|
|
Leonidas

|
 23.03.2006 - 21:04
|
Aragorn: no hej, tak sorry, ale ono mi to pride vsetko rovnake (asi aj je), ale niekedy si to precitam, ale teraz na tom nemam cas ani chut, len ma irutuju ludia, ktori to beru vazne, mozno by sa predaj takychto knih mal obmedzit
druha cast prispevku: to hej vsimol som si, ale ked sa tu uz krizilo akolo browna, Biblie, viere a tak, tak som napisal
na tie fyzikalne nalezitosti nejak nie som, ale tower v tom ma jasno  |
|
 |
Radeon

|
 23.03.2006 - 21:28
|
| Arwen_666 Napísal(a): | | radi: a ako si potom odvodnujes to vsetko co je okolo teba? ako to vswetko vzniklo? z coho?? |
Ved to je prave ten problem... si to neviem vysvetlit ako vsetko vzniklo, ale vysvetlenie ze toto vsetko stvoril boh mne nejak nesedi. Ja neodsudzujem ludi ktory v boha veria, ale ja to proste nemozem nejak zniest.
 Už aj ja mám svoj blog http://radeonx850.blogspot.com/ |
|
 |
Aragorn

|
|
 |
Leonidas

|
|
 |
Aragorn

|
|
 |
Aiwendill

|
|
 |
Aragorn

|
|
 |
Aiwendill

|
|
 |
tower

Príspevky 1391
|
 24.03.2006 - 18:18
|
| leonidas v tom dlhsom prispevku Napísal(a): | | v kazdom pripade ma zaraza, ze velmi vela ludi tym blafom aj uveri (ci uz Brownovi alebo hentym je nepodstatne) (samozrejme, ze ide casto od absolutnych tupcov) |
vĂ´bec si nemyslim ze taki ludia su tupci, len maju mozno menej dobre zaklady skutocneho dejepisu a ostatnych exaktnych vied, proste uverie vela veciam.
| Citácia: | | mozno by sa predaj takychto knih mal obmedzit |
obmedzit slobodu! no fuj! co sme v "najslobodnejsiej" krajine USA?
btw: broen nie je vobec sprosty - hlupy clovek by si nadal veci do kopy a nespravil komerncne uspesnu knihu ( to znamena ze ju musi cirkev odmietnut alebo mat s nou aspon nejaky problem, a tiez je dobre ked je do toho zapletenych vela mysticizmu a pod)
k tomu citatu z bibilie: moc nechapem k comu to malo byt, ale hlavna myslienka bola asi ze zidom izrael historicky patri - ale uz sa k tomu nevracajme... |
|
 |
Leonidas

|
 24.03.2006 - 18:50
|
vĂ´bec si nemyslim ze taki ludia su tupci, len maju mozno menej dobre zaklady skutocneho dejepisu a ostatnych exaktnych vied, proste uverie vela veciam.
myslim o ludoch, ktori tomu uverili, to naozaj su
je to len roman, nie literatura faktu (cize ked si precitam Pratcheta, tak nebudem tvrdit, ze svet je plosky a stoji na 4 slonoch na obrovskej zelve)
ale je to vec nazoru
obmedzit slobodu! no fuj! co sme v "najslobodnejsiej" krajine USA?
tak fakt je, ze americania ziadne take zakony nemaju, ved u nich bezne funguje aj nacisticka strana
ale u nas je sloboda slova potierana bezne, tak preco by nemohol povedat vidavatel "nie nebudem vydavat 30 rovnakych knih naraz", naozaj nechcem, aby tu vznikla nejaka sekta (este k tomu, ked tupejsia cast naseho kmena tomu naozaj uveri)
btw: broen nie je vobec sprosty - hlupy clovek by si nadal veci do kopy a nespravil komerncne uspesnu knihu
tower on to okopiroval od inych (uz som uvadzal minule) a este k tomu vsetky tie konspiracie su poriadne stare veci, on ta akurat spisal (no, dobre pisat zaujimavo mozno vie), ale to nestaci, nezabudaj, ze ten clovek vobec necita a kazdu hodinu prerusuje citanie a dava si kliky
k tomu citatu z bibilie: moc nechapem k comu to malo byt, ale hlavna myslienka bola asi ze zidom izrael historicky patri - ale uz sa k tomu nevracajme...
samozrejme, ze si to pochopil spravne, ako inac
ten citat je z celeho stareho zakona asi najlepsi |
|
 |
Reklama
|
|
 |
tower

