Chce sa zapoji do diskusi na naom fre a
sta sa lenom komunity panprstenov.com?
Tak nevhaj a registruj sa.

Frum Pn Prsteov » U Plvajcej klady

Mudre myslienky

1, 2, 3 ... , 12, 13, 14  
Pohlavie:MuMenelmacar
vala

Prspevky 364
Prspevok21.11.2007 - 18:31     Citova
Takze pridam nejake od Cicera:

Každý má byť spokojný s časom, ktorý mu je daný k životu. Krátky čas života je dosť dlhý na to, aby si žil dobre a čestne.

Tak ako je kô? zrodený k behu, vôl na oranie, pes na stopovanie zveri, tak je človek zrodený na dve veci, ako vraví Aristotéles: na rozmýšlanie a na jednanie.

Ani šediny, ani vrásky nedokážu na seba náhle strhnúť vážnosť, ale čestne prežitý život zožne nakoniec vážnosť ako svoj posledný plod.

Nech robíme čokolvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí.

Život nemôže byť príjemný, ak nie je súčasne čestný.

Čo je sladšie, ako mať niekoho s kým máš odvahu hovoriť o všetkom tak, ako sám so sebou?

M. T. Cicero

Mors unisera non est, abitus ad mortem est miser.
Smr nie je zl, zl je iba cesta k nej.
Pohlavie:enaMenelya
vala

Prspevky 2820
Prspevok21.11.2007 - 20:40     Citova
"...learn to fly before you die..."

toto mame ako motto na oznamku

!!!KAMPA - ZACHRME STREDOZEM!!!
Viac info: www.lotrgame.forumup.sk

...Najuniverzlnejm prborom je lyica Smile...
Pohlavie:enaHissatam
vala

Prspevky 457
Prspevok21.11.2007 - 21:16     Citova
loly... Neviem, či tu už tieto boli, ale sú fajné:

Viem, že nič neviem. Sokrates

Človeku sa zdá jeho vlastný život hneď krajší, keď ho prestane porovnávať so životom iných ľudí.

Najlepší sex je masturbácia - je to sex s niekym, koho skutočne milujem.

Ľudia sa často chvália svojim čistým svedomím iba preto, lebo majú krátku pamäť. Jonisad

Ľahšie je pre ženu umrieť, ako žiť s ?ou. Byron

Čím je človek rozumnejší a lepší, tým viac dobra zbadá v ľuďoch. Pascal

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia. Karel Čapek

Každá chvíľa je tým kratšia, čím je šťastnejšia. Ovídius

Realita môže zničiť sen, prečo teda sen nemôže zničiť realitu..? George Moore

Neboj sa spraviť veľký krok. Nemôžeš preskočiť priepasť dvomi malými skokmi. David Lloyd George

Úspešný človek je taký, ktorý dokáže postaviť pevné základy z tehál, ktoré ostatní po ?om hádžu. Sidney Greenberg

Fantázia je dôležitejšia ako poznanie. Albert Einstein

Kto nepozná prístav, do ktorého sa chce plaviť, tomu nie je žiadny vietor priaznivý. Seneca

Cieľ musí človek poznať skôr ako trasu. Jean Paul

Ten kto kradne naše sny, ten nás zabíja. Konfucius

Človek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušlachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia. Konfucius

Krúžok na kľúče je starý vynález, ktorý nám umož?uje stratiť všetky kľúče naraz.

Máme radi ľudí, ktorí povedia priamo, čo si myslia. Za predpokladu, že si myslia to isté čo aj my. Mark Twain

anca zaklope na dvere častejšie, ako si človek myslí, ale väčšinou nie je nikto doma. Will Rogers

Múdry človek je ako múdry strelec. Pokiaľ minie cieľ, poodíde a hľadá vo vnútri seba príčinu zlyhania. Konfucius

Smutné je, že hlupáci sú tak sebaistí a ľudia múdrí tak plní pochybností. Russel

Život netreba brať príliš vážne, aj tak z neho nevyviazneme živí.

Zvieratá umierajú, ľudia zomierajú, ale hrdinovia nikdy nezomrú.
Pohlavie:MuDaan
elf

Prspevky 153
Prspevok28.11.2007 - 16:23     Citova
Hissatam Napsal(a):

Zvieratá umierajú, ľudia zomierajú, ale hrdinovia nikdy nezomrú.

Hrdinovia zomieraju, legendy vsak ziju dalej ;)

Uspesny pokus netreba nikdy opakovat.

Najväčšie zlo, aké môžeme urobiť svojim blízkym nie je to, že ich nenávidíme, ale že sme voči nim ľahostajní. To je absolútna neľudskosť.

Ludia zabudnu na to co ste povedali, urobili; ale nikdy nezabudnu na to, ako sa vedla vas citili.

Človek dokáže v živote hocičo spackať, ale nič tak dokonale ako život.

Čo milujeme, sa nás zmoc?uje tak dokonale, že to chvíľami začíname nenávidieť.

Maličkosťami sa dosahuje dokonalosť, ale dokonalosť nie je maličkosť.

Keď si prišiel na svet, plakal si a všetci sa radovali. Ži tak, aby všetci plakali, až ho budeš opúšťať.

Ľudia sa strácajú v množstve zbytočných slov.

Definovať znamená obmedzovať.

Najväčším šťastím človeka je, keď môže žiť pre to, za čo by bol ochotný zomrieť.

Časom, ktorým rád mrháš, nebol premrhaný.

Inteligentní ľudia vedia, že sa dá veriť len polovici toho, čo počujú. Veľmi inteligentní vedia, ktorej polovici

Usiluj sa dosiahnuť to, čo máš rád, inak budeš nútený mať rád to, čo si dosiahol.

Poznám tri druhy klamstva. Veľké klamstvo, malé klamstvo a štatistika.

Perlicka na zaver ;)

Kto o styroch veciach hlba: o tom co je dolu, o tom co je hore a o tom co je potom, nemal sa vobec narodit.

