Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » U Skákavého poníka

1 a 2 Svetova vojna.

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  

Zaujima Vas toto obdobie?
Ano
90%
 90%  [ 37 ]
Nie
9%
 9%  [ 4 ]
Celkom hlasov : 41

Pohlavie:MužEstel
vala

Príspevky 271
Príspevok27.11.2006 - 14:34     Citovať
sak som to aj kukal ten film som videl uz tolko krat ale aj tak som musel je to velmi super :thumbsup:

"Z Veľkého mora do Stredozeme prichádzam. Na tomto mieste budem prebývať ja a moji dediči až do skonania sveta."
Pohlavie:MužGabriel Pilgrim
hobit

Príspevky 36
Príspevok29.11.2006 - 18:43     Citovať
Aragorn king of kings Napísal(a):
Jezis maria ved uz len keby zostalo nazive tych 50milionov ludi z druhej sv vojny tak si zober kolko ludi s toho plinie keby mali deti tie by mali deti... kamo to by bolo tu huste az by vobec bolo

TOTO JE PEKNE DEMENTNE ZMYSLANIE. Potom ti mozem len odporucit, ze ak chces zabranit preludneniu, zaves sa na najblizsi tram, ktory udrzi tak prazdnu makovicu. Sorry, ak som urazil, ale to bol zamer. To uz rovno mozme zacat s principmi vlcej svorky, pravidelnou atomovou cistkou, eugenikou a inymi "rieseniami", ktore sa paradoxne uplatnili najlepsie cez druhu svetovu vojnu. Vzdy existuje niekolko rieseni. A toto nie je to spravne.

...Hide in the shadows, awaiting defeat, or live by the sword and choose to be free...
(Megadeth)

...Raise your swords up high! See the black birds fly! Let them hear your rage! Show no fear! Attack!...
(Amon Amarth)
hobit

Príspevky 36
Príspevok29.11.2006 - 20:31     Citovať
Myslim, ze nie je vhodne prilis porovnavat Britaniu s Ruskom. Rozdiely ako rozloha, pocet obyvatelstva, politicky rezim,... len niektore z obrovskeho mnozsvta rozdielnych faktorov. Chamberlain bol proste zbabelec, ktory sa bal o svoju poziciu a vzhladom na to, ze pojem vojna je medzi beznym obyvatelstvom dost nepopularny, zahodil moralku a vybral si lahsiu moznost s tym, ze dufal, ze mu to vyjde a ked nie,... po nas potopa. Stalin zase chorobne tuzil po moci a bal sa o nu, preto bol priserne paranoidny. Cim vyssie sa clovek dostal k slnku, tym lahsie ho mohlo spalit. Ten strach mali asi spolocny.
Inak, co sa tyka ceskeho pohranicia, odbornici tvrdia ze Maginotova linia bol len slaby odvar. Taktiez bojova a technicka pripravenost Ceskoslovenska vraj boli velmi dobre, na rozdiel od Polska, kde statocnost nestacila. Ozaj, Poliaci v tom tiez su trochu namoceni. Polsky minister obrany mal velky zaujem o spojenectvo s Nemeckom. Ako podmienku si kladol severne oblasti Slovenska. O osude Polska vsak uz bolo rozhodnute.
Niekde som tiez cital, ze aj Rusi pripravovali invaziu do Nemecka, napriek paktu o neutoceni. Stalin neochvejne veril ze Hitler je padnuty na hlavu, pakt dodrzi napriek katastrofalnemu stavu ruskeho velenia a nevyuzije sancu. V Rusku sa vyrabali tanky pre tuto invaziu. Po zhodeni pasov boli schopne valit si to po ceste 120 km/h. Vzhladom na absenciu cestnej siete v Rusku okrem primestskych oblasti je nemyslitelne, ze by mali sluzit na defenzivne ucely. Tanky mali lahke pancierovanie, proste boli urcene k ruskemu Blitzkriegu vo vhodnej chvili. Tieto tanky boli transportovane do pohranicnej oblasti blizko Nemecka.
Taktiez si myslim, ze keby Hitler bol schopny triezvo uvazovat, s invaziou do Ruska by pockal a vsetku silu by sustredil na Britaniu. Slovania v jeho rasovom rebricku figurovali na spodnych prieckach a Hitler chcel tieto zrudy co najskor odstranit z tvare zeme. Pocital, ze to bude kratka zalezitost asi aj vzhladom na vysledok tazenia do Finska. Zaujimave je, ze rasovej teorie sa drzal az do smrti, aj ked dospel k zaveru, ze si k svojim pokusom vybral nespravnu rasu a ze predurcena je ta na vychode - slovania.
Dost rozporuplni su aj americania. Kym zili v mylnej domienke, ze vojna prehrmi v Europe, mali jej priebeh "na haku", niekde dokonca neskryvane fandili nemcom a tiez uplatnovali rasovy princip voci zidom (inak aj v anglicku vznikali pred vojnou nacisticke kluby fandiace nemcom, preto ta Chamberlainova neochota). Americky zbrojny priemysel veselo profitoval (napr. Ford sa zameral na zbrojnu vyrobu a dodaval nemcom).
Inak, ked uz sa bavime o vojne, myslim, ze nie je uplne presne bavit sa o "nemcoch, rusoch" a pod. Bezny vojak na hocktorej strane asi sotva chapal, o com to cele je a okrem par fanatikov sa asi tazko bezni ludia hrnuli do zakopov. Hrdinov z nich casto robili okolnosti, ako ked vas strcia.

