|
|
Fealiath

|
|
 |
Fealiath

|
 10.05.2006 - 17:15
|
Tu je prvá strana z mojej poviedky pod názvom Dračí snem.
Dračí snem
Aternas sa rozhliadol vôkol seba. Stál na vrchole Hory života, z ktorej mal dokonalý výhľad na Eterlordský les, ktorý bol domovom mnohých druhov drakov, z ktorých- vďaka ľuďom- ostalo už len niekoľko stoviek kusov, zatiaľ čo v minulosti ich boli tisíce. Jediný kme?, ktorý unikol čistkám ľudí boli draci kme?a Nevibla- obdarení neviditeľnosťou. Za posledných tristo rokov sa ľudia zmenili. Zatiaľ čo na začiatku 21. storočia nemali o existencii drakov a iných mýtických bytostí -ktoré u nich pretrvali a neupadli do zabudnutia len vďaka povestiam a bájam- ani len tušenia, po zdokonalení techniky a zbraní ich objavili len vďaka satelitom a náhode( keď sa jeden ich satelit vychýlil z kurzu) začali sa ich obávať a zo strachu ich začali zabíjať tak, ako kedysi vlkov. Niektoré kmene drakov sa im postavili na odpor- tie jednotlivo proti legianom- tak sa totiž volali elitní ľudskí drakobijci- nemali šancu. Jedinou ich nádejou bolo zjednotiť sa v boji proti ľuďom. To sa mohlo uskutočniť len na Dračom sneme, na ktorý boli po rokovaniach prizvaní i ostatní vyslanci čarovných tvorov a bytostí okrem elfov, ktorí odmietli. Len názov sa nezmenil, aby navždy pripomínal zakladateľov prvého veľkého hnutia skutočného odporu. Aternas sa odvrátil od scenérie lesa a prešiel pohľadom po prítomných. Boli všetci. Zástupcovia trpaslíkov zvaných Nanulovia v čele s Mersefom, čarodejníci kme?a Sorcisto- jediní, ktorí zostali s vodcom Rabasalom, vládca jazdcov na grifonoch Lareks a druidi, ktorých viedol Aternas. Ďalej tam boli vodcovia drakov Griphix kme?a Sangema, Zaphirix z kme?a Nevibla, Lexeh vodca kme?a Bluigi, Kabzeh kme? Ruga, Kruxallax a delegácia kme?a Nigarea, Nizmah z rodu Argenat a nakoniec Zustaphax sám za kme? Verda. Každý z kme?ov mal iné schopnosti a bol odlišne sfarbení. Sangemovia boli farby ocele s ost?ami farby medi. Ich moc bola tak veľká, že im umož?ovala vziať na seba akúkoľvek podobu a pritom si zachovať čarovnú moc. Pre túto ich schopnosť boli najviac prenasledovaní ľuďmi. Neviblovia sa mohli kedykoľvek zneviditeľniť. Vo viditeľnej podobe mali priesvitnú farbu a vyzerali skôr ako duchovia, než ako draci. Bluigiovia, ktorí vládli psychickými silami boli modrej farby a ich neobyčajne dlhé a ostré ostne a pazúry boli z číreho zlata. Kvôli tomu boli takmer úplne vyhladení, no ešte ich ostal dostatočný počet na ich posledný boj. Rugovia s červenou farbou a titánovými ost?ami používali ako všetci draci na boj zblízka ohe?. Jediný rozdiel bol v tom, akej precíznosti v tomto umení dosiahli. Ich sýto modrý ohe? šľahal do vzdialenosti 30 metrov a okrem toho zvládajú aj jednu “drobnosť“. V rukách dokážu svoj ohe? sformovať do podoby firebalu a tie potom vrhať po svojich protivníkoch s udivujúcou presnosťou. Nigareovia so sfarbením dočierna a striebornými ost?ami pokrytým chvostom sú prudko jedovatí. 
Middle-Earth is dead. Lets hold the minute of silence.
www.lotrgame.forumup.sk |
|
 |
Fealiath

