Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » Literatúra

iní spisovatelia, iné knihy...

1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20  
Pohlavie:Ženaatalanta
vala

Príspevky 1666
Príspevok21.07.2007 - 22:19     Citovať
Fealiath Napísal(a):
No, ja to mam z BB, takze ak pohnes kostrou a zabehnes do Europy, alebo do Sveta knihy, tak by si to mohla zohnat Smile. Z mojej navstevy BB z dna 6.7. som si odniesol toho pomerne vela Smile
Aha, to je ta, ktoru si uprednostnil pred Hurinovymi detmi, vsak? Smile
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3697
Príspevok21.07.2007 - 22:27     Citovať
Radsej sa nejdem pytat, ako si na to prisla, lebo mi je nad slnko jasnejsie odkial a ako a nechcem rozsirovat OT, takze radsej budem ticho. ANo, je to presne ta kniha Very Happy

Middle-Earth is dead. Let´s hold the minute of silence.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:Ženaatalanta
vala

Príspevky 1666
Príspevok22.07.2007 - 12:02     Citovať
Ak ma niekto zaujem, tu je prvych 5 kapitol HP7 v cestine. Pravdepodobe sa to bude postupne doplnovat.
klik
Pohlavie:ŽenaLaurellin
vala

Príspevky 1098
Príspevok22.07.2007 - 15:02     Citovať
Ke budem mať čas tak radšej už prečítam celú knihu a až ked bude po slovesnky

Smrť jedného človeka je tragédia, smrť miliónov štatistika.
Stalin

http://s1.bitefight.sk/c.php?uid=42385
vala

Príspevky 3697
Príspevok26.07.2007 - 10:55     Susana Clarková- Jonathan Strange a pán Norrel Citovať
Ako opĂ­saĹĄ knihu Susany Clarkovej? Jednoducho. Dvoma slovami: majstrovskĂ© dielo. Postavy vypracovanĂ© do najmenšieho detailu, takĹľe poÄľahky uverĂ­te, Ĺľe naozaj Ĺľili a Ĺľe udalosti tej doby, v ktorej sa dej odohráva sa mohli staĹĄ tak, ako tvrdĂ­ autorka a nie ako hovoria historici. Dokonale vybrĂşsenĂ˝ štĂ˝l, akĂ˝m hovoria postavy, primeranĂ© mnoĹľstvo opisov emĂłcii dokonale utvorĂ­ obraz a preto nie je problĂ©m ani pre ÄŤitateÄľa so slabšou fantáziou predstaviĹĄ si to, ÄŤo sa v knihe v tom-ktorom okamihu odohráva. PrĂ­jemnĂ©, nenĂştenĂ© a hlavne nerušiace mnoĹľstvo opisov a krajiny a prostredia a inĂ©ho "nutnĂ©ho zla" je podanĂ© majstrovsky, aĹľ máte pocit, Ĺľe vám niekto pred oÄŤi nacapil fotografiu. Kniha samotná ja napĂ­saná pomerne Äľahko stráviteÄľnĂ˝m štĂ˝lom a veÄľmi pĂştavo, k ÄŤomu prispeivajĂş aj hojnĂ© poznámky pod ÄŤiarou, ÄŤi ilustrácie. Autorka menĂ­ gradáciu a náladu s eleganciou, ÄľahkosĹĄou a bravĂşrou. Kniha graduje ako na horskej dráhe. Autorka vystupĹ?uje dej a potom vás zase nechá chvĂ­Äľu padaĹĄ voÄľnĂ˝m pádom, aby ste si to vychutnali a tešili sa na ÄŹalšie "naberanie výšky". ÄŚĂ­m viac sa pribliĹľuje koniec, tĂ˝m sĂş stĂşpania strmšie a dlhšie a klesania prudšie a kratšie, takĹľe takmer nemáte kedy si vydĂ˝chnuĹĄ, a hlcete do seba stránky jednu za druhou a takmer ani nedĂ˝chate. Mierny záujem, rutina, zrĂ˝chlenie dychu a ÄŤĂ­tania, búšenie srdca, zamilovanie si postáv, zĂşfalstvo, nadšenie, nenávisĹĄ nasmeroaná na autorku, bezhraniÄŤná radosĹĄ aĹľ jasot, to všetko som ja zaĹľil pri ÄŤĂ­tanĂ­ tejto knihy. Autorka dokázala vykresliĹĄ vÄŤetky nálady a pocity tak, Ĺľe vtiahli ÄŤitateÄľa a pre mĹ?a osobne to bol obrovskĂ˝ zážitok. Poviem vám jedno. PrĂ­beh samotnĂ˝ sa rozkladá na 870 stránkach, vrátane delenia knihy na tri ÄŤasti, ilustráciĂ­ a kapitol, no mne osobne sa zdalo, Ĺľe tá kniha má stranok najviac 200, tak som si na nej "pochutnal" a vychutnal som si ju snáď do poslednĂ©ho slova. Preto ak váhate, dobre vám radĂ­m, choÄŹte si tĂşto knihu kĂşpiĹĄ, nie nadarmo sa stala medzinárodnĂ˝m bestselerrom ovenÄŤenĂ˝m cenou Hugo za najlepší fantasy a sci-fi román roku 2005 a mnohĂ˝mi ÄŹalšími literárnymi cenami. Lúčim sa s vami s pozdravom, nech autorku chránia John Uskglass, Jonathan Strange a Gilbert Norrel a nech aj ÄŹalšie autorkine knihy sĂş takĂ© kvalitnĂ© ako kniha Jonathan Strange a pán Norrel, ak nie aj kvalitnejšie.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:ŽenaManwathiel
elf

