|
|
Myrdin Annoth

|
|
 |
Mamut

|
|
 |
Amarante

Bydlisko: Chalúpka na hraniciach fantázie(Košice) Príspevky 1660
|
 24.09.2006 - 14:09
|
nah, dark side nepreferujem moĹľno upĂri trocha
warcraft: aliance player   Ak chceš vidieť oceán, musíš prejsť morom.
- Amarante
 |
|
 |
Myrdin Annoth

|
|
 |
edhilgoth

|
 24.09.2006 - 18:53
|
Podle LOTR-a Uruki byly rasou orkĹŻ pÄ›stovanou v IsengardÄ›. Pokud vĂm kniha nemluvi, jak povstali (snad Saruman uĹľival svojĂ© magie?). OrkĹŻ pÄ›stoval Morgoth z elfĹŻ v Utumno, preto uruk-hai též procházili od elfĹŻ.
Mam rovněž jinĂ˝ postĹ™eh: "Ukuk-hai" to je podstatnĂ© jmĂ©no kolektivnĂ© znamenujácĂ© souhrn pĹ™edstavitelĹŻ tĂ© rasy, jednotlivĂ˝ pĹ™edstavitel to je uruk. Velmi mnoho lidĂ dopusta se tĂ© chyby   Ve starých legendách se cesta ukrývá
Metropolis, Vismorth, Likantropea
Tak zapal pochodeň a na cestu se dej
vždyť času zbývá málo, začíná nová epopej |
|
 |
Myrdin Annoth

|
|
 |
Melherucorma

Príspevky 615
|
 24.09.2006 - 20:39
|
| Myrdin Annoth Napísal(a): | vdaka za vyjadrenie ja osobne berem Uruk jak Uukhai pretoze tato rasa mi je najsympatickejsia z celeho LOTRa su silny a velmi mi pripominaju orkov chrabrych zeleno-hnedo kozĂ˝ch bojovnikov ctiacich a milujucich boj.
Bolo mi velmi luto zu v Lotrovy maju zlu ulohu. |
No ono to je aj zly narod. Krizenie ohyzdov a ludi sa inak ani nemohla skoncit. A este k tomu z nejakeho Sarumanovho carovania. Aj ked sa mi zda ze Uruk-hai sa vyskytoval uz sa nejakych skorsich cias v sluzbach Saurona. (myslim ze som to cital v ardapedii)
 The world was fair, the mountains tall,
In Elder Days before the fall
Of mighty kings in Nargothrond
And Gondolin, who now beyond
The Western Sea have passed away:
The world was fair in Durin's Day. |
|
 |
raider93hudc

|
|
 |
Myrdin Annoth

|
|
 |
Mamut

|
|
 |
Reklama
|
|
 |
Majster

|
|
 |
Myrdin Annoth

|
|
 |
edhilgoth

|
 25.09.2006 - 09:46
|
Uruki v filmÄ› a v knihu to cosi ĂşplnÄ› jinĂ©ho. Filmove uruk-hai byli kĹ™iĹľencami orkĹŻ a goblinĹŻ, a v knihÄ› Tolkien nemluvi, jak dĹŻkladnÄ› povstali.  Ve starých legendách se cesta ukrývá
Metropolis, Vismorth, Likantropea
Tak zapal pochodeň a na cestu se dej
vždyť času zbývá málo, začíná nová epopej |
|
 |
Myrdin Annoth

|
 25.09.2006 - 11:26
|
 TO BOLO DOBRE
ZE KRIZENCI ORKOV A GOBLINOV LOOOOL
!!!!!!!
bez urazky ale vo filme je presne povedene ze Saruman krizil ORKOV ZO ZLYMI LUDMI ZIADNY GOBLINY JOOOOOJ !!!!! |
|
 |
edhilgoth