|
 10.05.2006 - 17:16
|
a tu to pokračuje stranou číslo dva.
Jediné škrabnutie je osudné. Argenati obdarení striebornou farbou a uhľovo čiernymi ost?ami sú mimoriadne rýchli a obratní letci s obrovskou odolnosťou proti ľudským zbraniam. A nakoniec- Verdeovia. Ich zelené sfarbenie kože (bez ost?ov!) ich dokonale chráni v Eterlordskom lese. Boli obdarení mocou vládnuť nad silou prírody. Ľadový dážď, zemetrasenie, výbuch sopky a ničivé vlny oh?a padajúceho z neba je len začiatok výčtu ich schopností. Aternas prehovoril: „Bratia, ako iste viete, ľudia pripravujú proti našemu spoločenstvu finálny úder. Proti ich elitnému vojsku legianov nemáme veľa šancí na úspech. Našou jedinou šancou je povolať bojovníkov Azeth-Khul. Proti tomu sa však okamžite postavil Lexeh: „Myslím, že hovorím v mene všetkých dračích vodcov ak poviem, že bojovníci Azeth-Khul nie sú medzi nami vítaní, pretože na svoju zbroj používajú dračiu kožu.“ Aternas sa však nenechal odradiť: „Vy radšej budete riskovať porážku a smrť nás všetkých iba kvôli dávnym sporom?!“ Lexeh však pokračoval: „Za zneuctenie našich mŕtvych už nie je návratu. Koniec koncov, nechajme o tom rozhodnúť radu.“ Aternas prikývol. Obrátil sa na ostatných. Hlasujte podľa svojho najlepšieho svedomia a vedomia. Otočil sa k Mersefovi: „Mersef, syn Merantov, prehovor!“ Mersef pred seba natiahol svoju pravú ruku s palcom obráteným nabok. Vzápätí sa ruka otočila a palec ukazoval smerom nahor. Aternas postúpil vľavo smerom k Rabasalovi. „Rabasal, syn Ranasefov, máš slovo.“ Rabasal rovnako ako Mersef predpažil a vzápätí vztýčil palec dohora. Aternas znovu prešiel niekoľko krokov a zastal zoči-voči Lareksovi: „Lareks, mocný vládca národu, ktorý skrotil grifony, Rada ti dovoľuje prehovoriť.“ Lareks nasledoval príklad svojich dvoch predchodcov a hlasoval za príchod bojovníkov Azeth-Khul. Griphix, Zaphirix, Lexeh a Kabzeh hlasovali proti, Kruxallax, Nizmah a Zustaphax sa zdržali hlasovania. Ako posledný mal hlasovať Aternas. Poobzeral sa a povedal: „Ja, Aternas, vodca druidov a predsedajúci tejto rade a riadne ?ou zvolený mám právo na dva hlasy. Pripomínam, že ich môžem použiť jednotlivo alebo naraz. V terajšej našej situácii však nemám na výber aj keď niekoho moje rozhodnutie pobúri. Ešte pripomínam, že rozhodnutie rady je konečné a nezvratné, takže sa mu musí podriadiť KAŽDÝ člen rady, či sa mu to páči alebo nie. Rozhodujem sa teda hlasovať pre príchod bojovníkov Azeth-Khul.“ Znova sa rozhliadol okolo seba a pokračoval: „Určite budete súhlasiť, že na to, aby sme mali šancu sa ubrániť, musí posol odísť ešte dnes. Osobne sa o to postarám a prisahám, že vyšlem spoľahlivého a rýchleho posla. Ak nie sú nijaké otázky a námietky, mohli by sme prejsť ku stratégii boja. Ľudia proti nám vo vzduchu prakticky nemajú šancu. Problém je však v tom, že legiani sú skvelí strelci.Navrhujem teda, aby Neviblovia so svojími neviditeľnými bojovníkmi zahájili útok podporovaní smršťou fireballov od Ruguov stojacich za výbežkom lesa, ktorých budú chrániť Sangemovia premenení na stromy. 
|
 |
Fealiath

