Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » Stredozem

Lindon

1, 2, 3 ... 48, 49, 50, 51, 52  
Pohlavie:MužFinrod Felagund
vala

Príspevky 276
Príspevok04.12.2007 - 15:12     Citovať
Presuniem svoju cast vojska ku Aelonde a vycistime cele okolie aby sme sa nemuseli bat necakaneho utoku do zajtrajsieho dna sme tam.

A Elbereth Gilthoniel o menel palan-diriel le nallon sí dínguruthos! A tiro nin, Fanuilos!
Pohlavie:MužFingolfin Naermarth
vala

Príspevky 890
Príspevok04.12.2007 - 16:04     Citovať
OspravedlĹ?te moju neprĂ­tomnosĹĄ prosĂ­m, mal som problĂ©my s prenasledovanĂ­m. Hnal som sa v ÄŤele Äľahkej jazdy a v noci nás obkľúčili. UstĂşpil som za malĂ˝ dravĂ˝ potok, ÄŤakajĂşc na pomoc a dva dni som ho bránil aj so zvyškom opešalĂ˝ch jazdcov.
Teraz sľúbená správa z bitky pri Aelonde:

KeÄŹ som zastavil postup ohyzdov, vrhol som celĂş jazdu vpred. Zabrzdilo to pomalších a zranenĂ˝ch a zvyšok dorazila pechota. Potom som s jazdou ustĂşpil, lebo ohyzdi sa zaÄŤali formovaĹĄ a pouĹľil som veÄľkĂ˝ poÄŤet lukostrelcov. Pod dažďom šípov, ktorĂ˝ podÄľa mĂ´jho názoru vyhral bitku som presunul ĹĄaĹľkĂş pechotu a tie najlepšie oddiely rovno do boja. Lukostrelci prestali páliĹĄ a vyuĹľil som oddiel Äľahkej jazdy na juĹľnom krĂ­dle, aby som ÄŤasti utekajĂşcej armády odrezal cestu- pri tom pomohli aj lukostrelci na koĹ?och. Ohyzdi prekroÄŤili malĂ˝ pahorok, na ktorĂ˝ som potom rozostavil strelcov a malĂ© balisty a zaÄŤal som druhĂ© bombardovanie. Ohyzdi, ktorĂ­ sa uĹľ uĹľ formovali boli znovu rozprášenĂ­ a len malĂ©mu poÄŤtu sa podarilo ujsĹĄ.

Ja a mojich 50 000 muĹľov je v pohotovosti.

Zabi ohyzda, zachrániš Stredozem!
www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2821
Príspevok04.12.2007 - 16:14     Citovať
Ak ste vsetci pripraveni, je to vyborne. Zatial vsak porebujem hovorit s velitelom etherlordskych vojsk, Melherucormom. Spojime sily a spolocne sa vrhneme na nepriatela.

!!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
Viac info: www.lotrgame.forumup.sk

...Najuniverzálnejším príborom je lyžica Smile...
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3697
Príspevok04.12.2007 - 18:50     Citovať
Musim ta opravit, Melherucorma je velitelom len casti vojsk, druhej casti velim ja Smile Very Happy

Middle-Earth is dead. Let´s hold the minute of silence.

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 890
Príspevok04.12.2007 - 19:48     Citovať
Potvrdzujem, ze som prevzal rozkaz, mierim k hlavnemu stanu kralovskych vojsk.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MužMelherucorma
vala

Príspevky 615
Príspevok04.12.2007 - 20:03     Citovať
Jasne. Takže keď sme tu už všetci, môžeme už vypracovať taktiku proti týmto zlovoľným bytostiam? Menelya, keďže si panovníčkou Lindonu a asi najlepšie poznáš svoju krajinu, nechávam rozhodnutie na tebe a Fealiathovi. (prípadne iným lindonským veliteľom)

S pozdravom Melherucorma, veliteÄľ juĹľnej ÄŤasti vojska Etherlordu.

