Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Obsah fóra forum.panprstenov.com » U Skákavého poníka

1 a 2 Svetova vojna.

Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Ďalší

Zaujima Vas toto obdobie?
Ano
90%
 90%  [ 37 ]
Nie
9%
 9%  [ 4 ]
Celkom hlasov : 41

Pohlavie:MužAmrafel
vala

Príspevky 315
Príspevok16.05.2007 - 20:21     Odpovedať s citátom
Eye of Sauron Napísal(a):
hitler prehral vojnu ked navrhol plan barbarossa...neviem preco sa musel tiskat do moskvy ked paliva mal dost na vyhratie vojny a zo stalinom bol kamarat...inak vojnu neposral ani tak hitler jak jeho generalovia

praveze hitler to dokaslal kecanim do vojny. bez hitlerovych zasahov by nemci mozno vyhrali bitku o britaniu a moskvu by obsadili este pred prichodom zimy

aura entuluva! zase svitne deň!
baruk khazad! khazad ai-menu! sekery trpaslíkov! idú na vás trpaslíci!
Pohlavie:MužHurin
vala

Príspevky 275
Príspevok19.05.2007 - 00:34     Odpovedať s citátom
Tak ze k tej bytke o britaniu, keby anglani neboli podprovany z USA tak to dlho nepotiahnu
zasluhy tam mali aj piloti z cskoslovenska

niebvsetci nemecky generali boli blbi, vezmite si takeho Romela a chlapik(meno neviem) co pripravoval taku operaciu vybezok tiez nemal v hlave seno

stalin bol riadny kus vola, sociopat, paranoidny posuk a ma na svedomi ovela viac ludi ako Hitler
a rusi uz nesu silny,ved v afganistane dostali riadne na frak

neviem kto to tu mal to s tou vojnou a preriedovanim ludstva, ale jedna vec je pravda a to , ze vojna posuva technycky aj lekarsky vyvoj do predu

neberte ma teraz ako nejakeho obhajcu vojny a nemcov, tiez ich nemam v laske, ja len konstatujem

P.S. kaslite na pravopis, nikto neni dokonali

Lacho calad! Drego morn!
vala

Príspevky 315
Príspevok19.05.2007 - 09:42     Odpovedať s citátom
1) blbost. americki stihaci nepomohli takmer vobec a vdaka nemeckej blokade sa do aglicka vela konvojov nedostalo. a cechoslovaci moc nepomohli, to skor poliaci a francuzi

2) rommel bol genius, skoda ze bol nemec

3) bol vol, ale nastastie hitler este vacsi

4) vojna v afganistane bola ina ako vsetky ostatne. pre tych, co tam nepoznaju teren, je afganistan nocna mora. povstalci mohli rusov prepadat, a oni ani nevedeli odkial. navyse afganci mali velku podporu zo zapadu

5) hlavne pozitivum 2 sv. vojny je, ze v europe konecne bude trvaly mier, a ze vlady prijali tvrsie opatrenia proti nacionalistom a rasistom

vala

Príspevky 275
Príspevok19.05.2007 - 15:54     Odpovedať s citátom
Nehovoril som ze amici tam lietali, mzslel som to ze im dodavali potrebne "suroviny" na to aby sa udrzali
A ta nemecka blokada nebola az taka ucinna, aj ked potopili vela lodi vela sa ich aj dostalo do ciela

A u RAF lietalo vela dobrovolnikov z mnohych krajin a ja ich nepodcenujem, ale taktiez netreba podcenovat ani prinos nasich pilotov

Este k tej vojne v Afganistane, rusi to nemohli vyhrat, tak ako amici nemoli vyhrat vietnamsku vojnu, lebo proti gerile nemas sancu

Lacho calad! Drego morn!
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3619
Príspevok19.05.2007 - 18:58     Odpovedať s citátom
Afganistan bol ruskym Vietnamom... (chapete ako to myslim, nie? )

A proti guerile mas sancu, ale tomu sa potom hovori genocida... Smile

I carry the light & fire. I and the storm...

