| Zaujima Vas toto obdobie? |
| Ano |
|
90% |
[ 37 ] |
| Nie |
|
9% |
[ 4 ] |
|
| Celkom hlasov : 41 |
|
|
|
Amrafel

|
 16.05.2007 - 20:21
|
| Eye of Sauron Napísal(a): | | hitler prehral vojnu ked navrhol plan barbarossa...neviem preco sa musel tiskat do moskvy ked paliva mal dost na vyhratie vojny a zo stalinom bol kamarat...inak vojnu neposral ani tak hitler jak jeho generalovia |
praveze hitler to dokaslal kecanim do vojny. bez hitlerovych zasahov by nemci mozno vyhrali bitku o britaniu a moskvu by obsadili este pred prichodom zimy
 aura entuluva! zase svitne deň!
baruk khazad! khazad ai-menu! sekery trpaslíkov! idú na vás trpaslíci! |
|
 |
Hurin

|
 19.05.2007 - 00:34
|
Tak ze k tej bytke o britaniu, keby anglani neboli podprovany z USA tak to dlho nepotiahnu
zasluhy tam mali aj piloti z cskoslovenska
niebvsetci nemecky generali boli blbi, vezmite si takeho Romela a chlapik(meno neviem) co pripravoval taku operaciu vybezok tiez nemal v hlave seno
stalin bol riadny kus vola, sociopat, paranoidny posuk a ma na svedomi ovela viac ludi ako Hitler
a rusi uz nesu silny,ved v afganistane dostali riadne na frak
neviem kto to tu mal to s tou vojnou a preriedovanim ludstva, ale jedna vec je pravda a to , ze vojna posuva technycky aj lekarsky vyvoj do predu
neberte ma teraz ako nejakeho obhajcu vojny a nemcov, tiez ich nemam v laske, ja len konstatujem
P.S. kaslite na pravopis, nikto neni dokonali  Lacho calad! Drego morn!
!!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
viac info: www.lotrgame.forumup.sk |
|
 |
Amrafel

|
 19.05.2007 - 09:42
|
1) blbost. americki stihaci nepomohli takmer vobec a vdaka nemeckej blokade sa do aglicka vela konvojov nedostalo. a cechoslovaci moc nepomohli, to skor poliaci a francuzi
2) rommel bol genius, skoda ze bol nemec
3) bol vol, ale nastastie hitler este vacsi
4) vojna v afganistane bola ina ako vsetky ostatne. pre tych, co tam nepoznaju teren, je afganistan nocna mora. povstalci mohli rusov prepadat, a oni ani nevedeli odkial. navyse afganci mali velku podporu zo zapadu
5) hlavne pozitivum 2 sv. vojny je, ze v europe konecne bude trvaly mier, a ze vlady prijali tvrsie opatrenia proti nacionalistom a rasistom  aura entuluva! zase svitne deň!
|
 |
Hurin

|
 19.05.2007 - 15:54
|
Nehovoril som ze amici tam lietali, mzslel som to ze im dodavali potrebne "suroviny" na to aby sa udrzali
A ta nemecka blokada nebola az taka ucinna, aj ked potopili vela lodi vela sa ich aj dostalo do ciela
A u RAF lietalo vela dobrovolnikov z mnohych krajin a ja ich nepodcenujem, ale taktiez netreba podcenovat ani prinos nasich pilotov
Este k tej vojne v Afganistane, rusi to nemohli vyhrat, tak ako amici nemoli vyhrat vietnamsku vojnu, lebo proti gerile nemas sancu  Lacho calad! Drego morn!
|
 |
Fealiath

|
|
 |
GrRrg

Príspevky 476
|
|
 |
Hurin

|
 30.05.2007 - 16:56
|
jasne, dobry film a dvojplosniky su super lietadla, keby som mohol tak si hned zalietam, ale pacia sa mi aj lietadla z druhej svetovej  Lacho calad! Drego morn!
|
 |
Gelmir Tarlos ar Ciryatan