Príspevky 123
Príspevok26.07.2007 - 17:52     Citovať
:shocking: wow
si dobrĂ˝, tak na takuto recenziu by som sa asi nezmohla Smile
a teraz k tym svetskym zalezitostiam: kde si to kupil? ja som uz obhliadla stranku artforumu a tam o tom ani zmienka, stranka mediaklubu mi ani nejde otvorit...

:lolly: http://s4.bitefight.cz/c.php?uid=37048
vala

Príspevky 3697
Príspevok26.07.2007 - 18:01     Citovať
:wub: Dakujem.

Nooo, ja som to kupil v Banskej Bystrici v obchodnom centre Europa, ale videl som to aj vo Svete knihy v Banskej Bystrici. Ale myslim, ze v internetovol knihkupectve martinus.sk by to mohli mat. A aj v kazdom dobrom knihkupectve by som tusil moznost ze to tam budu mat. Ja som v Europe myslim kupil poslednu knihu, co svedci o tom, ze je fakt dobra Smile.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1736
Príspevok29.07.2007 - 10:46     Citovať
Eye of Sauron Napísal(a):
cital niekto daco od henricha sienkiewicza???? ohnom a mecom, potopa alebo pan wolodijowski????

Ak myslis toho, kto napisal Quo Vadis, tak potom hovorime o majstrovi. Velmi by som od neho chcela dalsie knihy, ale zatial som ich nezohnala. Quo Vadis som si neuveritelne vychutnavala, bola uzasna, nebudem superit s Fealiathovou recenziou o knihe Clarkovej, ale v podstate bz to bolo rovnako obdivne :applause: :applause: :applause:
vala

Príspevky 3697
Príspevok30.07.2007 - 16:38     Citovať
Kludne mozes, ja sa nenahnevam ked napises recenziu. ja som napisal len to, co som si myslel a citil, takze to nebolo nejake umenie vycarit taku recenziu. Kludne zrecenzuj, mozno ma to dokope k tomu, aby som si ju precital, lebo je mam v kniznici a rozmyslal som uz davnejsie nad tym, ze ju precitam, tak ked zrecenzujes, tak uvidime Smile.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MužMenelmacar
vala

Príspevky 364
Príspevok30.07.2007 - 18:37     Citovať
Niromwell Napísal(a):
Eye of Sauron Napísal(a):
cital niekto daco od henricha sienkiewicza???? ohnom a mecom, potopa alebo pan wolodijowski????

Ak myslis toho, kto napisal Quo Vadis, tak potom hovorime o majstrovi. Velmi by som od neho chcela dalsie knihy, ale zatial som ich nezohnala. Quo Vadis som si neuveritelne vychutnavala, bola uzasna, nebudem superit s Fealiathovou recenziou o knihe Clarkovej, ale v podstate bz to bolo rovnako obdivne :applause: :applause: :applause:

ja som od neho cital knihu pustou a pralesom, sice uz to bolo davno, ale pokial viem, tak to bola celkom dobra kniha. ak si ju chce niekto precitat, tak ja vam ju odporucam. ja to kniha, pri ktorej si celkom oddychnete.