Príspevky 1391
|
 24.03.2006 - 19:12
|
| Citácia: | | na tie fyzikalne nalezitosti nejak nie som, ale tower v tom ma jasno |
asi ta sklamem, nemam v tom uplne jasno.. (aj ked - kto ma?)
| Citácia: | | "nie nebudem vydavat 30 rovnakych knih naraz" |
to robi tusim len slovart...
| Citácia: | | on to okopiroval od inych (uz som uvadzal minule) a este k tomu vsetky tie konspiracie su poriadne stare veci, on ta akurat spisal |
aj to je nieco... myslim ze kazdy kto zbohatne - ci uz na nejakej blbosti alebo na serioznom vyrobku - je sikovny...
| Citácia: | | ten citat je z celeho stareho zakona asi najlepsi |
no mozno z tvojho pohladu.. v starom zakone su aj ovela dolezitejsie a nosnejesie veci... |
|
 |
Leonidas

|
 25.03.2006 - 19:53
|
asi ta sklamem, nemam v tom uplne jasno.. (aj ked - kto ma?)
pochopitelne, ze nemozes vediet vsetko, ale v ramci moznosti je to velni vysoky nadpriemer
inak ta v niecom dobieham, E a m uz mam prebrate a teraz idem na c
to robi tusim len slovart...
pozri si toto:
http://www.slovart.sk/buxus/generate_page.php?page_id=2196&caller_id=121&forum_tag=Page_3712&article_id=3712
aj ked asi budes musiet zalovit hlbsie, lebo stalo sa to tam akymsi chatom
aj to je nieco... myslim ze kazdy kto zbohatne - ci uz na nejakej blbosti alebo na serioznom vyrobku - je sikovny...
dobre, tak si predstav, ze este pred filmami, by som prebral LoTRa (nieco tam pomenil, inac nazval, ine postavy, ina mapa, nazvy, trosku kratsie) a dal by som to na trh a v obrovskych nakladoch s velkou kampanou
tolkinovci by protestovali a tym by mi pomohli zvysit predaj (ako to urobila teraz cirkev), urcite by som zarobil ohromne peniaze a keby ma Christopher zaloval, tak by zamnou stala armada niemandov (ako je to teraz s Brownom)
sikovnost jak vysita, nie???
no mozno z tvojho pohladu.. v starom zakone su aj ovela dolezitejsie a nosnejesie veci...
hej, o Izraeli je tam toho viac, to mas pravdu  |
|
 |
tower

Príspevky 1391
|
|
 |
Aragorn

|
|
 |
Leonidas

|
 26.03.2006 - 10:19
|
tower
 - no vidis, dal si mi za pravdu
ohladom novej temy by som sa chcel spytat vas ostatnych, ze ake netove "media" citate?
ked uz sme u toho |
|
 |
tower

Príspevky 1391
|
 26.03.2006 - 11:03
|
| Aragorn Napísal(a): | vrele suhlasim , ale este pre tym si dame taku rozluckovu otazku so starou temou...
| tower Napísal(a): | | Som deista... |
neveris teda v Jezisa Krista?
 |
zhodou okolnosti som nad tym medzi tym este rozmyslal a zistil som ze deista nie som polovicny ale iba stvrtinovy: neverim, ze teraz v tejto chvili boh nejako ovplyvnuje konanie ludi alebo ze ich za hriechy tresta uz na zemi...
Media:
takze na nete citam hlavne .tyzden
myslim ze v niektorych veciach odhaluju (krutu) pravdu, ale niekedy aj trochu zavadzaju - teda myslim tym jednostrannost. napriklad este som necital clanok o tom aka je europska unia dobra - vsetky co som precital poukazovali len na jej nedostaky...
sme: citam velmi zriedkavo, ale zaregistroval som ze v poslednom case klesla vierohodnot ich sprav v ociach verejnosti
TV noviny markiza: myslim ze od objektivity maju na sto mil, hlavne ked boli ruskove afery bol tam vykresleny ako neviniatko
TV noviny stv1: no zatial si myslim, ze maju celkom slusne to spravodajstvo (no nebolo tomu tak vzdy...)
TA3: tak to sa mi zda asi "najlepsie co doma mame". dost priestoru venuju aj aktualnym temam |
|
 |
Leonidas

