|
|
tower

Príspevky 1391
|
 03.12.2006 - 19:56
|
| Fealiath Napísal(a): | | Ja si myslĂm, ze pokial sa pristahuju nejaki prisposobivi ludia, najdu si pracu a nenarusuju okolie, tak potom je jedno, aky pocet sa ich pristahuje, pretoze to moze obohatit ich okolie, aj celu spolocnost. |
s tĂ˝mto nemĂ´Ĺľem sĂşhlasiĹĄ: keby teraz na Slovensko prišli 3 miliĂłny imigrantov, nech by bolo akokoÄľvek prispĂ´sobivĂ, neverĂm, Ĺľe by to skonÄŤilo dobre. aj do Nemecka prišli prispĂ´sobivĂ a chceli tam byĹĄ a boli a radi etc. ale ich deti... a deti ich detĂ sĂş uĹľ vážnym problĂ©mom.
| Citácia: |
Ale pokial sa pristahuje co i len jeden neprisposobivy, nastava disharmonia, nesulad, konflikty. |
skôr by som povedal, že malá skupina(napr. rodina) pomerne rýchlo zanikne - nemá inú možnosť. takže ak problémy, asi krátkodobé....
| Citácia: |
Videl by som to tak, ze pocet konfliktov narasta priamo umerne s jedincami, k tori ich vyvolavaju (do certa, do matematiky som to nechcel zatiahnut). Takze nakoniec vsetko zavisi od toho, ci je dany clovek/ su jedinci prisposobivi, alebo nie. |
<začiatok nebezpečného(nudného) textu>
keÄŹ uĹľ si to do tej matiky zatiahol, nedá mi to Ăşplne elegantnĂ© by bolo. ak by to zobrazovala exponenciálna funkcia so základom e (viÄŹ niekoÄľko prĂspevkov dozadu)
ale obávam sa, že sociologické zákonitosti vôbec nie sú také jednoduché, tobôž nie na úrovni lineárnej funkcie
<koniec>
samozrejme, že nakoniec to závisà hlavne od toho nakoľko je jednotlivec prispôsobivý, ale veľmi dôležité je aj aké podmienky vytvára spoločnosť: či núti jednotlivca k asimilácii alebo ho skôr vylučuje. |
|
 |
Aragorn

|
 03.12.2006 - 20:03
|
znacna cast zavisi prave od nas ako sa k pristahovalcom postavime...
lebo zvacsa sme plni predsudkov a myslime si fseljake nezmysly. a takisto su zvacsa dost neopodstatnene...
potom nech sa necudujeme ze "ich deti" sa buria resp. sa im nieco nepaci, ak s kazdym s kym sa stretnu ich oznaci za "dieta tych pristahovalcov" - a pritom su ich legitĂmny spoluobcania.
ja si vsak myslim, ze ak sme ochotni vytvorit "vhodne podmienky" (ako povedal tower) tak by rozpory nemali nastat
... mozno sa vsak aj mylim...
tak ci tak - vela robi prave nas pristup k ludom  |
|
 |
Fealiath

|
 04.12.2006 - 16:21
|
Tower, ale teraz si to s tym poctom vyhnal az do extremu. Ved to by bolo neunosne pre hospodarstvo krajiny, takisto by to mohlo ohrozit a zamiesat zlozenim obyvatelstva. Predstavme si (len cisto teoreticky) ze z Iraku ujde niekolko milionov änapr. tie tri) ludi a namieria si to sem. Ak by vsetci dostali azyl (co je vysoko nepravdepodobne, lebo spomedzi statov unie ich udelujeme najmenej) tak by to zdvihlo mieru nezamestnanosti na neunosnu mieru, pretoze pristahovalci by po nasom nevedeli ani makke f, takze by sa nezamestnali. Tym padom by sa zacali burit, nastali by vytrznosti, neskor mozno nepokoje, demonstracie. A je tu aj nebezpecenstvo, ze sa k nim pripoja aj dalsie mensiny, co potom? Obcianska vojna? Ale toto by bolo mozne len cisto v teoretickej rovine, pretoze tolko ludi sa naraz nezdvihne a nepovie si ze ide na Slovensko, urcite by sli do este rozvinutejsich krajin, takze by sa to rovnomernejsie rozdelilo.
K tej matike- Nechcel som to tam zatiahnut, lebo exp. funkciam nerozumiem ani Ĺ?, takze by som sa rad vyhol matematickym temam. 
Join the battle side by side with the King of the Reunited kingdom.
www.lotrgame.forumup.sk |
|
 |
v_l_a_d_o

