Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » U Skákavého poníka

1 a 2 Svetova vojna.

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  

Zaujima Vas toto obdobie?
Ano
90%
 90%  [ 37 ]
Nie
9%
 9%  [ 4 ]
Celkom hlasov : 41

Pohlavie:ŽenaNienor
vala

Príspevky 796
Príspevok18.08.2007 - 18:26     Citovať
Ely Napísal(a):
nechapem ako si mozete mysliet ze svetove vojny su super asi malo kto z vas cital knihi od remarka lebo maju nieco do seba su plne presnych opisov vojny z prvej ruky...vojna jeho opisom vobec nieje super.dalsia dobra kniha ktora opisuje hrozy vojny je ohen od barbusa a ked si to precitate verim ze zmenite nazor....vojna vobec nieje pekna,tolko smrti a naco?len tak vyhasnute zivoty pre niekoho ineho,pre nejakych politykov a ich zivot v blahobite.aj ja som isty cas chcela byt vojak ale ludia to je horor...neviem kolko vojnovych filmov ste videli ale takych fakt dobrych,napr cierny jastrab zostreleny...si predstavte ze mata kopec kamosov a ked pride bitka tak polovice z nich zomrie ,a niektory su tak zohaveny ze ich vobec nepoznate,vsade pocut zufale vykriky vasich znamicha vy sa s toho idete zblaznit... :crazy: Sad

Ale ja nehovorim že je nejaka pekná alebo že som chcela aby bola ale je zaujímave učiť sa o tom a vedieť toho veľa. Čítala som dosť kníh kde opisujú vojnu a nechcela by so ju zažiť ale je to fascinujúce. Tiež som videla kopu filmov- veeeľmi smutných napr. We were soldiers, Band of brothers , Thin red line, Letters from Iwo Jima...- pritom som skoro plakala a aj tak ma to zaujíma čím viac filmov vidím a viac kníh čítam tým ma k WW II. viac ťahá. Za každým vojakom v meste sa stále obzerám a minule sme boli na oslavu 8. mája v meste kde bola Profesionálna armáda a boli tam vystavené tanky, mínomety a vrtuuuuuuulniiiiikkkkkk :drool: a boli nádherné aj keď spôsobujú takú škodu Sad

http://www.youtube.com/watch?v=RaiNWRunTUc

http://www.travian.sk/?uc=sk1_39912
Pohlavie:Ženalallaith
dunadan

Príspevky 78
Príspevok18.08.2007 - 18:48     Citovať
Nienor Napísal(a):
Ely Napísal(a):
nechapem ako si mozete mysliet ze svetove vojny su super asi malo kto z vas cital knihi od remarka lebo maju nieco do seba su plne presnych opisov vojny z prvej ruky...vojna jeho opisom vobec nieje super.dalsia dobra kniha ktora opisuje hrozy vojny je ohen od barbusa a ked si to precitate verim ze zmenite nazor....vojna vobec nieje pekna,tolko smrti a naco?len tak vyhasnute zivoty pre niekoho ineho,pre nejakych politykov a ich zivot v blahobite.aj ja som isty cas chcela byt vojak ale ludia to je horor...neviem kolko vojnovych filmov ste videli ale takych fakt dobrych,napr cierny jastrab zostreleny...si predstavte ze mata kopec kamosov a ked pride bitka tak polovice z nich zomrie ,a niektory su tak zohaveny ze ich vobec nepoznate,vsade pocut zufale vykriky vasich znamicha vy sa s toho idete zblaznit... :crazy: Sad

Ale ja nehovorim že je nejaka pekná alebo že som chcela aby bola ale je zaujímave učiť sa o tom a vedieť toho veľa. Čítala som dosť kníh kde opisujú vojnu a nechcela by so ju zažiť ale je to fascinujúce. Tiež som videla kopu filmov- veeeľmi smutných napr. We were soldiers, Band of brothers , Thin red line, Letters from Iwo Jima...- pritom som skoro plakala a aj tak ma to zaujíma čím viac filmov vidím a viac kníh čítam tým ma k WW II. viac ťahá. Za každým vojakom v meste sa stále obzerám a minule sme boli na oslavu 8. mája v meste kde bola Profesionálna armáda a boli tam vystavené tanky, mínomety a vrtuuuuuuulniiiiikkkkkk :drool: a boli nádherné aj keď spôsobujú takú škodu Sad
vojna nieje fascinujuca podla mnasu fascinujuce pribehy ludi ktori to prezili na vlastnej kozi...v profesionalnej armade mam bratranca a velmi sa o neho bojim...a pri tej katastrofe ked sa v januari zrutilo lietadlo pri madarskych hraniciach mi zahinul znami tak moc nemam rada veci s tym spojene :thumbd: mas pravdu je to zaujimave citanie alebo dojimave filmi ale realita je o inom ...
Pohlavie:Ženalallaith
dunadan

