Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Obsah fóra forum.panprstenov.com » Stredozem

Lindon

Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3 ... 49, 50, 51, 52  Ďalší
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2750
Príspevok11.12.2007 - 20:41     Odpovedať s citátom
Pocasie nam trochu skomplikovalo nase zamery, ale zautocime onedlho, len co sa ozvu Etherlordania, ci su aj oni pripraveni

...On nás zo svojej vôle zrodil slovom pravdy, aby sme boli ako prvotiny jeho stvorenia...
Pohlavie:MužDannilo
vala

Príspevky 548
Príspevok11.12.2007 - 22:01     Odpovedať s citátom
rozumiem sme pripraveny staci vydat rozkaz

Pohlavie:MužMelherucorma
vala

Príspevky 615
Príspevok11.12.2007 - 22:45     Odpovedať s citátom
Čo sa týka mojej časti armády, tak moji vojaci sú pripravení na boj kedy povieš.

The world was fair, the mountains tall,
In Elder Days before the fall
Of mighty kings in Nargothrond
And Gondolin, who now beyond
The Western Sea have passed away:
The world was fair in Durin's Day.
Pohlavie:MužFinrod Felagund
vala

Príspevky 276
Príspevok12.12.2007 - 09:53     Odpovedať s citátom
Taktiez ja som sa vratil po vaznom zraneni a moja jazda je pripravena na utok.

A Elbereth Gilthoniel o menel palan-diriel le nallon sí dínguruthos! A tiro nin, Fanuilos!
Pohlavie:MužMaedhros
vala

Príspevky 939
Príspevok12.12.2007 - 14:27     Odpovedať s citátom
Obranci Aelonde pripraveny na obranu :iconlick:

.....................x
vala

Príspevky 2750
Príspevok12.12.2007 - 17:00     Odpovedať s citátom
Vyborne. Teda rano, este pred usvitom zahajime utok. Nesetrite nikoho, bojujte udatne a statocne! Vela stastia a nech Valar stoja pri nas!

...On nás zo svojej vôle zrodil slovom pravdy, aby sme boli ako prvotiny jeho stvorenia...
Pohlavie:MužFingolfin Naermarth
vala

Príspevky 860
Príspevok13.12.2007 - 15:22     Odpovedať s citátom
Správa z ranného boja na juh od Aelonde:

Zavčas rána som dal zoradiť prvé jednotky, ako prvú vlnu som pre zmenu zvolil ťažkú pechotu. Na južné krídlo, kde bolo dosť priestoru som umiestnil lukostrelcov a 3/4 jazdy. Zvyšnú štvrtinu som oblúkom poslal nepriateľovi do chrbta. Ako som sa neskôr dozvedel, ohyzdi môj plán odhalili a väčšina záškodnej skupiny bola zničená.
Pod rúškom tmy tesne pred úsvitom som vyslal zboku a spredu prvú slavu a zaútočil som pechotou. Následný východ slnka pozdvihol morálku mojich mužov a výrazne zaškodil ohyzdom a tak som ich zatlačil. Ustúpili do opevnenej pozície, chránenej palisádou a hlineným valom. Ochrana však nebola dosť dobre vyrobená a začal som intenzívne ostreľovať lukostrelcami vnútro pevnosti, zatiaľ čo jazdci masakrovali tých, čo sa rozpŕchli do iných smerov. Po polhodine streľby som dovnútra presunul rýchlu pechotu, ktorá niesla nízke rebríky a lána, svojou trochou prispeli aj trpasličie oddiely z Modrých vrchov, ktoré sa k mojej armáde pridali ešte v Hírilronde. Doniesli si so sebou druh slabšej výbušniny a vytvorili značné trhliny v obranných kruhoch. Zo silnej paľby boli stovky ohyzdov zdecimované a pechota už len dorážala zvyšky nepriateľov, z ktorých väčšina bola pribitá k zemi šípmi. Malý priestor pevnosti bol posiaty šípmi a čiernymi telami ohyzdov.

