Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » U Skákavého poníka

Tolkien + slovenské školstvo

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  
Anonymous

Príspevok04.01.2007 - 21:15     Citovať
to si mala fakt tazku otazku Laughing bodaj by sa raz na skolach zacali vyucovat predmety cerpajuce z Tolkiena..lenze nasich blbych politikov to asi tazko niekedy napadne Crying or Very sad
Anonymous |  Žiadne hodnotenie | 0 zlatka | Shop mod
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3677
Príspevok05.01.2007 - 17:27     Citovať
Oni nie su blbi v kazdom smere, oni vedia, preco sa ucime to, co sa ucime. Ved kedysi sem chodili americania odkukavat nas skolsky system, tak neviem, co riesis. System je dobry, len viac penazi by to chcelo.

Join the battle side by side with the King of the Reunited kingdom.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MužMablung
vala

Príspevky 1103
Príspevok07.01.2007 - 15:55     Citovať
nemuselo by sa aspon znamkovat..je to dost stresujuce..aj ked vacsinou je mi to jedno
vala

Príspevky 3677
Príspevok07.01.2007 - 16:11     Citovať
A ako by si potom prinutil ziakov ucit sa? Ono je to mozno stresujuce, ale skoro vsetko je na nieco dobre. Ako by to potom vyzeralo bez znamkovania? To by sme tam potom uz ani nemuseli chodit.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MužMablung
vala

Príspevky 1103
Príspevok07.01.2007 - 16:15     Citovať
to neviem..ale na niektorych skolach sa napriklad neznamkuje a tie decka sa v pohode ucia,lebo maju k nim ucitelia iny,lepsi pristup...ale na druhej strane mas vcelku pravdu...ale zas by nas nemuseli do hlavy vtlkat take blbosti :crazy:
Pohlavie:ŽenaCelebril
vala

Príspevky 822
Príspevok07.01.2007 - 16:17     Citovať
no mne by to nevadilo keby som do skoly nechodila... Rolling Eyes ale pocula som o takych skolach kde robia a ucia sa to na co maju prave chut a tak...zevraj niekde v zahranici...ale to potom musia mat ti ziaci velmi cudnu psychyku... :crazy: Laughing

vala

Príspevky 3677
Príspevok07.01.2007 - 16:19     Citovať
Hej, su aj skoly s alternativnym pristupom, dokonca su aj take, kde si mozes vybrat, co chces robit. Ale plosne zrusenie znamkovania je nemozne, lebo iny sposob, ako prinutit ziakov/studentov k uceniu nie je. A to, ake blbosti ti vtlkaju do hlavy je uz len tvoj subjektivny nazor/pohlad. Niekoho to moze zaujimat a niekoho nie.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:ŽenaCelebril
vala

Príspevky 822
Príspevok07.01.2007 - 16:41     Citovať
no mna osobne v skole este nezaujalo nic... Laughing a co tak nieco taketo ->
to by mozno pomohlo Laughing

Pohlavie:ŽenaNeyth
hobit

Príspevky 35
Príspevok19.01.2007 - 17:20     Citovať
( snáď to nebude moc od témy Very Happy ) Raz sme písali sloh v škole na tému obľúbená knižná postava. Hádajte, z ktorej knihy si vybralo najviac študentov postavu? Myslím, že to je ukážka toho, že tieto knihy sú veľmi obľúbené a úspešné... Nechápem, prečo by sme sa mali brať iba autorov, ktorí písali o nezáživných témach a knihy, ktoré iba málokto čítal alebo sa čítali iba v tom danom období. Dosť ma rozčuľuje, že nepreberáme Tolkiena. Zaslúžil by si to...
Si pamätám, že keď sme mali v čítanke (alebo ako sa to volalo...) nejaký úryvok, tak som si ho na každej hodine čítala... Rolling Eyes
vala

Príspevky 3677
Príspevok19.01.2007 - 21:57     Citovať
Inak, aj Tolkien sa cita len v urcitom obdobi (asi 150 rokov, ale to je jedno) Laughing Laughing Laughing . Ty si asi myslela kratsie obdobie, ze?

www.lotrgame.forumup.sk
Reklama
Pohlavie:ŽenaNeyth
hobit

Príspevky 35
Príspevok19.01.2007 - 22:04     Citovať
Ale číta sa dodnes, nie? Very Happy nejaké diela z obdobia klasicizmu alebo tak... Very Happy
Pohlavie:Mužshaman
elf

Príspevky 164
Príspevok21.04.2007 - 21:39     Citovať
Viete sam som dost nastvany ze jedine co som o Tolkienovi zatial v skole pocuul bol iba "dlhý" opis hobita ako opis postavy...este aj ucitalka, ked sa jej pytam na fantastiku tak mi nevie povedat nic, ze vraj to nie je vhodna literatury alebo co.....proste hluposti, celé rozvíjanie fantázie a fantastiky je na sklach v hroznom stave....jednie coho sa mozem dockat je SCI-FI...a ja ubohy fantasta nemam kde hlavu zlozit .........ach, zijeme tazke casy Sad :disgus:
Pohlavie:Mužhasic13
dunadan