Príspevky 78
Príspevok18.08.2007 - 18:51     Citovať
no ked ti mam pravdu povedat aj ja obzriem za kazdim vojakom...ked tie uniformi su take pekne...aj vrtulniky a cele ich vybavenie ...no ked mi bratranek hovoril o ich vycviku tak ma presla chut byt vojakom alebo niecim podobnym
vala

Príspevky 796
Príspevok18.08.2007 - 19:01     Citovať
lallaith Napísal(a):
no ked ti mam pravdu povedat aj ja obzriem za kazdim vojakom...ked tie uniformi su take pekne...aj vrtulniky a cele ich vybavenie ...no ked mi bratranek hovoril o ich vycviku tak ma presla chut byt vojakom alebo niecim podobnym

No vĂ˝cvik je naozaj tvrdĂ˝. Treba maĹĄ aj dobrĂş psychiku. Ale keÄŹ vidíš vojaka tak vieš ÄŤĂ­m prešiel a to vzbudzuje dosĹĄ veÄľkĂ˝ rešpekt aspoĹ? u mĹ?a Very Happy

Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3677
Príspevok19.08.2007 - 21:00     Citovať
Keby len u teba, aj u mna. Moj kamarat velmi dobry je tiez velky zazratec do druhej svetovej. Tiez ma to celkom zaujima, ale ked si to tak zoberiete, tak cely pokrok ludstva je vlastne len z vojen. Nechcem sa vojen zastavat, nie som nejaky uchyl ktoremu sa paci ked umieraju ludia, no je to skratka tak, pri vojne bezi priemysel, vyskum, jedna strana sa snazi byt lepsia ako druha a to posuva ludstvo a jeho techniku dopredu. Zvysne pokoroky su vlastne dielom nahody (a ak nie vsetky, tak drviva vacsina), len tieto su systematicky dosiahnute. Vojna takisto vytrhla Nemecko a USA z hosp. krizy, takze aj hospodarsky pomaha. Nechcem sa zastavat niecoho ako je vojna, no tieto veci nemozme prehliadat.

Apropause, zvhnutie atomovej bomby na Hirosimu. Musime sa na to pozerat z pohladu americkeho prezidenta. Ak mate na vyber 100 000 mrtvych vlastnych vojakov a 1 000 000 mrtvych nepriatelov, co si vyberiete? Berte do uvahy aj to, ze Japonci by sa nikdy nevzdali, ak by nebola demonstrovana sila jadroveho vybuchu a dokonca sa vzdali len preto, lebo sa niekde dopoculi a uverili tomu, ze americania maju podobnych bomb 100 aj ked v skutocnosti mali len tri. Ale kamenom urazu japonskej kapitulacie bolo to, ze bola ziadana bezpodmienecna kapitulacia a Japonci ziadali, aby sa nijako nedotkla ich bozskeho cisara Hirohita, to bolo dovodom, preco kluckovali a musela byt pouzita atomova bomba. Takto zomrela masa ludi, no zabranilo sa tym mozno este vacsiemu krviprelievaniu, ktore by mohlo nastat pri masivnej pozemnej kampani. Netvrdim, ze pouzitie atomky bolo dobrym riesenim, no v danej dobe to bolo "mensie zlo". A nutno povedat, ze americky prezident v tej dobe nemal ziadne poznatky o tom, co moze sposobit jadrovy utok, co moze sposobit oziarenie.

Join the battle side by side with the King of the Reunited kingdom.

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 796
Príspevok20.08.2007 - 10:29     Citovať
Minule išiel na History zaujímavý dokument o atómovej bombe ktorú zhodili na Hirošimu. Boli tam rozhovory s ľuďmi ktorí to prežili aj tými čo boli v lietadle. Japoncov niekoľko krát varovali aby sa vzdali ale Japonci si mysleli že im to hovoria preto lebo už sú na pokraji síl. No keby Japonci vedeli čo na nich potom zhodia vzdali by sa skôr. Sad