Padlo okolo 30 000 ohyzdov, straty na nšej strane sa pohybujú okolo 2000 mužov.

Pravda je pravda a jediné, čo môžeš urobiť, je žiť s ňou.
Pohlavie:MužMaedhros
vala

Príspevky 939
Príspevok13.12.2007 - 15:32     Odpovedať s citátom
Moji lukostrelci zacali zrana ostrelovat nepriatelov, ktori utekali z bojiska, avsak minuli sa nam sipy a tak sme museli palbu ukoncit. Ohyzdi sa zatial nepokusaju napadnut, nas, no moze sa tak stat ze zautocia v noci.
Poslite orly s municiou, prosim.
Maedhros

.....................x
vala

Príspevky 2750
Príspevok13.12.2007 - 16:18     Odpovedať s citátom
Municiu sme vam poslali uz rano, Maedhros, orol Hravantar a jeho druhovia ju vam podla jeho sprav dorucili.
Ja som bojovala na cele lukostrelcov, nicili sme ohyzdov, ktori utekali Maedhrosovym sipom. Ten utek sa im velmi nevyplatil, pretoze sa dostali pod este vacsiu palbu, aku im ustredrili v Aelonde.
Potom som sa chopila svoho meca a na svojom vernom konovi Celefinovi som pridala ku kavalerii a prasili sme ohyzdov jedna radost!
Taketo su stavy z rana: 50.000mrtvych nepriateov, 3500 padlych elfskych lucistnikov a 2000 kavaleristov. Straty dost vysoke, ale bojovnici bojovali velmi udatne a rozhodne neumreli zbytocne. Vecna slava a cest im!

vala

Príspevky 548
Príspevok13.12.2007 - 17:16     Odpovedať s citátom
na sever od Aelonde sa nam pokusilo dalsie ohyzdie vojso vpadnu nam do tyla - asi 50 000 ohyzdov prekrocilo rieku

spravu mi o otm priniesol elf, zasiahnuty niekolkymi sipmi na pokraji sil, bohuzial zomrel pre svoje zranenie, cest jeho pamiatke , nebyt jeho nase straty mohli byt velke

Nahlil som sa s 20 000 muzmi ich zastavit lebo by nas mohli napadnut a my by sme o tom ani nevedeli.
cestou som pozbrieral este asi 5000 pesiakov
Ked sme prisli ohyzdi uz stavali most pre ovela vacsie vojsko!!!!
Ako nas zbadali tisice ciernych zastav a kopiji, sa pohlo smerom k nam.

Vpredu bola tazka pechota(6 000) na kridlach lahka pechota(7 000) a jazda(4 000). na navrsi stali lukostrelci(5 000)

Ohyzdi udreli s neskutocnym naporom nebyt skvelej palby lukolstrelcov prelomili by nase linie.
pokusili sa o obklucenie svojou jazdou, lae velku cast z nej zastavili kopijnici.
vyslal som do utoku lave kridlo kde bol utok najlahsi
prva isla jazda a zmasakrovala nepriatela na nasom lavom kridla postupovlai dalej kde ale odpor zhustol ale boli nasledovani lahkou nechotou a tak sme postupili na lavom kridle
Bol som nuteny rozprestriet svoje sily na sirsie aby sme sa nedostali do obklucenia.
Dufal som aby sa nase linie neprelomili ale tazkopechotnici ukazali svoje umenie a drzali nepriatela.
prave kridlo zacalo ustupovat. stocil som nasu liniu smerom na juh cim sme sa dostali do akehosi polmesiaca.
2 000 tazkych jazdcov som presunul na kraj praveho kridla kde sa podarilo prelomit ich linie.
za kratky cas sme znicili ich prave kridlo.
prevaha zacala byt na nasej strane.
zatlacili sme nepriatela k rieke a tam sme ho znicili

Na druhom brhau rieky som videl obrovske vojsko ktore cakalo na presun-- nevidel som ho cele ale odhadujem ze tam bolo minimalne 150 000 ohyzdov.

