|
|
Fingolfin Naermarth

|
|
 |
Gelmir Tarlos ar Ciryatan

|
|
 |
Fingolfin Naermarth

|
|
 |

|
|
 |
Fingolfin Naermarth

|
|
 |

|
|
 |
Fingolfin Naermarth

|
|
 |

|
|
 |
Fingolfin Naermarth

|
 02.08.2006 - 11:53
|
Keď už sme pri tej organizácià Lindonskej armády, menšie pravidlá pre veliteľov.
1. KaĹľdĂ˝ veliteÄľ musĂ panovnĂka upozorniĹĄ na akĂ©koÄľvek podozrivĂ© udalosti, osoby, alebo ÄŤokoÄľvek podozrivĂ©.
2. Ak veliteÄľ dostane Ăşlohu, má do dvoch dnĂ zhromaĹľdiĹĄ svoj pluk (alebo jednotku zo svojho pluku) a vyraziĹĄ za splnenĂm.
3. Po kaĹľdej akcii musĂ veliteÄľ uviesĹĄ pribliĹľnĂ© straty, dennĂk a priebeh boja, vĂ˝sledok a to všetko vmestiĹĄ do 6-10 riadkov.
4. VeliteÄľ má právo nedohliadaĹĄ na boj osobne, t.j. mĂ´Ĺľe poveriĹĄ nižšieho dĂ´stojnĂka, aby boj riadil.
5. Ak za tĂ˝chto okolnostĂ bude maĹĄ boj vĂ˝sledok prehry, je moĹľnĂ©, Ĺľe veliteÄľ pluku bude potrestanĂ˝, to záležà na panovnĂkovi.
6. Ak panovnĂk prikáže, Ĺľe veliteÄľ má na boj dozrieĹĄ osobne, má za povinnosĹĄ byĹĄ prĂtomnĂ˝ v bitke, prinajmenšom ju riadiĹĄ z veliteÄľskĂ©ho stanovišťa.
Toto sú dočasné pokyny pre veliteľov. Dbajte na ich dodržiavanie!
KĂ´li istej ÄŤasovej tiesni vyhlasujem Finroda Felagunda za veliteÄľa EglarestskĂ©ho pluku a Werba za veliteÄľa FalasskĂ©ho pluku. (o svojich jednotkách viac informáciĂ na Miniatlase krajĂn Ardy)
Fingolfin, pán Lindonu |
|
 |

|
|
 |
Reklama
|
|
 |
Fingolfin Naermarth

|
|
 |
Finrod Felagund

|
|
 |
Fingolfin Naermarth

|
 07.08.2006 - 14:01
|
Objavila sa aktivita ohyzdov, musime sa pripravit...
Ako dopadlo tvoje tazenie v Eglareste?
(mimochodom pozri v Miniatlase krajin Ardy organizaciu Linodnskej armady a pokyny pre velitelov (tie su tu))  |
|
 |
Finrod Felagund

|
 07.08.2006 - 14:22
|
Akcia dopadla dobre. Ohyzdov sme obklucili, z dvoch stran zovreli a vytlacili oproti blizkemu vrchu. Tam ich potom nasi lukostrelci rozprasili. Ohyzdov bolo okolo 2000 a companiu ludi tvorilo asi 800 pesiakov.
Mali sme stastie, ze nas nasi zvedi varovali o zaloznom pluku ludi (asi 350) a podarilo sa nam na nich pripravit pascu a uspesne ich znicit. Pouzil som 2500 lahkoodencov a 800 lukostrelcov. Stratili sme 100 lukostrelcov a asi 300 lahkoodencov.  A Elbereth Gilthoniel o menel palan-diriel le nallon sí dínguruthos! A tiro nin, Fanuilos! |
|
 |
Finrod Felagund