Ticho, nevidím!
Pohlavie:MužGrRrg
vala

Príspevky 477
Príspevok30.05.2007 - 16:34     Odpovedať s citátom
videli ste film Fly Boys tak by som chcel bojovat v 1.svetovej(ak to bolo s tej doby ale tie lietadla asi boli) dal by som ti nemcurom! :bangin: :eek2:

vala

Príspevky 275
Príspevok30.05.2007 - 16:56     Odpovedať s citátom
jasne, dobry film a dvojplosniky su super lietadla, keby som mohol tak si hned zalietam, ale pacia sa mi aj lietadla z druhej svetovej

Lacho calad! Drego morn!
Pohlavie:MužGelmir Tarlos ar Ciryatan
vala

Príspevky 233
Príspevok30.05.2007 - 20:40     Odpovedať s citátom
Inak všímate si že dokumenty i filmy sú vacsinou iba o 2.s.v.?Už mám na to nervy nič iné nevidím iba pochodujúcich ruských zajatcov,Churchila medzi ruinami Londýna,spojeneckých vojakov vyskakujúcich na Omaha beach a iné každému známe výjavy.

Nai tielyer nauvar laiquë ar hwesta aldamolyanna

Naposledy upravil Gelmir Tarlos ar Ciryatan dňa 01.06.2007 - 19:37, celkom upravené 1 krát
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3619
Príspevok31.05.2007 - 16:16     Odpovedať s citátom
zalezi od toho, na aky dokument natrafis. Tieto momenty su najznamejsie, preto je o nich najviac dokumentov.

I carry the light & fire. I and the storm...

Ticho, nevidím!
vala

Príspevky 275
Príspevok02.06.2007 - 19:31     Odpovedať s citátom
ja som videl aj dokument o 1.SV, tusim ze chodil na stv2, ale z vychodneho frontu je strasne malo veci skoro ziaden film

Lacho calad! Drego morn!
Reklama
Pohlavie:MužEye of Sauron
hobit

Príspevky 28
Príspevok08.06.2007 - 22:15     Odpovedať s citátom
a strasne malo filmov z prvej svetovej je a to iste aj o dokumentarnych.

http://www.travian.sk/?uc=sk1_15011

http://www.TheCrims.com/?rid=7358238
vala

Príspevky 275
Príspevok11.06.2007 - 13:59     Odpovedať s citátom
co hovorite na namorne bitky zo svetovich vojen?
a ktora akcia na mori je vasa najoblubenejsia?

Lacho calad! Drego morn!
vala

Príspevky 315
Príspevok11.06.2007 - 20:08     Odpovedať s citátom
bitka o atlantik bola imo najzaujimavejsia

Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2741
Príspevok11.06.2007 - 21:17     Odpovedať s citátom
podla mna je dost morbidne mat "oblubenu bitku"...zomierali tam mladi ludia a to celkom zbytocne...

...On nás zo svojej vôle zrodil slovom pravdy, aby sme boli ako prvotiny jeho stvorenia...
vala

Príspevky 275
Príspevok12.06.2007 - 11:53     Odpovedať s citátom
mlady ludia zomieraju vzdi a vsade
mlady, stary, zeny, deti, bolo to tu od jaziva a neda sa s tim nic robit

a mat oblubenu bitku je asi take morbidne ako mat oblubeny horor, alebo vojnovy film

Lacho calad! Drego morn!
Pohlavie:MužMelherucorma
vala

Príspevky 615
Príspevok12.06.2007 - 16:15     Odpovedať s citátom
No umieraju, ale nie v takom pocte ako vo vojne a k tomu este tak neprirodzene. Teda nehovorim, o bitkach sa dobre pocuva a je to pre mna aj dost zaujimave z historickeho hladiska, ale bitky som sa nezucastnil, dufam ze sa jej nezucastnim a neprajem sa jej zucastnit nikomu.