Straty nepriatela boli kompletne - znicil isme cele ich vojsko.
Nase straty boli viac nez vysoke, bj proti dvojnasobnej pocetnej prevahe si vyzdiadal zivoty- lahka pechota - 4 000
tazka pechota - 5 000
lukostrelci - 1 000
jazda - 2 500
kopijnici - 2 500
Celkove straty -
z 25 000 muzov mi ostalo - 10 000 vojakov

ostanem s vojskom tu na severe lebo tu vidim velku slabinu

POTREBUJEM VELMI NUTNE POSILY 10 000 JE VLEMI MALO NA AKEKOLVEK ZADRZANIE NEPRIATELA

Reklama
vala

Príspevky 860
Príspevok13.12.2007 - 17:19     Odpovedať s citátom
Čakám na nové rozkazy. Stačí povedať a ja a moji muži si vysekajú krvavú cestu až k Dannilovi.

vala

Príspevky 2750
Príspevok13.12.2007 - 18:17     Odpovedať s citátom
Fingolfin Naermarth Napísal(a):
Čakám na nové rozkazy. Stačí povedať a ja a moji muži si vysekajú krvavú cestu až k Dannilovi.

Vezmi co najviac vojakov a zbrani a vydaj sa tam, Fingolfin!

vala

Príspevky 860
Príspevok13.12.2007 - 19:26     Odpovedať s citátom
Dobre, približne o polnoci rátam, že moje jazdecké jednotky prelomia líniu nepriateľov. Za nimi budú nasledovať húfy pešiakov.
Držte mi palce, nepriateľ bude mať skoro dvojnásobnú prevahu.

vala

Príspevky 548
Príspevok13.12.2007 - 20:11     Odpovedať s citátom
vela stastia a rychlo lebo stale na ans utocia, uz nas obklucili nemozme sa dostat prec, je to obrovske vojsko, obrovske nevidim jeho koniec,

momentalne odhadujem svoje vojska na silu asi uz len 8 000 muzov

vala

Príspevky 2750
Príspevok13.12.2007 - 21:48     Odpovedať s citátom
Vzhladom na vaznost tohto stavu som sa vypravila za vami so 150.000 clennou posilou. Fingolfin, kym dorazime, caka nas tvrdy boj, ale my to zvladneme! Za Lindon! Do Zbrane! Smrt nepriatelom!

Pohlavie:MužFinrod Felagund
vala

Príspevky 276
Príspevok14.12.2007 - 09:50     Odpovedať s citátom
S kavaleiou sme padli na nepriatela obklucujuceho danilla. Zovreli sme ho zo vsetkych stran. Ohyzdi boli zmeteny lebo sa im videlo ze nas je ovela viac kedze sme zautocili zo vsetkych stran. Asi o 15 minut sme prelomili prve linie ohyzdov. Ty sa stiahli no potom pochopili nas pocet a zformovali sa. Nasledne na nich zboku dvoma klinmi zautocila zvysna pechota. Ohyzdi zakolisali a potom sme na nich padli spredu aby mali miesto zozadu na utek. Pretoze nepriatel v uzkych bez moznosti uniku bojuje najtuhsie. Nechceli sme aby bola bitka prikrvava. O pol hodinu neskor sme konecne prelomili napor nepriatelov a pod tiahov nasich zbrani sme ich prinutili ustupit. Padlo asi 3500 jazdcov a 2000 pesiakov. Ohyzdi utrpeli zdrvujuce straty. Dufame ze sa im uz nepodari plne sformovat. V prenasledovani pokracuje iba niekolko jednotiek aby sme ich nestratili z dohladu. Nasi vojaci su unaveny pretoze tyto ohyzdi mali velmi mocne brnenia ake sme u nich este nevideli. Dufam pani moja ze si spokojna s vyvojom bitky. Dannilo prepac ze sme prisli tak neskoro.

