Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » Literatúra

filozofovanie

1, 2, 3 ... 30, 31, 32
Pohlavie:Mužtower
vala

Príspevky 1391
Príspevok03.12.2006 - 19:56     Citovať
Fealiath Napísal(a):
Ja si myslĂ­m, ze pokial sa pristahuju nejaki prisposobivi ludia, najdu si pracu a nenarusuju okolie, tak potom je jedno, aky pocet sa ich pristahuje, pretoze to moze obohatit ich okolie, aj celu spolocnost.

s týmto nemôžem súhlasiť: keby teraz na Slovensko prišli 3 milióny imigrantov, nech by bolo akokoľvek prispôsobiví, neverím, že by to skončilo dobre. aj do Nemecka prišli prispôsobiví a chceli tam byť a boli a radi etc. ale ich deti... a deti ich detí sú už vážnym problémom.
Citácia:

Ale pokial sa pristahuje co i len jeden neprisposobivy, nastava disharmonia, nesulad, konflikty.

skôr by som povedal, že malá skupina(napr. rodina) pomerne rýchlo zanikne - nemá inú možnosť. takže ak problémy, asi krátkodobé....
Citácia:

Videl by som to tak, ze pocet konfliktov narasta priamo umerne s jedincami, k tori ich vyvolavaju (do certa, do matematiky som to nechcel zatiahnut). Takze nakoniec vsetko zavisi od toho, ci je dany clovek/ su jedinci prisposobivi, alebo nie.

<začiatok nebezpečného(nudného) textu>
keď už si to do tej matiky zatiahol, nedá mi to Smile úplne elegantné by bolo. ak by to zobrazovala exponenciálna funkcia so základom e (viď niekoľko príspevkov dozadu)
ale obávam sa, že sociologické zákonitosti vôbec nie sú také jednoduché, tobôž nie na úrovni lineárnej funkcie Wink
<koniec>
samozrejme, že nakoniec to závisí hlavne od toho nakoľko je jednotlivec prispôsobivý, ale veľmi dôležité je aj aké podmienky vytvára spoločnosť: či núti jednotlivca k asimilácii alebo ho skôr vylučuje.
Pohlavie:MužAragorn
vala

Príspevky 910
Príspevok03.12.2006 - 20:03     Citovať
znacna cast zavisi prave od nas ako sa k pristahovalcom postavime...

lebo zvacsa sme plni predsudkov a myslime si fseljake nezmysly. a takisto su zvacsa dost neopodstatnene...

potom nech sa necudujeme ze "ich deti" sa buria resp. sa im nieco nepaci, ak s kazdym s kym sa stretnu ich oznaci za "dieta tych pristahovalcov" - a pritom su ich legitĂ­mny spoluobcania.

ja si vsak myslim, ze ak sme ochotni vytvorit "vhodne podmienky" (ako povedal tower) tak by rozpory nemali nastat

... mozno sa vsak aj mylim... :unsure:

tak ci tak - vela robi prave nas pristup k ludom
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3697
Príspevok04.12.2006 - 16:21     Citovať
Tower, ale teraz si to s tym poctom vyhnal az do extremu. Ved to by bolo neunosne pre hospodarstvo krajiny, takisto by to mohlo ohrozit a zamiesat zlozenim obyvatelstva. Predstavme si (len cisto teoreticky) ze z Iraku ujde niekolko milionov änapr. tie tri) ludi a namieria si to sem. Ak by vsetci dostali azyl (co je vysoko nepravdepodobne, lebo spomedzi statov unie ich udelujeme najmenej) tak by to zdvihlo mieru nezamestnanosti na neunosnu mieru, pretoze pristahovalci by po nasom nevedeli ani makke f, takze by sa nezamestnali. Tym padom by sa zacali burit, nastali by vytrznosti, neskor mozno nepokoje, demonstracie. A je tu aj nebezpecenstvo, ze sa k nim pripoja aj dalsie mensiny, co potom? Obcianska vojna? Ale toto by bolo mozne len cisto v teoretickej rovine, pretoze tolko ludi sa naraz nezdvihne a nepovie si ze ide na Slovensko, urcite by sli do este rozvinutejsich krajin, takze by sa to rovnomernejsie rozdelilo.