|
|
 |
Menelmacar

|
 12.12.2007 - 16:50 Re: filozofovanie
|
| v_l_a_d_o Napísal(a): | GrĂ©k povedal: VĹ ETCI GRÉCI KLAMĂš. Má pravdu?
Ak áno, tak kedĹľe je GrĂ©k, klame aj on a to znamená, Ĺľe všetci GrĂ©ci hovoria pravdu. Ale ako mĂ´Ĺľu hovoriĹĄ pravdu, keÄŹ aj on je GrĂ©k a tĂ˝m pádom pravdivo tvrdĂ, Ĺľe všetci GrĂ©ci klamĂş? hm?
Vyjadrite sa prosĂm.  |
co sa tyka tychto sofizmov, nie je na ne jednoznacna odpoved. su to nelogcke logicke ulohy, proste paradoxy bez riesenia. ak chcete mozete si skusit odpovedat napr aj na tieto:
Na papierovej kartiÄŤke sĂş napĂsanĂ© vety:
Rub kartičky: Nápis na opačnej strane kartičky je pravdivý.
LĂc kartiÄŤky: Nápis na opaÄŤnej strane kartiÄŤky je nepravdivĂ˝.
Ďalšà paradox: V jednej dedine žil holič, ktorý si predsavzal, že bude bude holiť práve tých čo sa neholia sami. Môže holič oholiť/neoholiť sám seba bez toho aby porušil svoju zásadu?
KrokodĂlsky sofizmus: MazanĂ˝ NĂlsky krokodĂl ukradol matke dieĹĄa. Tá ho prosila, aby jej dieĹĄa vrátil. KrokodĂl nielenĹľe vedel rozprávaĹĄ ale naviac bol otrlĂ˝ sofista a preto matke povedal: "Ak uhádneš, ÄŤo s dieĹĄaĹĄom spravĂm, vrátim ti ho celĂ© a zdravĂ©. Ak neuhádneš, zjem ho." Existuje vĂ˝rok, ktorĂ˝m matka zachráni svoje dieĹĄa?
Vašou Ăşlohou je nespliĹĄ Ăşlohu. SplnĂte ju?
MĂ´Ĺľe všemohĂşci Boh stvoriĹĄ kameĹ?, ktorĂ˝ nezodvihne?
 Mors unisera non est, abitus ad mortem est miser.
Smrť nie je zlá, zlá je iba cesta k nej. |
|
 |
Amarante

Bydlisko: Chalúpka na hraniciach fantázie(Košice) Príspevky 1660
|
 12.12.2007 - 19:04 Re: filozofovanie
|
| Menelmacar Napísal(a): |
|
Kto niÄŤ nerobĂ, niÄŤ nepokazĂ ^_^
 Ak chceš vidieť oceán, musíš prejsť morom.
- Amarante

Naposledy upravil Amarante dňa 12.12.2007 - 21:26, celkom upravené 1 krát |
|
 |
Zeppelin

|
 12.12.2007 - 20:51 Re: filozofovanie
|
| v_l_a_d_o Napísal(a): | GrĂ©k povedal: VĹ ETCI GRÉCI KLAMĂš. Má pravdu?
|
Ak predpokladame, že klame, ciže výrok:"Všetci gréci klamú" je nepravdivý tak to ešte neznamená, že všeci gréci hovoria pravdu.Pravda môže byt, že "niektorý gréci klamú" a on patrà k nim lebo klame. 
 Ja som nepochopil o co tu ide...tiez sa chcem zasmiat .Vysvetlite niekto? |
|
 |
Menelmacar

|
 12.12.2007 - 21:31 Re: filozofovanie
|
| Amarante Napísal(a): | | Menelmacar Napísal(a): |
|
Kto niÄŤ nerobĂ, niÄŤ nepokazĂ ^_^ |
pekna diplomaticka odpoved 
 Mors unisera non est, abitus ad mortem est miser.
Smrť nie je zlá, zlá je iba cesta k nej. |
|
 |
v_l_a_d_o