|
|
 |
Fingolfin Naermarth

|
 07.08.2006 - 14:31
|
Vyborne! odteraz vsak svoju jednotku, prosim prepust Werbovi a chop sa Eglarestskeho pluku.
Tvojmu pluku teraz prinalezi zatlacenie ohyzdov pri Forochele. Nezdrzuj sa vsak, mame novu a dolezitejsiu zalezitost. Len zastav ohyzdi postup, odhadni ich pocet a vrat sa k Lindonu. Na svojich orloch prepravis len 1000 muzov, teda neriskuj ale rychlo ich zatlac. Potom ustup, podla moznosti kryty orlami. Bol by som rad, keby si na splnenie dozrel osobne.
Teda vyckaj, Eglarest bude docasne obkluceny, po navrate z Forochelu mozno bude dost casu, aby si sa vydal aj tam.
Fingolfin, pan Lindonu |
|
 |
Finrod Felagund

|
|
 |
Fingolfin Naermarth

|
|
 |
Finrod Felagund

|
 07.08.2006 - 14:56
|
Pane Ohyzdov je mnoho dokazeme ich zastavit jedine na niekolko dni. Ich pocet mĂ´ze prekrocit 10000 neviem kde sa tu tolky vzali ale su tu. Davam vam max. 4 dni.
Nech nad vami vladne stastie,
nech je mier vo vasom srdci
a nech hviezdy nad vami bdia.  A Elbereth Gilthoniel o menel palan-diriel le nallon sí dínguruthos! A tiro nin, Fanuilos! |
|
 |
Fingolfin Naermarth

|
|
 |
Reklama
|
|
 |
Finrod Felagund

|
 07.08.2006 - 15:21
|
Vysielam 13 poslov do Falasu. Do buduceho zapadu slnka by vojsko malo byt va nasej pevnosti.
Pane mam na vas este jednu prozbu. Po terajsich rozbrojoch s ohyzdami sa bojim o bespecie mĂ´jho pristavu. Z vasim dovolenim by som poslal poslov aby do zapadu slnka zacali s vystavbou noveho vonkajsieho muru a prerobyli strechy domov pri hradbach na dve urovne. Aby po prelomeni hradieb nasi lukostrelci vysli na vyssiu uroven striech a nepriatelia budu lahky terc.
S uctou Finrod Felagund  A Elbereth Gilthoniel o menel palan-diriel le nallon sí dínguruthos! A tiro nin, Fanuilos! |
|
 |
Amarante

Bydlisko: Chalúpka na hraniciach fantázie(Košice) Príspevky 1660
|
|
 |
Finrod Felagund

|
|
 |
Fingolfin Naermarth

|
 07.08.2006 - 16:39
|
Pani Silivreniel,
mozno som prilis hrdy, mozno az prilis doverujem sile Noldor ako moji predkovia, ale ci uz bude bitka vyhrana alebo prehrana, nemyslim, ze bude stedra pomoc od Imladrisu k niecomu dobra. Nevieme, kolko ohyzdov sa na nas chysta. Ak to dopadne zle, budeme mat za vinu Imladrisskych elfov, ktori padli v boji. Ak bitka dopadne dobre, mnoho obyvatelov si pomysli, ze muzi Imladrisu, ktori padli v boji, boli zbytocne mrtvi. Tak ci tak si nemyslim, ze by si mala posielat svojich muzov do nasho boja.
Odteraz sa budem nazývať Fingolfin Hrdý, ten, ktorý odmietol pomoc.
Ak Ti vsak srdce radi, aby si pomohla, mozes sa pripojit, avsak nebude to z mojej vole. Nebudem Ti vsak zasahovat do rozhodnuti, aj keby mala byt bitka dlhodobo neprospesna Imladrisu, lebo v tazkych casoch je kazda stovka muzov cenna.
Toto je teda moje posolostvo Tebe, panovnicka Imladrisu.
Finrod, rad Ti poskytnem materialnu pomoc pri zveladovani ochrany tvojho pristavu, lebo co trapi Teba, trapi aj mna. Ak sa boj skonci zle, pridem tvojmu pristavu na pomoc, ak budem mat s cim.
Fingolfin
Heru i Lindoni |
|
 |
Amarante

Bydlisko: Chalúpka na hraniciach fantázie(Košice) Príspevky 1660
|
|
 |
|
|