| Zaujima Vas toto obdobie? |
| Ano |
|
90% |
[ 37 ] |
| Nie |
|
9% |
[ 4 ] |
|
| Celkom hlasov : 41 |
|
|
|
Nienor

|
 18.08.2007 - 18:26
|
| Ely Napísal(a): | nechapem ako si mozete mysliet ze svetove vojny su super asi malo kto z vas cital knihi od remarka lebo maju nieco do seba su plne presnych opisov vojny z prvej ruky...vojna jeho opisom vobec nieje super.dalsia dobra kniha ktora opisuje hrozy vojny je ohen od barbusa a ked si to precitate verim ze zmenite nazor....vojna vobec nieje pekna,tolko smrti a naco?len tak vyhasnute zivoty pre niekoho ineho,pre nejakych politykov a ich zivot v blahobite.aj ja som isty cas chcela byt vojak ale ludia to je horor...neviem kolko vojnovych filmov ste videli ale takych fakt dobrych,napr cierny jastrab zostreleny...si predstavte ze mata kopec kamosov a ked pride bitka tak polovice z nich zomrie ,a niektory su tak zohaveny ze ich vobec nepoznate,vsade pocut zufale vykriky vasich znamicha vy sa s toho idete zblaznit...  |
Ale ja nehovorim Ĺľe je nejaka pekná alebo Ĺľe som chcela aby bola ale je zaujĂmave uÄŤiĹĄ sa o tom a vedieĹĄ toho veÄľa. ÄŚĂtala som dosĹĄ knĂh kde opisujĂş vojnu a nechcela by so ju zaĹľiĹĄ ale je to fascinujĂşce. TieĹľ som videla kopu filmov- veeeÄľmi smutnĂ˝ch napr. We were soldiers, Band of brothers , Thin red line, Letters from Iwo Jima...- pritom som skoro plakala a aj tak ma to zaujĂma ÄŤĂm viac filmov vidĂm a viac knĂh ÄŤĂtam tĂ˝m ma k WW II. viac ĹĄahá. Za kaĹľdĂ˝m vojakom v meste sa stále obzerám a minule sme boli na oslavu 8. mája v meste kde bola Profesionálna armáda a boli tam vystavenĂ© tanky, mĂnomety a vrtuuuuuuulniiiiikkkkkk a boli nádhernĂ© aj keÄŹ spĂ´sobujĂş takĂş škodu 
 http://www.youtube.com/watch?v=RaiNWRunTUc
http://www.travian.sk/?uc=sk1_39912 |
|
 |
lallaith

Príspevky 78
|
 18.08.2007 - 18:48
|
| Nienor Napísal(a): | | Ely Napísal(a): | nechapem ako si mozete mysliet ze svetove vojny su super asi malo kto z vas cital knihi od remarka lebo maju nieco do seba su plne presnych opisov vojny z prvej ruky...vojna jeho opisom vobec nieje super.dalsia dobra kniha ktora opisuje hrozy vojny je ohen od barbusa a ked si to precitate verim ze zmenite nazor....vojna vobec nieje pekna,tolko smrti a naco?len tak vyhasnute zivoty pre niekoho ineho,pre nejakych politykov a ich zivot v blahobite.aj ja som isty cas chcela byt vojak ale ludia to je horor...neviem kolko vojnovych filmov ste videli ale takych fakt dobrych,napr cierny jastrab zostreleny...si predstavte ze mata kopec kamosov a ked pride bitka tak polovice z nich zomrie ,a niektory su tak zohaveny ze ich vobec nepoznate,vsade pocut zufale vykriky vasich znamicha vy sa s toho idete zblaznit...  |
Ale ja nehovorim Ĺľe je nejaka pekná alebo Ĺľe som chcela aby bola ale je zaujĂmave uÄŤiĹĄ sa o tom a vedieĹĄ toho veÄľa. ÄŚĂtala som dosĹĄ knĂh kde opisujĂş vojnu a nechcela by so ju zaĹľiĹĄ ale je to fascinujĂşce. TieĹľ som videla kopu filmov- veeeÄľmi smutnĂ˝ch napr. We were soldiers, Band of brothers , Thin red line, Letters from Iwo Jima...- pritom som skoro plakala a aj tak ma to zaujĂma ÄŤĂm viac filmov vidĂm a viac knĂh ÄŤĂtam tĂ˝m ma k WW II. viac ĹĄahá. Za kaĹľdĂ˝m vojakom v meste sa stále obzerám a minule sme boli na oslavu 8. mája v meste kde bola Profesionálna armáda a boli tam vystavenĂ© tanky, mĂnomety a vrtuuuuuuulniiiiikkkkkk a boli nádhernĂ© aj keÄŹ spĂ´sobujĂş takĂş škodu  | vojna nieje fascinujuca podla mnasu fascinujuce pribehy ludi ktori to prezili na vlastnej kozi...v profesionalnej armade mam bratranca a velmi sa o neho bojim...a pri tej katastrofe ked sa v januari zrutilo lietadlo pri madarskych hraniciach mi zahinul znami tak moc nemam rada veci s tym spojene mas pravdu je to zaujimave citanie alebo dojimave filmi ale realita je o inom ... |
|
 |
lallaith

