Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » Cintorín

Politika a voľby

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3697
Príspevok20.06.2006 - 14:27     Citovať
atalanta Napísal(a):
Nie vo vyhnani Madarov,len by im prospelo aby sa trosku zrovnali.Je naozaj take nepochopitelne,ze nechcem Madarov vo vlade.Su mi ukradnuti,pokym sa nezucastnuju na riadeni statu.

Toto je pravda, nie to, co tvrdis ty, Hawkeye.

// Edit: Aj ked je to pravda jen z casti, este treba, aby sa prisposobili a aby svoju hatlamatilku nahradili slovencinou v obchodoch a uradoch. Slovacui v Madarsku musia vediet po madarsky, ak nieco chcu vybavit, preco potom nie Madari slovensky? Ku vsetkym pristupujeme rovnako, vsakze.

Middle-Earth is dead. Let´s hold the minute of silence.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:Mužtower
vala

Príspevky 1391
Príspevok20.06.2006 - 14:36     Citovať
este mi odpovedz na jednu otaku preco by si nejaky madar nemohol odtvorit v dunajskej strede potraviny aj ked nevie po slovensky resp vie len velmi lamane?

preco by si ty nemohol ist do ameriky a otvorit si tam potraviny kde by si hovoril len po slovensky?

vej je to len a len na skodu obchodnika ktoremu uchdzaju zisky...
vala

Príspevky 3697
Príspevok20.06.2006 - 15:05     Citovať
Mozno to bude tym, ze uradny jazyk je slovencina a nie madarcina. Slovakov je vacsina a ako narod tohoto statu maju pravo rozumiet vsetkemu. Urcite by to bola diskriminacia Slovakov. A ked sa s nejakym Madarom bude bavit madarsky, prosim, ale nazvy tovarov budu v slovencine a potom mozu byt aj v madarcine

To iste plati aj o obchode v USA.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:Ženaatalanta
vala

Príspevky 1666
Príspevok20.06.2006 - 15:27     Citovať
tower-pre toto:Bola som s rodicmi na juhu Slovenska v obchode(nebola to samoobsluha,ale typicky maly dedinsky obchodik).Vypytali sme si od predavacky,co chceme a ona sa od nas odvratila a venovala sa dalsiemu zakaznikovy,samozrejme v madarcine.Sa ta pytam,ci je toto na Slovensku ako normalne?

Pohlavie:MužHawkeye

Príspevky 10
Príspevok20.06.2006 - 15:32     Citovať
atalanta: tak ste natrafili akurát na takého človeka, ja ti môžem vymenovať niekoľko príkladov ako sa predavač Slovák v obchode zachoval ku mne, kupujúcemu Slovákovi.
vala

Príspevky 3697
Príspevok20.06.2006 - 16:03     Citovať
Hawkeye: Toto je pre nich normalne, takto sa spravaju furt. A toto si mame nechat? :ups:

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:Ženaatalanta
vala

Príspevky 1666
Príspevok20.06.2006 - 16:09     Citovať
Hawkeye Napísal(a):
atalanta: tak ste natrafili akurát na takého človeka, ja ti môžem vymenovať niekoľko príkladov ako sa predavač Slovák v obchode zachoval ku mne, kupujúcemu Slovákovi.
Ale aspon ta bral na vedomie,nie?Nechoval sa akoby si bol vzduch.

Pohlavie:MužHawkeye

Príspevky 10
Príspevok20.06.2006 - 17:08     Citovať
Fealiath Napísal(a):
Hawkeye: Toto je pre nich normalne, takto sa spravaju furt. A toto si mame nechat? :ups:

Ja samozrejme uznám, že aj medzi maďarmi sú sprostí ľudia, ale ako môžeš povedať že sa takto správajú furt?
Pohlavie:MužAiwendill
vala

Príspevky 1721
Príspevok20.06.2006 - 17:09     Citovať
ludia klidek, lebo premaze aj tuto temu... :disgus:

neurazajte tu nikoho... :disgus: :disgus: :disgus:

Podla poctu predanych kusov Cd nosicov je najuspesnejsou kapelou sucasnosti formacia CD-R so svojim albumom 700MB.
vala

Príspevky 3697
Príspevok21.06.2006 - 13:44     Citovať
Hawkeye Napísal(a):
Fealiath Napísal(a):

Ja samozrejme uznám, že aj medzi maďarmi sú sprostí ľudia, ale ako môžeš povedať že sa takto správajú furt?