|
 26.03.2006 - 12:54
|
ja sem tam citam tieto netove media:
http://www.prave-spektrum.sk/ (aj ked toto pomenej)
http://tyzden.sk/ (vacsinou, ale v tlacenej podobe)
http://pravdaoislamu.cz/
http://eurabia.cz/
http://www.sme.sk
k tomu, co si, tower, vymenoval:
TV noviny markiza - tak toto som uz ucelene dlho nevidel
TA3 - strucny prehlad faktov, obcas zaujimavy rozhovor/diskusia, velmi dobre
SME - tak podlamna to nemozno nejak hodnotit, lebo mnoho sprav je prebranych z TASR a tak a co sa clankov cita, tak mnohe su celkom kvalitne, aj zaujimave rozhovory, a co sa tyka objektivity, tak celkom slusne, urcite pred tyzdnom
.tyzden - velmi neobjektivne, casto jednosmerne, ale byvaju tam zaujimave clanky, aj ked sa to uz kazi
Domino forum - asi najobjektivnejsie ohladom tem, ktore "hybu" spolocnostou, a samozrejme asi najviac dobrych clankov |
|
 |
Leonidas

|
 26.03.2006 - 12:56
|
| Aragorn Napísal(a): | akoze som myslel ze kludne napis hocijaky TVOJ nazor aj ked nepodlozeny...  |
sorry, ze pisem az teraz a dva za sebou
ale v com je nepodlozeny? |
|
 |
Arwen_666

|
 26.03.2006 - 19:43
|
Prepacte, ale par vetamy sa este musim vratit k predoslej teme...
| tower Napísal(a): | | Citácia: | | netvrdim ze Boh, ale nieco urcite....mozno to znie smiesne, ale ludia obcas potrebuju vediet ze nad nami nieco je co nas chrani a tresce a vedie po cestickach zivota. |
kedy to tak videl emb...
ja s tym tiez nesuhlasim - clovek si je strojcom vlastneho stastia. pochybujem o tom ze ti nejaky boh predurcuje osud a ovplyvnuje prostredie aby si sa mala lepsie/horsie.. |
pozor na to tower! zle si pochopil moje slova..ja som tym nemyslela, ze Boh nam tu cestu zivotom riadi, ale ze nas nou vedie a v tom je rozdiel!!! a to dost podstatny!!! ja viem ze clovek si za svoje stastie, smolu a vobec vsetko moze a zodpoveda sam...vsetko co kedy v zivote dosiahne a vydobije si za to moze sam a nieboh v ktoreho sa modli...
| Citácia: | Arwen_666 NapĂsal(a):
radi: a ako si potom odvodnujes to vsetko co je okolo teba? ako to vswetko vzniklo? z coho??
Ved to je prave ten problem... si to neviem vysvetlit ako vsetko vzniklo, ale vysvetlenie ze toto vsetko stvoril boh mne nejak nesedi. Ja neodsudzujem ludi ktory v boha veria, ale ja to proste nemozem nejak zniest. |
ani ja takych ludi neodsudzujem..lebo ani sama si neviem vysvetlit ako to presne je, ale bohutial ze niektory ludia to odsudzuju...
Este som chcela pripisat urivok z knihy Fritza Rudolpha Konciare bez bohov, ktory sa sem ciastocne aj hodi a velmi sa mi paci(aj myslienka)...
| Citácia: |
KED UZ NIKTO NEVERIL V BOHOV, ISLI SVOJIMI CESTAMI. -Guido Rey-
Dobre, ze prichadzas teraz, cudzinec.
Keby si prisiel o dvadsatpat alebo patdesiat rokov, uz by si ma nenasiel.
Starocia som tronila na najvyssom vrchole zeme, ako to ludia chceli.
Lebo vymysleli ma ludia a urcili mi miesto. Nazvali ma "Bohyna matka zeme", vraveli: sidli na najvyssom bode nasej krajiny.
Modlili sa ku mne- hoci som vznikla len v ich mozgoch. Chveli sa predo mnou- pred obrazom vlastnej fantazie. Ich knazi kazali, aby kazdy na mna hladel s uctou.
Veriaci si ma ctili, no este viacej sa ma bali.
Velmi tazko to pochopis, biely cudzinec. V tvojej domovine vytvorila veda novy obraz sveta.
Vznikla som v mysliach ludi- davno-pradavno, kedhrom bol pre nevedomych nie hromom, lez hnevom nebeskej bane, dazd nie dazdom, lez pozehnanim, prichadzajucim z hor. Ludia sa domnievali, ze ako oni vedia faklami podpalit stepnu travu, tak volajaka neviditelna bytost dokaze zoslat z nebies ohnivy luc. Ich knazi o nej vraveli, ze "vedie blesk". A inu nazvali "Pan hromu".
Vo svojej bezocnosti pripisovali ludia kazdemu zjavu nejakeho vladcu, nejakeho boha.
Nevedomost a bezmocnost postupom casu zmizli, mnohi ludia zacali veci a svet poznavat. A stali sa hrdymi na to poznanie, temer marnivo miluju vysledky svojho myslenia.
Preco by uz podaktori nemali milovat aj to, co predtym vymyslela ich hlava: vladcov veci, bohov. Ludia lipnu na vselicom, aj na starych zvykoch. Ale moj cas uplynul.
Moj tron dobyli ludia, ktory maju pokozku takej istej farby ako ty cudzinec, a ktorych bohovia vznikl kedysi rovnako ako ja a ostatne bozstva na najvyssich stitoch Himalaji.
Hnede deti mojej krajiny sprevadzali tych cudzincov, ba vse aj viedli, ked vystupovali spolu na najvyssie konciare, kde my bohovia podla starej povesti tronime.
Ale nenasli nas.
nasli na vrchole len samych seba, vitazni ludia!
Do snehu na vrchole zahrabali potom symboli svojej viery, niektory beloch krizik v prazdnej skatulke od filmu- hnedi ludia svitok s modlitbou. Ale to bolo len gesto, ktore uz nepatrilo nam, zomierajucim bohom Vychodu a Zapadu.
Tie male symbli zvecnili odvazny cin ludi v boji o posledne tajomstva prirody.
Ale nie vzdy si ludia uvedomovali vyznam a dosah svojho konania.
Ked potom zostupili, nechali hore so symbolmi cast svojej povery. Zostupili slobodnejsi, nez ked isli nahor, lebo s kazdym vytazstvom nad prirodou stavaju sa ludia slobodnejsimi, vacsimi, ludskejsimi, hrdejsimi.
A maju pravo byt hrdymi.
Vo svojej slabosti, vo svojej bezmocnosti, vo svojej nevedomosti vymysleli ludia bhov.
Teraz sa stali silnejsimi, mocnejsimi, mudrejsimi.
Potrebuj teraz este nas, bohov?
Nasa cesta vedie do tmy a prazdna- no ludia kracaju na svetlo.
Boli sme len myslienkami, ktore sa uz nemyslia.
Svet nalezi ludom. |