|
|
 |
Fealiath

|
|
 |
Hurin

|
 02.06.2007 - 19:31
|
ja som videl aj dokument o 1.SV, tusim ze chodil na stv2, ale z vychodneho frontu je strasne malo veci skoro ziaden film  Lacho calad! Drego morn!
|
 |
Reklama
|
|
 |
Eye of Sauron

|
|
 |
Hurin

|
 11.06.2007 - 13:59
|
co hovorite na namorne bitky zo svetovich vojen?
a ktora akcia na mori je vasa najoblubenejsia?  Lacho calad! Drego morn!
|
 |
Amrafel

|
 11.06.2007 - 20:08
|
bitka o atlantik bola imo najzaujimavejsia  aura entuluva! zase svitne deň!
|
 |
Menelya

|
|
 |
Hurin

|
 12.06.2007 - 11:53
|
mlady ludia zomieraju vzdi a vsade
mlady, stary, zeny, deti, bolo to tu od jaziva a neda sa s tim nic robit
a mat oblubenu bitku je asi take morbidne ako mat oblubeny horor, alebo vojnovy film  Lacho calad! Drego morn!
|
 |
Melherucorma

Príspevky 615
|
 12.06.2007 - 16:15
|
No umieraju, ale nie v takom pocte ako vo vojne a k tomu este tak neprirodzene. Teda nehovorim, o bitkach sa dobre pocuva a je to pre mna aj dost zaujimave z historickeho hladiska, ale bitky som sa nezucastnil, dufam ze sa jej nezucastnim a neprajem sa jej zucastnit nikomu.  The world was fair, the mountains tall,
In Elder Days before the fall
Of mighty kings in Nargothrond
And Gondolin, who now beyond
The Western Sea have passed away:
The world was fair in Durin's Day. |
|
 |
Hurin

|
 12.06.2007 - 18:22
|
Dobre, tak polozim svoju otazku inak, aby som sa vyhol obvineniam z morbidnosti.
Mate v druhej alebo prvej svetovej vojne nejaku bitku, namornu alebo pozemnu, ktora vas nejakim sposobom zaujala?
Mna napriklad zaujal lov na lod Bismark, bitka pri Kurzku a ak si na nieco este spomeniem tak doplnim  Lacho calad! Drego morn!
|
 |
Melherucorma

Príspevky 615
|
 12.06.2007 - 21:02
|
Nie nie, ja som ta nepovazoval za morbineho.  Ja ta akoze celkove chapem, viem, ze si to nemyslel zase tak, ze sa ti pacilo, ze tam ludia zomierali. Teda aj ja mam bitky, v ktorych obdivujem strategie boja a tak. Ale o tie dve svetove vojny sa nejak nezaujimam, mam radsej starovek a stredovek.  The world was fair, the mountains tall,
In Elder Days before the fall
Of mighty kings in Nargothrond
And Gondolin, who now beyond
The Western Sea have passed away:
The world was fair in Durin's Day. |
|
 |
Maedhros

|
|
 |
Arwen

Príspevky 573
|
|
 |
Reklama
|
|
 |
Almiel

|
 17.08.2007 - 19:32
|
| Arwen Napísal(a): | | Prvá svetová ma ani tak nezaujala ako druhá.Ja vĂ´bec neviem preÄŤo ma to tak chytilo, ale nejako som sa do 30. a 40. rokov zamilovala.Ale fakt to neviem vysvetliĹĄ,proste ma to k tomuto obdobiu strašne ĹĄahá... |
aj ja mám rada toto obdobie. Strašne sa mi páči hudba čo vtedy frčala. A 1. a 2. sv. vojnu mám tiež veľmi rada proste tie fakty 
Viac info: www.lotrgame.forumup.sk |
|
 |
Leya