+ jeden odo mna:
Nie tvar tvori charakter cloveka, ale naopak charakter vytvara vyzor v ociach inych.. XP

Blb sa cita z kazdej strany rovnako :)
vala

Prspevky 364
Prspevok28.11.2007 - 19:46     Citova
"O vojne by mohli skutočne hovoriť iba mŕtvi; len oni ju zažili celú."
Remarque

Tajomstvo silných tkvie v tom, že sa neustále premáhajú.
Barrés
Každý človek v sebe nosí hviezdu. Len na ?om záleží, či bude dobrá, alebo zlá.
Baudouin
Skúsenosť je dobrá škola, len školné je príliš vysoké.
Heine

Nedá sa žiť príjemne, ak sa nežije múdro, čestne a spravodlivo, a nedá sa žiť múdro, čestne a spravodlivo, ak sa nežije príjemne.
Epikúros

Nepotrebujem priatela, ktorý prikyvuje na všetko, čo poviem. Môj tie? kýva presnejšie.
Plútarchos

Život je ako hra: nezáleží na tom, ako dlho trvalo predstavenie, ale na tom ako dobre bolo zahrané.
L. A. Seneca

Ak nemôžeme zdielať šťastie s druhými, je to len polovičné šťastie.
H. Ch. Andersen

Ludský život je ako železo, ktoré sa opotrebováva, ak ho používaš a ktoré zožerie hrdza, ak ho nepoužívaš.
M. P. Cato

Tak ako je kô? zrodený k behu, vôl na oranie, pes na stopovanie zveri, tak je človek zrodený na dve veci, ako vraví Aristotéles: na rozmýšlanie a na jednanie.
M. T. Cicero

Vyšším prejavom múdrosti je priznať, že sa mýlite.

Strach je len myšlienka.

Ste tým, aká je vaša hlboká žiadosť, ktorá vás pohá?a. Aká je vaša žiadosť, taká je aj vaša vôľa. Aká je vaša vôľa, také sú aj vaše skutky. Aké sú vaše skutky, taký je váš osud.

Premôcť zlé návyky môžeme len dnes, nikdy nie zajtra.
(Konfucius)

Priateľ je ten, kto o vás všetko vie a napriek tomu vás má stále rád.
(Hubbard)

Rozprávať o všetkom najlepšie vedia iba tí,, ktorí nedokážu nič iné.
(Geibel)

Najlepší lekár je ten, kto učí zdravých tomu, aby sa vyhli chorobe.
(Hippokrates)

Nikto učený z neba nespadol, ale hlupákov akoby zhadzovali.
(Tuwin)

Milovať neznamená hľadieť jeden druhému do tváre, ale ísť tým istým smerom.
(Antoine de Saint Exupéry)

Nie je umenie urobiť poriadok, ale udržať ho.

Kto chce vychádzať s každým, znepriatelí si všetkých.

Priatelia sú ako hviezdy, aj keď ich nevidíme, vieme, že ich máme.

Ak máme niekoho radi, neberme mu slobodu. Ak sa vráti, určite nás miluje. Ak nie, nikdy nás nemal naozaj rád.

Nikdy nič nevysvetľujte. Priatelia to nepotrebujú a nepriatelia aj tak neuveria.

Priateľstvo, ktoré sa skončilo, nikdy nebolo priateľstvom.

Cigareta je zmotok špiny s oh?om na jednom a hlupákom na druhom konci.

Nijaká vec nie je taká ľahká, aby nemohla byť ťažšia, keď ju človek nerád robí.
(Terentius)

Nemôžem urobiť nikoho lepším inak, než zvyškom toho dobra, ktoré v ?om je.
(Kant)

Smrť sa ma netýka, lebo keď je tu ona, nie som tu ja, keď som tu ja, nie je tu ona.
(Epikuros)

S knihami je to ako s ľuďmi: len malý počet niečo znamená a zvyšok sa stráca v množstve.
(Voltaire)

Žiadal som Silu... a dostal som ťažkosti, ktoré ma posil?ujú.
Žiadal som Múdrosť... a dostal som problémy, aby som ich vyriešil.
Žiadal som Bohatstvo... a dostal som rozum a svaly, aby som pracoval.
Žiadal som Odvahu... a dostal som prekážky, aby som ich prekonal.
Žiadal som Lásku... a dostal som ľudí v núdzi, aby som pomáhal.
Žiadal som Dobromyseľnosť... a dostal som nádej.
Nič som nedostal, o čo som žiadal.
A predsa som dostal všetko, čo som potreboval.
Ži svoj život bez strachu, nauč sa čeliť prekážkam, ver, že si schopný ich čestne a s úctou zdolať

Pohlavie:enaatalanta
vala

Prspevky 1666
Prspevok01.12.2007 - 13:03     Citova
"Mám velmi jednoduchý vkus. Spokojím se vždy s tým nejlepším."
Oscar Wilde

Pohlavie:enaMenelya
vala

Prspevky 2820
Prspevok01.12.2007 - 13:55     Citova
atalanta Napsal(a):
"Mám velmi jednoduchý vkus. Spokojím se vždy s tým nejlepším."
Oscar Wilde

Tak toto sa mi paci! Very Happy

Viac info: www.lotrgame.forumup.sk

...Najuniverzlnejm prborom je lyica Smile...
Pohlavie:MuFealiath
vala

Prspevky 3697
Prspevok01.12.2007 - 14:35     Citova
Existuju dve cesty zivotom. Sex drogy a rock&roll alebo masturbacia, antikoncepcia a country. Preto som si vybral metal...

Toto ked som cital prvy raz, skoro som sa pocikal smiechom... Smile . Ale ma to aj nieco do seba

Join the battle side by side with the King of the Reunited kingdom.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:enaAmarante
vala

Prspevky 1660
Prspevok01.12.2007 - 15:12     Citova
Paměť je výsadou blbých. Chytrý nemá čas si pamatovat, chytrý musí vymýšlet.
Jan Werich

Funguje to ako ospravedlnenie u profesorky ^_^

Ak chce vidie ocen, mus prejs morom.
- Amarante
Pohlavie:MuFealiath
vala

Prspevky 3697
Prspevok02.12.2007 - 18:24     Citova
Vdaka za novu vyhovorku do mojej zbierky, odskusam, popisem dojmy Smile.

Join the battle side by side with the King of the Reunited kingdom.

www.lotrgame.forumup.sk
Reklama
Pohlavie:MuAmrafel
vala

Prspevky 315
Prspevok05.12.2007 - 21:47     Citova
neviem ci to tu uz bolo...