Príspevky 78
|
|
 |
Nienor

|
 18.08.2007 - 19:01
|
| lallaith Napísal(a): | | no ked ti mam pravdu povedat aj ja obzriem za kazdim vojakom...ked tie uniformi su take pekne...aj vrtulniky a cele ich vybavenie ...no ked mi bratranek hovoril o ich vycviku tak ma presla chut byt vojakom alebo niecim podobnym |
No vĂ˝cvik je naozaj tvrdĂ˝. Treba maĹĄ aj dobrĂş psychiku. Ale keÄŹ vidĂš vojaka tak vieš ÄŤĂm prešiel a to vzbudzuje dosĹĄ veÄľkĂ˝ rešpekt aspoĹ? u mĹ?a 
 http://www.youtube.com/watch?v=RaiNWRunTUc
http://www.travian.sk/?uc=sk1_39912 |
|
 |
Fealiath

|
 19.08.2007 - 21:00
|
Keby len u teba, aj u mna. Moj kamarat velmi dobry je tiez velky zazratec do druhej svetovej. Tiez ma to celkom zaujima, ale ked si to tak zoberiete, tak cely pokrok ludstva je vlastne len z vojen. Nechcem sa vojen zastavat, nie som nejaky uchyl ktoremu sa paci ked umieraju ludia, no je to skratka tak, pri vojne bezi priemysel, vyskum, jedna strana sa snazi byt lepsia ako druha a to posuva ludstvo a jeho techniku dopredu. Zvysne pokoroky su vlastne dielom nahody (a ak nie vsetky, tak drviva vacsina), len tieto su systematicky dosiahnute. Vojna takisto vytrhla Nemecko a USA z hosp. krizy, takze aj hospodarsky pomaha. Nechcem sa zastavat niecoho ako je vojna, no tieto veci nemozme prehliadat.
Apropause, zvhnutie atomovej bomby na Hirosimu. Musime sa na to pozerat z pohladu americkeho prezidenta. Ak mate na vyber 100 000 mrtvych vlastnych vojakov a 1 000 000 mrtvych nepriatelov, co si vyberiete? Berte do uvahy aj to, ze Japonci by sa nikdy nevzdali, ak by nebola demonstrovana sila jadroveho vybuchu a dokonca sa vzdali len preto, lebo sa niekde dopoculi a uverili tomu, ze americania maju podobnych bomb 100 aj ked v skutocnosti mali len tri. Ale kamenom urazu japonskej kapitulacie bolo to, ze bola ziadana bezpodmienecna kapitulacia a Japonci ziadali, aby sa nijako nedotkla ich bozskeho cisara Hirohita, to bolo dovodom, preco kluckovali a musela byt pouzita atomova bomba. Takto zomrela masa ludi, no zabranilo sa tym mozno este vacsiemu krviprelievaniu, ktore by mohlo nastat pri masivnej pozemnej kampani. Netvrdim, ze pouzitie atomky bolo dobrym riesenim, no v danej dobe to bolo "mensie zlo". A nutno povedat, ze americky prezident v tej dobe nemal ziadne poznatky o tom, co moze sposobit jadrovy utok, co moze sposobit oziarenie. 
Join the battle side by side with the King of the Reunited kingdom.
www.lotrgame.forumup.sk |
|
 |
Nienor

|
|
 |
Arwen

Príspevky 573
|
 20.08.2007 - 11:32
|
| Ely Napísal(a): | | Arwen Napísal(a): | | Prvá svetová ma ani tak nezaujala ako druhá.Ja vĂ´bec neviem preÄŤo ma to tak chytilo, ale nejako som sa do 30. a 40. rokov zamilovala.Ale fakt to neviem vysvetliĹĄ,proste ma to k tomuto obdobiu strašne ĹĄahá... |
aj ja mám rada toto obdobie. Strašne sa mi páči hudba čo vtedy frčala. A 1. a 2. sv. vojnu mám tiež veľmi rada proste tie fakty  |
O áno,tá hudba ...jazz,blues,swing... 