Svetlo večernice nikdy nevybledne... |
|
 |
Leonidas

|
|
 |
Reklama
|
|
 |
Arwen_666

|
 29.03.2006 - 17:11
|
| Leonidas Napísal(a): | | citacia z knihy cloveka, ktory pise horolezecke cestopisy vyznieva ohladom otazky Boha a viery troska komicky | neviem preco by aj mal? no dobre nie je to zrovna nejaky fyzik ani matematik a ani filozof, ale svoj nazor, postreh, pohlad, neviem ako to presne nazvat vyjadril a ja sa s nim ciastocne aj stotoznujem...

Svetlo večernice nikdy nevybledne... |
|
 |
zago

|
 29.03.2006 - 17:16
|
| Leonidas Napísal(a): | | citacia z knihy cloveka, ktory pise horolezecke cestopisy vyznieva ohladom otazky Boha a viery troska komicky |
...z tohto nemozem...ze troska komicky 

Naposledy upravil zago dňa 30.03.2006 - 12:04, celkom upravené 1 krát |
|
 |
tower

Príspevky 1391
|
 29.03.2006 - 20:56
|
| Leonidas Napísal(a): | | citacia z knihy cloveka, ktory pise horolezecke cestopisy vyznieva ohladom otazky Boha a viery troska komicky |
no a? pratchett bol hovorca elektrarni a jeho filozoficke uvahy su velmi zaujimave a posobive... postrehy steva hriba su tiez niekedy (no dost vela krat nechape ale to nechajme stranou) trefne a to nie je filozof ale elektrotechnik (prip. nejaky pribuzny technicko-elektronicko-mechanicky smer) |
|
 |
s4m.fish3r

Príspevky 553
|
|
 |
Arwen_666

|
|
 |
|