|
 10.05.2006 - 17:17
|
... ďalej sme už na strane číslo tri...
V prípade útoku na Rugov sa Sangemovia zaktivizujú a ľudia budú v pasci. V “lese“ nech čakajú bojovníci ostatných kme?ov spolu s bojovníkmi Azeth-Khul. Verdeovia nech na ľudí zosielajú ohnivý dážď. V prípade, že ľudia vstúpia do lesa, majú to zrátané. Ak nikto nemá námietky proti tejto stratégii a niesú žiadne otázky, končím zasadanie Rady. Ešte však jedna vec. Bojovníci a náčelníci kme?ov musia byť v permanentnej pohotovosti a čakať na znamenie na začatie boja. To je všetko, Rada týmto skončila.“ Aternas podišiel k Lareksovi: „Mám k tebe prosbu, starý priateľ. Vyšli svojho najrýchlejšieho posla. Istejšie však bude dvoch. Nech letia do Azethastanu, hlavného mesta Azeth-Khulskej ríše s odkazom, že potrebujeme pomoc v boji proti ľuďom a ich oddielom legianov. Poslovia nech neletia spolu, ale nech letia na dohľad od seba. Ak by jedného prepadli a zabili, druhý nech sa nezdržuje a letí ďalej.“ Lareks prikývol. „Teraz choď a sprav ako som ti povedal.“ Lareks sa otočil ku svojim spoločníkom a chvíľu sa s nimi potichu rozprával svojim jazykom. Po chvíli sa dvaja otočili, nasadli na svoje grifony a odleteli. Aternas sa so svojimi druidmi vybral na výzvedy. Po čase sa vrátil s veľmi zlými správami: „Ľudí je viac ako som predpokladal, majú dokonca bojových droidov. Je ich veľa. Obávam sa, že poslovia z Azeth-Khulu sa s posilami nevrátia včas a že ani s bojovníkmi Azeth-Khul nás nebude dostatok. Myslím, že to bude ťažký boj. Musíme sa ihneď vydať na pochod.“ Po dvoch d?och pochodu dorazili Alicanské vojská na planinu Gerbaston, kde sa mala odohrať záverečná bitka. Vojská Alicanov sa pripravili podľa plánu a vyčkávali. Ľudia dorazili pred les a v momente sa na nich vrhli Neviblovia podporovaní Rugami a Verdeami. Ľudia si pomedzi stromy všimli nekrytých Rugov a Verdeov. Bez rozmyslu sa vrhli medzi stromy a hnali sa smerom k nim. Pasca sklapla dokonale. Približne tretina vojska bola na mieste pobitá. Avšak ľudia sa čoskoro z tohto nemilého prekvapenia spamätali. Rozpútal sa urputný boj. Vojská Alicanov a ľudí utrpeli ťažké straty, keď ľudia odrazu vypustili bojových droidov. Droidy sa bez rozpakov pustili do Alicanov a bolo by sa to skončilo ich porážkou, keby v tom momente nezahlaholil poľný roh. Dorazili Azeth-Khulčania. Sily boli teraz vyrovnané. Bojovníci padali na oboch stranách v obrovskom počte. Nenápadne sa priplichtila noc. Odniekiaľ zrazu prasvišťaľ vzduchom šíp a zabil vodcu ľudí. Nasledovali ho tisíce ďalších. Ľudia začali zmätene ustupovať. Nebolo však úniku. Boli obkľúčení. ípy pršali hustým dažďom a neomylne nachádzali svoje ciele. Bojové droidy boli rozbité na prach alebo spálené a roztavené. Boj utíchol. Z tmy sa vynorili tmavé vysoké postavy, ktoré sa stále približovali. Ich vodca vyzeral takmer ako človek, iba uši mal špicaté a miesto plazmovej zbrane držal v ruke dlhý luk a cez plece mu visela tuľajka so šípmi. 
|
 |
Fealiath