Hlupy rozmysla nad tym co povedal, mudry nad tym, co povie
-perzske prislovie

aura entuluva! zase svitne de!
baruk khazad! khazad ai-menu! sekery trpaslkov! id na vs trpaslci!
vala

Prspevky 1666
Prspevok05.12.2007 - 21:55     Citova
tak potom som riadne hlupa....

Pohlavie:MuMaedhros
vala

Prspevky 962
Prspevok06.12.2007 - 14:02     Citova
aj ja Confused

The evil is back in Earth
info: www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MuDaan
elf

Prspevky 153
Prspevok12.12.2007 - 02:55     Citova
257. Život je ako hra: nezáleží na tom, ako dlho trvalo predstavenie, ale na tom ako dobre bolo zahrané.
L. A. Seneca

256. Ak nemôžeme zdielať šťastie s druhými, je to len polovičné šťastie.
H. Ch. Andersen

255. Ludský život je ako železo, ktoré sa opotrebováva, ak ho používaš a ktoré zožerie hrdza, ak ho nepoužívaš.
M. P. Cato

254. Tak ako je kô? zrodený k behu, vôl na oranie, pes na stopovanie zveri, tak je človek zrodený na dve veci, ako vraví Aristotéles: na rozmýšlanie a na jednanie.
M. T. Cicero

253. Každý má byť spokojný s časom, ktorý mu je daný k životu. Krátky čas života je dosť dlhý na to, aby si žil dobre a čestne.
M. T. Cicero

252. Nedá sa žiť príjemne, ak sa nežije múdro, čestne a spravodlivo, a nedá sa žiť múdro, čestne a spravodlivo, ak sa nežije príjemne.
Epikúros

251. Ani šediny, ani vrásky nedokážu na seba náhle strhnúť vážnosť, ale čestne prežitý život zožne nakoniec vážnosť ako svoj posledný plod.
M. T. Cicero

250. Keby všetci ludia poznášali svoje problémy na jedno miesto, chcel by si každý z nich radšej odniesť domov tie svoje, ako dostať zo spoločnej hromady bied pomerný diel.
Solón

249. Všade tam, kde je človek, je miesto pre dobrý čin.
L. A. Seneca

248. Nech robíme čokolvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí.
M. T. Cicero

247. Dobrý skutok na zlom mieste považujem za zlý skutok.
Q. Ennius

246. Úmysel je to, čo dobrým skutkom dáva cenu. A tak si nás niekedy viac zaviaže ten, kto dal málo, ale učinil to z ušlachtilosťou, kto nám poskytol niečo nepatrné, ale učinil to rád.
L. A. Seneca

245. Skôr sa má človek starať o čisté svedomie ako o dobrú povesť.
V. Paterculus

244. Pri úspechu človek nevie kedy má dosť.
Hérodotos

243. Viac ako pred kýmkolvek iným by si sa mal hanbiť sám pre sebou.
Pýthagorás

242. Život nemôže byť príjemný, ak nie je súčasne čestný.
M. T. Cicero

241. Necítiť svoje nešťastie nie je ludské, nebyť schopný ho uniesť nie je mužné.
L. A. Seneca

240. Nepotrebujem priatela, ktorý prikyvuje na všetko, čo poviem. Môj tie? kýva presnejšie.
Plútarchos

239. Nechcime, aby sa ten, koho milujeme, podobal našemu ideálu, ale naopak - ideál prispôsobme tomu, koho milujeme.
A. Maurois

238. V láske sme preto nespravodliví, pretože považujeme toho druhého za dokonalého.
J. Paul

237. Nie je vhodné vnucovať luďom šťastie proti ich vôli. Ovela lepšie je byť šťastným ich spôsobom s nimi a potom svojím spôsobom sám so sebou. Jedno šťastie nie je nikdy tolko ako dve.
R. Rolland

236. Najväčším omylom lásky je, že chce vždy bezpodmienečne byť uspokojená, byť šťastná. Tento klam zničil už najpevnejšie zväzky, aké kedy medzi mužom a ženou existovali.
B. Václavek

235. Bolesť a láska sú blíženci. Tento podvojný strom vyrastá z jediného kore?a nesúc trpké i sladké plody. Vraví sa, že kto zhltne ohryzok, kto vo svojích zuboch rozdrví jadierko, ten spozná svoju nahotu, biedu, prácu, starobu a naposledy smrť.
V. Vančura

234. Báť sa lásky znamená báť sa života a tí, ktorí sa života boja, sú už z troch štvrtín mŕtvy.
B. Russell

233. Láska sa rodí z maličkosti, z nich žije a pre ne tiež umiera.
G. G. Byron

232. Nikdy sa nestáva, aby si dvaja milenci boli rovní citom a túžbou, aj keď je to ideál, ku ktorému všetci ludia smerujú, každý vlastným spôsobom.
A. Moravia

231. Láska má svoje ilúzie a každá ilúzia má svoj zajtrajšok. Z toho dôvodu sa už tolko milencov rozišlo, aj keď verili že sú spojení navždy.
H. de Balzac

230. Všetko pominie - spomienka na slová, na bozky, na milostné objatia, ale súzvuk duší je nezmazatelný.
R. Rolland

229. Vraví sa, že čas je nepriatelom lásky. Nie je to pravda! Čas len stiera náter; tak mizne neúprimný žial, vymyslené vášne. Pravé city však trvajú.
I. Eremburg

228. Genialitu niekto definoval ako schopnosť urobiť z mála mnoho - táto charakteristika vystihuje aj lásku.
A. Maurois

227. Silná je láska keď prešla ohnivým krstom bolesti.
S. Lagerlöfová

226. Neverte prísloviu, že láska je slepá. Láska je to najhlbšie poznanie.
M. Pujmanová

225. Ak odsudzujem chyby svojich priatelov, to ešte neznamená, že by som mal prestať mať ich rád.
J. London

224. Dočasné odlúčenie je dobré. Aj veže sa zdajú z blízka prikrčené, kdež to malé a všedné veci príliš narastajú ak ich pozorujeme bez odstupu. Aj s citmi je to tak.
K. Marx

223. Mladí ludia chcú byť verní a nie sú; starí chcú byť neverní a nemôžu.
O. Wilde

222. Láska je najlepšia taktika. Najlepšia nielen voči tým, ktorých milujeme, ale aj voči tomu kto miluje nás.
A. Huxley

221. Je isté, že povaha lásky a povaha priatelstva sú celkom odlišné; priatelstvo ešte nikoho nikdy nepriviedlo do blázinca.
Ch. de Montesquieu

