Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » Literatúra

filozofovanie

1, 2, 3 ... 29, 30, 31, 32  
Pohlavie:MužRadeon
vala

Príspevky 1249
Príspevok10.04.2006 - 16:23     Citovať
Takze tak trochu na ozivenie taka jedna mala filozoficka uloha: Zadefinujte normalneho cloveka. Smile

Moj nazor: Ja si myslim ze je to nemozna uloha, teda nikto na svete nie je normalny, teda ani ja a ani nikto na fore...Smile tak kedy otvorime nejaky ten nas blazinec??? Laughing

Už aj ja mám svoj blog :iconlick: http://radeonx850.blogspot.com/
Pohlavie:ŽenaArwen_666
vala

Príspevky 466
Príspevok10.04.2006 - 16:39     Citovať
no takze k tomuto moj skromny nazor...
ano, je nemozne, alebo skor velmi tazko definovat slovne spojenie normalny clovek, lebo ak pod pojmom, ze je niekto normalny, chapeme, ze je dokonaly, tak to ako sami viete nie je nikto...kazdy mame svoje muchy s ktorymi sa my aj cele nase okolie snazime zit..
z psychologickeho hladiska (aj ked na tuto otazku by mala skor zareagovat , tak sorry ze sa ti miesam do remesla) je normalny clovek niekto, kto nema psychicke problemy alebo skor poruchy...
a z cisto moralneho hladiska...vsetci sme nenormalny Laughing

Svetlo večernice nikdy nevybledne...
Pohlavie:ŽenaAmarante
vala

Príspevky 1660
Príspevok10.04.2006 - 16:43     Citovať
Viete vobec co znamena filozofia ked tu tak filozofujete?
Teraz sme sa s arwen666 rozpravali ,ze nam vsetkym z fora treba kaazajky Laughing

Ak chceš vidieť oceán, musíš prejsť morom.
- Amarante
Pohlavie:Mužzago
vala

Príspevky 373
Príspevok10.04.2006 - 16:45     Citovať
snad sme vsetci normalny ci ne?...nestraste

Pohlavie:MužRadeon
vala

Príspevky 1249
Príspevok10.04.2006 - 16:47     Citovať
zago Napísal(a):

Noa co si myslel pod tym ze normalny???

Už aj ja mám svoj blog :iconlick: http://radeonx850.blogspot.com/
Pohlavie:ŽenaAmarante
vala

Príspevky 1660
Príspevok10.04.2006 - 16:49     Citovať
Radeon Napísal(a):
zago Napísal(a):

Noa co si myslel pod tym ze normalny???
ze haluzime Laughing definicia slova normalny=
1. nie je psychopat
2. hovori normalne
a dalsie body si premyslim

Ak chceš vidieť oceán, musíš prejsť morom.
- Amarante
vala

Príspevky 373
Príspevok10.04.2006 - 16:50     Citovať
pod tym sa da mysliet fakt vela...ale mozme si vziat fyzicky ako clovek vyzera...mas 2 typy...(to ked sa o tom rozpravas vaznejsie)
a ked len tak z haluze,tak ty niesi normalny lebo,mas blby avatar...chapes...kazdi si tu otazku moze pochopit po vlastnom, ale teraz nefim ci ty chapes co cem povedat

a to s tym avatarom bol prikla Smile

Pohlavie:Ženaatalanta
vala

Príspevky 1666
Príspevok10.04.2006 - 16:58     Citovať
Najprv sa pokuste definovat pojem normalny.

Pohlavie:Mužtower
vala

Príspevky 1391
Príspevok10.04.2006 - 17:02     Citovať
normalny ma vela vyznamovych odtienov, zaleziacich od kontextu. par z nich...
1) bežný, taký ako ostatný: človek čo splynie s väščinouvyznačuje sa. tým že ľahko preberá názory vacsiny, nema ziadne vyrazne psychycke ani fyzicke odlisnosti, proste sedy priemer.

2)prirodzeny: na rozdiel od mainstreamoveho ma svoje prirodzene nazory, moze sa v ropznych veciach odlisovat, avsak nie extremne. casto pouziva svoj rozum, casto robi chyby, ale snazi sa byt vzdy lepsi ako ti ostatni.