The world was fair, the mountains tall,
In Elder Days before the fall
Of mighty kings in Nargothrond
And Gondolin, who now beyond
The Western Sea have passed away:
The world was fair in Durin's Day.
vala

Príspevky 3697
Príspevok04.12.2007 - 21:08     Citovať
Ja sa podriadim prikazom, kedze sa tu mnoho budovalo a ja sa citim, akoby som neprisiel do Lindonu, ale niekde uplne inde, este dobre ze som sa nestratil... Embarassed

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 2821
Príspevok04.12.2007 - 22:34     Citovať
Takze. Podla informacii ziskanych od svojich velitelov sa drviva prevaha ohyzdich vojsk zdrzuje pod jazernym mestom Aelonde v blizkosti priehrady zo strany vonkajsich hranic krajiny. No ohyzdi vsak rozdelili svoje sily a prenikli aj na uzemie Lindonu (tak 15 Km od mesta) Nepriatelom sa podarilo obklucit, obsadit a spustosit dolne kaskady mesta. Nasim vojskam a Maedhrosovi sa podarilo udrzat a chranit severnu hornu cast mesta, kam ohyzdi dosial neprenikli.A kedze ich tam mame rovno na muske, dufame, ze ani tak skoro nepreniknu. Teda do spominanej zachovanej casti mesta sa da dostat iba vzduchom na orloch, pretoze medzi nasimi tabormi (sidliacimi v bezpecnej vzdialenosti) a zachovanym zvyskom Aelonde to obsadlili nepriatelia.
Teda moja vizia utoku je takato: musime rozdelit svoje sily, kedze to urobili aj nepriatelia. Jedna cast nasich vojsk bude bojovat pri priehradach (k dispozicii mame vela riecnych lodi, ktore este aj dnes dorazili z Menelonde). Tam sa stretneme v priamom boji. Kryt chrbat nam bude Maedhros a jeho vojsko z hornej casti Aelonde, kde rozostavime lukostrelcov, rovnako ako aj na lodiach. Vyuzijeme tiez priatelov orlov, takze strielat bude mozne aj zo vzduchu.
Dalsia nasa cast vojska sa presunie na hranice, 15 km od Aelonde, kde ohyzdi zdrzuju druhu polovicu vojsk. Tam sa presunu sily z nasho tabora (ktory sa ukryty nachadza niekde zhruba v strede vzdialenosti nepriatelsky tabor - Aelonde).
Ak ma niekto nejake navrhy, nech ich predlozi. Toto berte prosim ako hruby nacrt podniknutia utoku.

Pohlavie:MužDannilo
vala

Príspevky 548
Príspevok04.12.2007 - 23:29     Citovať
ja by som mal navrh na rozdelenie jednotiek - kedze v okoli Aelonde nie je velmi vela priestoru jazdu nemozme velmi efektivne vyuzit cize ja navrhujem poslat vacsinu nasej jazdy k prerazeniu nasich linii 15 km od mesta a zasypat ich najprv krupobitim sipov a napochodovat proti nim s tazkou pechotou a znicit ich silou po pripade pouzit nejaku lest ale kedze sme s vojskami Etherlordu vo vyraznej pocetnej prevahe myslim ze nejaka lest nebude potrebna len musime davat pozor aby mi sme nepadli do pasce

a navrhujem nechat silne zalohy aby sme pripadne mohli odrazat postranne utoky nepriatela

Pohlavie:MužFinrod Felagund
vala

Príspevky 276
Príspevok05.12.2007 - 13:00     Citovať
Moje vojsko dorazilo na okraj Aelonde. Sme ukryty a cakame na rozkazy. Suhlasim s Danilom a taktiez mam dost pocetnu jazdu. S dovolenim by som ju prsunul o tych 15 km a pricistal pascu. Zvysok pesieho vojska by som prenechal Danilovy a ja by som sa postavil na celo jazdy.

A Elbereth Gilthoniel o menel palan-diriel le nallon sí dínguruthos! A tiro nin, Fanuilos!
Reklama
Pohlavie:MužMaedhros
vala

Príspevky 962
Príspevok05.12.2007 - 14:18     Citovať
Pirjmam rozkazy. Dam rozostavit lukostrelcov a mame aj vojakov ktory mozu zautocit ak nepriatelia prerazia hradby. vsetci netrpezlivo ocakavame boj a sme prichystani umriet za Lindon!