Príspevky 486
|
 18.08.2007 - 15:58
|
| Hurin Napísal(a): | Dobre, tak polozim svoju otazku inak, aby som sa vyhol obvineniam z morbidnosti.
Mate v druhej alebo prvej svetovej vojne nejaku bitku, namornu alebo pozemnu, ktora vas nejakim sposobom zaujala?
Mna napriklad zaujal lov na lod Bismark, bitka pri Kurzku a ak si na nieco este spomeniem tak doplnim |
mna zasa zaujala bitka o ostrov Okinawa tusim ze tam zacali japonci pouzivat organizovanych Kamikaze...dost drsne a fanaticke ale zaujimave.... 
 All I want and all I need, is to see my enemies bleed... |
|
 |
Nienor

|
 18.08.2007 - 17:52
|
| Ely Napísal(a): | | Arwen Napísal(a): | | Prvá svetová ma ani tak nezaujala ako druhá.Ja vĂ´bec neviem preÄŤo ma to tak chytilo, ale nejako som sa do 30. a 40. rokov zamilovala.Ale fakt to neviem vysvetliĹĄ,proste ma to k tomuto obdobiu strašne ĹĄahá... |
aj ja mám rada toto obdobie. Strašne sa mi páči hudba čo vtedy frčala. A 1. a 2. sv. vojnu mám tiež veľmi rada proste tie fakty  |
30. roky tieĹľ zboĹľĹ?ujem. Asi kvĂ´li mafii a tomu mestu no neviem. Hudba vtedy bola tieĹľ super- no neviem takĂş zohnaĹĄ teoreticky ani neviem presne ÄŤo hÄľadaĹĄ
A WW II. je tieĹľ skvelá. Vojaci, lietadlá, tanky a všetko okolo... Sestra je do druhej svetovej Ăşplne zaĹľratá ( kvĂ´li tomu chce byĹĄ vojak hoc je zrejme Ĺľe nebude ) a preto máme doma kopu knĂh o WW II. Najlepšia je asi Západná fronta kde je pozastrÄŤovanĂ˝ch plno máp a dokumentov jedine zle je na tom Ĺľe v knihe je trochu malo informácii ale 
 http://www.youtube.com/watch?v=RaiNWRunTUc
http://www.travian.sk/?uc=sk1_39912 |
|
 |
Almiel

|
|
 |
lallaith

Príspevky 78
|
 18.08.2007 - 18:13
|
| Ely Napísal(a): | nechapem ako si mozete mysliet ze svetove vojny su super asi malo kto z vas cital knihi od remarka lebo maju nieco do seba su plne presnych opisov vojny z prvej ruky...vojna jeho opisom vobec nieje super.dalsia dobra kniha ktora opisuje hrozy vojny je ohen od barbusa a ked si to precitate verim ze zmenite nazor....vojna vobec nieje pekna,tolko smrti a naco?len tak vyhasnute zivoty pre niekoho ineho,pre nejakych politykov a ich zivot v blahobite.aj ja som isty cas chcela byt vojak ale ludia to je horor...neviem kolko vojnovych filmov ste videli ale takych fakt dobrych,napr cierny jastrab zostreleny...si predstavte ze mata kopec kamosov a ked pride bitka tak polovice z nich zomrie ,a niektory su tak zohaveny ze ich vobec nepoznate,vsade pocut zufale vykriky vasich znamicha vy sa s toho idete zblaznit...  | vojna je fakt hroza je to des a peklo na zemi .skratka nieco neopisatelne .ak niekto sledoval teraz na stv2 dokumenty na hirosime uz ho vojna mozno tak nefascinuje,lebo na nej nieje to co by stalo za zmienku ...mozno len hrdinovia ktory zomru a obetuju sa pre niekoho kto si to mozno ani nezasluzi,je to nepochopitelne ake zverstva dokaze clovek spachat vid priklad hirosima....americania vraj nemali inu moznost ako zastavit vojnu len tou bombou...ktorej nasledky vidiet aj dnes...alebo taky stalin a hitler...no co je na tom krasne a fascinujuce ludi ,ktory chcu byt vojakmi nechapem.praco chcu riskovat zivoty za sny niekoho ineho...no ale v nemecku to bolo ine ony riskovali lebo boli totalne oblbnuty fuhrerovimi recami o cistej rase...vojna je skratka nieco co pochadza od diabla.....a tomu verte |
|
 |
|
|