|
 10.05.2006 - 17:19
|
... a končíme na strane štyri.
Elfovia. Ich vodca pristúpil k vodcom Alicanov na čele s Aternasom a z ich prekvapených tvárí si prečítal jedinú otázku: Ako je to možné? Elf sa usmial a povedal: „Som Eledlim, syn Eldaina, a ako vidím, prišli sme včas.“ Prvý sa zmohol na slovo Aternas: „ Ako to, že ste prišli? Veď ste neboli prítomní na Rade a neposlali sme vám posolstvá.“ Eledlim odvetil: „Sledovali sme poslov do Azeth-Khulu. Vedeli sme, že sa postavíte proti ľuďom v boji. Pre maximálny moment prekvapenia sme však vyčkávali na noc. Ľudia sú porazení. Teraz je svet bezpečný. Zostávajte v pokoji a mieri.“ Po týchto slovách sa otočil a odchádzal. Z Aternasa vyhŕklo: „ Vďaka Eledlim, syn Eldainov, na znak našej vďaky prijmi našu ponuku na miesto prísediaceho v Dračom sneme. Vedz, že ty a tvoji synovia budú u nás vždy vítaní.“ Eledlim sa otočil a povedal: „Vďačne prímam tvoju ponuku, Aternas, vodca druidov.“ Zmĺkol a stratil sa v tme.
Aternas sa prebudil a rozhliadol sa vôkol seba. Stál na vrchole Hory života, z ktorej mal dokonalý výhľad na Eterlordský les...
Poprosil by som všetkých, čo mali tie nervy a prečítali si to, aby mi do tejto témy praskli svoje osobné dojmy.
Ďakujem vopred 
|
 |
Draugwen