K tej matike- Nechcel som to tam zatiahnut, lebo exp. funkciam nerozumiem ani Ĺ?, takze by som sa rad vyhol matematickym temam.

Join the battle side by side with the King of the Reunited kingdom.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:Mužv_l_a_d_o
elf

Príspevky 144
Príspevok12.12.2007 - 14:40     Re: filozofovanie Citovať
Grék povedal: VŠETCI GRÉCI KLAMÚ. Má pravdu?
Ak áno, tak kedže je Grék, klame aj on a to znamená, že všetci Gréci hovoria pravdu. Ale ako môžu hovoriť pravdu, keď aj on je Grék a tým pádom pravdivo tvrdí, že všetci Gréci klamú? hm? Surprised
Vyjadrite sa prosĂ­m. :wacko: :wacko:

Hlasujte v Laurelin alebo Telperion? 2. KOLO
Pohlavie:MužMenelmacar
vala

Príspevky 364
Príspevok12.12.2007 - 16:50     Re: filozofovanie Citovať
v_l_a_d_o Napísal(a):
Ak áno, tak kedže je Grék, klame aj on a to znamená, že všetci Gréci hovoria pravdu. Ale ako môžu hovoriť pravdu, keď aj on je Grék a tým pádom pravdivo tvrdí, že všetci Gréci klamú? hm? Surprised
Vyjadrite sa prosĂ­m. :wacko: :wacko:

co sa tyka tychto sofizmov, nie je na ne jednoznacna odpoved. su to nelogcke logicke ulohy, proste paradoxy bez riesenia. ak chcete mozete si skusit odpovedat napr aj na tieto:

Na papierovej kartičke sú napísané vety:
Rub kartičky: Nápis na opačnej strane kartičky je pravdivý.
Líc kartičky: Nápis na opačnej strane kartičky je nepravdivý.

Ďalší paradox: V jednej dedine žil holič, ktorý si predsavzal, že bude bude holiť práve tých čo sa neholia sami. Môže holič oholiť/neoholiť sám seba bez toho aby porušil svoju zásadu?

Krokodílsky sofizmus: Mazaný Nílsky krokodíl ukradol matke dieťa. Tá ho prosila, aby jej dieťa vrátil. Krokodíl nielenže vedel rozprávať ale naviac bol otrlý sofista a preto matke povedal: "Ak uhádneš, čo s dieťaťom spravím, vrátim ti ho celé a zdravé. Ak neuhádneš, zjem ho." Existuje výrok, ktorým matka zachráni svoje dieťa?

Vašou úlohou je nespliť úlohu. Splníte ju?

MĂ´Ĺľe všemohĂşci Boh stvoriĹĄ kameĹ?, ktorĂ˝ nezodvihne?

Mors unisera non est, abitus ad mortem est miser.
Smrť nie je zlá, zlá je iba cesta k nej.
Pohlavie:ŽenaAmarante
vala

Príspevky 1660
Príspevok12.12.2007 - 19:04     Re: filozofovanie Citovať
Menelmacar Napísal(a):

Kto niÄŤ nerobĂ­, niÄŤ nepokazĂ­ ^_^

Ak chceš vidieť oceán, musíš prejsť morom.
- Amarante

Naposledy upravil Amarante dňa 12.12.2007 - 21:26, celkom upravené 1 krát
Pohlavie:MužZeppelin
dunadan

Príspevky 64
Príspevok12.12.2007 - 20:51     Re: filozofovanie Citovať
v_l_a_d_o Napísal(a):