Pohlavie:ŽenaArwen
vala

Príspevky 572
Príspevok20.08.2007 - 11:32     Citovať
Ely Napísal(a):
Arwen Napísal(a):
Prvá svetová ma ani tak nezaujala ako druhá.Ja vôbec neviem prečo ma to tak chytilo, ale nejako som sa do 30. a 40. rokov zamilovala.Ale fakt to neviem vysvetliť,proste ma to k tomuto obdobiu strašne ťahá...

aj ja mám rada toto obdobie. Strašne sa mi páči hudba čo vtedy frčala. Rolling Eyes A 1. a 2. sv. vojnu mám tiež veľmi rada proste tie fakty Smile

O áno,tá hudba :wub: ...jazz,blues,swing... :heart:

vala

Príspevky 3677
Príspevok20.08.2007 - 11:52     Citovať
Nienor Napísal(a):
Minule išiel na History zaujímavý dokument o atómovej bombe ktorú zhodili na Hirošimu. Boli tam rozhovory s ľuďmi ktorí to prežili aj tými čo boli v lietadle. Japoncov niekoľko krát varovali aby sa vzdali ale Japonci si mysleli že im to hovoria preto lebo už sú na pokraji síl. No keby Japonci vedeli čo na nich potom zhodia vzdali by sa skôr. Sad

Japonci boli vzdycky cudni. Ci ich samuraji, alebo kamikadze, ale vlastne cele ich zmyslanie je z pohladu priemerneho Europane divne az chore.

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 796
Príspevok21.08.2007 - 15:32     Citovať
Fealiath Napísal(a):
Japonci boli vzdycky cudni. Ci ich samuraji, alebo kamikadze, ale vlastne cele ich zmyslanie je z pohladu priemerneho Europane divne az chore.

Pre mĹ?a nie. Japoncov zboĹľĹ?ujem. Najme Samurajov. :drool: Mali krásne meÄŤe. No Kamikadze ani tak nie, ale je to fascinujĂşce. Smile

Pohlavie:MužDaan
elf

Príspevky 153
Príspevok21.08.2007 - 16:12     Citovať
Fealiath Napísal(a):

Hm, mna zase Japonsko dost zaujima a nemyslim, ze ludia tam su nejaki "divni"... Naopak, cele to je fascinujuce.. Co ti je cudne na samourajoch? Podla mna maju skvelu mytologiu, uzasne zvyky a tradicie, ktore sa dodrzuju dodnes... Pravdepodobne ty teraz myslis na samovrazdy, pred ktorymi samuraji nemali ziadne zabarany.. Ale treba to brat tak, ze pre nich to bola cestna smrt. Ako si povedal, maju ine zmyslanie, ale to neznamena, ze sa nedaju trochu pochopit.. After all, pozri sa na ine, vyslovene krasne a dobre veci.. Ako napriklad ich jedinecna kultura, umenie, sposob pisma.. No a v sucasnosti su Japonci narod, s vysokou urovnou technickej vyspelosti... Pre priklad zoberme si taku kybernetiku..

Ok, viem, ze som kus OT, tak sa nenahnevam, ked tento post niekto zmaze.. >_<
Reklama
vala

Príspevky 3677
Príspevok25.08.2007 - 19:18     Citovať
Ja myslim ich terajsiu kulturu, ich sposob zabavy a ine veci, nechcem to tu rozpitvavat. Ano, samuraji mi boli cudni pre ich samovrazdy, mne to pride divne, aj kopa inych veci a nemusia byt zrovna na samurajoch. Pride mi divne to, ze nepoznaju dovolenky, robia a ucia sa aj v sobotu, nemaju marodky, smutocna farba je pre nich biela (aspon myslim), ich najvacsia zabava je karaoke a predpovedaju, kedy budu kvitnut stromy. A este aj dalsie veci, no kedze nechcem porusovat moralny kodex fora, nebuduem ich menovat.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MužHurin
vala

Príspevky 282
Príspevok26.08.2007 - 14:39     Citovať
neni toto tu nahodou tema o svetovych vojnach???????????????

Lacho calad! Drego morn!