A Elbereth Gilthoniel o menel palan-diriel le nallon sí dínguruthos! A tiro nin, Fanuilos!
vala

Príspevky 548
Príspevok14.12.2007 - 11:44     Odpovedať s citátom
Skvele, znicili sme ich na lavom brahu.
Vdaka Eru, ze ste prisli tak skoro. Ako ohyzdi vas zbadali, urobili sme protiutok a tym sme ich zaskocili.

prosim napiste stavy vasich arad nech mame prehlad ako mse na tom

moje vojska sa nachadzaju asi 20 km na sever od Aelonde a citaju asi 7 000 muzov - posily z harlindonu su asi 25 000 vojakov - dorazia asi zajtra na usvite

vala

Príspevky 860
Príspevok14.12.2007 - 14:18     Odpovedať s citátom
Išiel som len ako krídlo kráľovninej armády a boje ma zasiahli málo. Z pôvodnej 50 000 armády mi ostalo niečo cez 45 000 mužov.
Žiadam o povolenie zahájiť systematické zatlačovanie nepriateľa za hranice Lindonu tak ďaleko, ako nám to situácia dovolí.

Pohlavie:MužMablung
vala

Príspevky 1076
Príspevok14.12.2007 - 14:56     Odpovedať s citátom
vraciam sa zo svojej dlhej a dalekej pute spat do Lindonu.
vidim ze som sa nevratil do najpokojnejsich casov
no som pripraveny bojovat.
hned ako pridem do regionu,pozbieram vojsko a budem pripraveny na rozkazy.ziadam dva dni na pripravu.skor to nepojde.
navyse mam poskodenu zbroj z pocestnych potyciek.narazil som na trolla.
ziadam teda dva dni pani nasa

Axor cotumolmavar ilcuvar anaresse
Fíre cotumonyan! Fíre orquim!
vala

Príspevky 2750
Príspevok14.12.2007 - 17:59     Odpovedať s citátom
Dobre Mablung. Davam ti cas, ktory ziadas.
Teraz nam ostava uz len dorazit zvysky nepriatelov a vyhnat ich z nasho pohranicia. Davam vam vsetkym cas, aby ste si oddychli, pripadne preliecili sa, ale o dva dni sa pustame znova do prace.

Reklama
vala

Príspevky 548
Príspevok14.12.2007 - 19:32     Odpovedať s citátom
Zvedovia hlasia ze vojsko na druhom brahu Luny sa utaborilo a opevnili taborisko - ale ich sila je vacsia nez som predpokladal asi 350 000 ohyzdov!!!

Oddych mojim muzom prospeje sme velmi vycerpani a Menelya prosim o vela liecitelov lebo polovica mojich muzov su zraneni z boja a ja medzi nimi.

vala

Príspevky 2750
Príspevok14.12.2007 - 19:48     Odpovedať s citátom
Liecitelia vyrazili, mali by tu coskoro byt. Je to dot velky pocet, ale s Etherlordskou posilou to zvladneme.

vala

Príspevky 548
Príspevok14.12.2007 - 20:38     Odpovedať s citátom
Dakujem za liecitelov a kde su teraz Etherlordske jednotky?

vala

Príspevky 2750
Príspevok15.12.2007 - 23:29     Odpovedať s citátom
Mali by byt uz tu a bojovat po nasom boku, Dannilo.

Ziadam vsetkych, aby skontolovali stav municie a zbrani svojich jednotiek.

vala

Príspevky 548
Príspevok16.12.2007 - 02:34     Odpovedať s citátom
vsetci moji vojaci su plne vyzbrojeni a streliva mame dostatok - sme plne pripraveni na boj

Odoslať novú tému Nová téma   Odpovedať na tému Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3 ... 49, 50, 51, 52  Ďalší
Strana 50 z 52

Google