Ako sa vravi, clovek je uslachtile stvorenie. Ludstvo je vsak svorka zvierat. Nikto nie je dokonaly a z postarov, kucharov, beznych ludi sa v koncentrakoch stavali zrudy. Bezni ludia.

Uff, koniec referatu. Ak som niekde pisal bludy, napiste, rad sa poucim. Smile

...Hide in the shadows, awaiting defeat, or live by the sword and choose to be free...
(Megadeth)

...Raise your swords up high! See the black birds fly! Let them hear your rage! Show no fear! Attack!...
(Amon Amarth)
Pohlavie:MužIdrial
hobit

Príspevky 22
Príspevok30.11.2006 - 12:52     Citovať
Mna zaujma 1. a 2.svetovu vojnu
Pohlavie:MužLegolas Elf
dunadan

Príspevky 72
Príspevok30.11.2006 - 16:47     Citovať
Ta debata medzi Aragornom a Nienor o letectve, tak ja si myslim a nie že myslim , ale pozeral som na kanale Viasat History dokument a tam opisoval jeden stary americký vojak že na letectvo japonska nemalo žiadne. Citujem ,, Ked nasi chlapci vzlietli na oblohu už boli obkľúčený desiatkami japonskými letkami a nemali žiadnu šancu na prežitie, jednoducho sme na nich vo vzduchu nemali ´´ ale boli aj fanatici, ved kamikadze nebolo normálne. Podľa mna vládli oblohe japonci a nie královské letectvo ani luftwafe.

Elf Hanonle
hobit

Príspevky 36
Príspevok30.11.2006 - 18:43     Citovať
Ty len radsej nevrav o prazdnych makoviciach ked ma nepoznas clovece! Je to moj nazor a za tym si stojim! este mi povedz ze Jozef Tiso bol parkhant a viem co si zac ty. a pytam sa ta jedno si ŽID?

Som krestan, po otcovi cech, po mame slovak, z 1/16 poliak. Neviem, preco mi to znelo:
1. antisemitsky
2. tak, ze schvalujes genocidu
V koncentrakoch sa diali zverstva, je jedno ci na romoch, zidoch, rusoch ci spolocenskej spodine. Co sa tyka Tisa, je to dnes velmi nejasne. Mozno proste volil princip mensieho zla. Volil vsak zlo, to je jasne. Ja ho nesudim. Nebol som prezidentom pocas vojny, nemusel som volit ci do plynu poslem brata, matku ci syna. Nikdy som nedrzal v ruke zbran a nikdy som nemusel zabit niekoho, koho vidim prvy krat v zivote. Neviem co vo mne drieme. Mozno je jeden taky hitler aj vo mne. Preto kazde rano dakujem za mier.

(Megadeth)

(Amon Amarth)
vala

Príspevky 271
Príspevok30.11.2006 - 19:48     Citovať
Pozri napisem ti takto ze pozeram nato tak ze VOJNY BYT MUSELI A MI S TYM ISTE NIC NEUROBIME! Beriem to z hladiska preludnenia o preludnenie sa but postara priroda alebo clovek. Priroda stale(katastrofy, choroby...) a aj ludia vojny su vzdy a aj budu. To je moj nazor ty hned ma odsudzujes tu ze si zastavam holokaust. Ja uz pozeram nato ze to tak bolo a bojim sa ze to este tak aj bude. A pekne si poznamenal to ze nikto nevieme na 100% ze co v nas je. A takych ako bol Hitler je nasvete vela aj teraz. Musis nato fakt kukat kus inak ako ja. A to ze ci si zid sa pytam preto lebo sa mi zdalo ze mas nejaky strach ba predsudky vies.