The world was fair, the mountains tall,
In Elder Days before the fall
Of mighty kings in Nargothrond
And Gondolin, who now beyond
The Western Sea have passed away:
The world was fair in Durin's Day.
vala

Príspevky 275
Príspevok12.06.2007 - 18:22     Odpovedať s citátom
Dobre, tak polozim svoju otazku inak, aby som sa vyhol obvineniam z morbidnosti.
Mate v druhej alebo prvej svetovej vojne nejaku bitku, namornu alebo pozemnu, ktora vas nejakim sposobom zaujala?

Mna napriklad zaujal lov na lod Bismark, bitka pri Kurzku a ak si na nieco este spomeniem tak doplnim

Lacho calad! Drego morn!
Pohlavie:MužMelherucorma
vala

Príspevky 615
Príspevok12.06.2007 - 21:02     Odpovedať s citátom
Nie nie, ja som ta nepovazoval za morbineho. Smile Ja ta akoze celkove chapem, viem, ze si to nemyslel zase tak, ze sa ti pacilo, ze tam ludia zomierali. Teda aj ja mam bitky, v ktorych obdivujem strategie boja a tak. Ale o tie dve svetove vojny sa nejak nezaujimam, mam radsej starovek a stredovek.

The world was fair, the mountains tall,
In Elder Days before the fall
Of mighty kings in Nargothrond
And Gondolin, who now beyond
The Western Sea have passed away:
The world was fair in Durin's Day.
Pohlavie:MužMaedhros
vala

Príspevky 935
Príspevok12.06.2007 - 21:04     Odpovedať s citátom
presne tak Melherucorma ....stare dobre mece a stity.... :iconlick:

.....................x
Pohlavie:ŽenaArwen
vala

Príspevky 570
Príspevok13.06.2007 - 11:44     Odpovedať s citátom
Prvá svetová ma ani tak nezaujala ako druhá.Ja vôbec neviem prečo ma to tak chytilo, ale nejako som sa do 30. a 40. rokov zamilovala.Ale fakt to neviem vysvetliť,proste ma to k tomuto obdobiu strašne ťahá...

Reklama
Pohlavie:ŽenaAlmiel
vala

Príspevky 902
Príspevok17.08.2007 - 19:32     Odpovedať s citátom
Arwen Napísal(a):
Prvá svetová ma ani tak nezaujala ako druhá.Ja vôbec neviem prečo ma to tak chytilo, ale nejako som sa do 30. a 40. rokov zamilovala.Ale fakt to neviem vysvetliť,proste ma to k tomuto obdobiu strašne ťahá...

aj ja mám rada toto obdobie. Strašne sa mi páči hudba čo vtedy frčala. Rolling Eyes A 1. a 2. sv. vojnu mám tiež veľmi rada proste tie fakty Smile
Pohlavie:ŽenaLeya
vala

Príspevky 467
Príspevok18.08.2007 - 15:58     Odpovedať s citátom
Hurin Napísal(a):
Dobre, tak polozim svoju otazku inak, aby som sa vyhol obvineniam z morbidnosti.
Mate v druhej alebo prvej svetovej vojne nejaku bitku, namornu alebo pozemnu, ktora vas nejakim sposobom zaujala?

Mna napriklad zaujal lov na lod Bismark, bitka pri Kurzku a ak si na nieco este spomeniem tak doplnim

mna zasa zaujala bitka o ostrov Okinawa tusim ze tam zacali japonci pouzivat organizovanych Kamikaze...dost drsne a fanaticke ale zaujimave.... Confused

All I want and all I need, is to see my enemies bleed...
Pohlavie:ŽenaNienor
vala

Príspevky 796
Príspevok18.08.2007 - 17:52     Odpovedať s citátom
Ely Napísal(a):
Arwen Napísal(a):

aj ja mám rada toto obdobie. Strašne sa mi páči hudba čo vtedy frčala. Rolling Eyes A 1. a 2. sv. vojnu mám tiež veľmi rada proste tie fakty Smile

