Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » U Skákavého poníka

Tolkien + slovenské školstvo

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2824
Príspevok23.09.2007 - 13:35     Citovať
A z tej ejdnej strany nemoze nikto vydedukovat, ze je to uzasne prepracovane dielo...Pamatam sa, ze ked si to vtedy moji spoluziaci precitali, tak len zalamovali rukami, aka je to nuda...a to vsetko len preto, lebo tam toho bolo tak zalostne malo :disgus:

...Najuniverzálnejším príborom je lyžica Smile...
Pohlavie:ŽenaAlmiel
vala

Príspevky 988
Príspevok23.09.2007 - 15:38     Citovať
hej, aj moja ucka na ZS povedala ,ze fantasty a Tolkiena nemusi tak som s od nej nedockala ziadnej pozityvnej poznamky na toto dielo Surprised Ale nech si ludia myslia ÄŤo chcu Very Happy

!!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
Viac info: www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MužFaramir
vala

Príspevky 206
Príspevok12.11.2007 - 07:44     Citovať
Ked som mal referat o Trilogii a J.R.R Tolkienovy tak na mna uÄŤitelka pozerala jak vyvalena ze takeho autora ani nepozna,a ked som to cele precital mi povedala ze ona taketo sci fi z buducnosti moc nemusi :coverlaugh:
Ale je to skoda,dnesni ucitelia maju dost zly pristup k fantasy a to mame aj vela domacich autorov.
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2824
Príspevok12.11.2007 - 09:35     Citovať
No hanba!...Uz ked si ucitelka slovenciny zamiena sci-fi a fantasy, tak vazne neviem, ci sa vyzna vo svojom zamestnani...bieda bieda, je to na hanbu :disgus: ..Faramir, taku ucu vam nezavidim, az take zle to ani u nas nebolo, a to uz je co povedat. Laughing

...Najuniverzálnejším príborom je lyžica Smile...
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3704
Príspevok12.11.2007 - 12:33     Citovať
My mame mlade ucitelky na skole, takze keby pride na debatu o Tolkienovi tak teoreticky hrozi sanca, ze by ho poznali a mozno, naozaj mozno mali k nemu aj pozitivny pristup a aj by vedeli, ze to nie je sci-fi ale fantasy, lebo nase ucitelky sa vyznaju vo svojej praci a nie su uz ovlyvnene az tak uplne tym skostnatenym komunistickym systemom, takze mala nadej je ze nie vsetci ucitelia su z Tolkiena duti Laughing

Middle-Earth is dead. Let´s hold the minute of silence.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MužEstel
vala

Príspevky 271
Príspevok12.11.2007 - 12:40     Citovať
na ZS na druhom stupni ma ucitili od 5-9 rocnik 3 rozne ucitelky...ovsem iba jedna sa dostala ku preberaniu diela PAN PRSTENOV...a ta bola ako feli spominal z cechu mladsich uciteliek ktara to dielo dobre poznala mala to precitane odpozerane a jej sa to pacilo aj praca tolkiena celkovo....
no na strednej sa zatial ku tomu nedostala profesorka cize neviem aky ma ku tomu pristup snad to bude mat rada :thumbsup:

"Z Veľkého mora do Stredozeme prichádzam. Na tomto mieste budem prebývať ja a moji dediči až do skonania sveta."
Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1743
Príspevok12.11.2007 - 15:13     Citovať
Ja som sa rozhodla urobiť Soč o tom, aký je rozdiel sci-fi a fantasy a obšírnejšie to vysvetliť, keby som našla dostatočná zdroj, tak sa prihlásim na súťaž, nech sa to tí profáci už raz naučia rozoznávať.
Pohlavie:Mužv_l_a_d_o
elf

Príspevky 144
Príspevok11.01.2008 - 13:45     Citovať
Niromwell Napísal(a):
Ja som sa rozhodla urobiť Soč o tom, aký je rozdiel sci-fi a fantasy a obšírnejšie to vysvetliť, keby som našla dostatočná zdroj, tak sa prihlásim na súťaž, nech sa to tí profáci už raz naučia rozoznávať.