!!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
viac info: www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 3677
Príspevok27.08.2007 - 23:09     Citovať
Je, mas pravdu, no aj Japonci sa zapojili do nej, takze nie sme az tak moc z cesty ako by sa mohlo zdat, no je prevda, ze by sme uz mali koncit debatu, alebo ju presunut. Ja som za koniec.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:ŽenaAlmiel
vala

Príspevky 958
Príspevok22.09.2007 - 22:38     Citovať
Arwen Napísal(a):
Ely Napísal(a):
Arwen Napísal(a):
Prvá svetová ma ani tak nezaujala ako druhá.Ja vôbec neviem prečo ma to tak chytilo, ale nejako som sa do 30. a 40. rokov zamilovala.Ale fakt to neviem vysvetliť,proste ma to k tomuto obdobiu strašne ťahá...

aj ja mám rada toto obdobie. Strašne sa mi páči hudba čo vtedy frčala. Rolling Eyes A 1. a 2. sv. vojnu mám tiež veľmi rada proste tie fakty Smile

O áno,tá hudba :wub: ...jazz,blues,swing... :heart:

si moj ÄŤlovek...... uzasna hudba :headphonedance:

Viac info: www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MužDaan
elf

Príspevky 153
Príspevok24.10.2007 - 15:54     Citovať
Fealiath: biela, smutocna farba - to podla mna nie je nic nezvycajne, pre mnoho kultur je prave biela povazovana za "negativnu" farbu.
Mimochodom, ak sa farba tvojej aury zmeni na bielu, znamena to blizkost smrti, psychicke problemy a nerovnovahu duse.

Pracovny vikend - nj, ale mozno vdaka tomu su o 4 levely dalej nez zvysok sveta... >_<

No a take srandy ako karaoke, predpoved kvitnutia, "marodky" to su uplne zbytocnosti koli ktorym sa imho urcite neoplati sudit narod.. ^^

To stay on topic:
Citali ste knihu Na Zapade nic nove? Podla mna je tam skvelo vystihnuta zbytocnost vojny, pocity a osudy ludi, ktorych sa vojna priamo dotykala.. Mladi chalani, donuteni zabijat. "Sme opustenĂ­ ako deti a skĂşsenĂ­ ako starĂ­ Äľudia, sme surovĂ­ a smutnĂ­ a povrchnĂ­ - myslĂ­m, Ĺľe sme stratenĂ­." Najlepsi bol vsak koniec. Ked padol Paul (main postava, rozpravac deja), z bojiska prisla sprava, ze "na zapade nic nove" ... Pre obycajnych ludi a hlavne pre politikov, naozaj nic nove, akurat, ze prave zomrel posledny clovek z celej triedy, ktora isla bojovat na front... + milionove straty dalsich ludskych zivotov na konci vojny, ale inak naozaj nic nove..

Kukal som si k 1.sv vojne aj rozne videa a zaujalo ma hlavne toto: http://youtube.com/watch?v=jW90MxnwL2U
Song, ktory tam pocut sa vola Paschendale od Ironov a ked si precitate text, zistite, ze je to uplne genialna piesen. Su v nej zivo vyjadrene pocity vojaka, ktory bojoval v jednej z najkrutejsich bitiek vojny, myslim, ze tento song je naozajstnou poctou.

In a foreign field he lay...
Lonely soldier - unknown grave.
On his dying words he prays:
"Tell the world of Paschendale"

http://youtube.com/watch?v=U8QDQ1mMTa0
The Longest Day... Tiez Iron Maiden, text pojednava o Dni D... Vylodenie v Normandii, operacia Overlord.. The Longest Day.

Blb sa cita z kazdej strany rovnako :)
Pohlavie:Muželficek
hobit

Príspevky 29
Príspevok12.05.2008 - 14:25     Citovať
neviem co je chore na samurajoch....obhajovat cest harakiri(ritualna samovrazda) je drsne ale cestne....radsej zomriet ako byt poskvrneny....dodnes by patrili medzi najsilnejsich bojovnikov keby neboli vymyslene strelne zbrne typu puska atd...kamikaze mozno je primitivne a chore,ale ak by bolo ich zmyslanie take chore tak by neboli tam kde su dnes...tusim druhy najrozvinutejsi stat..kazdy ma doma nieco co bolo z japonska...ci uz je to tv,pc....k druhej svetovej podotknut len to ze sa mali postavit na lepsiu stranu...

Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2803
Príspevok12.05.2008 - 20:39     Citovať
Ja teraz o vojne z ineho sudka:...totiz obe vojny boli zverstva v dejinach ludstva, ale pocas druhej svetovej lietali tieto uzasne, nadherne stihacky . Spitfire - no nadhera :wub: :wub:
http://www.aeroflight.co.uk/types/uk/supermarine/spitfireI-III/spitfire.jpg

vala

Príspevky 282
Príspevok12.05.2008 - 21:12     Citovať
Menelya Napísal(a):
Ja teraz o vojne z ineho sudka:...totiz obe vojny boli zverstva v dejinach ludstva, ale pocas druhej svetovej lietali tieto uzasne, nadherne stihacky . Spitfire - no nadhera :wub: :wub:
http://www.aeroflight.co.uk/types/uk/supermarine/spitfireI-III/spitfire.jpg

Spitfire je surer stihacka. Motor Rolls Royce , rychla, obratna... no kraaaasa. Mojim snom je sa v nej raz preletiet.

