Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » U Zeleného draka

Vsetko o Istaroch

1, 2, 3, 4, 5  
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2820
Príspevok22.05.2007 - 16:02     Citovať
Nie, necaroval...Proste bojoval s balrogom....A bol elf.. A neviem naco sa k tomuto este vyjadrujem, ved tato teoria je vazne absurdna Laughing :crazy:

!!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
Viac info: www.lotrgame.forumup.sk

...Najuniverzálnejším príborom je lyžica Smile...
Pohlavie:ŽenaRamgad
vala

Príspevky 387
Príspevok22.05.2007 - 20:21     Citovať
Neviem, o co tu niekomu ide. Vyslovene ma prudia taketo teorie. Keby ich povodca precital knihu Pan Prstenov (autorom je nejaky Tolkien), tak by zistil, ze Glorfindel bol elf, ktory byval v Roklinke a nema nic spolocne s Carodejmi (Istari).

môj WEB O TOLKIENOVI, FANTASY A HISTÓRII
Pohlavie:MužAmrafel
vala

Príspevky 315
Príspevok24.05.2007 - 15:22     Citovať
dobre, dobre, koncim tuto diskusiu, s ktorou som zacal. spytal som sa na to preto, plebo prisiel zo zapadu s ostatnymi istar, a to ma zaujalo...

a prirodzene, ze viem, ze bol elf

aura entuluva! zase svitne deň!
baruk khazad! khazad ai-menu! sekery trpaslíkov! idú na vás trpaslíci!
Pohlavie:Mužkrull
dunadan

Príspevky 77
Príspevok25.05.2007 - 09:48     Citovať
Myslim, ze Istari mali zakazane "verejne" pouzivat svoju silu. Len trochu nechapem preco ju nemohli pouzit v boji so Sauronom a jeho prisluhovacom, ked mali Valari tak strasne radi Ludi. Myslim, ze keby Gandalf naplno prejavil v suboji svoju moc, tak by to zachranilo ovela viac ludi aj elfov ako takto.
Pohlavie:MužAmrafel
vala

Príspevky 315
Príspevok25.05.2007 - 12:44     Citovať
ludi by to mozno vystrasilo

aura entuluva! zase svitne deň!
baruk khazad! khazad ai-menu! sekery trpaslíkov! idú na vás trpaslíci!
vala

Príspevky 2820
Príspevok25.05.2007 - 16:55     Citovať
Ja si zasa myslim, ze Gandalf mal dovody , preco konal tak ako konal, o ktorych my sice nevieme, no Valari urcite ano...

Pohlavie:MužElrandir
vala

Príspevky 399
Príspevok26.05.2007 - 11:10     Citovať
Ved mali vlastnu volu ale museli dodrziavat nejaké rules...

Cesta do Stredozeme vedie cez www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 2820
Príspevok01.06.2007 - 21:57     Citovať
jasne, ze museli...ved by neprisli do Stredozeme len tak pre srandu kralikov, plnili prikazy Valar (respektive, mali plnit prikazy Valar)

Pohlavie:MužElrandir
vala

Príspevky 399
Príspevok02.06.2007 - 10:32     Citovať
Ved aj je napisane ze su sluhami Valar...ano tak

Cesta do Stredozeme vedie cez www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:ŽenaAlmiel
vala

Príspevky 980
Príspevok05.06.2007 - 13:19     Citovať
Elrandir Napísal(a):

Nevien čo tu riešite . Jasné, že ich poslali Valari . No mohli ich poslať viac. Piati na celú Stredozem to je veľké sústo.A ešte k tomu dvaja odyšli. Wink

Reklama
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3697
Príspevok05.06.2007 - 14:01     Citovať
Co sa stalo a Allatarm a Pallandom sa nevie... Vie sa len, ze zmizli na vychode.

Join the battle side by side with the King of the Reunited kingdom.

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 387
Príspevok05.06.2007 - 14:08     Citovať
Ely Napísal(a):
Elrandir Napísal(a):

NevieM čo tu riešite. Jasné, že ich poslali Valar. No mohli ich poslať viac. Piati na celú Stredozem to je veľké sústo. A ešte k tomu dvaja odIšli. Wink

Nemuseli byt iba piati. Piati su znami, ale mohlo ich byt viac.