Lebo to je taka Madarska natura. Oni su stale presvedceni, ze my, Slovaci im mame sluzit a stale tuzia po obnove velkeho Uhorska.

Aiwe, ja nikoho neurazam, postup o nick dalej.

www.lotrgame.forumup.sk
Reklama
vala

Príspevky 1721
Príspevok21.06.2006 - 13:49     Citovať
Fealiath Napísal(a):
Lebo to je taka Madarska natura. Oni su stale presvedceni, ze my, Slovaci im mame sluzit a stale tuzia po obnove velkeho Uhorska.

tieto tvoje slova svedcia o niecom uplne inom nez o tom, ze nikoho neurazas... Confused

Podla poctu predanych kusov Cd nosicov je najuspesnejsou kapelou sucasnosti formacia CD-R so svojim albumom 700MB.
vala

Príspevky 3697
Príspevok21.06.2006 - 13:54     Citovať
Chces mi povedat, ze toto nie je pravda? Vacsina Madarov po tom tuzi, tak ak hovorim dobre, preco sa ti to nepaci? To nie je urazka, to je suche konstatovanie faktu z mojho pohladu.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:Mužtower
vala

Príspevky 1391
Príspevok21.06.2006 - 14:23     Citovať
Fealiath Napísal(a):
konstatovanie faktu z mojho pohladu.

super vec - subjektivny fakt Smile
podobne uz je len prazeny lad a komunizmus s ludskou tvarou

preco by som si ja teraz nemohol otvorit obchod kde by som rozpraval cisto po anglicky? HA?
ved som slobodny obcan, ked niekto nerozumie nech mi tam nechodi. ved nejde o zivot - nie som ani poziarnik ani statny doktor ani ucitel ani nic. preco by som nemohol mat obchod kde rozpravam vylucne anglicky?
hmm??? ci toto snad nie je slobodna zem?
vala

Príspevky 3697
Príspevok21.06.2006 - 14:25     Citovať
otvor si ho, ale potom, ked skrachujes, budes spokojny. A nemozes si ho otvorit, lebo legislativa.

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 1721
Príspevok21.06.2006 - 14:34     Citovať
Fealiath, vacsina madarov vobec netuzi po obnoveni velkeho uhorska. Po tom tuzia iba radikalne reakcne kruhy, ktore sa teraz neveida dostat v madarsku k moci. Okrem toho subjektivne postoje v politike nemaju co hladt, lebo politika je o niecom inom nie o jednoduchej diktature na zaklade rozmaru, ako to robili napriklad cerveni khmeri vo vietname a kambodzi alebo castro na kube...

vala

Príspevky 3697
Príspevok21.06.2006 - 14:48     Citovať
Ale je neodskriepitelny fakt, ze taketo skupiny tam su a su aj vyvijane aktivity a snahy na dosiahnutie tychto cielov.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MužLeonidas
vala

Príspevky 655
Príspevok21.06.2006 - 15:05     Citovať
Na Slovensku su zase skupiny, ktore chcu vytvorit stavovsky stat, perzekuovat Romov alebo priradit k Slovensku sever Madarska. Co je horsie?
vala

Príspevky 1721
Príspevok21.06.2006 - 15:16     Citovať
Na slovensku su skupiny, ktore chcu vychodne slovesnko az po presov priclenit k ukrajine. V nemecku su skupiny, ktore sa nezmierili s padom tretej rise. V taliansku su skupiny, ktore ho chcu znova rozdrobit na niekolko malych statikov... atdatdatd.

taketo skupiny su vsade, ale podla nich nemozes posudzovat cely narod. To je to iste, akoby vsetkych slovakov povazovali za rasistov, pretoze niektori nemaju radi ciganov...

vala

Príspevky 3697
Príspevok21.06.2006 - 15:18     Citovať
Myslim, ze keby& Romovia pracovali, nebol by problem. Stavovsky stat sa nevytvori a uz vonkoncom nechcu sever Madarska, lebo by to znamenalo mat v state aj Madarov. Horsia je moja varianta :iconlick:

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 1721
Príspevok21.06.2006 - 15:20     Citovať
Fealiath Napísal(a):
Myslim, ze keby& Romovia pracovali, nebol by problem. Stavovsky stat sa nevytvori a uz vonkoncom nechcu sever Madarska, lebo by to znamenalo mat v state aj Madarov. Horsia je moja varianta :iconlick:

chces tvrdit, ze cigani nepracuju??? podla tych niekolkych jednotlivcov z Lunika IX. a niektorych osad, chces tvrdit ze vsetci romovia nepracuju a ze su tym padom darmozraci???

s tym stavovskym statom by som si nebol taky isty...

a teraz nemame v state madarov???
a madari nemaju v madarsku slovakov?? (bekesska caba, Nyiregyhaza a dalsie mesta...) :disgus:

Reklama
vala

Príspevky 3697
Príspevok21.06.2006 - 15:22     Citovať
A nie ze niektori nemaju radi ciganov, tych nema rad snad nikto. Ale ak zmenia spravanie a zivot, potom sa to mozno aj zmeni.

A tie skupinky- to uz je ich vec, ale u Madarov to nie je vec LEN tychto skupin, ale aj sympatizantov a tych neni zrovna malo.

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 1721
Príspevok21.06.2006 - 15:24     Citovať
Fealiath Napísal(a):
A nie ze niektori nemaju radi ciganov, tych nema rad snad nikto. Ale ak zmenia spravanie a zivot, potom sa to mozno aj zmeni.

A tie skupinky- to uz je ich vec, ale u Madarov to nie je vec LEN tychto skupin, ale aj sympatizantov a tych neni zrovna malo.

tak v tom pripade s tymi ciganmi by som ti radil radsej mlcat, lebo to co si povedal je obycajne nactiutrhanie a nic viac.

to ze sympatizujes s niekym, este neznamena ze automaticky preberas jeho nazor bez akychkolvek vyhrad a ze sa stavas jeho spolocnikom a spoluvinnikom... si uvedom co znamena slovo sympatizant...

vala

Príspevky 3697
Príspevok21.06.2006 - 15:24     Citovať
Aiwendill Napísal(a):
Fealiath Napísal(a):

chces tvrdit, ze cigani nepracuju??? podla tych niekolkych jednotlivcov z Lunika IX. a niektorych osad, chces tvrdit ze vsetci romovia nepracuju a ze su tym padom darmozraci???

a madari nemaju v madarsku slovakov?? (bekesska caba, Nyiregyhaza a dalsie mesta...) :disgus:

To nie len Lunik IX, ale aj u nas mame takych, aj u nas je nieco podobne, takze viem, o com podobne. Len u nas sa to vola 205-ka. A nielen Lunik, ale aj osady, stromy, ktore pokradli, zemiaky a podobne.

Aj teraz mame v state Madarov a su problemy. Ake by boli, keby si ich sem zobereme este viac.

A s tym stavovskym statom- nehrozi.

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 1721
Príspevok21.06.2006 - 15:27     Citovať
Fealiath Napísal(a):
Aiwendill Napísal(a):
Fealiath Napísal(a):

To nie len Lunik IX, ale aj u nas mame takych, aj u nas je nieco podobne, takze viem, o com podobne. Len u nas sa to vola 205-ka. A nielen Lunik, ale aj osady, stromy, ktore pokradli, zemiaky a podobne.

Aj teraz mame v state Madarov a su problemy. Ake by boli, keby si ich sem zobereme este viac.

A s tym stavovskym statom- nehrozi.

definuj ake problemy mame v spoluziti s madarmi?? tie rasisticke a politicke mozes smelo vynechat a tie ktore diskriminuju tiez...

a tych ciganov nemozes hadzat do jedneho vreca vsetkych naraz, lebo poznam kopec slusnych spomedzi nich, ktori normalne pracuju a zarabaju. To ze niektori su neprisposobivi, este neznamena ze su taki vsetci...

vala

Príspevky 3697
Príspevok21.06.2006 - 15:28     Citovať
Ak s niekym sympatizujem, to znamena, ze suhlasim s jeho nazormi, inak by som predsa s nim nesympatizoval.

To nie je nactiutrhanie, to je fakt. Mam s nimi skusenosti a nie malo. Aj nedavno sa mi s nimi zasa (zial) podarilo nieco mat a tak viem, co hovrim.

www.lotrgame.forumup.sk
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  
Strana 7 z 9

Google