Ak predpokladame, že klame, ciže výrok:"Všetci gréci klamú" je nepravdivý tak to ešte neznamená, že všeci gréci hovoria pravdu.Pravda môže byt, že "niektorý gréci klamú" a on patrí k nim lebo klame. :iconlick:

Ja som nepochopil o co tu ide...tiez sa chcem zasmiat :icecream: .Vysvetlite niekto?
Pohlavie:MužMenelmacar
vala

Príspevky 364
Príspevok12.12.2007 - 21:31     Re: filozofovanie Citovať
Amarante Napísal(a):
Menelmacar Napísal(a):

Kto niÄŤ nerobĂ­, niÄŤ nepokazĂ­ ^_^

Wink pekna diplomaticka odpoved :thumbsup:

Mors unisera non est, abitus ad mortem est miser.
Smrť nie je zlá, zlá je iba cesta k nej.
elf

Príspevky 144
Príspevok12.12.2007 - 21:52     Re: filozofovanie Citovať
Teraz trochu logiky: Idea
Si väzĹ?om v cudzom meste a kráľ ti dal moĹľnosĹĄ vyslobodiĹĄ sa. Máš na vĂ˝ber, utiecĹĄ bránou ÄŤ. 1, alebo bránou ÄŤ. 2. Jedna vedie na slobodu, druhá späť do väzenia. Nevieš ktorá je pravá. NedaÄľeko stoja dvaja priatelia- jeden vĹľdy klame a druhĂ˝ vĹľdy hovorĂ­ pravdu. Máš pre jednĂ©ho z nich k dispozĂ­cii jednu jedinĂş otázku. VysloboÄŹ sa!
Kto príde na to, akú otázku treba položiť, vzdávam mu hold. :bowdown:
Nie je to žiadna neriešiteľná úloha.
Správni riešitelia:
Mashishka :applause:

Naposledy upravil v_l_a_d_o dňa 12.12.2007 - 22:34, celkom upravené 3 krát
Pohlavie:Ženamashishka
admin

Príspevky 3193
Príspevok12.12.2007 - 22:09     Re: filozofovanie Citovať
v_l_a_d_o Napísal(a):
Teraz trochu logiky: Idea
Si väzĹ?om v cudzom meste a kráľ ti dal moĹľnosĹĄ vyslobodiĹĄ sa. Máš na vĂ˝ber, utiecĹĄ bránou ÄŤ. 1, alebo bránou ÄŤ. 2. Jedna vedie na slobodu, druhá späť do väzenia. Nevieš ktorá je pravá. NedaÄľeko stoja dvaja priatelia- jeden vĹľdy klame a druhĂ˝ vĹľdy hovorĂ­ pravdu. Máš pre jednĂ©ho z nich k dispozĂ­cii jednu jedinĂş otázku. VysloboÄŹ sa!
Kto príde na to, akú otázku treba položiť, vzdávam mu hold. :bowdown:
Nie je to žiadna neriešiteľná úloha.

"Čo by povedal Tvoj priateľ, keby som sa ho opýtala, či brána č. 1 vedie na slobodu?"

edit:// odpoveď je bielou farbou, pre tých co túto úlohu nechcú riešiť odporúčam označiť si text.

Naposledy upravil mashishka dňa 12.12.2007 - 22:45, celkom upravené 1 krát
Reklama
elf

Príspevky 144
Príspevok12.12.2007 - 22:33     Re: filozofovanie Citovať
Skvelé Mashi, ale že si to ty už poznala? Aj tak si fakt dobrá. Zmaž to prosím ťa aby mali šancu aj ostatní, ja ťa napíšem ako správneho riešiteľa. :applause:

Pohlavie:Ženamashishka
admin

Príspevky 3193
Príspevok12.12.2007 - 22:44     Citovať
Mashi ma za sebou dva semestre logiky! Laughing

Prispevok som upravila.

dunadan

Príspevky 64
Príspevok12.12.2007 - 23:18     Citovať
Nechapem preco sa ho proste neopytas, ktorá brána vedie na slobodu?

