu volu nez Sauron, da sa iba spekulovat
Pohlavie:MužMelherucorma
vala

Príspevky 615
Príspevok14.07.2007 - 01:00     Citovať
Mozno aj nejaky trpaslik by bol vhodny, no ale to sa nikdy nedozvieme. Najvhodnejsim bol predsa len Frodo.

The world was fair, the mountains tall,
In Elder Days before the fall
Of mighty kings in Nargothrond
And Gondolin, who now beyond
The Western Sea have passed away:
The world was fair in Durin's Day.
vala

Príspevky 1736
Príspevok14.07.2007 - 13:08     Citovať
Melherucorma Napísal(a):
Mozno aj nejaky trpaslik by bol vhodny, no ale to sa nikdy nedozvieme. Najvhodnejsim bol predsa len Frodo.

Suhlasim, kazdy ma svoje miesto v pribehu a miesto nositela prstena patri Frodovi
Reklama
vala

Príspevky 3697
Príspevok14.07.2007 - 21:29     Citovať
Melherucorma Napísal(a):
Sak jasne, ze sa neodvazil postavit svoju volu proti Sauronovej. Mozno bol mocnejsi ako Sauron, ale ani on to nevedel s istotou. A od Gandalfa zaviselo prilis vela, vedel toho prilis vela, ak by zlyhal v suboji s palantirom, Sauron by sa dozvedel o vsetkych pohyboch svojich nepriatelov. Prosto, Gandalf si nemohol dovolit takto riskovat.

Gangalf sa neodvazil postavit svoju volu proti Sauronovej z toho dovodu, ze to mal zakazane od Valar a Erua, nie koli tomu, ze sa bal.

www.lotrgame.forumup.sk
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3
Strana 3 z 3

Google