220. Každá bytosť musí milovať. A táto naprostá nutnosť nám prikazuje, aby sme obdivovali všetký podoby lásky.
P. Eluard

219. Milovať, len milovať, to je slepá ulička. Človek má ešte vyššiu povinnosť ako len milovať. Možno je to tiež láska, ale aká rozdielna od iných.
A. de Saint-Exupéry

218. Krásna láska môže trvať po celý život - a celý život nevyplní. Človek nezostáva na tom istom mieste. Žije, ide, je strkaný, musí, musí dopredu! To neznamená krivdiť láske. Človek ju berie so sebou. Ale láska nás nesmie zdržovať, nesmie nás uzatvárať do nehybnej sladkosti jedinej myšlienky.
R. Rolland

217. Všetci sme boli umiesení a premiesení tými, ktorí nás milovali. A pokial boli len trochu dôslední, sme ich dielom - dielom, ktoré koniec koncov nepoznávajú a ktoré nikdy nie je také, ako o ?om snívali.
F. Mauriac

216. Nemôžeme milovať toho, koho sa bojíme, ani toho kto sa bojí nás.
M. T. Cicero

215. ťastie človeka nie je závislé na tom, akú rozlohu polnosti orie, kolko ludí ho zdraví, alebo na akom drahom lôžku odpočíva, ale na tom, aký je dobrý.
L. A. Seneca

214. Keď dvakrát niečo si rozmyslíš, tu obvykle výsledkom tvojej snahy je nápad múdrejší.
Eurípidés

213. Každý má poznať svoje hranice a dbať na ne, či už v malých, či velkých veciach.
D. I. Juvenalis

212. Dobrý manžel si zalúži väčšiu chválu ako dobrý senátor.
Plútarchos

211. Na Sokratovi najviac obdivujem, že neprestal žiť láskavo a vlúdne s manželkou tak náladovou.
Cato st.

210. Ženy zachádzajú v láske ďalej ako väčšina mužov; ale muži ich predčia v priatelstve.
J. de la Bruyére

209. Je málo žien tak dokonalých, aby manžel nemusel aspo? raz za de? lutovať, že má manželku a vidieť šťastným toho, kto ju nemá.
J. de la Bruyére

208. Láska začína láskou a od najsilnejšieho priatelstva môžeme pokročiť len k slabej láske.
J. de la Bruyére

207. Skutočne milujeme len jedenkrát a to prvýkrát; lásky ktoré prídu potom už nie sú tak nebezpečné.
J. de la Bruyére

206. Láska je ako dieťa, ktoré túži po všetkom, čo má na očiach.
W. Shakespeare

205. Skutočné priatelstvo sa môže zakladať len na spojení podobných pováh.
L. van Beethoven

204. Pokladám lásku za jednu z najdôležitejších vecí v ludskom živote. Láska je ovela viac ako túžba po pohlavnom styku, je hlavným východiskom z osamelosti.
B. Russell

203. Pravá láska je stav, v ktorom človek cíti osudovú potrebu byť neustále s milovanou bytosťou.
K. Čapek

202. Sklamať sa nie je taká hanba ako nedôverovať.
F. de la Rochefoucauld

201. Láska je prekrásna vec; ale priatelia milí, preboha, verte mi, láska, na ktorú sa umiera, je láska prehnaná!
R. Rolland

200. Láska je tvorenie, de? za d?om, každú hodinu musíme o ?u usilovať. Lebo iba vtedy žije. Neexistuje nič, čím by sme si ju zaslúžili raz a navždy.
B. Václavek

199. Ani milostný osud nespadne nikomu do lona. Na nás je, ako si ho vytvoríme.
M. Pujmanová

198. Aby sme mohli my mať nežne radi nejakého človeka, je vždy lepšie, ak má mimo svojich najlepších vlastností aj nejaké milé chyby. Nikdy nemôžeme milovať tých, ktorým sa nemôžeme smiať. V úplnej dokonalosti je niečo nadludského, čo ťaží mysel a srdce.
A. Maurois

197. Vo zväzkoch, ktoré trvajú dlhšiu dobu, je niečo tak hlboké! Stávajú sa bez našeho vedomia vnútornou súčasťou nášho bytia.
B. Constant

196. Ak sa trpí v dvojici a nemôžu si tí dvaja navzájom pomôcť, jatrí sa ich bolesť až osudne; vždy to končí tým, že jeden druhému pričíta za vinu že trpí.
R. Rolland

195. Pravá sila ducha aj srdca sa prejaví len v dennom a sústavnom styku.
E. Delacroix

194. Kto sa nebojí činu, slov sa nezlakne.
Sofoklés

193. Diogenés mal jediného otroka a ten mu ušiel. Keď mu ukazovali kde je, usúdil že nestojí za námahu priviesť si ho naspäť. Prehlásil: "Bola by to hanba keby Manés mohol žiť bez Diogéna a Diogenés bez Mana nie."
L. A. Seneca

192. Bezprávia sa často dopúšťa aj ten, kto niečo nerobí a nie iba ten, kto niečo robí.
M. Aurélius

191. Nenávisť spôsobenú správnym jednaním som nikdy nepovažoval za nenávisť ale za slávu.
T. M. Cicero

190. Kto nahá?a strach vela luďom, nutne si robí z mnohých ludí nepriatelov a kto sa hnevá na všetkých, ženie všetkých k jednomyselnosti.
Xenofón

189. Ak máme biedny život, ťažko ho nesieme; ak máme život šťastný je pre nás hrozné ho stratiť a tak to vyjde narovnako.
J. de la Bruyére

188. Najviac zo všetkého ludia stoja o to, zachovať si život a zo všetkého najmenej si ho šetria.
J. de la Bruyére

187. Ludia lutujú, ako zle využili čas, ktorý je už za nimi, ale to ich neprivedie k tomu, aby lepšie využili čas ktorý im k životu ostáva.
J. de la Bruyére

186. Priatelstvo má byť nesmrtelné, nepriatelstvo smrtelné.
T. Livius

185. Čo je sladšie, ako mať niekoho s kým máš odvahu hovoriť o všetkom tak, ako sám so sebou?
M. T. Cicero