|
|
 |
Fealiath

|
 20.08.2007 - 11:52
|
| Nienor Napísal(a): | Minule išiel na History zaujĂmavĂ˝ dokument o atĂłmovej bombe ktorĂş zhodili na Hirošimu. Boli tam rozhovory s ÄľuÄŹmi ktorĂ to preĹľili aj tĂ˝mi ÄŤo boli v lietadle. Japoncov niekoÄľko krát varovali aby sa vzdali ale Japonci si mysleli Ĺľe im to hovoria preto lebo uĹľ sĂş na pokraji sĂl. No keby Japonci vedeli ÄŤo na nich potom zhodia vzdali by sa skĂ´r.  |
Japonci boli vzdycky cudni. Ci ich samuraji, alebo kamikadze, ale vlastne cele ich zmyslanie je z pohladu priemerneho Europane divne az chore.

|
 |
Nienor

|
|
 |
Daan

|
 21.08.2007 - 16:12
|
| Fealiath Napísal(a): |
Japonci boli vzdycky cudni. Ci ich samuraji, alebo kamikadze, ale vlastne cele ich zmyslanie je z pohladu priemerneho Europane divne az chore. |
Hm, mna zase Japonsko dost zaujima a nemyslim, ze ludia tam su nejaki "divni"... Naopak, cele to je fascinujuce.. Co ti je cudne na samourajoch? Podla mna maju skvelu mytologiu, uzasne zvyky a tradicie, ktore sa dodrzuju dodnes... Pravdepodobne ty teraz myslis na samovrazdy, pred ktorymi samuraji nemali ziadne zabarany.. Ale treba to brat tak, ze pre nich to bola cestna smrt. Ako si povedal, maju ine zmyslanie, ale to neznamena, ze sa nedaju trochu pochopit.. After all, pozri sa na ine, vyslovene krasne a dobre veci.. Ako napriklad ich jedinecna kultura, umenie, sposob pisma.. No a v sucasnosti su Japonci narod, s vysokou urovnou technickej vyspelosti... Pre priklad zoberme si taku kybernetiku..
Ok, viem, ze som kus OT, tak sa nenahnevam, ked tento post niekto zmaze.. >_< |
|
 |
Reklama
|
|
 |
Fealiath

|
 25.08.2007 - 19:18
|
Ja myslim ich terajsiu kulturu, ich sposob zabavy a ine veci, nechcem to tu rozpitvavat. Ano, samuraji mi boli cudni pre ich samovrazdy, mne to pride divne, aj kopa inych veci a nemusia byt zrovna na samurajoch. Pride mi divne to, ze nepoznaju dovolenky, robia a ucia sa aj v sobotu, nemaju marodky, smutocna farba je pre nich biela (aspon myslim), ich najvacsia zabava je karaoke a predpovedaju, kedy budu kvitnut stromy. A este aj dalsie veci, no kedze nechcem porusovat moralny kodex fora, nebuduem ich menovat. 
|
 |
Hurin

|
|
 |
Fealiath

|
|
 |
Almiel

|
 22.09.2007 - 22:38
|
| Arwen Napísal(a): | | Ely Napísal(a): | | Arwen Napísal(a): | | Prvá svetová ma ani tak nezaujala ako druhá.Ja vĂ´bec neviem preÄŤo ma to tak chytilo, ale nejako som sa do 30. a 40. rokov zamilovala.Ale fakt to neviem vysvetliĹĄ,proste ma to k tomuto obdobiu strašne ĹĄahá... |
aj ja mám rada toto obdobie. Strašne sa mi páči hudba čo vtedy frčala. A 1. a 2. sv. vojnu mám tiež veľmi rada proste tie fakty  |
O áno,tá hudba ...jazz,blues,swing...  |
si moj ÄŤlovek...... uzasna hudba 
 !!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
Viac info: www.lotrgame.forumup.sk |
|
 |
Daan