|
|
 |
Fealiath

|
|
 |
Draugwen

|
|
 |
Fealiath

|
|
 |
Draugwen

|
|
 |
Reklama
|
|
 |
tower

Prspevky 1391
|
|
 |
Draugwen

|
 10.05.2006 - 21:07
|
Aby v tom nebol Fealiath sam, pripajam sa:
Predslov a prológ
Moji hrdinovia predstavujú m?a samu, tým, kým by som chcela byť, ale aj nočné mory a zle stránky života.
Príbeh je z veľkej časti inšpirovaný Tolkienom, ale aj príbehmi ktoré nás obklopujú.
Tento príbeh je hlavne o troch dievčatách, ktoré sa ocitnú vo svete, kde nepoznajú elektriku, autá, penicilín... Zato tam vládnu čary, tajomné bytosti a bájne zvieratá.
Tri dievčatá sú najlepšie kamarátky a poznajú sa večnosť.
Aglaroi je diskotékové dievča. Má rada nočný život a pekných chlapcov. Nikdy však nikoho nemilovala. Aglaroi je veľmi pekná blondína z modrými očami. Je veľmi štíhla, občas panovačná a namyslená. Neverí, že môže byť niečo lepšie ako piatkové tancovanie.
Gjeroj je trochu plachá, trochu šialená a trochu popletená. Sama nevie čo hľadá ani čo chce. Vie však celé dni plánovať a hovoriť keby. Gjeroj má olivové oči a tmavo plavé vlasy. O postave by sadalo povedať, že je akurát.
Vedžoy je dievča múdrych kníh a učenia. Vie čo znamená slovo svet, ale nikdy neprekročila hranice svojej krajiny. Farba oči je zvláštne zelenohnedá a vlasy sú orieškovej farby. Ani vo sne by ju nenapadlo, že vedieť všetky hlavné mestá nie je v živote dôležité.
P.S.: Prepáčte za všetky gramatické chyby.
Zvláštny sen
,,Nádherný film. Ale ani kniha nie je zlá.“ povedala Gjeroj a vypla telku. ,,Ja som knihu nečítala ale film ma dojal. Čo myslíš kde môže byť Aglaroi?“ opýtala sa Vedžoy a pozbierala prázdne obaly z lupienkov. ,,Asi niekde sa dobre zabáva. Je to jej vec, čo bude počas piatkových večerov robiť. A vôbec, poďme spať.“ Po prezlečení do pyžám si ľahli do svojich postelí. Ani jedna nezaspala pokým neprišla Aglaroi. Tvárili sa, že spia. Aglaroi pri pohľade na nich vedela, že nespia a čakajú na ?u. V duchu bola veľmi rada, pretože vedela, že im na nej záleží. Ľahla si a po chvíli všetky zaspali.
Je to síce zvláštne, ale všetky tri mali skoro rovnaký sen. Všetky tri cválali na ko?och, po trávnatých lúkach. Boli to obrovské pláne aké sa dnes len tak nevidia. Miestami z trávy vystupovali holé skaly a kde tu bol malí kríčok, ktorý sa akoby bál rásť vyššie, aby neurazil trávu. Ani nevedeli kam cválajú keď sa pred nimi vynorila nejaká staršia žena. Do tváre jej poriadne nevideli, ale videli oči. edé oči, v ktorých bola láska, strach, múdrosť, vznešenosť a dlhý život. Otočila sa im chrbtom a ukázala na zámok ktorí stál na kopci. Z ničoho nič sa ocitli na dvore zámku. Zámok bol plný vznešených ľudí, nie pyšných, ale múdrych. Všetci sa im kla?ali. V tom sa presunuli do jaskyne, kde zo stropu viseli stalaktity. Niekde zo zeme stúpali stalagmity a sem tam boli už aj stalagnáty. V jaskyni bola obrovská zima. S poza nich sa ozval hrmot a oni sa otočili. Každá z nich videla inú zbra?. Vedžoy videla oštep, Gjeroj luk a Aglaroi meč. Keď zbraní chceli dotknúť, všetko zmizlo. Ešte dlho spali kým sa zobudili.
Prvá vstala Vedžoy a keď videla, že jej kamarátky ešte spia, potichu sa vybrala do kuchyne urobiť ra?ajky. Vybrala hriankovač a začala robiť hrianky. O chvíľu na to sa zobudila Aglaroi a jemne zobudila Gjeroj. ,,Gjeroj, vstávaj! Je veľa hodín.“ ,,Ešte chvíľu“, odpovedala Gjeroj a prevrátila sa na druhú stranu. ,,Človek by povedal, že ja budem ráno vyspávať. No tak nehnevaj ma a vsta?!“ rozčúlila sa Aglaroi a stiahla s nej perinu. ,, Veď už som hore!“ vyprskla Gjeroj a zívajúc vstala. Aglaroi sa pomaly presunula do kuchyne. ,,Bré ráno!“ pozdravila Vedžoy a zobrala si z chladničky jogurt. ,, Bré“, odpovedala Vedžoy. Lemravým krokom sa do kuchyne doplazila Gjeroj. ,, Bré ráno“, pozdravili Gjeroj dvojhlasne. Tá len kývla rukou. Sadla si za stôl, naliala si mlieko a napila sa. Pomaly si uvedomovala, že už nespí a sedí za stolom. Keď už bola plne pri zmysloch, prehovorila: ,, Dnes sa my sníval veľmi, ale veľmi zvláštny sen. Cválali sme na ko?och a objavila sa tam taká čudná žena, ktorej nebolo vidieť do tváre. Zrazu sme boli na zámku, a množstvo ľudí sa nám kla?alo. A na koniec tam bol nádherný luk a šípi.“ Vedžoy prestala žuť hrianku. ,,Mne sa snívalo to isté, len na konci nebol luk, ale kopia.“ V tom Aglaroi zostala úplne zarazená.,, Vy žartujete? Mne sa to snívalo tiež, len na konci bol meč.“ Všetky tri sa po sebe dívali a dlho bolo ticho. Prvá na slovo sa zmohla Gjeroj:,, To je dosť divné. Ako je možné, že sa nám snívalo skoro to isté?“
chcem pocut kritiku dobru aj zlu. ak chcete pokračovanie tak napiste   |
|
 |
Aiwendill

|
|
 |
Fealiath

|
 11.05.2006 - 14:48
|
Draurwen: Podla mna to bol taky príbeh zo zivota, nieco, co by sa mohlo stat hocikomu, ale bolo to dobre. Len by som preformuloval par viet, alebo slov (vid priklad kricok-dal by som miesto toho napr. ker alebo krik, kricok je dost take zargonove)
Aiwendill:Ja som sa mozno len zle pozrel, ale taku temu som u draka nevidel. Ale cim viac priestoru, tym lepsie, nie?
Tower: Noze nam predhod nejaky tvoj vytvor, kotry si ty spachal, nech posudime, ci si lepsi kritik alebo spisovatel. A ano, inspiroval ma aj Tolkien.
Mimochodom, ak niekto uhadne, akym jazykom su pisane mena dracich kmenov, dostane odomna 150 zlatiek. Mate na to 2 dni. P.S. Nie je to vymysleny jazyk, je normalne pouzivany ale vie ho iba malo ludi. Ja som pouzil slovnik. 
|
 |
Leonidas