|
|
 |
Melherucorma

Príspevky 615
|
 25.09.2006 - 14:31
|
| Myrdin Annoth Napísal(a): | TO BOLO DOBRE
ZE KRIZENCI ORKOV A GOBLINOV LOOOOL
!!!!!!!
bez urazky ale vo filme je presne povedene ze Saruman krizil ORKOV ZO ZLYMI LUDMI ZIADNY GOBLINY JOOOOOJ !!!!! |
No ale nemal by si sa orientovat iba filmom. Film vonkoncom nie je urobeny podla knihy, a preto nemozes cakat ze vsetko co je pravda ak to posudzujes podla filmu.
 The world was fair, the mountains tall,
|
 |
Myrdin Annoth

|
|
 |
Melherucorma

Príspevky 615
|
 25.09.2006 - 15:56
|
Ale tie casti nie su nudne!  Vies Pan Prstenov je aj o niecom inom ako o zabijani a bitkach vies ak mas rad len tie bitky a nie pribeh( ten Frodov) tak neviem ci mas naozaj tak rad Pana Prstenov.  The world was fair, the mountains tall,
|
 |
Myrdin Annoth

|
|
 |
Mamut

|
 25.09.2006 - 16:26
|
| Melherucorma Napísal(a): | Ale tie casti nie su nudne! Vies Pan Prstenov je aj o niecom inom ako o zabijani a bitkach vies ak mas rad len tie bitky a nie pribeh( ten Frodov) tak neviem ci mas naozaj tak rad Pana Prstenov. |
No ja si myslim ze tie bitky su akcnejsie a zaujimavejsie a su sucastou pribehu takze urcite ma rad PP, ale zas aj tie nudne pasaze patria k tomu. 

Faeg i-varv... dîn na lanc a nu ranc. |
|
 |
Reklama
|
|
 |
Myrdin Annoth

|
 25.09.2006 - 18:14
|
to mas asi pravdu  ved aj pomaranc musis najprv olupat ak ho chces zjest.
myslim ze pan prstenov je dobry tak jak je - len by som trosku , trosicku skratil tie nudnejsie pasaze.
ale v tomto pripade mi tie nudne pasaze nevadili ked som cital HOBITA tam to bolo ok |
|
 |
Myrdin Annoth

|
|
 |
Mamut

|
|
 |
Myrdin Annoth

|
|
 |
tower

Príspevky 1391
|
 25.09.2006 - 19:01
|
| Citácia: | | Uruk haiovia. . . vysokĂ˝ silnĂ˝ a nebezpeÄŤnĂ˝. ALE nedalo by sa ich nazvat aj ORKOVIA ved staÄŤĂ ich prirovnat ku WARCAFTU , WARHAMMERU (knihy aj hry) alebo sĂ©rĂĂ TRPASLICI (od Markusa Heitza). CO myslite ??? |
NIE!
tolkiena nebudeme prirovnavat ku ZIADNEJ hre. mozno prirovnat nejaku hru k toklienovi, aj ked by sme porovnavali neporovnatelne umelecke a kluturne kvality.
Proste Uruk-hai su presne taky ako ich opisal v knihe. to co je vo warcrafte je mozno nieco podobne, ale urcite nebude vytvarat moju predstvau nejaky orc z akejkolvekj hry. bohuzial uz to dost pokazil film...
| Citácia: | co sa tyka menej akcnych casti tak som si myslel ze sa cez ne nikdy neprekusem napr uz len ked opisoval ***** GOMBIK !!! CO SA UZ LEN DA TOLKO OPISOVAT NA GOMBIKU ?!
inac ale bitky pisal fakt fakt dobre u tyhc som sa bavil
ps : ale malo krvi mal by si vziat priklad od kulhanka |
a kolko beletrie si uz cital? ako kazdy ma svoj vkus, ale vyzera to skor ako keby si warcraftu venoval ovela viac casu ako citaniu knih.
kulhanka - myslis doc. RNDr. petra kulhanka CSc, ktory na cvut prednasa o astrofyzike? lebo zas tam tej krvi moc nebolo... :p |
|
 |
|
|