Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » Pod Oslavovým stromom

Hobbit

1, 2, 3, 4, 5
Pohlavie:Mužshaman
elf

Príspevky 164
Príspevok29.04.2007 - 11:30     Citovať
No ...kontrolovat vsetko v Stredozemi bolo tazke aj na neho Very Happy Very Happy
Pohlavie:MužGelmir Tarlos ar Ciryatan
vala

Príspevky 233
Príspevok29.04.2007 - 19:45     Citovať
Ako Tolkien často hovorieval ked sa ho pýtali na bližšie podrobnosti-zistím to.Asi sapýtal svojej fantázie. Smile

Nai tielyer nauvar laiquë ar hwesta aldamolyanna
Pohlavie:Mužshaman
elf

Príspevky 164
Príspevok29.04.2007 - 20:01     Citovať
Vediet z hlavy vsetko o stredozemy je nemozne...
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2803
Príspevok30.04.2007 - 17:36     Citovať
a to dokonca aj pre Gandalfa...

Naposledy upravil Menelya dňa 17.05.2007 - 20:49, celkom upravené 1 krát
Pohlavie:MužAmrafel
vala

Príspevky 315
Príspevok30.04.2007 - 19:18     Citovať
jj, videl. najviac som sa sulal, ked isli na futbal a legoland pri pohlade na sip povedal "sip"

aura entuluva! zase svitne deň!
baruk khazad! khazad ai-menu! sekery trpaslíkov! idú na vás trpaslíci!
Pohlavie:ŽenaLaurellin
vala

Príspevky 1098
Príspevok30.04.2007 - 19:30     Citovať
neste trocha :offtopic: Wink

Smrť jedného človeka je tragédia, smrť miliónov štatistika.
Stalin

http://s1.bitefight.sk/c.php?uid=42385
vala

Príspevky 2803
Príspevok30.04.2007 - 20:59     Citovať
aha vazne sme OT, teda prestaneme

Naposledy upravil Menelya dňa 17.05.2007 - 20:50, celkom upravené 1 krát
Pohlavie:Mužhasic13
dunadan

Príspevky 90
Príspevok04.05.2007 - 19:52     Citovať
Hobbit-podla mna bol hobbit nieco ako odrazovy mostik pre LOTR-a,bez neho by sa LOTR nemohol zaobist,aj ked sa mi zda, a myslim,ze nie som jediny,ze Hobbit je pisany inym stylom.
Pohlavie:Mužhasic13
dunadan

Príspevky 90
Príspevok06.05.2007 - 17:40     Citovať
shaman Napísal(a):
Ci ma hobit putavejsi pribeh ako LOTR? Ako by mohla mat tenka knizocka putavejsi pribeh ako tri hruby knihy? Je to dobra knizka s putavim pribehom a porovnavanie s OTR si ani nezasluzi...nie je lepsia..iba inac napisana a ma vysvetlit ako sa Bilbo stal svetobeznikom a ako prisiel k prstenu....Tolkien ma velmi malo medzier vo svojom pribehu a preto Hobita napisat musel, tak ako napisal Silnarilion, NedokonÄŤene..., Hurinove deti...vsetko napisal aby ten svet mohol ozit ako taky, nie len pribeh o prsteni....

Podla mna tu nejde o kvantitu, ale o kvalitu. Myslim si,ze knihy nemozeme posudzovat podla toho, ci je to len jedna kniha, alebo trilogia. Neviem, ale mna asi viac bavilo citat Hobbita ako LOTR-a, mozno preto, ze Hobbit bol pisany takym hravejsim stylom-nie ako LOTR, v ktorom bolo vsetko take vazne...
Pohlavie:ŽenaLaurellin
vala

Príspevky 1098
Príspevok06.05.2007 - 18:09     Citovať
Skus editnuĹĄ prĂ­spevok namiesto toho aby si tu vypisoval milion prĂ­spevkov za sebou Wink

Smrť jedného človeka je tragédia, smrť miliónov štatistika.
Stalin

http://s1.bitefight.sk/c.php?uid=42385
Reklama
Pohlavie:MužHurin
vala

Príspevky 282
Príspevok10.05.2007 - 13:53     Citovať
Hobita som cital uz davnejsie a pacil sa mi, iba mi trochu nesedel ten detsky styl pisania, ale pacili sa mi ilustacie ako orli, grizlo(ci beorn ci ako ho volate), drak nemal chybu, erebor, esgaroth, len ohyzdi boli taky nejaki nepodareny
inak, super knizka

Lacho calad! Drego morn!

