Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » Literatúra

iní spisovatelia, iné knihy...

1, 2, 3 ... , 18, 19, 20  
Pohlavie:Ženaatalanta
vala

Príspevky 1666
Príspevok18.10.2007 - 21:36     Citovať
Fealiath Napísal(a):
Zial, nepoznam. Nejake knihy a komentar preco ho mas rada? To vies ako, pravidla...
Ako to, ze nepoznas?! :disgus:
Dahl je skvely, milujem jeho cierny humor.

Pohlavie:MužBeleg
vala

Príspevky 245
Príspevok19.10.2007 - 17:41     Citovať
ja osobne som takmer absolutne "obmedzeny" na fantasy literaturu . necitam ziadnu "normalnu" literaturu (az na pana Tragacika , to su moje srdcovky) . snazim sa to napravit ale ked chytim do ruky co ja viem Dickensa tak po dvoch stranach to zavrem , nasadnem na bus a idem nieco fantasy kupit do Brlohu . som asi nenapravitelny Wink
vala

Príspevky 1666
Príspevok19.10.2007 - 17:45     Citovať
chyba, netreba sa obmedzovat len na jeden zaner

Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2821
Príspevok19.10.2007 - 17:48     Citovať
suhlasim s Atalantou.
Takeho SolĹľenicina odporucam kazdemu, velmi zaujimave, poucne. Na zamyslenie sa nad nezmyselnostou doby, v ktorej musel autor zit.

!!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
Viac info: www.lotrgame.forumup.sk

...Najuniverzálnejším príborom je lyžica Smile...
vala

Príspevky 1666
Príspevok19.10.2007 - 17:51     Citovať
Ja zas kazdemu odporucam anglicku literaturu 19. a 20. storocia. :wub:

vala

Príspevky 2821
Príspevok19.10.2007 - 17:53     Citovať
atalanta Napísal(a):
Ja zas kazdemu odporucam anglicku literaturu 19. a 20. storocia. :wub:

Jaaj, veru, to je moja dalsia srdcovka :wub: :drool:

Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1736
Príspevok19.10.2007 - 17:56     Citovať
to ale viete, je to vec názoru, ja napr. práve Dickensa čítam, je úžasný, ale Belegovi sa nepáči, ono je dôležité hľadať, na literatúre je krásne, že stále objavujete niečo nové Smile
vala

Príspevky 1666
Príspevok19.10.2007 - 17:58     Citovať
Zalezi aj na veku.
V 16-tich sme mali citat Otca Goriota ale aj nasa profka povedala, ze jej sa to v nasom veku nepacilo a ocenilu tu knihu az po nejakych zivotnych skusenostiach.
Na mnohe knihy si preto ste netrufam.

Pohlavie:MužAmrafel
vala

Príspevky 315
Príspevok19.10.2007 - 19:26     Citovať
atalanta Napísal(a):
Zalezi aj na veku.
V 16-tich sme mali citat Otca Goriota ale aj nasa profka povedala, ze jej sa to v nasom veku nepacilo a ocenilu tu knihu az po nejakych zivotnych skusenostiach.
Na mnohe knihy si preto ste netrufam.

ja mam prave goriota doma, docital som sa po siedmu stranu a odvtedy mi to doma lezi ladom

aura entuluva! zase svitne deň!
baruk khazad! khazad ai-menu! sekery trpaslíkov! idú na vás trpaslíci!
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3697
Príspevok20.10.2007 - 22:26     Citovať
Ja som rovnaky ako Beleg. Az na to, ze ja som neni zatazeny len na fantasy, ale aj na dobre sci-fi a horor. A momentalne sa ladujem Stronciom, Kulhanek je genius, jeho drsny humor je pre moju dusu proste lahoda. :thumbsup:

Middle-Earth is dead. Let´s hold the minute of silence.

www.lotrgame.forumup.sk
Reklama
vala

Príspevky 1666
Príspevok20.10.2007 - 22:32     Citovať
Mas pravdu, ja som od neho citala len Divoci a zli a Cesta krve, ale bolo to super. :thumbsup:
Cesta krve sa mi pacila viac.

vala

Príspevky 3697
Príspevok28.10.2007 - 19:13     Citovať
Ako som napisal o prispevok vyssie, v poslednych dnoch som svoju dusu zivil knihou od Jiriho Kulhanka- Stroncium. No a ake boli moje pocity? Kto ma zaujem vediet, nech cita dalej...