Smrt nepriatelom! Vitazstvo Lindonu!!
Maedhros

The evil is back in Earth
info: www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 3697
Príspevok05.12.2007 - 16:07     Citovať
1.
Ja navrhujem nielen vyuzit nasu pocetnu prevahu co sa jednotiek tyka, ale aj co sa tyka strojov. Tisic strojov, to je celkom slusny pocet, takze myslim, ze keby sa niekde pomedzi stromy poschovavali katapulty, trebuchety, arbalesty, balisty a podobne stroje, mohlo by sa vytvorit opevnene pasmo, ktore by sme kontrolovali a vytvorit si bezpecnu cestu lesom az k Maedhrosovi, ktoremu by sme mohli generalnym utokom prerazit cestu von z mesta a zaroven ju zabezpecit proti preniknutiu nepriatela a ziskali by sme koridor navrhujem cca 1 km siroky, ktory by bol prisne strazeny strojmi a jednotkami a kadial by sme podporovali Aelonde. V Aelonde by sa rozmiestnili na hradby balisty a arbalesty, spolocne s kotlami smoly a podobnymi protiobliehatelskymi podrazmi a uz by sme len cakali, kedy sa nepriatelia rozbiju v utoku ako voda o skalu. V pripade utoku na koridor by boli odrazeni skrytymi jednotkami a palebnou silou strojov.

2.
Druha varianta je pomocou orlov dopravit do mesta isty obmedzeny pocet strojov a mechanikov, ktori ich poskladaju (kedze sa transportuju neposkladane na vozoch, inak by to trvalo neumerne dlhsie presunut armadu aj so strojmi). Pomocou tychto strojov a obrancov mesta ich drzat v sachu, pripadne ich prinutit rozsirit kruh ktory zvieraju okolo mesta (cim by sa ten kruh logicky zuzil a lahsie by sa prerazal). Naslednym nocnym utokom ich prekvapit v taboroch a zasypat vsetkym moznym, co hori (sipy, strely, horiace gule a podobne). Prerazit k mestu, posilnit jeho posadku ako len bude mozne a naslednym utokom z mesta a z lesa nepriatela znicit medzi kladivom a nakovou. V pripade, ze by sa ohyzdi pokusili o utek ich dorazia ukryte stroje a jednotky, spolu s kavaleriou. V pripade, ze by sa linia podarila prerazit na otvorenom pristranstve, kde by sa dala efektivne pouzit sila jazdy vrazit do tohoto prielomu celou silou jazdy a znicit tolko ohyzdov, kolko sa len da.

3.
Na tretiu variantu planu by som potreboval poznat presnu mapu terenu (najlepsie graficky zobrazenu). V principe by sa vsak jednalo o to, ze by sme obetovali nejake uniformy a stroje, vypchali by sme ich a za noci by sme ich rozostavili v urcitej vzdialenosti od mesta. Ohyzdi by urcite proti nim niekoho poslali a ked by prisli na miesto, tak by sme ich pobili. Keby sme takychto skupin postavili dostatocne mnozstvo, mohli by sme vylakat pomerne velky pocet ohyzdov a mozno aj citelne oslabit ich rady. Nasledne (kym by cakali, ako sa povodi ich druhom utociacich na nase "oddiely") by sme zautocili z tyla a ked by sa otocili proti utocnikom celom, hlavne sily by sa vyrutili spoza nich a ohyzdi by popadali ako muchy. Ohyzdov putujucich k nastrazenym oddielom by pohostila nasa jazda svojimi cepelami, kedze sa predpoklada, ze musi byt dobra viditelnost tym smerom na velku vzdialenost...

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 890
Príspevok05.12.2007 - 16:48     Citovať
Mne osobne sa zdá druhá variácia lepšia. Tým, že by sme pripútali pozornosť k mestu, mohli by sme sa nebadanejšie priblížiť my so zvyškom armády.

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 2821
Príspevok05.12.2007 - 18:18     Citovať
Ja sa podobne ako Fingolfin priklanam k druhej variante, zda sa mi to ako najlepsie riesenie podniknut prave tuto strategiu.
Tretia varianta je problem, kedze pocasie nema byt zrovna slnecne, ale ma byt zamracene, obcas hmly, takze o dobrej viditelnosti sa hovorit velmi neda.