Mors unisera non est, abitus ad mortem est miser.
Smrť nie je zlá, zlá je iba cesta k nej.
Reklama
vala

Príspevky 1736
Príspevok30.07.2007 - 19:27     Citovať
Skusim vam priblizit Quo Vadis... Najprv som videla filmove spracovanie, ale nie cele a dozvedela som sa, ze autor knihy za nu dostal nobelovku. Rozhodne som chcela vediet, ako to skonci, a tak som zacala citat. Napriek tomu, ze som uz poznala vyse polovicu deja, kniha ma ocarila. Ked tak rozmyslam, co ma na nej tak ohurilo, tak hned na prvej strane styl, ktory sa neskutocne lahko cita. pritom ide o dielo obsahujuce presne historicke fakty a detajly zahrnute aj v opisoch, najma budov, tie su vsak velmi nenarocne a zrozumitelne, vsetky vyrazy( z antickej rimskej mytologie a spolocnosti) su vzadu vysvetlene, autor takto nevtieravo vtiahne citatela do sveta starovekeho rima. Quo Vadis opisuje velkolepy pribeh, ale ziadnu fikciu, dokonca bez nejakeho dramatizovania, jednoducho, akoby sa s vami rozpraval konstatuje suche fakty, ale tie su uz sami osebe take silne, az vam beha mraz po chrbte - 11. storocie, Nerovu vladu, prenasledovanie krestanov a poziar rima. Odhaluje tu ako ludske charakterov zapricinuju chod dejin, postavy vykresluje tak realne, akoby ich stretol, nerozdeluje ich na dobrych a zlych, odhaluje ich zmyslanie v zavislosti od ich povah, az sa aj taky nepochopitelny cin ako zrada alebo Neronovo podpalenie mesta a nasledne obvinenie nevinnych javi od neho ako logicky krok. Vysvetluje celkom nazorne cosi take nevysvetlitelne, ako sa mohlo zrutit najvacsie imperium dejin - iba moralnym upadkom. Nad vsetkymi vsak vyika Petronius, filozof a politik, no predovsetkym estet, ktoru svoju slachetnost sam chape ako esteticke citenie, on sam sa medzi pokrytcami v palaci neboji rozmyslat ani hovorit a neustale si uvedomuje, ze si takto moze svoj zivot skratit, co ho pohana k tomu, aby zil najlepsie a najprijemnejsie, ako sa da. To ani zdaleka nevystihuje jeho osobnost, s akou som sa nestretla v ziadnej knihe, on je postavou s vlastnym zivotom, akoby on nebol sucastou pribehu, ale tento pribeh malou castou jeho zivota. Hlavnou dejovou liniou je laska rimskeho slachtica a krestanky, od zaciatku mate pocit, ze viete, ako jedine sa to moze skoncit, no pri sienkiewiczovi sa da ibe tusut, co bude dalej, vase nadeje vzlietaju a klesaju, ked stovky ludi umieraju v mukach areny alebo na krizoch, silny apostol Peter im neustale ponuka svoju naruc a nedeje, zacinate vidiet, ze nech to skonci akokolvek, nemoze to byt nestastny koniec, lebo zivot zacne byt nepodstatny, stane sa cestou a smrt iba kamenom na nej, a to sa premietne aj do vasho zivota, odrazu sa na veci pozerate inak, hmotne veci zacnu byt take nepodstatne... Nemozem hovorit o Quo Vadis ako o knihe, lebo je ina ako vsetky, co som citala, hovori o zivotoch, ktore sa naozaj zili a hranicu zazraku posuva niekde velmi daleko. A mozno to je na nej take zazracne - dava skutocnu nadej, ukazuje, ako dokazali byt ludia aj v najhorsej chvili skutocne stastni a sepka, ze koniec nie je tam, kde ho stanovili ludia.

Naposledy upravil Niromwell dňa 30.07.2007 - 23:00, celkom upravené 1 krát
vala

Príspevky 3697
Príspevok30.07.2007 - 19:45     Citovať
To bolo perfektne napisane, sklanam sa pred tebou :applause: :bowdown: . Myslim, ze ked dorazim este knihy, co mam rozcitane, tak skusim aj Quo vadis, takze diky za navnadenie Smile

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 1736
Príspevok30.07.2007 - 19:53     Citovať
Dik za uznanie Very Happy Urcite si to precitaj, najma ak mas rad antiku, tak to potesi. Ti Rimania su tam fantastcky vo filozofovani a rozumnom usudku, dialogy nemaju chybu, tie hlasky su perly. Musim tiez pochvalit preklad knihy, neviem, kto robil, ale je perfektny. A vobec necitit, ze ta kniha ma za sebou desatrocia, je uzasne sviezo napisana Smile
Pohlavie:ŽenaIndil
elf

Príspevky 162
Príspevok09.08.2007 - 19:55     Citovať
Hmmm, zaujimave veci sa tu clovek docita. Namojveru.