30. roky tieĹľ zboĹľĹ?ujem. Asi kvĂ´li mafii a tomu mestu no neviem. Hudba vtedy bola tieĹľ super- no neviem takĂş zohnaĹĄ teoreticky ani neviem presne ÄŤo hÄľadaĹĄ Sad
A WW II. je tiež skvelá. Vojaci, lietadlá, tanky a všetko okolo... Sestra je do druhej svetovej úplne zažratá ( kvôli tomu chce byť vojak hoc je zrejme že nebude Sad ) a preto máme doma kopu kníh o WW II. Najlepšia je asi Západná fronta kde je pozastrčovaných plno máp a dokumentov jedine zle je na tom že v knihe je trochu malo informácii ale :grindance:

http://www.youtube.com/watch?v=RaiNWRunTUc

http://www.travian.sk/?uc=sk1_39912
Pohlavie:ŽenaAlmiel
vala

Príspevky 902
Príspevok18.08.2007 - 18:06     Odpovedať s citátom
nechapem ako si mozete mysliet ze svetove vojny su super asi malo kto z vas cital knihi od remarka lebo maju nieco do seba su plne presnych opisov vojny z prvej ruky...vojna jeho opisom vobec nieje super.dalsia dobra kniha ktora opisuje hrozy vojny je ohen od barbusa a ked si to precitate verim ze zmenite nazor....vojna vobec nieje pekna,tolko smrti a naco?len tak vyhasnute zivoty pre niekoho ineho,pre nejakych politykov a ich zivot v blahobite.aj ja som isty cas chcela byt vojak ale ludia to je horor...neviem kolko vojnovych filmov ste videli ale takych fakt dobrych,napr cierny jastrab zostreleny...si predstavte ze mata kopec kamosov a ked pride bitka tak polovice z nich zomrie ,a niektory su tak zohaveny ze ich vobec nepoznate,vsade pocut zufale vykriky vasich znamicha vy sa s toho idete zblaznit... :crazy: Sad
Pohlavie:Ženalallaith
dunadan

Príspevky 78
Príspevok18.08.2007 - 18:13     Odpovedať s citátom
Ely Napísal(a):
nechapem ako si mozete mysliet ze svetove vojny su super asi malo kto z vas cital knihi od remarka lebo maju nieco do seba su plne presnych opisov vojny z prvej ruky...vojna jeho opisom vobec nieje super.dalsia dobra kniha ktora opisuje hrozy vojny je ohen od barbusa a ked si to precitate verim ze zmenite nazor....vojna vobec nieje pekna,tolko smrti a naco?len tak vyhasnute zivoty pre niekoho ineho,pre nejakych politykov a ich zivot v blahobite.aj ja som isty cas chcela byt vojak ale ludia to je horor...neviem kolko vojnovych filmov ste videli ale takych fakt dobrych,napr cierny jastrab zostreleny...si predstavte ze mata kopec kamosov a ked pride bitka tak polovice z nich zomrie ,a niektory su tak zohaveny ze ich vobec nepoznate,vsade pocut zufale vykriky vasich znamicha vy sa s toho idete zblaznit... :crazy: Sad
vojna je fakt hroza je to des a peklo na zemi .skratka nieco neopisatelne .ak niekto sledoval teraz na stv2 dokumenty na hirosime uz ho vojna mozno tak nefascinuje,lebo na nej nieje to co by stalo za zmienku ...mozno len hrdinovia ktory zomru a obetuju sa pre niekoho kto si to mozno ani nezasluzi,je to nepochopitelne ake zverstva dokaze clovek spachat vid priklad hirosima....americania vraj nemali inu moznost ako zastavit vojnu len tou bombou...ktorej nasledky vidiet aj dnes...alebo taky stalin a hitler...no co je na tom krasne a fascinujuce ludi ,ktory chcu byt vojakmi nechapem.praco chcu riskovat zivoty za sny niekoho ineho...no ale v nemecku to bolo ine ony riskovali lebo boli totalne oblbnuty fuhrerovimi recami o cistej rase...vojna je skratka nieco co pochadza od diabla.....a tomu verte
Odoslať novú tému Nová téma   Odpovedať na tému Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Ďalší
Strana 6 z 8

c

Google