184. Aký istý je priatel, zistíš vo chvíli neistej.
Q. Ennius

183. Nepríjemnosti ktoré ho stretnú nebude dobre znášať ten, komu nikdy nebolo nič odopreté, komu starostlivá matka vždy utrela slzy o ktorého sa vždy staral vychovávatel.
L. A. Seneca

182. Náš čas je taký omedzený, taký prchavý a tak nás unáša! Aký prospech máš z toho, keď z neho väčšiu časť premárniš?
L. A. Seneca

181. Kto sa zdržuje štúdiom neužitočných vecí, ako keby nič nerobil, aj keď sa pritom velmi narobí.
L. A. Seneca

180. Rodičia majú dať deťom na cestu velkú výbavu, ktorá by pri stroskotaní lode vyplávala spolu s nimi na hladinu.
M. Vitruvius

179. Dobrodením lásky nie je iba to, že nám dáva vieru v druhého, ale aj to, že nám vracia vieru v seba.
R. Rolland

178. Človek je tvor prelietavý, pokial sa nemôže skutočne zamilovať. Akonáhle sa zamiluje, s celou zložitosťou kultúrnej, modernej lásky je nutne monogamný.
S. K. Neumann

177. Najvyšším výrazom šťastia alebo nešťastia býva najčastejšie mlčanie. Milenci si rozumejú najlepšie keď mlčia.
A. P. Čechov

176. Všetky šťastné rodiny sú si navzájom podobné, každá nešťastná rodina je nešťastná svojím spôsobom.
L. N. Tolstoj

175. Hodnoty bytia spočívajú z velkej časti v tom, ako srdečne sme schopní ich prežívať. Hodnota nášho človečieho života je závislá na hodnotách, ktoré sú v nás. Ludia si tvoria svoj ludský svet; je v ?om to, čo do neho vkladáme.
J. Čapek

174. Manželstvo samo o sebe nie je ani dobré ani zlé. Úspech a nezdar je jedine vo vás.
A. Maurois

173. Nikoho nemilovať je väčšie nešťastie, než nebyť nikým milovaný.

172. Láska nie je obchodník, ktorý chce dostať naspäť svoje investície.
E. M. Remarque

171. Musíme byť velmi smelí, aby sme sa odvážili byť sebou samým.
E. Delacroix

170. Nikto iný mi nedá lásku, priatelstvo, vrúcnosť a nehu, ktorú nemám sám v sebe.
J. W. Goethe

169. Myšlienky sú semenom činou.
Emerson

168. Človek môže byť taký velký,ako velký si želá byť.
Korbyšev

167. Nedá sa hovoriť zvisle a žiť vodorovne.
Ajtmatov

166. Pravda nesmie závisieť na tom, komu bude slúžiť.
Lenin

165. Keď človek skutočne chce, zmôže všetko.
Alberti

164. Človek, ktorý je pánom sám sebe, nebude mať iných pánov.
Orientálne príslovie

163. Naučil si sa radovať z prekážok?
Nápis na tibetskom kameni

162. Tajomstvo silných tkvie v tom, že sa neustále premáhajú.
Barrés

161. Chcete vo svete vyniknúť? Musíte pracovať, zatial čo sa iní zabávajú.
Churchill

160. Čokolvek človek získa lahko bez práce, máva väčšinou pochybnú hodnotu.
Leonov

159. Každý človek bol zrodený pre nejaké dielo. Každý kto chodí po tejto zemi má nejaké povinnosti k životu.
Hemingway

158. Každý človek v sebe nosí hviezdu. Len na ?om záleží, či bude dobrá, alebo zlá.
Baudouin

157. Skúsenosť je dobrá škola, len školné je príliš vysoké.
Heine

156. Výsledok je učitelom hlupákov.
Livius

155. Každá myšlienka je ukradnutá z prvkov vermíru.
Lec

154. Zme? vzťah k veciam, ktoré ťa znepokojujú a budeš mať od nich pokoj.
Aurelius

153. Je otázka, čo je pre vedca významnejšie, znalosť faktov alebo fantázia.
Einstein

152. Fantázia, to nie je predstavovať si čo veci nie sú, ale urobiť niečo, čo by mohli byť.
K. Čapek

151. Skúsenosť na rozdiel od vedenia vie, ale nevie prečo.
Aristoteles

150. Nevzdelanec vidí všade jednotlivosti, polovzdelanec pravidlo, vzdelanec výnimku.
Grillparzer

149. Veda je topografia nevedomosti.
Holmes

148. Vidím hranice svojho rozumu, ale nevidím hranice ludského rozumu.
Purkyně

147. Každý nevzdelaný človek je karikatúrou seba samého.
Schlegel

146. A videl som, že je užitočnejšia múdrosť ako bláznovstvo, tak ako je užitočnejšie svetlo ako temnota.
alamún

145. Tí, ktorí sa zaoberajú praxou bez poznania, sú ako námorníci bez kormidla a kompasu. Vstupujú na loď bez toho, aby s istotou vedeli, kam plávajú.
Leonardo

144. Počet géniov, ktorých rodí určitý národ, je úmerný počtu mužov, ktorým sa dostáva dostatočného vzdelania.
Stendhal

143. Nikdo sa nemôže úplne špecializovať a nepremeniť sa súčasne v úplného idiota.
Shaw

142. Hlúposť od myslenia neoslobodzuje.
Lec

141. Nepozná nič, kto pozná všetko rovnako.
Varro

140. Odborník nemôže rozumieť všetkému. Je obmedzovaný svojím odborom. Kto nie je v ničom odborníkom, nie je však ničím obmedzovaný.
Laub

139. Ludia cvičia svoju pamäť viac, ako svoju súdnosť.
Napoleon

138. Pochybujem, a teda myslím. Myslím, teda som.
Descartes

137. Zapochybuj o všetkom aspo? raz, aj keby to bola veta: dvakrát dve sú štyri!
Lichtenberg

136. Človek býva tak sebavedomý, ako je obmedzené jeho chápanie.
Pope

135. Nevedomosť je démon a obávam sa, že ešte spôsobí mnoho tragédii.
Marx

134. Skutočným opakom múdrosti nie je hlúposť, ale ješitná bláhovosť.
J. Čapek

133. Všetky myšlienky, ktoré majú ďalekosiahle dôsledky, sú vždy prosté.
Tolstoj

132. Mýliť sa je ludské. Preto sú tyrani neomylní.
Janovic

131. Žiadny omyl nie je tak velký, aby nemal svojich poslucháčov.
Luther

130. Najnebezpečnejší sú analfabeti, ktorí sa naučili počítať.
Kenda

129. Človek zostáva mladým, pokial je ešte schopný učiť sa, získavať nové vlastnosti a znášať odlišné názory.
Hebnerová

