Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » Pod Oslavovým stromom

Eragon vs. LOTR

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  

Ktoré knihy sú lepsie tolkienovky alebo Eragon,Eldest
Tolkienovky
92%
 92%  [ 62 ]
Eragon,Eldest
7%
 7%  [ 5 ]
Celkom hlasov : 67

Pohlavie:MužBeleg
vala

Príspevky 245
Príspevok29.05.2007 - 16:20     Citovať
Vie tu aspon niekto z vas (okrem Danila) o com Eragon (resp.Eldest) vlastne je ? Pretoze len tak z haluze napisat ze je to hovadina abo daco podobne neni pekne . Aj ja si zvyknem robit srandu z fantasy , ale len s takych , ktore som cital . Takze sa trosicku kludnite .
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3697
Príspevok29.05.2007 - 16:27     Citovať
Ja viem o com to je a nejako moc na to nenadavam, no aj tak ma to nezaujima... A film uz duplovane nie, kedze ten ostro odsudili aj fanusikovia, aj laici a odbornici.

Join the battle side by side with the King of the Reunited kingdom.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2820
Príspevok29.05.2007 - 16:55     Citovať
ja som na eragona nenadavala, ako som sa zmienila, neprislucha mi ani porovnavat, kedze som eragona necitala. Za to som si v nom hodnu chvilu listovala a myslim si, ze mohol pouzit viac fantazie, respektive dat tam nieco originalne a nie jednoducho okopirovat niektore nazvy (doslova, alebo hatlaniny), lebo sa to pozna...ale ked uz si tento krok autor zvolil, mal na zaciatok knihy dat aspon venovanie JRRT, lebo mu pobral vela vyrazov, este aj sposob kreslenia tej mapky....

!!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
Viac info: www.lotrgame.forumup.sk

...Najuniverzálnejším príborom je lyžica Smile...
Pohlavie:ŽenaManwathiel
elf

Príspevky 123
Príspevok30.05.2007 - 12:26     Citovať
:thumbsup: tolkien

no ano, ten film mu na popularite nepridal zrovna Rolling Eyes ...som len zvedava, ako nakrutia dvojku, ked v jednotke vacsinu dolezitych postav vynechali a ten brutalne romanticky koniec ma dorazil Laughing ...no a Novy Zeland v PP to ani nehovorim...pan reziser - nechcela by som :coverlaugh:

:lolly: http://s4.bitefight.cz/c.php?uid=37048
Pohlavie:MužRadeon
vala

Príspevky 1249
Príspevok30.05.2007 - 15:01     Citovať
Práve som dopozeral Eragon film. Film to bol dobrý, pekná príroda, dobrá hudba. Vynikajúca kvalita, veď od HD sa ani nič iné nedá očakávať Smile .

No ale s knihou Eragon to veÄľa teda nemalo spoloÄŤnĂ©. A to ako vyrástla Zafira poÄŤas letu... tak k tomu sa radšej ani vyjadrovaĹĄ nebudem. PodÄľa mĹ?a to oni zaÄŤali natáčaĹĄ nejakĂ˝ film a potom vyšla kniha Eragon, odkĂşpili znaÄŤku Eragon a dali to ako meno filmu, lebo podÄľa knihy to zjavne nenatáčali Very Happy

Film Eragon dopadol teda katastrofálne oproti knihe (ale keby sme uvažovali že žiadna kniha nie je, tak to zase taký zlý film nie je). Ak Eragon bol natáčaný podľa knihy, tak potom LOTR film sa 100% držal knižnej predlohy a ani jedinú bodku tam nezmenili Laughing ...

Už aj ja mám svoj blog :iconlick: http://radeonx850.blogspot.com/
Pohlavie:Ženamashishka
admin

Príspevky 3193
Príspevok30.05.2007 - 15:28     Citovať
Inak netusim ako chcu natacat Eldesta ked tak velmi pozmenili dej na konci. Asi ho neplanuju natacat. Dufajme... Laughing

Pohlavie:MužDannilo
vala

Príspevky 548
Príspevok30.05.2007 - 16:27     Citovať
no bohuzial planuju a to bude este vacsi brak ako eragon bude to ...... debilina na n-tu Twisted Evil a chcel by som vidiet tych ich elfov ci budu taky bradaty ako v eragonovi Very Happy Very Happy :crazy:

vala

Príspevky 2820
Príspevok30.05.2007 - 17:13     Citovať
Bradati elfi???...to je co za humus???? Shocked ...no teraz uz duplom nechcem ten film vidiet.... :disgus:

Pohlavie:MužBeleg
vala

Príspevky 245
Príspevok30.05.2007 - 17:14     Citovať
A pritom v Eldestovi je jasne pisane , ze elfovia nezarastaju vobec dokonca ani ... tam dole Smile
Pohlavie:Mužmorgoth2
hobit

Príspevky 20
Príspevok30.05.2007 - 18:47     Citovať
Tolkienovky aj Eragon a eldest maju daco do seba a kazda knih ama svoje caro. Tolkienovky su viac pre starsich citatelov a nie kazdy dokaze pochopit tu podstatu a odkaz co sa snazi v nich tolkien vyjadrit, aj tak si nemyslym ze kazdy poochopi kazde narazky, prirovnania a metafory co tolkien zanechava ale urcite pochopi kazdy jeho myslienku.
Eragon, eldest- neviem ci toto dielo ma daku skrytu myslienku alebo chce daco vaznejsie odkazat svojim citatelom lebo moc som sa nad tym nezamislal, pre mna to je proste fantasy dielo s dobre vymyslenym pribehom a aj napinava kniha co zacne bit napinava az na konci abi si si precotal dalsiu no ale nic proti tomu nemam, dobry dej, dobra myslienka, dobre spracovane.......
a tymto som chcel povedat ze nie kazdemu sa pacia tolkienovky, tym co sa nepacia tak bud este maju pod 10 rokov alebo nechapu tolkienovkam alebo vobec necitaju knihy
Reklama
Pohlavie:MužGelmir Tarlos ar Ciryatan
vala