|
 11.05.2006 - 18:58
|
Fealiath: podstatne je na akej urovni to chces mat, lebo ak ma byt clovek uprimny, tak je to velmi naivne, nerealne, prirychle a tak, zaujimalo by ma kolko si to upravoval a kolko si na tom samotnom robil? lebo ak by to bolo len tak narychlo, tak ok, ale ak to ma byt dlhodoba praca, tak to asi nechaj tak...
taktiez to nemalo ziadnu myslienku a samozrejme niektore veci si mohol rozpisat a s tymi drakmi ako rokuju, tak to si fakt neviem predstavit
inak ta povodna tema je tu:
http://forum.panprstenov.com/tema127-0-asc-0.php aj ked vidim, ze ju Aiwendil znova otvoril
Draurwen: no tak toto je asi dost nepodarene, horsie mena si uz snad nemohla vybrat, ale verim, ze to bolo len tak zbuchane  |
|
 |
tower

Prspevky 1391
|
|
 |
Draugwen

|
|
 |
Draugwen

|
 11.05.2006 - 20:12
|
Ešte zvláštnejšia návšteva
Ich prekvapené a zamyslené výrazy, prerušilo zvonenie. Vedžoy sa postavila a otvorila dvere. v nich stál starší muž. Dlhé šedivé vlasy mal zviazané v cope. Oblečenie bolo dosť nedôstojné, ale nezapáchal. Obidvaja tam hodnú chvíľu stáli. ,,Dobrý de?“, prehovoril prvý. ,, Volám sa Gahorema Sage. Rád by som sa s vami a vašimi kamarátkami porozprával. Predtým než niečo poviete a vyhodíte ma, vypočujte si prosím, čo vám chcem povedať. Možno potom odtiaľto nepôjdem sám.“ Vedžoy zostala v úplnom šoku. Len na?ho hľadela z vypleštenými očami. Po chýli sa rozpamätala a prehovorila: ,, Nech sa páči poďte ďalej. Všetky sedíme v kuchyni.“ Na to sa Gahorema zamračil a svojimi oranžovožltými očami uprel na ?u nazlostený pohľad. ,,Ale vy nesedíte v kuchyni. Tak ako môžete povedať, že všetky sedíme v kuchyni? No odpovec!“ Vedžoy od hrôzy takmer oči vyskočili von. Skoro ani nedýchala.
,,P-p-prepáčte.“ vykoktala zo seba. Gahorema sa pousmial ,,Nabudúce sa vyjadruj presnejšie.“ Sadli si za stôl. Vedžoy sa stále triasla od strachu a srdce jej bilo závratnou rýchlosťou. Gahorema odsunul škatuľu mlieka, aby na všetky dobre videl. ,, Ako som už povedal, volám sa Gahorema Sage. Pochádzam z miesta, o ktorom sa v škole neučíte. Pochádzam totiž z iného sveta. Voláme ho Fold. Je to planéta veľkosti vášho mesiaca. V minulosti boli náš a váš svet spojené ako keby v jedno. Existovalo množstvo priechodov cez ktoré sa dalo chodiť z jednej strany na druhú. Postupne sa každý priechod zatváral, pretože ľudia zo zeme zatvárali oči a zabúdali starú múdrosť. Z našej strany sa dá sem dostať, pokiaľ viete kde sú staré priechody a máte kame? na to určený. Priechody z vašej strany sa definitívne zavreli pred tisícmi rokov. Od nás bol na zemi niekto naposledy pred štyristo rokmi. Ja som po čase prvý. Váš a náš svet sú však stále spojené. Ak je vojna na jednej strane, zlo prejde aj na druhú stranu. Pred šesťdesiatimi rokmi skončila naša najväčšia vojna. Aj u vás vtedy skončilo jedno veľké zlo. Náš svet sa delí na tri veľké kráľovstvá, sedem malých a na niekoľko provincií, ktoré sú podriadené veľkým kráľovstvám. Tieto kráľovstvá zariaďujú mier a pokoj. Dedičmi trónu sú vždy prvorodený. Preto mávame aj kráľovné. Posledné panovníčky troch kráľovstiev nemali žiadnych potomkov. Boli to najmúdrejší, najšľachetnejší a najľudskejší panovníci akých sme kedy mali. Zomierali postupne. Vedomci, otázky až potom, zariadili, aby ich schopnosti len tak nezomreli. Vo chvíli čo jedna kráľovná zomrela, tu sa narodilo dievča. Kráľovnine schopnosti sa preniesli na dievča. Devätnásť rokov vládnu v kráľovstvách správcovia. Za ten čas sú krajiny nepokojné a začína sa v nich šíriť zlo. Nastal čas ,aby sa kráľovné vrátili, zničili zlo a nastolili poriadok. Tri dievčatá mali byť najlepšie kamarátky. Aby nám hľadanie troch dievčat netrvalo večnosť, pretože v tú chvíľu sa mohlo narodiť minimálne päťsto dievčat. vypustili sme sen ktorý mohli zachytiť a vidieť len ľudia zeme Fold. Cválali ste na ko?och po našom kraji. Videli ste starú ženu, to ona vám pustila sny. Nenechala si ujsť príležitosť, aby ste ju stretli skôr ako m?a. Mali ste možnosť vidieť poddaných a hlavne tri bájne zbrane- meč, luk a oštep. Vy ste budúce kráľovné najväčších kráľovstiev!“
Pokracovanie bude ak aspon traja ludia prejavia zaujem. Mozete aj PM. inak to radsej zmazem pretoze sa hanbim
   |
|
 |
Fealiath