"Z Veľkého mora do Stredozeme prichádzam. Na tomto mieste budem prebývať ja a moji dediči až do skonania sveta."
Pohlavie:MužEldar
vala

Príspevky 874
Príspevok30.11.2006 - 20:06     Citovať
aragorn , to stym preludnenim ako by si cel riesit ? to akoze pocas vojny sa uz nebudu rozhodovat ci zhodit bombu na nepriatela ale na krajinu s vyskom poctom obyvatelov ? co by si zrobil keby nastala na slovensku populacna explozia ? odstahujes sa na sibir ? , ja jednoducho nemozem suhlasit s nazorom ze pocet ludi na celom svete sa musi znizovat , nechces dat schvalit zakon ako v niektorej azijskej krajine aby rodina mohla mat jedno dieta ?
a snad sa tvoja paranoja zlepsi ked uvidis toto: http://www.psychotest.sk/index.php?test=pocet_ludi_na_svete

Môj blog

vala

Príspevky 271
Príspevok30.11.2006 - 20:11     Citovať
sak eldar asi to viem co sa deje a ze ten pocet stale rastie!

Pohlavie:MužIchthys
vala

Príspevky 262
Príspevok30.11.2006 - 20:18     Citovať
Eldar Napísal(a):
aragorn , to stym preludnenim ako by si cel riesit ? to akoze pocas vojny sa uz nebudu rozhodovat ci zhodit bombu na nepriatela ale na krajinu s vyskom poctom obyvatelov ? co by si zrobil keby nastala na slovensku populacna explozia ? odstahujes sa na sibir ? , ja jednoducho nemozem suhlasit s nazorom ze pocet ludi na celom svete sa musi znizovat , nechces dat schvalit zakon ako v niektorej azijskej krajine aby rodina mohla mat jedno dieta ?
a snad sa tvoja paranoja zlepsi ked uvidis toto: http://www.psychotest.sk/index.php?test=pocet_ludi_na_svete

Musim s tebou Eldare souhlasit myslĂ­m Ĺľe kaĹľkĂ˝ má právo na Ĺľivot. NevĂ­m jesti by nÄ›koho těšilo(aspoĹ? mÄ› ne) Ĺľe Ĺľije na Ăşkor nÄ›koho jinĂ©ho Ĺľe nÄ›jaká asijská rodina by musela mĂ­t kvĹŻli mÄ› jen jedno dĂ­tÄ›.

MoĹľná to ode mÄ› znĂ­ máboĹľensky a já se za to nestydim SEM KĹ?ESŤAN.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Reklama
vala

Príspevky 271
Príspevok30.11.2006 - 20:55     Citovať
Este sa tu mnohy nevijadrili nato ze ktory okamih bol podla nich najdolezitejsi v 2. sv. vojne

dunadan

Príspevky 72
Príspevok30.11.2006 - 21:12     Citovať
Podľa mna bolo viac prevratných okamžikov ktoré menili priebeh vojny. Utok na Pearl Harbor, ked si Nemci pohnevali Rusko, Vylodenie v Normandii, Akcia ,,Noc dlhých nožoc´´. ale asi najviac čo adolfa dostalo bola kapitulácia Himmlera.To ho uplne zničilo, a už asi stratil nadej ked ho zradil jeho najvernejší.

Elf Hanonle
hobit

Príspevky 36
Príspevok30.11.2006 - 22:07     Citovať
Rozhodne medzi najprevratovejsie patril nastup Churchilla k moci.

(Megadeth)

(Amon Amarth)
vala

Príspevky 271
Príspevok30.11.2006 - 22:09     Citovať
Pre mna bitka o Stalingrad a cele boje v RUSKU.

dunadan

Príspevky 72
Príspevok01.12.2006 - 13:55     Citovať
Gabriel Pilgrim Napísal(a):
Rozhodne medzi najprevratovejsie patril nastup Churchilla k moci.

Churchill bol rad že sa dostal do druhej svetovej vojny lebo nevedel najsť spôsob ako sa tam dostať a utok na pearl harbor mu bol ako čerešnička na torte.

Elf Hanonle
dunadan

Príspevky 72
Príspevok01.12.2006 - 13:57     Citovať
Pre mna bitka o Stalingrad a cele boje v RUSKU.

Stalin by za Stalingrad obetoval aj svoju mamu aby ho uchránil, keby padol Stalingrad , bol by to veľký prevrat vo vojne.