3)bez extremov: najsirsi vyznam zahrnuje ludi ktori nemaju ziadne psychopatologicke (alebo ako sa oznacuje patologicky psychologicky problem) uchylky a ziadne vyrazne telesne vady.
Pohlavie:Ženamashishka
admin

Príspevky 3193
Príspevok10.04.2006 - 17:04     Citovať
Arwen_666 Napísal(a):

z psychologickeho hladiska (aj ked na tuto otazku by mala skor zareagovat , tak sorry ze sa ti miesam do remesla) je normalny clovek niekto, kto nema psychicke problemy alebo skor poruchy...
a z cisto moralneho hladiska...vsetci sme nenormalny Laughing

Ako sorry, ale ja studujem filozofiu, nie psychologiu...

Ale spat k teme... Exclamation

Reklama
Pohlavie:MužAragorn
vala

Príspevky 910
Príspevok10.04.2006 - 18:56     Citovať
mashishka Napísal(a):

Ale spat k teme... Exclamation

aha pozri na nu, uz by komandovat chcela! Exclamation
vala

Príspevky 373
Príspevok10.04.2006 - 19:03     Citovať
emko nestrapnuj sa...ok?...mash ma pravdu

Pohlavie:Ženaelfinka
vala

Príspevky 391
Príspevok10.04.2006 - 20:38     Citovať
normalny clovek?
tak vychadzame zo zasadneho predpokladu

Ja normalna niesom (1)

podla bodov, ktore hovorila Aredhel som nenormalna->
1) psychopat som
2) o normalnom rozpravani nemoze byt rec, hlavne ked som so svojimi (proglamkami), to sa potom ked bavime, nikto "normalny" by nepovedal ze rozpravame po slovensky Wink

ale normalny asi moze byt clovek vzdy len vzhladom na nejaku vlastnost... napriklad svet sa deli na normalnych a matikov(+programatorov), na normalnych a tolkienistov, na normalnych a vegetarianov, na vecsinu a lavakov, na (normalnych) programatorov a (nenormalne) programatorky a podobne

a ja mozem hrdo povedat ze splnam vsetky vymenovane znaky nenormalnosti Smile cize plati (1) Q.E.D.

Podporte fantasy kalendar, najdite miesto na meniny pre vasu prezyvku!

http://people.ksp.sk/~elfinka
vala

Príspevky 1391
Príspevok10.04.2006 - 21:09     Citovať
elfinka Napísal(a):
normalny clovek?
tak vychadzame zo zasadneho predpokladu

Ja normalna niesom (1)

podla bodov, ktore hovorila Aredhel som nenormalna->
1) psychopat som
2) o normalnom rozpravani nemoze byt rec, hlavne ked som so svojimi (proglamkami), to sa potom ked bavime, nikto "normalny" by nepovedal ze rozpravame po slovensky Wink

ale normalny asi moze byt clovek vzdy len vzhladom na nejaku vlastnost... napriklad svet sa deli na normalnych a matikov(+programatorov), na normalnych a tolkienistov, na normalnych a vegetarianov, na vecsinu a lavakov, na (normalnych) programatorov a (nenormalne) programatorky a podobne

a ja mozem hrdo povedat ze splnam vsetky vymenovane znaky nenormalnosti Smile cize plati (1) Q.E.D.

nech tvrdenie "definicia slova normalny=1. nie je psychopat 2. hovori normalne ", ktore uviedla je pravdive.

vychadzajme z predpokladu ze tower je normalny => 1.nie je psychopat a zaroven 2.hovori normalne
1. psychologicka studia dokazala ze tower nie je psychopat iba dusevne tazko zdeformovany (tzv. hranatenie)
2. nech je toto dokazom ze nehovorim normalne => tvrdenie nie je pravda => dokaz sporom => tower nie je normalny
quod et demonstratum
zalozme klub!
Rolling Eyes Smile

myslim ale, ze normalnost sa da brat aj komplexnejsie. svet sa deli na normalnaych (t.j. beznych) a nenormalnych (matematikov, programatorov, zarytych tolkienistov a pod.)
alebo inak: ludia sa delia na 10 skupin. ti co rozumeju binarnemu kodu a ti co nie
Very Happy
Pohlavie:MužAragorn
vala