Príspevky 90
Príspevok05.05.2007 - 12:11     Citovať
Neviem-my sme sa o Tolkienovi zatial nic neucili. Jedinou zmienkou o jeho tvorbe bol za posledne styri roky na gymku uryvok z Hobbita na slohu-aj to len aby sme mali nejaky vzor na skolsku pracu.
Pohlavie:MužElrandir
vala

Príspevky 399
Príspevok05.05.2007 - 12:17     Citovať
Mna dokonca za moju sci-fi a fantasy v triede odcudzujú...aspo nesom sám. Co narobím. O tolkienovi sa neucí nic a je to zarazajuce. aspon ja som o nom písal referáty, slohy...etc. :unsure:

Cesta do Stredozeme vedie cez www.lotrgame.forumup.sk
dunadan

Príspevky 90
Príspevok05.05.2007 - 12:20     Citovať
Co uz narobis-hovori sa tomu,ze smola.
vala

Príspevky 3677
Príspevok05.05.2007 - 12:20     Citovať
A to este nie si (predpokladam) v tretom rocniku strednej skoly, tam je to uz totalne o krk ked sa otvorene prejavis ako LOTR fan a fantasy fan.

www.lotrgame.forumup.sk
dunadan

Príspevky 90
Príspevok05.05.2007 - 12:21     Citovať
Nie estelen som nieco ako deviatka.
Pohlavie:MužElrandir
vala

Príspevky 399
Príspevok05.05.2007 - 12:22     Citovať
Fealiath Napísal(a):
A to este nie si (predpokladam) v tretom rocniku strednej skoly, tam je to uz totalne o krk ked sa otvorene prejavis ako LOTR fan a fantasy fan.

o mne hovoria ako o "fantasmagoristovi" Evil or Very Mad ale stastie ze som aj fyzicky zdatnĂ˝ cize si nikto nedovoluje. dostane poza ucho :naughty: Laughing

Cesta do Stredozeme vedie cez www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:ŽenaLaurellin
vala

Príspevky 1098
Príspevok06.05.2007 - 15:16     Citovať
Mna učka potešila že Tolkiena budeme preberať o osem rokov Laughing Laughing a ešte sa ma tota istá učka spýtala či mám Hurinove deti? No chápete? a potom mi povedala,že ona si ich kupila,ale že ešte nemá prečítané Wink btw.Elrandir zo spolužiakov si nič nerob,lebo aj ja som si minule priniesla knihu do školy a som si čítala a moja spolu´žiačka mi povedala,že by mi tu knihu najradšej roztrala Evil or Very Mad Evil or Very Mad Twisted Evil Twisted Evil

Smrť jedného človeka je tragédia, smrť miliónov štatistika.
Stalin

http://s1.bitefight.sk/c.php?uid=42385
Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1705
Príspevok06.05.2007 - 15:24     Citovať
Mám úplne najradšej ľudí, čo si povedia, že fantasy je brak bez toho,aby ho prečítali a odsudzujú to.Laurellin, tá rvoja spolužiačka ma naštvala, ale si ma potešila: o8 rokov to budete preberať? Aký ročník to vychádza?
Reklama
vala

Príspevky 1098
Príspevok06.05.2007 - 15:26     Citovať
oktava na gymku ÄŤiĹľe maturitnĂ˝ roÄŤnĂ­k Razz

Stalin

Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1705
Príspevok06.05.2007 - 15:27     Citovať
Bodaj by sa z Tolkiena dalo maturovaĹĄ! :bowdown:
vala

Príspevky 1098
Príspevok06.05.2007 - 15:34     Citovať
Maturitný predmet:Tolkien.To by bolo super hned by som sa na to prihlásila :grindance: :grindance: :grindance: mimochodom s našou litikárkou to vyzerá celkom tolkien-positive ked si kupila Hurinove deti :naughty: ale musím ju ešte naverbovať Laughing aby to aj prečítala Laughing

Stalin

Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2803
Príspevok06.05.2007 - 20:56     Citovať
tu neide len o tolkiena, celkovo, o zanre fantasy sa toho uci velmi malo Sad a je to skoda, lebo do nas hustia diela, ktore pomaly nik necita a take diela a nove zanre, ake citatelov zaujmu sa nepreberaju ani len okrajovo...
uznavam,kedze sme Slovaci, musime mat obraz o slovenskych dielach a autoroch, rovnako aj o svetovej literature,lenze by to nemalo byt take prehustene...
Pohlavie:MužDannilo
vala

Príspevky 548
Príspevok06.05.2007 - 22:04     Citovať
inac mi mame fajn litikara ma asi 23 a je s nim dost sranda a zaujima sa o tolkiena a aj ked to nebolo v ucebnych osnovach sme mali o nom jednu hodinu ale nebojte ked budete brat po vojnovu lit. - postmodernu urcite tam budej tolkiien mna to caka o Wink 1-2 roky tak sa straasne tesim no ale sak uvidime a ja mam par spoluzakov co citaju fantasy tak je s nimi celkom rec o tom hlavne o tolkienovi :thumbsup:

Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  
Strana 4 z 7

Google