Ale ani nemecke Meseschmity neboli najhorsie.

Lacho calad! Drego morn!

Naposledy upravil Hurin dňa 13.05.2008 - 21:58, celkom upravené 1 krát
vala

Príspevky 2803
Príspevok12.05.2008 - 21:18     Citovať
Hmmm, neboli zle - ale viac sa mi pacia stihacky Hurricane...no ale Spit. je Spit :wub: ...a ja sa chcem v takom previeeezt Crying or Very sad

vala

Príspevky 3677
Príspevok13.05.2008 - 15:26     Citovať
Jo, ked sa budete prevazat v tom Spitfire-i, tak ja vas ponahanam na Messerschmite. Laughing Bude haluz Cool

Mimochodom, Hurin- Rolls Royce sa to pise Very Happy Cool

www.lotrgame.forumup.sk
Reklama
Pohlavie:Muželficek
hobit

Príspevky 29
Príspevok13.05.2008 - 18:05     Citovať
ale co take stihacky....taky nemecky bombarder Focke-Wulf Fw 200 Condor to bolo nieco

vala

Príspevky 282
Príspevok13.05.2008 - 22:01     Citovať
Fealiath Napísal(a):
Jo, ked sa budete prevazat v tom Spitfire-i, tak ja vas ponahanam na Messerschmite. Laughing Bude haluz Cool

pochybujem ze by meseschmit dobehol supermarine spitfire. To skor mi ponahaname teba a TO bude sranda Laughing Laughing Laughing

Lacho calad! Drego morn!

vala

Príspevky 3677
Príspevok14.05.2008 - 09:34     Citovať
Sorry ze ti kazim radost, ale je to blbost, to ze Messerschmitt by nedokazal prehnat Spitfire, kedze ku koncu vojny existovali modely Messersmittov, ktore by to bez problemov dokazali, pretoze mali vyssiu rychlost ako Spitfire. Toto mi povedal kamarat, ktory je do 2.svetovej zazraty podobne ako Aiwendill do PP (co je brutalne velka zazratost). Mno a kedze sme sa nebavili o ziadnom konkretnom modele, tak z toho vyplyva, ze si kecaaaaaaaaaaaal Smile :iconlick:

No a kedze sme OT tak by sme mali radsej koncit, kym sa plamen OT nerozhori az moc Laughing

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 2803
Príspevok14.05.2008 - 11:03     Citovať
Taaaaak. A teraz citajte pozorne, lebo tieto debaty sa mi uz prestavaju pacit!

1. Feli - tento OT nezacal nik iny iba ty - Hurin len regoval na tvoj prispevok.
2. Kedze tu nikto neriesil konkretne obdobie vojny - teda je rozdiel zaciatok a koniec - tak z toho vyplyva ze Hurin NEKECAL - pretoze zo zaciatku boli Sipitfire skutocne bezkonkurencne najlepsie lietadla.

vala

Príspevky 3677
Príspevok14.05.2008 - 11:14     Citovať
Mozno na spojeneckej strane boli najlepsie. Spitfire boli zo zaciatku jedine lietadla, ktore mohli svojimi vlastnostami konkurovat nemeckym stihackam. Tiez to mam z overeneho pramena. Potom sa do vojny zapojili Mustangy a uz to bolo vsetko o trochu niecom inom, lebo tie boli dobre a bolo ich zaroven aj vela, no Messerchmitty dokazali Spitfire-y prehnat bez problemov, nezalezi od toho kedy.

Co sa tyka toho, ci riesil alebo neriesil nejake konkretne obdobie vojny, tak to znamena ze sa bavime o celej vojne a tym padom kecal.

Apropo, to ci len odpovedal na moj prispevok. Kazdy kto sa do OT zapoji je rovnako vinny. Ci uz povodca za to ze ho zacal, alebo ostatni ucastnici za to, ze ho rozvinuli, tak u nerob zo mna toho najhorsieho a z Hurina neviniatko. My vieme ze co sa Hurina tyka tak nemas celkom objektivny nazor Cool (a toto nie je prvy raz co to pozorujem Smile ).

www.lotrgame.forumup.sk
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  
Strana 7 z 8

Google