Príspevky 233
Príspevok30.05.2007 - 20:31     Citovať
Jeden spolužiak mi včera povedal,že on si Eragona prečítal,je to velmi dobré,aj lahko sa to číta,nie ako tá strašná hovadina,o ktorej stále kecám-Pán Prstenov a tolkienove diela všeobecne.Chcel som ho fyzicky napadnút ale bola hodina tak som nanho iba nenávistne pozeral Twisted Evil Smile .Tú knihu som ja nečítal takže to určite nemožem zhodnotit ale nemyslím si že bi iná kniha mohla dosiahnút kvalít P.P. :ccc:A že to je hovadina,pche!

Nai tielyer nauvar laiquë ar hwesta aldamolyanna
vala

Príspevky 548
Príspevok30.05.2007 - 20:45     Citovať
uu no to si niekto dovolil prebodni ho Twisted Evil ale kazda z tych knih ma nieco do seba nemyslim ze sa to da porovnavat lebo kazde je o niecom inom ale treba zobrt do uvahy v akom veku zacal paolini pisat eragona ked mal 15 Wink

vala

Príspevky 233
Príspevok30.05.2007 - 20:56     Citovať
UĹľ si brĂşsim noĹľe. :evil2:

vala

Príspevky 2820
Príspevok30.05.2007 - 21:31     Citovať
...ten marnivy tvor znesvatil Tolkiena!...Pche, co ten si nedvoluje!....verim ti, ze si mu chcel nieco spravit v tej chvili....ja by som ho aspon prekliala!

vala

Príspevky 548
Príspevok30.05.2007 - 21:44     Citovať
a prebodla ocami Twisted Evil Evil or Very Mad

vala

Príspevky 233
Príspevok30.05.2007 - 21:50     Citovať
Viem kde býva. Smile Možme sa dohodnút a navštívit ho. :box:

vala

Príspevky 2820
Príspevok30.05.2007 - 21:57     Citovať
hehehehe...ten nech sa tesii!! :evil2:...ale uz sme OT, takze by aj stacilo, lebo modi nam to pekne natru! :coverlaugh: Wink

Pohlavie:Ženaatalanta
vala

Príspevky 1666
Príspevok30.05.2007 - 22:17     Citovať
Gelmir Tarlos ar Ciryatan Napísal(a):
Jeden spolužiak mi včera povedal,že on si Eragona prečítal,je to velmi dobré,aj lahko sa to číta,nie ako tá strašná hovadina,o ktorej stále kecám-Pán Prstenov a tolkienove diela všeobecne.Chcel som ho fyzicky napadnút ale bola hodina tak som nanho iba nenávistne pozeral Twisted Evil Smile .Tú knihu som ja nečítal takže to určite nemožem zhodnotit ale nemyslím si že bi iná kniha mohla dosiahnút kvalít P.P. :ccc:A že to je hovadina,pche!
Dufam ale, ze cital aspon nieco z Tolkienovych diel.
Ak chce niekto porovnavat dve diela, mal by ich mat obe precitane. Ak nie, tak sa netreba tym co hovori vobec zaoberat, lebo je to obycajny hlupak.
vala

Príspevky 233
Príspevok31.05.2007 - 09:07     Citovať
No čítal len tak všeljako a potom si ešte dovolí kritizovat :disgus: .A gratulujem k 500-mu príspevku. :beer:

Pohlavie:MužDraug
hobit

Príspevky 29
Príspevok31.05.2007 - 12:07     Citovať
ja som cital eragona a videl som aj film. ak ste citali knihu tak film vam pripada ako 5 minutova zalezitost... vobec sa nedrzali knihy... takze co sa tyka eragon vs. lotr tak jednoznacne lotr...
Reklama
Pohlavie:ŽenaJimea
vala

Príspevky 216
Príspevok31.05.2007 - 15:04     Citovať
Ja som Eragona necitala, ani som ho nevidela, tak neviem ohodnotit, aky je...ale vela ludi hovori, ze je dost dobry. Uz by som si ho mohla pozret, ale neviem kde. Ale urcite to neni lepsie ako lotr...
Pohlavie:Ženaatalanta
vala

Príspevky 1666
Príspevok31.05.2007 - 15:07     Citovať
Arwen 06 Napísal(a):
Ja som Eragona necitala, ani som ho nevidela, tak neviem ohodnotit, aky je...ale vela ludi hovori, ze je dost dobry. Uz by som si ho mohla pozret, ale neviem kde. Ale urcite to neni lepsie ako lotr...
Vykasli sa na film a precitaj si radsej knihu. Smile
Pohlavie:ŽenaJimea
vala

Príspevky 216
Príspevok31.05.2007 - 15:08     Citovať
atalanta Napísal(a):
Arwen 06 Napísal(a):
Vykasli sa na film a precitaj si radsej knihu. Smile

Ved aj to Smile
Pohlavie:MužDraug
hobit

Príspevky 29
Príspevok31.05.2007 - 16:27     Citovať
najskor si precitaj tu knihu... a az potom budes sklamana... Smile
Pohlavie:ŽenaDraugwen
vala

Príspevky 290
Príspevok01.06.2007 - 12:55     Citovať
neviem preco ale mne ta kniha pripomynala viac hviezdne vojny nez lotr