Príspevky 910
Príspevok11.04.2006 - 22:20     Citovať
normalny clovek... to, ze ide o uhol pohladu je asi jasne kazdemu, tak tazko rozpravat... Idea

ja si vsak myslim, ze normalny priemerny a uplne bezny clovek, ktoreho je dokonca mozne bezne aj zastihnut na ulici je jednoducho CLOVEK. Kazdy je omylny kazdy je nejaky. Mal by to byt clovek, ktory sa tula zivotom a na zaklade tychto potulkov si hlada vlastnu cestu, vlastny smer a ciel. Poslanie mozno... Mal by to byt clovek ktory uvazuje o sebe a uvedomuje si seba sameho. ( Exclamation )To je dolezite podla mna pre definiciu normalneho cloveka. Je to clovek, ktory na zaklade vlastnej uvahy kona. Ci uz tak ci onak, ale kona preto, lebo sa tak rozohodol. Tym chcem napriklad aj povedat, ze clovek, ktory nema ani ten najmensi uceleny nazor na nejaku vec, ale robi len to co mu povedia iny nie je celkom normalny. Normalny clovek by si mal vzdy uvedomovat svoju hodnotu a individualitu, na druhej strane vsak vie, ze je celkom bezny a v istom zmysle splyva s davom...

...a nemal by uvazovat nad tym, ako definovat normalneho cloveka

Very Happy
vala

Príspevky 466
Príspevok12.04.2006 - 19:30     Citovať
v tomto musim s tebou Aragorn uplne suhlasit..pekna myslienka, a pekne si to napisal..jedina chyba je, ze som to nenapisala ja skor Laughing
no ja by som k tomu este chcela: podla mna je normalny clovek jednoducho len a len clovek. ale hlavne je to niekto, kto seba sameho respektuje ako osobnost, zivu bytost a cloveka a nepodcenuje, ci nebodaj neprecenuje seba, svoje schopnosti, myslienky a sily.a je to aj niekto, kto je sam sebou a na nic sa nehra...

vala

Príspevky 391
Príspevok12.04.2006 - 20:19     Citovať
juhu juhu Smile niesom normalna Very Happy

vzdy rada vycnievam z davu... len treba vzdy zvolit vhodny dav Smile

vala

Príspevky 1391
Príspevok12.04.2006 - 21:12     Citovať
elfinka Napísal(a):

vzdy rada vycnievam z davu... len treba vzdy zvolit vhodny dav Smile

Laughing tak to ja tiez..
ked uz musim vecami ako vyska (a inteligencia Laughing ) tak som si povedal ze musim aj vsetkym ostatnym. ako nahle je nieco nazor velkej vacsiny nejak sa mi to prestava pacit... co uz..

ale podla poslednej definicie od Arwen_666 by som normlany mal byt...
vala

Príspevky 466
Príspevok13.04.2006 - 09:14     Citovať
no ja som nepovedala a nikoho ani neodsudila ze nie je normaln clovek, ja som len povedala, svoj nazor..ako podla mna..po dlhsom uvazeni su tu skoro vsetci normalni...ako myslim na tomto fore..

Pohlavie:MužLeonidas
vala

Príspevky 655
Príspevok13.04.2006 - 10:54     Citovať
mash,
pocuj zaujimal by ma tvoj nazor na filozofie etiky kynizmus, stoicizmus a trochu aj hedonizmus, asi vidis, ze mam na mysli tzv. "filozofie utechy" a ako kazdu etiku aj tieto treba hodnotit podla obdobia v ktorom vznikli, tak ako aj ich vtedajsiu popularitu (respektive velkost popularity)
"filozofie utechy" sa snazia teda odpovedat na dve otazky
1. co je pre zivot ludi dobro?
2. ako by mali ludia jednat?
a je pravda, ze kynizmus (teda filozofia pre tych, ktorych zivot sa stava neznesitelnym a beznadejnym) bol "vynajdeny" v casoch upadku greckych mestskych statov a pripadne v Peloponezskej vojne?
Reklama
Pohlavie:Ženamashishka
admin