128. Náš hlavný nedostatok tkvie v tom, že máme sklon skôr činy posudzovať, ako ich konať.
Néhrú

127. Neverte slovám ani svojim, ani cudzím, verte len svojím a cudzím skutkom.
Tolstoj

126. Najväčšia a najdôležitejšia časť výchovy každého človeka je tá, ktorú si dal sám.
Gibbon

125. Ak vidíš, že sa človek mýli, nehnevaj sa na neho! Nezabudni, že nie je možné mýliť sa schválne.
Epiktétos

124. Každý de? pozorujem, ako mládež trpí tým, že neexistujú školy, v ktorých by sa učila žiť s luďmi a so svetom.
Mickiewicz

123. Človek sa učí jedine tým, že žije a každý kto sa narodí, musí s týmto učením začínať od prvopočiatku.
Unamuno

122. Dobre využitý čas robí čas ešte ovela drahocenejším.
Rousseau

121. Všetko krásne na zemi je od slnka a všetko dobré od človeka.
Prišvin

120. V starostlivosti o šťastie druhých nachádzame vlastné.
Platón

119. Skôr, ako sa zajtrajšok stane včerajškom, ludia často prehliadnu šance, ktoré im ponúka dnešok.
Orientálne príslovie

118. Aj ten najčestnejší úmysel sa nedočká realizácie, keď ho neuskutoč?ujeme s vervou.
Kotarbi?ski

117. Kto chceš hýbať svetom, pohni najskôr sám sebou!
Sokrates

116. Ludský duch je od prírody vzpurný, derie sa vysoko a na opačnú stranu a ide skôr za niekým dobrovolne ako by sa nechal viesť.
Seneca

115. Ludia pochybujú o tom, čo hovoríte, ale uveria tomu, čo urobíte.
Světlá

114. Ten, kto vie a nevie, že vie, spí. Prebuďte ho! Ten kto nevie a vie, že nevie je prostý. Poučte ho! Ten kto nevie a nevie, že nevie je hlupák. Vyhýbajte sa mu!
Arabské príslovie

113. Smutné je, že hlupáci sú takí sebaistí a ludia múdri, sú tak plní pochybností.
Russel

112. Sta?te sa čestným človekom a môžete si byť istí, že je na svete o jedného darebáka menej.
Carlyle

111. Najväčšie víťazstvo - víťazstvo nad sebou.
Calderón

110. Je treba často väčšej odvahy k tomu svoj názor zmeniť ako za ním pevne stáť.
Hebbel

109. Je lepšie opotrebovať sa ako zhrdzavieť.
Diderot

108. Keď vravíš, tvoje slová by mali byť lepšie ako tvoje mlčanie.
Arabské príslovie

107. Naše úsudky o blízkych by nikdy nemali byť prehlasované s konečnou platnosťou. Človek je príliš zložitý, než aby mohol byť triedený a vtesnaný do nejakej formule.
Jirotka

106. Keď si unavený, tak je to najlepšia chvíla s niečím začať.
Jandera

105. Zasaďte skutok a zožnete návyk. Zasaďte návyk a zožnete povahu.
Thackeray

104. Aby človek dosiahol to, čo je možné, musí usilovať o to, čo je nemožné.
Fischer

103. Ak nie si hviezda, to ešte neznamená, že musíš byť mrakom.
Anonym

102. Neúspech nie je hanbou, hanbou je strach z pokusu.
Mičurin

101. Ťažkosti v človeku prebúdzajú schopnosti potrebné k ich prekonaniu.
Phillips

100. Nie je nič podivnejšieho ako keď ludia uznávajú poctivosť v hre ale nie v práci.
Ruskin

99. Skromnosť býva takmer vždy priamo úmerná talentu.
Plechanov

98. Kto víťazí nad luďmi, je mocný. Kto víťazí nad sebou, je najmocnejší.
Sumerské príslovie

97. Schopnosť komunikácie začína pozornosťou k luďom. Začína tou neustávajúcou, lačnou pozornosťou, pri ktorej človek zabúda na seba.
Lévi

96. Každý človek, ktorý si v nečestnom postavení zachová česť, je iskričkou plame?a budúcnosti. ???

95. Lepšie je po páde smelo vstať, ako v ľahu do plaču sa dať.
Z Bidpajových bájok

94. Človek sa narodil v činnosti. Nebyť ničím zamestnaný a neexistovať je pre človeka to isté.
Voltaire

93. Predstavte si lampu! Nech je akokolvek umelecky a zaujímavo zdobená, musí predovšetkým svietiť!
Balzac

92. Vela dá človeku svet, ale keď chce človek dať niečo svetu, musí sedieť na svojom malom poli a drieť ako nádenník.
J. Čapek

91. Určite je lepšie byť majstrom v jednom odbore, ako priemerný vo vela odboroch. Je ale lepšie byť tým druhým, keď nie je možné byť tým prvým.
Plinius

90. Ten, kto chce rozvíjať svoju vôlu, musí sa naučiť prekonávať prekážky.
Pavlov

89. Pestovať vedu a nemilovať ludí je ako zapáliť pochode? a zavrieť oči.
Čínske príslovie

88. Prečo nám skvelá technika, ktorá šetrí prácu a ulahčuje život, doposial priniesla tak málo šťastia? Odpoveď je jednoduchá: pretože sme sa nenaučili rozumne ju využívať.
Einstein