Stroncium Napísal(a):
Pan Kandinsky je archeolog, ale své profesi se prilis nevenuje. Pan Corgen je zabijak a sve profesi sa venuje pilne a s laskou. Slecna Hayesova je mrtva, ale o to pevnejsimu se tesi zdrvi. Pan Kulhanek je autor.

Chcete vedet vic?
Ctete Stroncium

Tolko hovori hned uvodna strana knihy. Ked som si to precital, musim povedat, ze som toho chlapa co to napisal povazoval za psychopata. Musim povedat, ze som mu krivdil. On nie je psychopat. On je genius, aj ked si niesom celkom isty, ci uz ciastocne neprekrocil hranicu medzi psychopatiou a genialitou, kedze tieto dve veci maju k sebe az nebezpecne blizko. Uz zaciatok odohravajuci sa v Luxore dava tusit ze tu nepojde o fazulky. Ale netrpte prosim iluziou, ze Luxor je rovnako idylicky ako teraz. Luxor je v Kulhankovom svete synonymom pekla (len o pol stupna slabsieho). Skratka na zaciatku sa teda hrdina zjavuje v bojovej trme-vrme a uz to zacina vyzerat na obycajne "zastrel co najviac nepriatelov a ziskaj bonus" sci-fi. Ale to by bol fatalny omyl. Autor nas obratom prenesie na uplne ine miesto deja, uplne vsetko poprehadzuje, z nasho "pana archeologa" spravi -censored- a prevlaci ho takymi dobrodruzstvami, ze by jeden az povedal, ze ten chlap fakt nie je normalny. Pribeh je natolko putavy, ze po preruseni jeho prisunu som pocitoval abstinencne priznaky (a to nekecam, naozaj). Pribeh mal taky spad, ze som miestami nedychal, tu neexistovalo take, ze pribeh pomaly graduje, dostane sa do kulminacneho bodu a nasledne naberie spad a grady. Nie. Kulhanek tuto cast drzo vynechal a len akoby vas zhodil do toboganu ktory len klesa, ci uz viac, alebo menej ostro. Zaverecne rozuzlenie potom mate pocit, ze letite kolmo dole, no ked mate pocit, ze uz to chapete a mate, tak vas zotrvacna sila otrieska o stenu 180 stupnovej zakruty a pribeh svisti dalej. No a na zaverecnu zapletku (ako som uz povedal a spomenul) nielen ze letite kolmo dolu, ale prelietavate tolkymi zakrutami, ze by sa z toho jednemu az zatocila hlava a to pod neustalou palbou humornych hlodov, hlasok a narazok a dokonca aj jemnych parodizujucich prvkov. Takze mi neostava ine, ako tuto knihu odporucat.

Stroncium Napísal(a):
Nova kniha Jiriho Kulhanka
je pochmurny pribeh z pochmurne
budoucnosti, kdy na Zemi zije
vic mrtvych nez zivych, kdy lzi
je vic nez obvykle a kdy ledu
je mnohem vic nez whisky.

Osamely hrdina versus mediokracie.
Obrovske stroje.
Technologicke nestvury.
Radioaktivni spad.
A ledu je opravdu hodne

Tak co navnadil som vas? Ak ano, je to dobre, ak nie, modlite sa za to, aby vas nenasli zameriavacie krize pana Corgena.

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 2821
Príspevok28.10.2007 - 19:19     Citovať
No Feli, klobuk dolu. Taketo recenzie by si kludne mohol pisat do SME (a to nekecam, lebo pravidelne citam tie, ktore tam publikuju)....Ked bude casu a penazi, urcite siahnem po tejto knihe! :thumbsup: :applause:

vala

Príspevky 3697
Príspevok28.10.2007 - 19:22     Citovať
Jeeej, dakujem Smile
Inu, "kto ji koupi, neprohloupi...", takze len smelo do toho.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MužMaedhros
vala

Príspevky 962
Príspevok28.10.2007 - 19:27     Citovať
ano...ked bude ochotny mi ju pozicat aj ja si ju precitam :baby:

The evil is back in Earth
info: www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MužMaedhros
vala

Príspevky 962
Príspevok09.12.2007 - 21:53     Citovať
pozna niekto knihy Philipa Pullmana?
ZlatĂ˝ kompas
MagickĂ˝ nĂ´Ĺľ
Jantárový ďalekohľad

cital som vsetky tri, mam doma vsetky tri a je to taka super oddychova literatura a rad sa k tomu vraciam.....dej je plny zvratov a podrobnosti, putave pribehy, priznam sa, citam si to stale dokola kedykolvek mam cas Smile proste jednoducho odporucam, mne sa to velmi paci, dokonca mozno viac ako HP......a kompas bude o mesiac u nas v kine tak reku :yahoo:

The evil is back in Earth
info: www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:ŽenaAmarante
vala

Príspevky 1660
Príspevok11.12.2007 - 16:33     Citovať
ÄŚo hovorĂ­te na Sapkowskeho ZaklĂ­naÄŤa? =)
Akurát idem doÄŤĂ­taĹĄ ÄŚas opvrhnutia, podÄľa mĹ?a je to skvelá sága a o to lepšie poviedky =)
Odporúčam

Ak chceš vidieť oceán, musíš prejsť morom.
- Amarante
Pohlavie:Mužv_l_a_d_o
elf

Príspevky 144
Príspevok11.12.2007 - 16:39     Citovať
Amarante Napísal(a):
Akurát idem doÄŤĂ­taĹĄ ÄŚas opvrhnutia, podÄľa mĹ?a je to skvelá sága a o to lepšie poviedky =)
Odporúčam

Meno Sapkowski poÄŤujem v poslednej dobe ÄŤoraz ÄŤastejšie a zaujĂ­malo by ma kto je to, ÄŤo píše a ÄŤi sa to oplatĂ­ zháĹ?aĹĄ. Vedel by mi niekto poradiĹĄ? Smile DĂ­ky.

Hlasujte v Laurelin alebo Telperion? 2. KOLO
Pohlavie:MužMenelmacar
vala

Príspevky 364
Príspevok11.12.2007 - 16:43     Citovať
Maedhros Napísal(a):
pozna niekto knihy Philipa Pullmana?
ZlatĂ˝ kompas
MagickĂ˝ nĂ´Ĺľ
Jantárový ďalekohľad

cital som vsetky tri, mam doma vsetky tri a je to taka super oddychova literatura a rad sa k tomu vraciam.....dej je plny zvratov a podrobnosti, putave pribehy, priznam sa, citam si to stale dokola kedykolvek mam cas Smile proste jednoducho odporucam, mne sa to velmi paci, dokonca mozno viac ako HP......a kompas bude o mesiac u nas v kine tak reku :yahoo:

cital som vsetky tri a potvrdzujem, su to fakt vpoho knihy, a co sa tyka toho kina, u nas sa to premieta od 13.12. 2007

Mors unisera non est, abitus ad mortem est miser.
Smrť nie je zlá, zlá je iba cesta k nej.
vala

Príspevky 1660
Príspevok11.12.2007 - 16:45     Citovať
v_l_a_d_o Napísal(a):
Amarante Napísal(a):
Odporúčam

Meno Sapkowski poÄŤujem v poslednej dobe ÄŤoraz ÄŤastejšie a zaujĂ­malo by ma kto je to, ÄŤo píše a ÄŤi sa to oplatĂ­ zháĹ?aĹĄ. Vedel by mi niekto poradiĹĄ? Smile DĂ­ky.

Sapkowski je poľský spisovateľ, ktorí ma na svojom konte Ságu o Zaklínačovi Geraltovi z Rivie, ktoré naväzujú na predošle dve poviedky.
http://brloh.sk/kniha.php?id_knihy=4731
http://cs.wikipedia.org/wiki/Geralt_z_Rivie

Sú to naozaj skvelé knihy. Pred nedávnom bola vydaná aj hra Zaklínač a dokonca Sapkowski sa objavil na autogramiáde v BA.
DajĂş sa zohnaĹĄ skoro v kaĹľdom knĂ­hkupectve, ako je napr. martinus.sk

- Amarante
Reklama
Pohlavie:Mužv_l_a_d_o
elf

Príspevky 144
Príspevok11.12.2007 - 16:49     Citovať
Amarante Napísal(a):
v_l_a_d_o Napísal(a):
Amarante Napísal(a):
Odporúčam

Sapkowski je poľský spisovateľ, ktorí ma na svojom konte Ságu o Zaklínačovi Geraltovi z Rivie, ktoré naväzujú na predošle dve poviedky.
http://brloh.sk/kniha.php?id_knihy=4731
http://cs.wikipedia.org/wiki/Geralt_z_Rivie