|
 24.10.2007 - 15:54
|
Fealiath: biela, smutocna farba - to podla mna nie je nic nezvycajne, pre mnoho kultur je prave biela povazovana za "negativnu" farbu.
Mimochodom, ak sa farba tvojej aury zmeni na bielu, znamena to blizkost smrti, psychicke problemy a nerovnovahu duse.
Pracovny vikend - nj, ale mozno vdaka tomu su o 4 levely dalej nez zvysok sveta... >_<
No a take srandy ako karaoke, predpoved kvitnutia, "marodky" to su uplne zbytocnosti koli ktorym sa imho urcite neoplati sudit narod.. ^^
To stay on topic:
Citali ste knihu Na Zapade nic nove? Podla mna je tam skvelo vystihnuta zbytocnost vojny, pocity a osudy ludi, ktorych sa vojna priamo dotykala.. Mladi chalani, donuteni zabijat. "Sme opustenĂ ako deti a skĂşsenĂ ako starĂ Äľudia, sme surovĂ a smutnĂ a povrchnĂ - myslĂm, Ĺľe sme stratenĂ." Najlepsi bol vsak koniec. Ked padol Paul (main postava, rozpravac deja), z bojiska prisla sprava, ze "na zapade nic nove" ... Pre obycajnych ludi a hlavne pre politikov, naozaj nic nove, akurat, ze prave zomrel posledny clovek z celej triedy, ktora isla bojovat na front... + milionove straty dalsich ludskych zivotov na konci vojny, ale inak naozaj nic nove..
Kukal som si k 1.sv vojne aj rozne videa a zaujalo ma hlavne toto: http://youtube.com/watch?v=jW90MxnwL2U
Song, ktory tam pocut sa vola Paschendale od Ironov a ked si precitate text, zistite, ze je to uplne genialna piesen. Su v nej zivo vyjadrene pocity vojaka, ktory bojoval v jednej z najkrutejsich bitiek vojny, myslim, ze tento song je naozajstnou poctou.
In a foreign field he lay...
Lonely soldier - unknown grave.
On his dying words he prays:
"Tell the world of Paschendale"
http://youtube.com/watch?v=U8QDQ1mMTa0
The Longest Day... Tiez Iron Maiden, text pojednava o Dni D... Vylodenie v Normandii, operacia Overlord.. The Longest Day. Blb sa cita z kazdej strany rovnako :) |
|
 |
elficek

|
|
 |
Menelya

|
|
 |
Hurin

|
 12.05.2008 - 21:12
|
Spitfire je surer stihacka. Motor Rolls Royce , rychla, obratna... no kraaaasa. Mojim snom je sa v nej raz preletiet.
Ale ani nemecke Meseschmity neboli najhorsie.
 Lacho calad! Drego morn!
viac info: www.lotrgame.forumup.sk
Naposledy upravil Hurin dňa 13.05.2008 - 21:58, celkom upravené 1 krát |
|
 |
Menelya

|
|
 |
Fealiath

|
|
 |
Reklama
|
|
 |
elficek

|
|
 |
Hurin

|
 13.05.2008 - 22:01
|
| Fealiath Napísal(a): | Jo, ked sa budete prevazat v tom Spitfire-i, tak ja vas ponahanam na Messerschmite. Bude haluz
|
pochybujem ze by meseschmit dobehol supermarine spitfire. To skor mi ponahaname teba a TO bude sranda 
 Lacho calad! Drego morn!
viac info: www.lotrgame.forumup.sk |
|
 |
Fealiath

|
|
 |
Menelya

|
 14.05.2008 - 11:03
|
Taaaaak. A teraz citajte pozorne, lebo tieto debaty sa mi uz prestavaju pacit!
1. Feli - tento OT nezacal nik iny iba ty - Hurin len regoval na tvoj prispevok.
2. Kedze tu nikto neriesil konkretne obdobie vojny - teda je rozdiel zaciatok a koniec - tak z toho vyplyva ze Hurin NEKECAL - pretoze zo zaciatku boli Sipitfire skutocne bezkonkurencne najlepsie lietadla. !!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
Viac info: www.lotrgame.forumup.sk
...Najuniverzálnejším príborom je lyžica ... |
|
 |
Fealiath

|
 14.05.2008 - 11:14
|
Mozno na spojeneckej strane boli najlepsie. Spitfire boli zo zaciatku jedine lietadla, ktore mohli svojimi vlastnostami konkurovat nemeckym stihackam. Tiez to mam z overeneho pramena. Potom sa do vojny zapojili Mustangy a uz to bolo vsetko o trochu niecom inom, lebo tie boli dobre a bolo ich zaroven aj vela, no Messerchmitty dokazali Spitfire-y prehnat bez problemov, nezalezi od toho kedy.
Co sa tyka toho, ci riesil alebo neriesil nejake konkretne obdobie vojny, tak to znamena ze sa bavime o celej vojne a tym padom kecal.
Apropo, to ci len odpovedal na moj prispevok. Kazdy kto sa do OT zapoji je rovnako vinny. Ci uz povodca za to ze ho zacal, alebo ostatni ucastnici za to, ze ho rozvinuli, tak u nerob zo mna toho najhorsieho a z Hurina neviniatko. My vieme ze co sa Hurina tyka tak nemas celkom objektivny nazor  (a toto nie je prvy raz co to pozorujem  ). 
|
 |
|
|