Nedokoncene pribehy - kapitola Istari Napísal(a):
PoÄŤet ÄŤlenĹŻ tohto Ĺ?ádu [Istari] nenĂ­ znám, ale z tÄ›ch, kdo pĹ™išli na sever StĹ™edozemÄ›, kde byla nadÄ›je nejvÄ›tší, bylo hlavnĂ­ch pÄ›t.

dunadan

Príspevky 77
Príspevok05.06.2007 - 14:17     Citovať
Gandalfova pomoc padla vhod ale neda sa povedat, ze by pouzil mnoho zo svojho umenia. Toto nikdy nepochopim, preco neurobil viac, ked to bolo v zaujme Iluvatarovych Prvo aj Druhorodenych.
Je to nieco ako ked skriknes na dieta aby nevbehlo pod auto, hoci ho mozes zachranit sam.
vala

Príspevky 3697
Príspevok05.06.2007 - 14:23     Citovať
Nemohli pouzit prilis mnoho zo svojho umenia a schopnosti, lebo im to Valar zakazali. Nesmeli postavit svoju volu proti Sauronovej a keby pouzili vsetku svoju moc, tak by sa ro samozrejme rovnalo porusenie tohoto zakazu.

www.lotrgame.forumup.sk
dunadan

Príspevky 77
Príspevok05.06.2007 - 14:26     Citovať
Tak potom to nechapem...ved mohli byt vyrovnane sily. Tak Valarom potom na nas nezalezalo...pekni trpaci
vala

Príspevky 3697
Príspevok05.06.2007 - 14:35     Citovať
Nie, naopak, zalezalo im na osude Stredozeme, lebo inak by sem neposlali nikoho a nechali by vsetko tak ako bolo nech si to vezereme a hotovo. Ale chceli, aby Saurona porazili ludia a elfovia, oni za nas nebudu vecne riesit kazdy problem. Potom by sa stalo, ze by sa zase objavil nejaky problem a ludi by len cakali kedy to za nich Valar vyriesia. Takto by to dalej neslo, to musis uznat aj sam, ze aj ludske deti sa postupne osamostatnuju. Nabuduce uz mozno neposlu nikoho, alebo menej ako teraz, postupne to bude podla mna ubudat aby sa ludia bili sami za seba a nie len medzi sebou.

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 2820
Príspevok05.06.2007 - 20:32     Citovať
Istari pomahali aj elfom, aj ludom, to je jasne. A myslim si, ze ked treti vek znamenal odchod elfov na Zapad, tak Gandalf sa zasluzil o to, ze naucil ludi vela o samostatnosti, lebo vtedy nastaval vek ludi. Lebo ani elfovia im uz neskor pomahat nemohli, kedze odisli. V kazdom pripade, Gandalf vnimal obe rasy ako rovnocenne, to sa mu musi nechat a hlavne toto gesto znamenalo pre ludi akysi start Smile

dunadan

Príspevky 77
Príspevok13.06.2007 - 10:25     Citovať
Tak potom fandim tej zlej strane. Valari nas opustili a pozri ako to skoncilo. Uplny upadok ludi. A nielen kvoli tomu ze nas elfovia opustili.

A neznamenal pre ludi start ale postupny koniec
vala

Príspevky 2820
Príspevok13.06.2007 - 15:52     Citovať
Valari nas neopustili...len zvolili politiku appeasementu (z nejakych pricin, eru vie akych...) Smile...ale to uz je OT, takze tu o tom nebudeme dalej diskutovat

Pohlavie:MužMelherucorma
vala

Príspevky 615
Príspevok13.06.2007 - 17:21     Citovať
No neviem ci to znamenalo pre ludi uplny upadok. Mozno taky ten kulturny a tak to znamenalo, neboli taky vzneseni, ale ked boli v Stredozemi sami, mohli sa naplno rozvijat nikde sa nekladli hranice.

A zeby som nebol uplne OT, tak pokracujem. Krull ty sa stale pytas preco uplne neodhalili svoju moc. No tak lebo im to zakazali Valar. A preco im to zakazali? Numenorcanom ukazali svoju moc, tym ze im dali domov, a predsa nakoniec zlyhali a obratili sa proti Valar. Dalej Noldor(samozrejme nie vsetci) zili pri nich, no nakoniec stacilo, ze niekto (Morgoth) rozsiril proti nim nejake klamstva a oni im zacali zavidiet a bat sa ich. A nakoniec odisli. Preto, keby sa ukazali v plnej moci, tak by ludia mohli mat z nich strach a zacali by ich mozno aj nenavidiet. Prosto Valar vedia svoje a mi do ich myslienok nedovidime. Smile

Samozrejme, mozno sa mylim a rad si vypocujem dalsie nazory.