Sú to naozaj skvelé knihy. Pred nedávnom bola vydaná aj hra Zaklínač a dokonca Sapkowski sa objavil na autogramiáde v BA.
DajĂş sa zohnaĹĄ skoro v kaĹľdom knĂ­hkupectve, ako je napr. martinus.sk

Idea Idea Jasné, už mi to doplo, ktorý to je. Kamarát mi odporúčal jeho trilógiu s tou Vežou bláznov. Ten zaklínač nevyzerá zle, asi si ma navnadila! :drool:

Hlasujte v Laurelin alebo Telperion? 2. KOLO
Pohlavie:ŽenaVrana
dunadan

Príspevky 68
Príspevok20.12.2007 - 17:57     Citovať
určite sa tu už o tom hovorilo, ale som lenivá pozerať na tie strany vzadu.
kto z vás má rád knihy od Sergeja Lukjanenka, konkrétne jeho Hliadky? Smile
ÄŹalej...Neil Gaiman, to je tieĹľ nesmierne interesantnĂ˝ ÄŤlovek, kdesi na stránku som uĹľ aj kopĂ­rovala ÄŤosi o Ĺ?om z wikipedie...

a z opaÄŤnej strany, je tu niekto, kto má rád Eragona? ja mám miernu averziu voÄŤi tomuto prĂ­behu, ale neviem ako vy Laughing Paolini podÄľa mĹ?a vykradol nápady veÄľa veciam, nejako obzvlášť dobre ich ani nepodal a navyše mu tá kniha najskĂ´r vyšla vÄŹaka tomu, Ĺľe jeho rodiÄŤia mali vlastnĂ© vydavateÄľstvo Laughing

Find me beneath the mistletoe
vala

Príspevky 1660
Príspevok20.12.2007 - 18:26     Citovať
Lukjanenkovu tvorbu milujem, fakt som nečítala premyslenejšie knihy okrem LOTR ako sú jeho, lebo všetko premyslel do detailov a vedel ako to vsadiť do reálneho sveta. Čitateľ má potom pocit, že číta nejaké staré reporty z archívov nočnej/dennej hliadky =)

- Amarante
dunadan

Príspevky 68
Príspevok20.12.2007 - 18:30     Citovať
Presne tak, Lukjanenko je proste génius....dokonca aj filmy, Nočná a Denná hliadka, sa mi zdali super Smile a tá ruština tam bola proste geniálna Laughing ujo Sergej proste stvoril sériu kníh, ktoré ma naviedli na urban fantasy, ktorej som až doteraz verná :iconlick:

dunadan

Príspevky 68
Príspevok20.12.2007 - 18:34     Citovať
pre istotu, pre tých, ktorí nečítali Nočnú hliadku, ani jej pokračovania- anotácia z českého vydania Nočnej hliadky:

PrvnĂ­ dĂ­l fantasy trilogie Sergeje LukjanÄ›nka. Ani na okamĹľik neustávajĂ­cĂ­ boj mezi silami SvÄ›tla a Tmy – takovĂ˝ je jejĂ­ hlavnĂ­ motiv. TĹ™i romány, zasazenĂ© do Moskvy let 90., popisujĂ­ trvalĂ© soupeĹ™enĂ­ sil Dobra a Zla. Na problematickou regulĂ©rnost tohoto zápasu dohlĂ­ĹľejĂ­ protagonistĂ© z NoÄŤnĂ­ hlĂ­dky, reprezentujĂ­cĂ­ SvÄ›tlo, a DennĂ­ hlĂ­dky, která naopak ochraĹ?uje zájmy Tmy. Hrdiny tÄ›chto tří prĂłz jsou JinĂ­ – bĂ˝valĂ­ lidĂ©, v nichĹľ obÄ› soupeřícĂ­ strany rozpoznaly nadpĹ™irozenĂ© schopnosti a snaží se je zĂ­skat na svou stranu… Po svÄ›tÄ› se tato trilogie proslavila nejen dĂ­ky bravurnĂ­mu literárnĂ­mu ztvárnÄ›nĂ­, ale takĂ© dĂ­ky filmu, kterĂ˝ byl natoÄŤen podle prvnĂ­ho dĂ­lu NoÄŤnĂ­ hlĂ­dka, a co je pro ÄŚechy zvláštÄ› zajĂ­mavĂ©, byl natoÄŤen v Praze. Příznivci tohoto žánru si tedy jistÄ› pĹ™ijdou na svĂ©.

Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3 ... , 18, 19, 20  
Strana 19 z 20

Google