87. Svet je nádherná kniha ale nemá cenu pre toho, kto nevie čítať.
Goldoni

86. Na vyliečenie problémov je práca lepšia ako whisky.
Edison

85. Človek by mal byť tým, čím by mohol byť.
Marx

84. Ak chceš spoznať ludí, pozri sa na ich prácu.
Schiller

83. Prvou povinnosťou človeka je prekonať strach.
Carlyle

82. Vela premýšlaj, málo rozprávaj a ešte menej píš.
Talianske príslovie

81. Povinnosť je to, čo očakávame od ostatných.
Wilde

80. Boj stvorila príroda, nenávisť vynašiel človek.
K. Čapek

79. Každý velký čin sa zdá byť spočiatku nemožný.
Carlyle

78. Je lahké lichotiť, ťažšie je chváliť.
Richter

77. V mladosti a kráse je zriedkakedy múdrosť.
Homér

76. Múdry človek pozná všetko, chytrák všetkých.
Anonym

75. Nedostatok úprimnosti je nebezpečený, jej prebytok celkom zhubný.
Wilde

74. Ak nechcete byť zabudnutý hneď po svojej smrti, buď píšte čo stojí za prečítanie alebo či?te o čom stojí písať.
Franklin

73. Duša bolí človeka vždy viac ako kosti.
Gorbatov

72. Ludia sa radi zamestnávajú, aby nemuseli pracovať.
Herben

71. Príroda nie je chrám, ale diel?a a človek je v nej robotníkom.
Turgenev

70. Mnohí by boli zbabelci, keby k tomu mali dosť odvahy.
Fuller

69. Každý chce žiť dlho, ale nikto nechce byť starý.
Swift

68. Ten, kto sa bojí, je napoly porazený.
Suvorov

67. Zbabelci umierajú často ešte pred smrťou, hrdinovia zakúsia smrť len raz.
Shakespeare

66. Čím viac horkosti človek okúsil, tým viac túži po sladkom.
Gorkij

65. Nie sú zlé pravdy, sú len zlé skutočnosti.
J. Čapek

64. My sa len pokúšame. Ostatné už nezáleží na nás.
Elliot

63. Slová sú najsilnejšia droga, ktorú ludstvo užíva.
Kipling

62. Len hlupáci a mŕtvoly nikdy nemenia svoj názor.
Lowell

61. Predstavte si to ticho, keby ludia hovorili len to, čo vedia.
K. Čapek

60. Genialita je jedno percento talentu, a devädesiat devät percent potu.
Edison

59. Len hlupákovi sa zdá život jednoduchý.
Gorkij

58. Hlupák, ktorý spoznal že je hlupák, už nie je hlupák.
Dostojevskij

57. Nie je hlupejšie želanie, ako chcieť byť vždy najmúdrejší zo všetkých.
Rochefoucauld

56. Keby som žil ešte raz, dopustil by som sa tých istých hlúpostí a chýb, ale snažil by som sa ich urobiť skôr.
Russel

55. Nie je na svete tak múdry človek, aby poznal celú svoju hlúposť.
Rochefoucauld

54. Keď hlupák urobí chybu, vždy vysvetluje, že to bola jeho povinnosť.
Shaw

53. Nenávisť slabochov nie je tak nebezpečná, ako ich priatelstvo.
Valéry

52. Priatelstvo je súčasť ludského šťastia.
Werich

51. Priatelia sú príbuzní, ktorých si človek vyberá sám.
Deschamps

50. Priatel je osoba, s ktorou sa odvažujete byť sám sebou.
Crane

49. Nič nie je drahšie človeku, ako priatel v núdzi.
Plautus

48. Láska môže zomrieť na pravdu, priatelstvo na lož.
Bonnard

47. Priatel je, kto o vás vie všetko a má vás stále rovnako rád.
Hubbard

46. Hladať ludí, ktorých by ste milovali... to je tajomstvo a úspech celého života.
A. Sova

45. Vždy milujeme tých, čo nás obdivujú, ale nie vždy milujeme koho obdivujeme.
Rochefoucauld

44. Ten, kto sa zamiluje sám do seba, nebude mať žiadneho soka.
Franklin

43. Nie je krásne, čo je krásne, krásne je, čo sa nám lúbi.
Talianske príslovie

42. Lásku a kašel nemožno skryť.
Herbert

41. Naša prvá a posledná láska je - sebaláska.
Bovee

40. Len zamilovaný má právo byť nazývaný človekom.
Blok

39. Ten, kto nikdy nehladal ani priatelstvo ani lásku, je na tom tisíckrát horšie, ako ten, čo ich stratil.
Paul

38. Zbabelec nie je schopný lásky. Láska je výsadou chrabrých.
Gándhí

37. ťastie pociťujeme, len keď sa zrkadlí v niekom inom.
Johnson

36. Je lepšie lutovať, že sme niečo prežili, ako lutovať, že sme neprežili nič.
Boccaccio

35. Dohad ženy býva presnejší, ako istota muža.
Kipling

34. Mnohý, kto si myslel, že je lepší, ako v skutočnosti bol sa v skutočnosti lepším stal.
Jowett

33. Vyspelosť kultúry je závislá na vzťahu spoločnosti k ženám.
Gorkij

32. Muž má jedinú lásku: svet. Žena má jedniný svet: lásku.
Altenberg

31. Ženy sú si celkom vedomé toho, že čím sú pokornejšie, tým viac vládnu.
Michelet