Príspevky 3193
Príspevok13.04.2006 - 11:26     Citovať
Leonidas Napísal(a):
mash,
pocuj zaujimal by ma tvoj nazor na filozofie etiky kynizmus, stoicizmus a trochu aj hedonizmus, asi vidis, ze mam na mysli tzv. "filozofie utechy" a ako kazdu etiku aj tieto treba hodnotit podla obdobia v ktorom vznikli, tak ako aj ich vtedajsiu popularitu (respektive velkost popularity)
"filozofie utechy" sa snazia teda odpovedat na dve otazky
1. co je pre zivot ludi dobro?
2. ako by mali ludia jednat?
a je pravda, ze kynizmus (teda filozofia pre tych, ktorych zivot sa stava neznesitelnym a beznadejnym) bol "vynajdeny" v casoch upadku greckych mestskych statov a pripadne v Peloponezskej vojne?

Leo, ja akysi svoj nazor na kazdy ten smer nemam vyhradeny, povazujem ich za vysledok danych spolocenskych pomerov. Avsak kazda ma urcite cosi do seba, ale ako celok pokladam kazdu jednu teoriu za prehnanu.

Hedonizmu by som vytkla nemoznost dodrzat jej zakladne myslienky ako vyhybat sa strasti a bolesti a robit len to co je cloveku prijemne, znie to sice pekne ale neda sa to. Pozor mam na mysli Aristippov hedonizmus!

Zakladatelom kynizmu ako urcite vies je Antisténes (455/444 p.n.l. - 368/360 p.n.l.) a zil teda obdobi Peloponezskej vojny, cize z toho logicky vyplyva, ze ano, tento smer vznikol v tej dobe. Kynizmus ako taky je cely zvlastny, v opovrhovani vsetkym naozaj nevidim nejake to dobro ci cnost.

Stoicizmus nadviazal v mnohom na Kynizmus, a ja osobne odmietam ten ich "ideal mudrca" a povazovanie cnosti za jedine dobro a tiez nazor, ze ostatni su otrokmi preto, ze nepotlacaju afekty a vasne. To sa da?

Takze v skratke len tolko...

Laughing

Pohlavie:ŽenaElanor

Príspevky 14
Príspevok14.04.2006 - 17:52     Citovať
Normalny clovek? no neviem ci je to presne definovatelne... skor nie ako ano.... je to vazne vec pohladu.... podla mna nikto koho poznam celkom dobre nie je uplne normalny .... ale to bude asi tym , ze ja sa nepokladam za normalnu a vyhladavam si teda seberovnych!!! Very Happy

Nekráčaj predo mnou , možno neviem nasedovať , nekračaj za mnou , možno neviem viesť , nekračaj vedľa mňa , chcem do strán ukazovať , sadnem ti na plecia , budeš ma niesť........
vala

Príspevky 373
Príspevok14.04.2006 - 20:06     Citovať
ludia vy nie ste normalny ak sa sami pokladate sa nenormalnych :disgus: Laughing

vala

Príspevky 391
Príspevok14.04.2006 - 21:22     Citovať
mame tu 3 nenormalnych ludi a dalsich vela co sa za normalnych pokladaju Smile

my sme mali obcas dost ze chut ist dakade, ukazovat prstom na okoloiducich a smiat sa im ze "aha, normalni ludia!" Smile

cim je zivot nenormalnejsi, tym je zaujimavejsi, no nie? Smile

Pohlavie:ŽenaElanor

Príspevky 14
Príspevok15.04.2006 - 08:52     Citovať
zago Napísal(a):
ludia vy nie ste normalny ak sa sami pokladate sa nenormalnych :disgus: Laughing

Laughing Laughing Laughing

Nekráčaj predo mnou , možno neviem nasedovať , nekračaj za mnou , možno neviem viesť , nekračaj vedľa mňa , chcem do strán ukazovať , sadnem ti na plecia , budeš ma niesť........
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3 ... 29, 30, 31, 32  
Strana 30 z 32

Google