|
 12.12.2007 - 21:52 Re: filozofovanie
|
Teraz trochu logiky:
Si väzĹ?om v cudzom meste a kráľ ti dal moĹľnosĹĄ vyslobodiĹĄ sa. Máš na vĂ˝ber, utiecĹĄ bránou ÄŤ. 1, alebo bránou ÄŤ. 2. Jedna vedie na slobodu, druhá späť do väzenia. Nevieš ktorá je pravá. NedaÄľeko stoja dvaja priatelia- jeden vĹľdy klame a druhĂ˝ vĹľdy hovorĂ pravdu. Máš pre jednĂ©ho z nich k dispozĂcii jednu jedinĂş otázku. VysloboÄŹ sa!
Kto prĂde na to, akĂş otázku treba poloĹľiĹĄ, vzdávam mu hold.
Nie je to žiadna neriešiteľná úloha.
Správni riešitelia:
Mashishka   Hlasujte v Laurelin alebo Telperion? 2. KOLO
Naposledy upravil v_l_a_d_o dňa 12.12.2007 - 22:34, celkom upravené 3 krát |
|
 |
mashishka

|
 12.12.2007 - 22:09 Re: filozofovanie
|
| v_l_a_d_o Napísal(a): | Teraz trochu logiky:
Si väzĹ?om v cudzom meste a kráľ ti dal moĹľnosĹĄ vyslobodiĹĄ sa. Máš na vĂ˝ber, utiecĹĄ bránou ÄŤ. 1, alebo bránou ÄŤ. 2. Jedna vedie na slobodu, druhá späť do väzenia. Nevieš ktorá je pravá. NedaÄľeko stoja dvaja priatelia- jeden vĹľdy klame a druhĂ˝ vĹľdy hovorĂ pravdu. Máš pre jednĂ©ho z nich k dispozĂcii jednu jedinĂş otázku. VysloboÄŹ sa!
Kto prĂde na to, akĂş otázku treba poloĹľiĹĄ, vzdávam mu hold.
Nie je to žiadna neriešiteľná úloha. |
"Čo by povedal Tvoj priateľ, keby som sa ho opýtala, či brána č. 1 vedie na slobodu?"
edit:// odpoveď je bielou farbou, pre tých co túto úlohu nechcú riešiť odporúčam označiť si text.

Naposledy upravil mashishka dňa 12.12.2007 - 22:45, celkom upravené 1 krát |
|
 |
Reklama
|
|
 |
v_l_a_d_o

|
|
 |
mashishka

|
|
 |
Zeppelin

|
|
 |
Amarante

Bydlisko: Chalúpka na hraniciach fantázie(Košice) Príspevky 1660
|
 12.12.2007 - 23:36
|
| Zeppelin Napísal(a): | | Nechapem preco sa ho proste neopytas, ktorá brána vedie na slobodu? |
Lebo sĂş tam dvaja a jeden klame a jeden nie.
MusĂš nájsĹĄ spĂ´sob, ako sa dozvedieĹĄ pravdu.
Ak sa jednoducho spýtaš, nemáš istotu, či je to pravda alebo nie =)
 Ak chceš vidieť oceán, musíš prejsť morom.
- Amarante
 |
|
 |
Maedhros

|
|
 |
Zeppelin

|
|
 |
Maedhros

|
|
 |
v_l_a_d_o

|
|
 |
Maedhros

|
|
 |
Celebril

|
|
 |
Reklama
|
|
 |
v_l_a_d_o

|
 21.12.2007 - 15:50
|
Povedzme, Ĺľe na slobodu vedie brána ÄŤĂslo 1.
ÄŚo by povedal tvoj priateÄľ, keby som sa ho spĂ˝tal, ÄŤi vedie na slobodu brána ÄŤĂslo 1 ?
Ak sa spýtam toho, čo stále klame, odpovedal by mi, že jeho priateľ (teda ten čo hovorà pravdu) by mi povedal, NIE. Ak sa spýtam toho, čo hovorà pravdu, odpovedal by mi, že jeho priateľ (teda ten, čo klame) by mi povedal NIE. Obaja odpovedali rovnako a teda spokojne prejdem cez prvú bránu.
Nešlo o to, zistiť, ktorý hovorà pravdu a ktorý nie. Musel si vytvoriť otázku, na ktorú by odpovedali obaja rovnako.   Hlasujte v Laurelin alebo Telperion? 2. KOLO |
|
 |
Maedhros

|
|
 |
v_l_a_d_o

|
 23.12.2007 - 18:29
|
| Maedhros Napísal(a): |
stale som mimo  |
to nevadĂ...mne to tieĹľ pekne dlho trvalo a keÄŹ som na to prišiel, stále som si nebol odpoveÄŹou istĂ˝ 
 Hlasujte v Laurelin alebo Telperion? 2. KOLO |
|
 |
Maedhros

|
|
 |
v_l_a_d_o

|
|
 |
|