|
 11.05.2006 - 20:18
|
Leonidas:Toto bola asi druha poviedka, ktoru som napisal, takze to nebude nic extra dlhe. Pisal som to asi 3-4 hodiny v kuse, ako ma to napadalo, ale potom som si to p sebe aj poctivo editol a opavil.
Pisal som tuto poviedku, aby som si oddychol a tak som ju aj navrhoval, cize ziadna kruta realita, ale moj vysnivany svet, na ktory si sahat nedam.
Myslienka bola asi taka, ze ludia coraz menej snia (cest vynimkam) a to sa prejavuje aj v ich vztahu k drakom a inym bytostiam. V tejto dobe je v mode miesto many a kuziel elektrina a technika. Preto sa ludia snazili vyhladit magicke tvory, aby nebolo viac fantazie a aby vladli svetu vedy a techniky, nie fantazie.
A kedze v tej teme je uz asi 9 stran, preco neotvorit novu? Mna osobne teda nebavi furt len 2,5 hodiny sediet a citat ( a pravdu povediac, som si tu temu ani predtym nevsimol.
Leonidas, kedze si ma tak fajnovo skritizoval, hod teraz nieco svoje.
A len tak na okraj, nechal som sa trochu inspirovat Tolkienom a Bitkou n Pelennorskych poliach, len s tym rozdielom, ze tu posily prisli uz na zaciatku a dalsie posily az na konci.
|
 |
Fealiath

|
 11.05.2006 - 20:42
|
Draguwen: Bolo to dobré. mna to chytilo, pokracuj, jedneho fanusika minimalne uz mas.
Mimochodom, co znamenaju tie mena?
Pretoze su dost zvlastne, ro je pravda  . 
|
 |
Reklama
|
|
 |
Leonidas

|
|
 |
Draugwen

|
 11.05.2006 - 21:02
|
 som rada, ze mam prveho fanusika
snažila som sa im dat mena s kazdej oblasti ktora ma zaujima
Vedzoy je egyptska bohyna podobe kobry, ktora ochranovala faraonom
Gjeroj v jednom jazyku znamena hrdina
Aglaroj aglar quensky znamena slava. tu kocovku som tam bridala aby bola blisie k predchadzajucim dvom menam
vyslovovat by sa mali podobne Vedžoy- vedžoj Gjeroj- Džíroj, Aglaroj- aglaroj
podrobnejsi vyznam mien bude znami casom
kazde meno a nazov ma svoj vyznam   |
|
 |
Fealiath

|
 11.05.2006 - 21:13
|
| Leonidas Napsal(a): |
taktiez to nemalo ziadnu myslienku a samozrejme |
Ty si mal namietky proti tomu, ze to myslienku nemalo.
A mimochodom, draci, su velmi mocne tvory a velmi inteligentne. Podla niektorych vedia hovorit, podla inych sa dorozumievalu telepaticky. No a ti ostatni z nich spravili iba krvilacne bestie. Ja vychadzam z prvej a druhej varianty, takze u mna vedia draky hovorit, ale aj telepaticky sa dorozumievat.
Howgh 