U mna po Tolkienovi frci literatura o druhej svetovej vojne, hlavne o letectve. Ak neratam LOTR, tak je mojou naj knizkou Velky cirkus od Pierra Clostermana - francuzskeho pilota v sluzbach RAF. Nie som expert na recencie, takze sa odo mna viac nedozviete, ale je to super. Clostermann ako letecke eso tam priam naturalisticky zobrazuje zivot radoveho vojaka, vsetok ten neustaly strach o svoj zivot, pocity, ked mate za chrbtom skopcaka a neviete, ci este o sekundu budete zit, ked vam v suboji pred ocami umrie najlepsi kamarat atd atd. Az prilis drsne, ale skutocne. A uziju si pri tom aj letecki fajnsmekri, hlavne pri detailnych opisoch lietadiel a leteckych subojov, mlask :drool:

vala

Príspevky 1736
Príspevok16.08.2007 - 19:20     Citovať
:yahoo: Hura! V obchode som dnes videla: Susana Clarková- Jonathan Strange a pán Norrel! O mesiac su narodky, to aby som zacala spracovavat rodicov alebo hladat zvysnych 400 sk... Uz len tym, aka je hruba ma laka, (zboznujem hrube knihy, maju dobre zamotany dej (vacsinou) a uz to,ze ich vobec vydali predsa musi znamenat, ze napriek dlzke stoje za to) neto este po Fealiathovom odporucani...
vala

Príspevky 3697
Príspevok17.08.2007 - 11:14     Citovať
Hehe, to si uz druha, kto sa po mojom odporucani chysta ju kupit, atlanta tak uz ucinila Smile

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 1736
Príspevok28.09.2007 - 18:20     Citovať
Ale zatiaľ prišlo niečo iné... Frank herbert - Dune (Duna). Tak som sa na to tešila... a mám to v originálnej anglickej verzii Crying or Very sad Kedy to len prečítam, možno sa mi podarí do roka, ak budem mať šťastie Very Happy Nie, musím si dať záväzok Cool
Pohlavie:ŽenaAlmiel
vala

Príspevky 980
Príspevok28.09.2007 - 18:38     Citovať
Citali ste niekto Malého princa Question Ja ano (a nie len raz Cool ) Je to uzasna knizka a mam ju velmi rada.Pekna je cast ked MAlý princ zistí co je priatelstvo-puto a ked sa vrati na svoju planetku Crying or Very sad

!!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
Viac info: www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MužFero
elf

Príspevky 172
Príspevok28.09.2007 - 18:41     Citovať
ja by som chcel vediet ci ste uz niekto citaly narniu? :yawn:

http://s8.bitefight.cz/c.php?uid=62406
www.knihy-zaklinac.wgz.cz
http://www.knightfight.cz/?ac=vid&vid=117073201
vala

Príspevky 980
Príspevok28.09.2007 - 18:44     Citovať
ja som ju necitala , ale chcela som sa k nej dopracovat.No uvidim ci bude casu Wink

Reklama
Pohlavie:MužFero
elf

Príspevky 172
Príspevok28.09.2007 - 18:47     Citovať
Almiel Napísal(a):
ja som ju necitala , ale chcela som sa k nej dopracovat.No uvidim ci bude casu Wink

ja som zatial cital len jednu ale mozno zajtra budem mat dalsiu :kiss:

http://s8.bitefight.cz/c.php?uid=62406
www.knihy-zaklinac.wgz.cz
http://www.knightfight.cz/?ac=vid&vid=117073201
vala

Príspevky 980
Príspevok28.09.2007 - 18:54     Citovať
musi byt super kniha......... tolko dobrych knih poznam a nemam cas :disgus:

vala

Príspevky 3697
Príspevok28.09.2007 - 21:24     Citovať
Fero Napísal(a):
ja by som chcel vediet ci ste uz niekto citaly narniu? :yawn:

Ja som ju necital, no kedze som o nej robil tabor (mozno si na nom bol, neviem, radsej mi posli PM-ku) takze viem o com je, ale nelaka ma to aby som si ju precital, pre mna je nejako moc detska.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:ŽenaMaryMacka

Príspevky 11
Príspevok16.10.2007 - 20:22     Citovať
RONALD DAHL! :bowdown:
vala

Príspevky 3697
Príspevok16.10.2007 - 20:32     Citovať
Zial, nepoznam. Nejake knihy a komentar preco ho mas rada? To vies ako, pravidla...

www.lotrgame.forumup.sk
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20  
Strana 18 z 20

Google