Ja som nepochopil o co tu ide...tiez sa chcem zasmiat :icecream: .Vysvetlite niekto?
Pohlavie:ŽenaAmarante
vala

Príspevky 1660
Príspevok12.12.2007 - 23:36     Citovať
Zeppelin Napísal(a):
Nechapem preco sa ho proste neopytas, ktorá brána vedie na slobodu?

Lebo sĂş tam dvaja a jeden klame a jeden nie.
Musíš nájsť spôsob, ako sa dozvedieť pravdu.
Ak sa jednoducho spýtaš, nemáš istotu, či je to pravda alebo nie =)

Ak chceš vidieť oceán, musíš prejsť morom.
- Amarante
Pohlavie:MužMaedhros
vala

Príspevky 962
Príspevok13.12.2007 - 14:37     Citovať
ked sa opytam toho co vzdy hovori pravdu ze ci brana cislo jedna vedie na slobodu tak mi odpovie, nie? a potom budem vediet ze kade mam ist.... Rolling Eyes Question

The evil is back in Earth
info: www.lotrgame.forumup.sk
dunadan

Príspevky 64
Príspevok13.12.2007 - 15:56     Citovať
Ale ty nevieš ktory hovorí pravdu a kto klame.

vala

Príspevky 962
Príspevok13.12.2007 - 16:37     Citovať
aha.....tak potom by som sa na nich asi vykaslal a skusil stastie......... Laughing

elf

Príspevky 144
Príspevok21.12.2007 - 14:46     Citovať
No čo je? To vie jediná Mashihska? Skúste trochu ponamáhať mozgové závity. :coverlaugh:

vala

Príspevky 962
Príspevok21.12.2007 - 14:57     Citovať
ja som sa vzdal a precital tou bielou farbou....a teraz nechapem tej otazke, ktoru napisala mash ako spravnu odpoved Confused

Pohlavie:ŽenaCelebril
vala

Príspevky 822
Príspevok21.12.2007 - 15:02     Citovať
lol ani ja tomu nechapem Shocked Surprised Laughing

Reklama
elf

Príspevky 144
Príspevok21.12.2007 - 15:50     Citovať
Povedzme, že na slobodu vedie brána číslo 1.
Čo by povedal tvoj priateľ, keby som sa ho spýtal, či vedie na slobodu brána číslo 1 ?
Ak sa spýtam toho, čo stále klame, odpovedal by mi, že jeho priateľ (teda ten čo hovorí pravdu) by mi povedal, NIE. Ak sa spýtam toho, čo hovorí pravdu, odpovedal by mi, že jeho priateľ (teda ten, čo klame) by mi povedal NIE. Obaja odpovedali rovnako a teda spokojne prejdem cez prvú bránu.
Nešlo o to, zistiť, ktorý hovorí pravdu a ktorý nie. Musel si vytvoriť otázku, na ktorú by odpovedali obaja rovnako. Cool

vala

Príspevky 962
Príspevok22.12.2007 - 10:05     Citovať
Surprised Confused
stale som mimo Laughing

elf

Príspevky 144
Príspevok23.12.2007 - 18:29     Citovať
Maedhros Napísal(a):
Surprised Confused
stale som mimo Laughing

to nevadí...mne to tiež pekne dlho trvalo a keď som na to prišiel, stále som si nebol odpoveďou istý Rolling Eyes Very Happy Very Happy

vala

Príspevky 962
Príspevok30.12.2007 - 15:37     Citovať
ja som to prave teraz pochopil Laughing Laughing
teda mam dost dlhe vedenie Laughing Laughing tyzden Laughing Laughing Rolling Eyes Embarassed

elf

Príspevky 144
Príspevok01.01.2008 - 17:05     Citovať
Very Happy hlavne, Ĺľe si pochopil

Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3 ... 30, 31, 32
Strana 32 z 32

Google