|
 |
Amarante

|
 15.05.2006 - 12:46
|
tak aj ja som sa pustila do pisania
v 2 tyzdnoch cesta Kosice-Blava
a minuly vikend Kosice-Zvolen a medzi tou cestou(samozrejme so mnou drnkotalo ako nic) som z nudy zacala pisat pribeh...
mam aj mapku keby ste cirou nahodou chceli
upozornenie: nevyrusovat,nesmiat(nevysmievat), krtizovat a pripadne chvalit treba
Kiero
„Dakujem ti otce."
„Niet za co syn moj.Som rad ,ze sa stavas muzom a hraniciarom."
Kiero stal v slabo osvetlenej izbicy so svojim otcom Sannynom.V prave ruke zvieral mec s cervenym drakom na zelenej cepeli a v lavej ruke dyku s taktiez zelenou cepelou no tu bol cerveny vtak s bohatym perim. Kiero sa stal skutocnym hraniciarom. Jeho otec Sannyn je vodcom hraniciarov vychodneho Tilionskeho kralovstva.Jeho velkym prianim je ,ze sa jeho syn Kiero raz stane hraniciarom a neskor, ked bude stastie priat, i vodcom hraniciarov. Polovica jeho priania sa splnila. Kiero presiel tvrdym vycvikom vytrvalosti sustredenia, trpezlivosti a boja a teraz bude aj on strazit hranice kralovstva tak ako jeho otec. Od otca dostal uz spominanu dyku a mec s dvoma symbolmi hraniciarov.
„Ah! A este aby som nezabudol: tu je posva pre tvoj mec."
Sannyn otovril truhlicu z ktorej predtym vybral mec a dyku, vybral posvu a podal ju Kierovy ktory si ju upol na opasok za ktorym uz mal dyku. Sannyn sa ani nenazdal a mec uz bol v posve s vypalenymi vzormi.
„Nikdy ti to nezabudnem otec."
povedal Kiero a pozrel sa velkymi,hlbokymi zelenymi ocami na otca.
„A teraz uz bez spat Kiero, prva sluzba ti zacina az zajtra naobed."
„Samozrejme, dobru noc." odpovedal Kiero ked odchadzal z izby a prstami si presiel pomedzi kratke vlasy.Vysiel na malu chodbu kde slabo ziaril maly lampas. Hned na konci izby stali dvere z tmaveho dreva. Za nimi sa nachadzala Kierova nevelka izba.Vstupil do nej.Bola skromne vybavena malou postelou,policou- na ktorej stali knihy roznych velkosti,mala komoda,skrina, pisaci stol na ktorom boli pierka,zopar zvitkov a v malej flasticke atrament a stolicka ktora bola zasunuta pri stole.Kiero odlozil veci na stolicku.V posteli rozmyslal o svojej zajtrajsej sluzbe ,no po chvili zaspal, pretoze bol uz z celeho dna vycerpany.
Bolo tmave zamracene rano ked Kiero vstal a zbehol dolu schodmi do kuchyne kde v piecke blcak ohen.
„Dobre rano Kiero!Ako si spal?" spytala sa Gobona, utle ziena ktore vypomahalo Kierovej mame Forahine pri domacich pracach.
„Dakujem za opytanie,dobre. Mama odisla na trh?"
„Ano, uz asi pred necelou hodinou Forahina odisla a tvoj otec odisiel uz o piatej rano do sluzby. Odkazuje ti ,ze sa stretnete na poludni pri Falnilovom dome."
Kiero prikyvol a sadol si za stol kde ho uz cakali male ranajky.Falnil je Kierovym najlepsim priatelom.
Kiero je od Falnila o rok mladsi, pricom Kiero ma zajtra narodeniny kedy dovrsi vek maldeho muza ,cize 17 rokov.
Pokracovanie mozno dnes alebo zajtra ale teraz musim frcat ku zubarke   Ak chce vidie ocen, mus prejs morom.
- Amarante
 |
|
 |
Fealiath

|
|
 |
|
|