tak to držím palce! :thumbsup:

Hlasujte v Laurelin alebo Telperion? 2. KOLO
vala

Príspevky 1743
Príspevok24.01.2008 - 16:48     Citovať
v_l_a_d_o Napísal(a):
Niromwell Napísal(a):

tak to držím palce! :thumbsup:

Diki Very Happy Už je hotová,momentálne robím posledné úpravy, kto chce nakuknúť, ench sa ozve (ešte stále nemám konzultanta a na škole ho v osobe žiadnej slovenčinárky asi ennájdem, no naša slovenčinárka je taký živý typ, čo sa o všetko zaujíma, možno ma prekvapí
Pohlavie:Mužv_l_a_d_o
elf

Príspevky 144
Príspevok24.01.2008 - 17:50     Citovať
Niromwell Napísal(a):
Diki Very Happy Už je hotová,momentálne robím posledné úpravy, kto chce nakuknúť, ench sa ozve (ešte stále nemám konzultanta a na škole ho v osobe žiadnej slovenčinárky asi ennájdem, no naša slovenčinárka je taký živý typ, čo sa o všetko zaujíma, možno ma prekvapí

Ja by som sa na to rád pozrel, ale nejaké odborné posúdenie nečakaj Rolling Eyes V každom prípade ma to zaujíma a rád ti poviem, čo si o tom myslím. Very Happy Very Happy

Hlasujte v Laurelin alebo Telperion? 2. KOLO
Reklama
Pohlavie:ŽenaAlmiel
vala

Príspevky 988
Príspevok24.01.2008 - 19:47     Citovať
Aj ja by som si to rada mrkla Smile

!!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
Viac info: www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 1743
Príspevok25.01.2008 - 10:58     Citovať
tak mi pošlite emailove str. cez forum neviem poslať píloha
ospravedlnujem sa za tento OT post
Pohlavie:MužGrRrg
vala

Príspevky 476
Príspevok22.02.2008 - 14:21     Citovať
my mame v ucebnici uryvky z Hobbita a PP 3
Pohlavie:Ženaatalanta
vala

Príspevky 1669
Príspevok01.03.2008 - 01:38     Citovať
Tento semester mam konecne predmet Detska literatura a bude sa preberat Tolkien, konkretne Hobbit a pravdepodobne si pozrieme aj Lotra film. Smile

Pohlavie:ŽenaNenwen
vala

Príspevky 308
Príspevok02.03.2008 - 16:30     Citovať
a to kde mas?

I will not move, yet
I'll stand still instead

Pohlavie:ŽenaCelebril
vala

Príspevky 822
Príspevok02.03.2008 - 17:19     Citovať
V deviatackej ucebnici Literarnej vychovy je clanok PP btw... Smile Taky haluzny text...Frodo HO vytiahol z vrecka nohavic kde HO mal pripnuty na retiazke...zdal sa mu tazsi a hrubsi ako predtym... Laughing Laughing sa tesim ked to budeme citat Laughing

vala

Príspevky 1669
Príspevok02.03.2008 - 19:08     Citovať
Nenwen Napísal(a):
a to kde mas?
Ako kde? Nerozumiem otazke...

Pohlavie:ŽenaNenwen
vala

Príspevky 308
Príspevok02.03.2008 - 19:13     Citovať
na akej skole/odbore a tak...

I will not move, yet
I'll stand still instead

vala

Príspevky 1669
Príspevok02.03.2008 - 19:16     Citovať
Nenwen Napísal(a):
na akej skole/odbore a tak...
Aha Smile V Nitre, na Pedagogickej fakulte, ucitelstvo anglickeho jazyka a literatury, v ramci Detskej literatury ako som napisala vyssie.

Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Strana 7 z 7

Google