The world was fair, the mountains tall,
In Elder Days before the fall
Of mighty kings in Nargothrond
And Gondolin, who now beyond
The Western Sea have passed away:
The world was fair in Durin's Day.
Reklama
vala

Príspevky 387
Príspevok13.06.2007 - 17:29     Citovať
Melherucorma> myslim, ze si to asi vystihol :thumbsup:
Ani ja som nemohla prist na nejake logicke zdovodnenie toho, preco im to Valar zakazali, ale to tvoje dava myslim logiku a aj sedi Smile

vala

Príspevky 2820
Príspevok13.06.2007 - 21:41     Citovať
Ja mam presne taky isty nazor, sama by som to nevystihla lepsie. Plati to aj s Istarmi. Keby ukazali vsetky hokus-pokus, tak by im ludia nedoverovali, ale bali by sa ich, ba mozno by ich zacali uctievat ako bohov, pritom to Istari ani Valar nemohli dopustit, kedze vedeli, ze v Arde maju moc len vdaka Eruovej voli.
(btw. zalozila som samostatnu temu o Valar, takze tam mozme pokracovat, co sa o nich tyka, aby sme tuto neboli nahodou OT Wink )

dunadan

Príspevky 77
Príspevok19.07.2007 - 22:47     Citovať
Co sa vy tak strane bojite ze nahodou vyletite trochu od temy?Preco za to tak hresite?To je hlupe ved som sa sem prihlasil aby som debatil o Panovi prstenov a o vsetkom s tym spolocnym a nie pocuval nejake divne prikazy.

Tak asi som na CELKOM INEJ frekvencii ale nesuhlasim s vami. Radsej zachranim vela zivotov, hoci mi ludia nebudu doverovat ako sa robit milym deduskom a nechat tolko ludi zahynut.
Pohlavie:MužMelherucorma
vala

Príspevky 615
Príspevok20.07.2007 - 01:07     Citovať
Krull tak trosku nechapem co si teraz napisal.
Napr. taky Gandalf, nikdy nedbal co na neho niekto hovori a nikdy sa nechvalil svojimi cinmi, ludia mu nedoverovali, napr. Denethor, Roancania mu zacali viac doverovat az ked "vyliecil" Theodena od Grimu. Obetoval sa a bojoval s Balrogom, len aby Prsten pokracoval dalej. Rozhodne sa netvaril ako mily dedusko a pomahal kazdemu, aj hobitom, hoci nikto iny sa o nich ani nezaujimal. Valar si nemohli dovolit poslat tam ich v plnej sile, lebo niezeby im ludia nedoverovali, oni by ich priam zacali nenavidiet, lebo Sauronovi spehovia boli vsade a Morgothovo zasate zle semienko mohlo opat zacat klicit v ich srdciach. Ak si si precital Silmarillion, Nedokoncene pribehy a PP, tak tam je odpoved jasne vidiet, kolkokrat sa dopustilo voci Valar nepravostiam, ale oni sa napriek tomu czdy zlutovali.

The world was fair, the mountains tall,
In Elder Days before the fall
Of mighty kings in Nargothrond
And Gondolin, who now beyond
The Western Sea have passed away:
The world was fair in Durin's Day.
Pohlavie:MužMaedhros
vala

Príspevky 962
Príspevok23.07.2007 - 13:38     Citovať
mam taku jednu otazku: gandalf bol maiar a ochranoval stredozem pred zlom spolu s ostatnymi maiar , vsak? ked ano tak potom mi vrta v hlave: ako s tym suvisela cesta ktora bola opisana v hobbitovi?
teda ze: ochranil stredozem tym ze pomohol trpaslikom ziskat ich zlato?......lebo nasledkom tej cesty bola bitka......to akoze ochranil stredozem tym ze spolu s trpaslikmi a bilbom sposobil bitku piatich armad?
ako....nechcem urazat gandalfa ale stale mi nejde do hlavy ako to ochranilo stredozem.....ze vyzabijali vrokov a skretov? alebo ze zabili posledneho zijuceho draka? (to je asi odpoved, ze? ze ochranil stredozem tym ze zabili draka
prosim o vysvetlenie a vopred dakujem Smile

The evil is back in Earth
info: www.lotrgame.forumup.sk
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3, 4, 5  
Strana 4 z 5

Google