30. Aj ta najhlúpejšia žena môže ovládať múdreho muža, ale s hlupákom môže vyjsť len tá najmúdrejšia.
Kipling

29. Prvá známka lásky je súčasne poslednou známkou rozumu.
Bret

28. Jediné víťazstvo nad láskou je útek.
Napoleon

27. Bez lásky je človek mŕtvola na dovolenke.
Remarque

26. Nestálosť ženy, ktorú milujem, vyrovnáva stálosť tých, ktoré milujú m?a.
Shaw

25. Ženy, rovnako, ako sny, nie sú nikdy také, aké by si si želal.
Pirandello

24. Milovať znamená nie hladieť jeden na druhého ale pozerať sa spoločne jedným smerom.
Saint-Exupéry

23. Pravý muž sa môže zamilovať ako blázon, ale nie ako hlupák.
Rochefoucauld

22. Láska je ako decko, ktoré túži po všetkom čo má na očiach.
Shakespeare

21. Najväčší zázrak lásky spočíva v tom, že sa človek na čas prestane obzerať za inými.
Rochefoucauld

20. Až po tom čo sme našli lásku, vieme čo sme v živote postrádali
Ruskin

19. Keď je treba urobiť v živote dôležitý krok, pýta sa muž: čo poviem? A žena: čo si vezmem na seba?
Hubbard

18. Neštastní sú tí ktorí nemajú zmysel pre žart. Nemajú totiž ani zmysel pre vážnosť.
Paul

17. K?azi, profesori a ženy neoblubujú humor. Všetky tri stavy chcú byť ctené.
Poláček

16. Radosť musíme čerpať nie z iných ale zo seba.
Sokrates

15. Zo všetkých živočíchov sa len človek dokáže smiať, hoci má na to najmenej dôvodov.
Hemingway

14. Trebárs ma bite, ale nechajte ma smiať sa.
Moliére

13. Humor je najdemokratickejší z ludských zvykov.
K. Čapek

12. Báť sa smiechu znamená neznášať pravdu.
Turgenev

11. Čo sa stalo smiešnym nemôže byť nebezpečným.
Voltaire

10. Tento svet je komédiou pre tých, ktorí myslia a tragédiou pre tých ktorí cítia.
Walpole

9. Pretože nám nie je dané žiť dlho, zanechajme po sebe niečo ako svedectvo, že sme boli na svete. Plinius

8. Prehliadanie minulosti je buď ignorantstvo alebo strach.
Ojetti

7. Tí kto si nechcú zapamätať dejiny sú odsúdení k ich opakovaniu.
Santoyana

6. Všade tam kde sa dá žiť, sa dá žiť dobre.
Marcus Aurelius

5. Dôležité nie je byť tým či oným, ale vedieť že sme tým či oným.
Faulkner

4. Mysli na to, že pri poslednom súde ti všetky tvoje filmy znovu premietnu!
Chaplin

3. Žiť, to je najvzácnejší dar na svete, pretože väčšina ludí iba existuje.
Wilde

2. Neužitočný život je predčasná smrť.
Goethe

1. Na velkých hodinách času je len jedno slovo: "teraz". Po ulici "potom" dôjde sa k domu "nikdy".
Cervantes

Blb sa cita z kazdej strany rovnako :)
vala

Prspevky 1666
Prspevok03.01.2008 - 22:21     Citova
"Život je tragédie pro toho, kdo cítí, a komedie pro toho, kdo myslí."
Jonathan Swift

"Muž, ktorý nečíta knihy nemá žiadnu výhodu oproti tomu, ktorý ich nevie čítať."

"Nikdy som nedopustil, aby škola stála v ceste môjmu vzdelaniu."
Mark Twain

vala

Prspevky 1666
Prspevok12.01.2008 - 09:49     Citova
"Věřím, že fantazie je silnější než vědění.Že mýty mají větší moc než historie. Že sny jsou mocnějí než skutečnost. Že naděje vždy zvítězí nad zkušeností. Že smích je jediným lékem na zármutek. A věřím, že láska je silnější než smrt."
Robert Fulghum

Pohlavie:enaMonka
dunadan

Prspevky 95
Prspevok14.02.2008 - 18:08     Citova
aj ja dám motto z nasho oznamka:

Niekto mlčí, lebo nič nevie,
my mlčíme, lebo vieme svoje.

a ešte jedno:

Som taká aká ja chcem byť,
nemáte právo mi v tom zabrániť,
som taká aká ja chcem byť
a takto budem ešte dlho žiť!

(Davova psychóza)
vala

Prspevky 364
Prspevok17.02.2008 - 21:04     Citova
Veľké osobnosti sú ako meteory predurčené k tomu, aby zhoreli a mohli tak osvietiť zem.
Napoleon Bonaparte

Život je ako ohe?, na začiatku plame?, na konci popol. Čím jasnejšie ohe? horí, tým rychlejšie uhasne.

dunadan

Prspevky 95
Prspevok20.02.2008 - 11:56     Citova
Učiť sa, učiť sa, učiť sa!
Lenin

(Ale, čo keď sa mi nechce Laughing )

Viem, že nič neviem

A teraz neviem, kto to povedal. čím to je, čím to je... Very Happy

You will find adventure
Adventure will find you
Pohlavie:MuHurin
vala

Prspevky 289
Prspevok20.02.2008 - 13:05     Citova
Monka Napsal(a):

Viem, že nič neviem

Nepovedal to nahodou ujo Sokrates?

Lacho calad! Drego morn!

viac info: www.lotrgame.forumup.sk
Reklama
dunadan

Prspevky 95
Prspevok21.02.2008 - 14:27     Citova
Hurin Napsal(a):
Monka Napsal(a):

Viem, že nič neviem

Nepovedal to nahodou ujo Sokrates?

Máš pravdu. Potom som si už spomenula, ale už som nebola na nete. Ale dik. :thumbsup:

You will find adventure
Adventure will find you
Pohlavie:enaNiromwell
vala

Prspevky 1736
Prspevok01.03.2008 - 11:22     Citova
"Krása sveta je vždy úmerná kráse ducha, ktorá ju vníma." Heinrich Heine, nemecký básnik
:wub:
mato
vala

Prspevky 354
Prspevok02.03.2008 - 10:24     Citova
aj ja prispejem niecim:

Dejiny vytvára sila osobnosti a udalosti sa len prisôsobujú vôli génia.
(M. Válek)

Láska je ako hra na klavíri: najprv sa musíš naučiť pravidlá, potom na pravidlá zabunúť a hrať podľa srdca.

Láska je trpezlivá a nežná. Nikdy nezávidí. Nikdy sa nechváli a nie je premúdrelá. Nikdy nie je neúprimná a sebecká. Neuráža sa a nepohoršuje. Láska si neberie za vzory hriechy iných... ale pozostáva z pravdy. Je vždy pripravená odpúšťať, dôverovať, dúfať... a prekoná všetko... čokoľvek príde.
Pohlavie:enaCelebril
vala

Prspevky 822
Prspevok05.03.2008 - 19:03     Citova
Dnes som nahodou na jednom blogu nasla...ale pekne celkom Smile

Láska je to čemu dobrovolně dovolujeme, aby nám ubližovalo.

Láska je nejkrásnějsí trápení, které tkví v ponížení lidské hrdosti.

Co sis zavinili sám bolí nejvíce.

Lásku nelze vynutit ani vyloudit lichotkami, přichází sama, nehledaná, nečekaná, nežádaná.

vala

Prspevky 1666
Prspevok06.03.2008 - 20:59     Citova
toto sa mi velmi paci:

"Reading is to the mind what exercise is to the body."
Sir Richard Steele