Elf Hanonle
vala

Príspevky 271
Príspevok01.12.2006 - 14:37     Citovať
Legolas Elf sorry ale Churchill bol predseda v anglicku a nie prezident v AMERIKE to bol Roosvelt

dunadan

Príspevky 72
Príspevok01.12.2006 - 14:43     Citovať
Legolas Elf sorry ale Churchill bol predseda v anglicku a nie prezident v AMERIKE to bol Roosvelt

No a ÄŤo teraz, tak som sa pomylil v menach a co teraz , ci ty si sa nikdy nepomylil??? Ziedol si celu mudrost sveta???

Elf Hanonle
vala

Príspevky 271
Príspevok01.12.2006 - 14:44     Citovať
Som ta normalne opravil! :thumbd:

Pohlavie:ŽenaNienor
vala

Príspevky 796
Príspevok02.12.2006 - 15:59     Citovať
po prve k tomu preludneniu neviem ci by sa ti pacilo keby ta zabili a to len kvoli tomu ze je svet preludneny.
Ja sa teda preludnenia neobavam napr. taka Kanada alebo australia tam je este miesta dost a myslim si ze ludia by si radsej zvykli na tazsie podmienky ako na to ze by ich mal niekto zabit.

a po druhe podla mna je najdolezitejsi zvrat vo vojne Vylodenie v Normandii potom asi Stalingrad a tak El Alemein(a vobec to ze vyhnali nemcov z afriky a pokracovali do talianska)

http://www.youtube.com/watch?v=RaiNWRunTUc

http://www.travian.sk/?uc=sk1_39912
Reklama
Pohlavie:ŽenaLaurellin
vala

Príspevky 1098
Príspevok09.12.2006 - 20:21     Citovať
chcela by som vidiet keby sa svk preludnilo Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3697
Príspevok10.12.2006 - 16:38     Citovať
Si pockaj o 50 rokov, ked sa budu romovia mnozit ako doteraz a uvidis.

Mna by len zaujimali tie tajne projekty, ktore bezali v Nemecku. Vyvoj "lietajucich tanierov", tajna zakladna na Antarktide, krystalova lebka ktoru chceli ukradnut, Longinova kopija. Preco robili to, co robili, aby to dosiahli/ziskali. Strasne by som chcel vediet o tomto, aj keby to znamenalo cestovanie v case a podobny bordel, riskovat zivot, ale bol by to uzasny pocit. Nemate dojem, ze za niektore vecia sa oplati zomriet?

Join the battle side by side with the King of the Reunited kingdom.

www.lotrgame.forumup.sk
dunadan

Príspevky 72
Príspevok11.12.2006 - 13:03     Citovať
Fealiath Napísal(a):
Si pockaj o 50 rokov, ked sa budu romovia mnozit ako doteraz a uvidis.

Mna by len zaujimali tie tajne projekty, ktore bezali v Nemecku. Vyvoj "lietajucich tanierov", tajna zakladna na Antarktide, krystalova lebka ktoru chceli ukradnut, Longinova kopija. Preco robili to, co robili, aby to dosiahli/ziskali. Strasne by som chcel vediet o tomto, aj keby to znamenalo cestovanie v case a podobny bordel, riskovat zivot, ale bol by to uzasny pocit. Nemate dojem, ze za niektore vecia sa oplati zomriet?

Ja viem jedno že Hitler chcel kopiju Osudu, ktorou vraj bol pichnutý Ježiš na kríži a tá vraj dodávala vodcom slávu a šťastie pri dobíjani a vodcovstve a aj ju získal krádežou. Ale neviem kde je tá kopija teraz a ak niekto vie tak ak naozaj bol nou pichnutý ježiš, ostali by na nej zvyšky zaschnutej krvi a mohli by vedci ziskať Ježišovu DNA.

Elf Hanonle
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3697
Príspevok11.12.2006 - 15:40     Citovať
Ta kopija sa stratila z Norimbergu a naozaj fungovala. Mna by hlavne zaujimala ta zakladna na Antarktide a nemecke ponorky, ktore sa vzdavali este aj dva roky po vojne, ze co dovtedy vlastne robili.

Join the battle side by side with the King of the Reunited kingdom.

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 271
Príspevok11.12.2006 - 16:22     Citovať
Na tie ponorky a taniere sa kuknem lebo som o tom niekde citl ak zistim napisem. A no ta kopia osudu tak tu mal Hitler a od vtedy sa stratila ale to neni jediny artefakt ktory Hitler a jeho parta chceli jeden s tych znamejsich artefaktov ktory hladali bol Sv.GRAL... A s tym premnozenim je pravda ak to bude u nas takto pokracovat tak mi budeme o chvylu mensina.

Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  
Strana 4 z 8

Google