!!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
viac info: www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MužGandalf158
dunadan

Príspevky 93
Príspevok17.05.2007 - 18:52     Citovať
Hej, bola to dobra knizka ale dostal som sa k nej az po panovi prstenov.
Pohlavie:MužDannilo
vala

Príspevky 548
Príspevok17.05.2007 - 19:31     Citovať
no asi tak inak je to fajn kniha ale predsa LOTR sa asi neda s tym porovnavat ale inak v poho kniha len je fakt ako trocu detska keby ste porovnali styl pisania pri LOTR - ovi a Hobbitovi

vala

Príspevky 2803
Príspevok17.05.2007 - 20:47     Citovať
Dannilo Napísal(a):
no asi tak inak je to fajn kniha ale predsa LOTR sa asi neda s tym porovnavat ale inak v poho kniha len je fakt ako trocu detska keby ste porovnali styl pisania pri LOTR - ovi a Hobbitovi

A to este ked porovname styl pisania pri Hobbitovi a Hurinovych detoch, Smile

!!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
Viac info: www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:ŽenaManwathiel
elf

Príspevky 123
Príspevok28.07.2007 - 15:49     Citovať
Embarassed mam taky divny pocit, ze to mozno bude OT, tak mi to potom mozte pripadne zmazat
toto som našla v jednej knihe, ktorú teraz čítam a dosť ma šoklo, keď som tam objavila takúto zvláštnu myšlienku aj o Hobitovi, ako som o tom ešte nerozmýšľala :
Väčšina veľkých dobrodružstiev ľudstva sa odohrávalo od východu k západu. V každej dobe putoval putoval človek podľa pohybu Slnka a premýšľal, kam tá ohnivá guľa zapadá. Odysseus, Kryštof Kolumbus, Atilla, všetci verili, že riešenie je na západe...Odísť na západ znamená chcieť poznať budúcnosť.
Avšak ak sa niektorĂ­ pĂ˝tali, ,,Kam" dotyÄŤnĂ˝ ide, inĂ­ chceli vedieĹĄ, ,,odkiaÄľ" prichádza. ĂŤsĹĄ na vĂ˝chod znamená chcieĹĄ poznaĹĄ pĂ´vod Slnka, ale i seba samĂ©ho. Marco Polo, Napoleon, Bilbo BublĂ­k z Tolkienovha Pána PrsteĹ?ov sĂş postavy vĂ˝chodu. Domnievali sa, Ĺľe pokiaÄľ moĹľno nieÄŤo objaviĹĄ, je to tam, ÄŹaleko na vĂ˝chode, kde zaÄŤĂ­na všetko vrátane dĹ?ov.
V symbolike dobrodruhov zostávajú ešte dva smery. Tu je ich význam: ísť na sever znamená vyhľadávať prekážky a zmerať si tak vlastnú silu, ísť na juh znamená vyhľadávať odpočinok a kľud

Bernard Werber, DeĹ? mravcov

:lolly: http://s4.bitefight.cz/c.php?uid=37048
Pohlavie:Ženaalayn
vala

Príspevky 342
Príspevok28.07.2007 - 16:21     Citovať
to je velmi zaujimave fakt v pohode :applause: dava to zmysel
Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1705
Príspevok02.08.2007 - 14:34     Citovať
Urcite to nie je od veci, podla mna to dokonale vysvetluje Tolkienovu zivotnu filozofiu (ktorej sa krasne drzal aj PJ v PP), pouzitu v knihe Hobbit, ze kazdy cin ma svoj nasledok a vahu, akokolvek mala bytost ho cini, a neda sa nemysliet na jeho dosledky, ktore sa daju odstranit alebo napravit len jeho pochopenim
Pohlavie:Mužv_l_a_d_o
elf

Príspevky 144
Príspevok12.12.2007 - 13:21     Citovať
Tento obrázok som našiel na nete a chcem vám ho ukázať. Darčeková sada Tolkienových diel pri príležitosti výročia vydania Hobita. Teda bral by som! :drool:

Hlasujte v Laurelin alebo Telperion? 2. KOLO
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3, 4, 5
Strana 5 z 5

Google