vala

Príspevky 548
Príspevok05.12.2007 - 18:24     Citovať
ano tiez s ami najviac paci druha moznost ale nemozno zabudat na prielom nasich linii 15 km od mesta ... podla nasich informacii sa tam uz zhromazdilo uz vyse 100 000 ohyzdov cize bude treba proti nim vyslat takisto velku silu lebo by nas mohli porazit a napadnut hlavnu silu pri aelonde z tylu

vala

Príspevky 890
Príspevok05.12.2007 - 21:39     Citovať
Menelya Napísal(a):
Ja sa podobne ako Fingolfin priklanam k druhej variante, zda sa mi to ako najlepsie riesenie podniknut prave tuto strategiu.
Tretia varianta je problem, kedze pocasie nema byt zrovna slnecne, ale ma byt zamracene, obcas hmly, takze o dobrej viditelnosti sa hovorit velmi neda.

k tomu tie studene zapadne alebo severozapadne zimne vetry, takze mozu od mora prist sneh alebo vichrica... podla vsetkeho si myslim, ze zle pocasie nam moze pri 2.moznosti aj pomoct

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MužMelherucorma
vala

Príspevky 615
Príspevok05.12.2007 - 21:40     Citovať
Súhlasím s druhou variantou, len namiesto ohnivých striel a gúľ by bolo lepšie nechať ich nezapálené, aby sme prípadne nepoškodili aj mesto. Inak k tomu nemám čo dodať.

The world was fair, the mountains tall,
In Elder Days before the fall
Of mighty kings in Nargothrond
And Gondolin, who now beyond
The Western Sea have passed away:
The world was fair in Durin's Day.
vala

Príspevky 962
Príspevok06.12.2007 - 19:24     Citovať
kedy zautocime?

vala

Príspevky 890
Príspevok06.12.2007 - 20:31     Citovať
Dobrá otázka. ÄŚĂ­m dlhšie plánujeme, tĂ˝m majĂş ohyzdi viac ÄŤasu na zhromaĹľdenie a preskupenie. A ako všetci predpokladáme, ich veliteÄľ nie je obyÄŤajnĂ˝ náčelnĂ­k nejakĂ©ho horskĂ©ho kmeĹ?a. Ak im dáme dosĹĄ ÄŤasu, prĂ­du na nás s nieÄŤĂ­m novĂ˝m.

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 2821
Príspevok07.12.2007 - 16:13     Citovať
Navrhujem zautocit zajtra pred zotmeim

Reklama
vala

Príspevky 548
Príspevok07.12.2007 - 16:38     Citovať
ja suhlasim a navrhhujem dnes cez nc dopravit do mesta storje a katapulty aby se ziskali moment prekvapenie voci ohyzdom , predsa nebudu cakat ked na nich z mesta vypalia tucty striel, gul a sipov nie?

vala

Príspevky 2821
Príspevok07.12.2007 - 17:09     Citovať
Dannilo Napísal(a):
ja suhlasim a navrhhujem dnes cez nc dopravit do mesta storje a katapulty aby se ziskali moment prekvapenie voci ohyzdom , predsa nebudu cakat ked na nich z mesta vypalia tucty striel, gul a sipov nie?

Myslim, ze je to velmi dobra pripomienka, ja som za.

vala

Príspevky 962
Príspevok11.12.2007 - 14:15     Citovať
ako sme na tom? kedy konecne zautocime? ci cakame, kym mi tu ohyzdi zaklopu na dvere a poprosia o audienciu? Surprised

vala

Príspevky 890
Príspevok11.12.2007 - 14:21     Citovať
No ja neviem, ale podnikol som nejaké kroky, aby nám ohyzdi v tej zime celkom nezamrzli.
Začal som s nepravidelne časovými útokmi ľahkej jazdy na tábor ohyzdov, no tak, aby nemali pocit, že len lámeme ich pozície pred veľkým útokom. Žiada to trochu viac životov, ale počkám, kým sa ohyzdi po útoku znovu nevrátia do pôvodných postavení a ďalší útok započnem až vtedy. Často však bombardujem nepriateľov lukostrelcami a držím niekoľko tisíc ohyzdov v šachu uprostred malého údolia a nikoho nepustím na pomoc. Vedie tam len jediná úzka prístupová cesta, ktorú som odrezal, ale väčšina mojich mužov je stále v tábore a pripravuje sa na posledný boj.

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 548
Príspevok11.12.2007 - 20:24     Citovať
my smezadrzali mensi utok ohyzdov cca 5 000 ale stale cakame na povel k utoku

Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3 ... 48, 49, 50, 51, 52  
Strana 49 z 52

Google