Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » Stredozem

Umbar - Ěphalak îdôn Yôzâyan

1, 2, 3, 4, 5  
Pohlavie:MužAiwendill
vala

Príspevky 1722
Príspevok03.06.2007 - 15:17     Citovať
V hildorienskej casti pojde trasa 2. po trase cesty Andatie

Podla poctu predanych kusov Cd nosicov je najuspesnejsou kapelou sucasnosti formacia CD-R so svojim albumom 700MB.
Pohlavie:MužRadeon
vala

Príspevky 1249
Príspevok03.06.2007 - 15:22     Citovať
Ďakujem za skorú odpoveď. Dám vypracovať plány na opravu a rozšírenie tejto cesty. Po dôkladnom preskúmaní sa začne aj so samotnou stavbou.
S pozdravom
panovnĂ­k krajiny HildĂłrien Radeon

Už aj ja mám svoj blog :iconlick: http://radeonx850.blogspot.com/
vala

Príspevky 1722
Príspevok03.06.2007 - 15:27     Citovať
zatial je projekt v prvej faze, takze pockaj kym sa dostaneme do prislusnej fazy. Este bude konferencia o projekte a upresneni detailov a tiez pripravne prace pre cely projekt v jeho ciastkovych obmenach v jednotlivych krajinach participujucich na projekte...

Podla poctu predanych kusov Cd nosicov je najuspesnejsou kapelou sucasnosti formacia CD-R so svojim albumom 700MB.
Pohlavie:MužRadeon
vala

Príspevky 1249
Príspevok03.06.2007 - 15:34     Citovať
ÄŽakujem za informovanie. ZatiaÄľ teda vypracujeme aspoĹ? štĂşdiu akĂ˝ dopad bude maĹĄ rozšírenie obchodnej cesty Andatie na okolie.
S pozdravom
panovnĂ­k krajiny HildĂłrien Radeon

Už aj ja mám svoj blog :iconlick: http://radeonx850.blogspot.com/
vala

Príspevky 1722
Príspevok12.06.2007 - 15:23     Citovať
Sprava:

Priprava dokumentacie a podkladov pre projekt c. 159638749/1350 bola v Umbarskej casti dokoncena, takze Umbar je pripraveny na zvolanie konferencie o projekte. Ak suhlasia aj ostatni panovnici krajin, ktori participuju na projekte, tak ako panovnik Umbaru a Haradu navrhujem, aby sa konferencia konala v Orthancu v Zeleznom pase odo dneska o styri tyzdne. Ak by niektoremu panovnikovi alebo panovnicke nevyhovoval dany termin, nech prednesie svoju pripomienku a konferencia moze byt presunuta na vhodnejsi termin.

Pohlavie:MužBarahir
trpaslík

Príspevky 44
Príspevok15.06.2007 - 13:46     Citovať
Pane, ziadam o predelenie or zmenu funkcie nakolko sa v Khazad- dume nic nedeje a som tam zbytocny

... Čo je to za človeka, ktorý nechce zmeniť svet k lepšiemu ...
vala

Príspevky 1722
Príspevok15.06.2007 - 15:32     Citovať
Dobre porozmyslam o tom...

vala

Príspevky 1722
Príspevok15.07.2007 - 16:33     Citovať
Nakolko teraz prevladaju velke horucavy kombinovane zo silnymi dazdami, vdaka comu sa zdvihli hladiny niektorzch riek, navrhujem, aby sa konferencia panovnikov konala az v auguste.

vala

Príspevky 1722
Príspevok08.08.2007 - 08:36     Citovať
Vojnova kralovska rada Umbaru a Haradu dnes popoludni zacala rozsiahle namorne manevre pri severnom pobrezi Umbaru v Belfalaskom zalive. Bude tam nacvicovat obranu Umbarskeho a Gondorskeho pobrezia pred namornymi lupicmi a korzarmi. Manevrov sa zucastnia I., II., III., V., X., XI. a XIV. Flotila UMbarskeho kralovskeho namornictva a I. a II. pomocna eskadra kralovskeho namornictva v sucinnosti s lodami pobreznej straze, teda spolu 219 plavidiel.

vala

Príspevky 1722
Príspevok08.08.2007 - 08:43     Citovať
Stavebne firmy v Umbare v predstihu dokoncili prace na projekte c.: 653289741/2256 ochranne hradze na rieke Harnen. Oznamila to dnes spravodajska kancelaria kralovskej rady Umbarskeho kralovstva.

Reklama
vala

Príspevky 1722
Príspevok31.08.2007 - 11:37     Citovať
Hospodarska sekcia kralovskej rady Umbarsko-haradskeho kralovstva oznamuje sirokej obchodnej verejnosti, ze vyvoz citrusoveho ovocia zacina okamzite po zbere tohto ovocia v severnej casti kralovstva. Zasoby z juznych krajov su na ceste do skladov v hlavnom meste Umbar ako aj v hlavnych obchodnych strediskach na pobrezi. Zaujemcovia o odkupenie tohto tovaru si ho mozu prist prevziat do skladov v obchodnych strediskach. Plati sa priamo pri preberani tovaru podla hmotnosti a kvality tovaru.
vala

Príspevky 1722
Príspevok31.08.2007 - 12:22     mobilizacia Citovať
Vzhladom na narastajuce napatie medzi Etherlordskou risou a Umbarsko -haradskym kralovstvom, nariadujem ja, Aiwendill I. ciastocnu mobilizaciu pozemneho vojska a celeho namorneho lodstva. Zaroven nariadujem podniknut obranne kroky podla planu SAURON, teda obranne palisady na hradzach pri Harnene a pri vyusteniach tunelov veducich z Etherlordskej rise. Polohu vyustenia tunelov doda obrannym jednotkam tajna sluzba Umbaru.
vala

Príspevky 1722
Príspevok31.08.2007 - 12:39     uplna mobilizacia Citovať
Ja Aiwendill I. vladca Umbaru a Haradu:

1) Zvolavam vojnovu radu Umbarskeho a Haradskeho kralovstva.

2) Nariadujem uplnu mobilizaciu celej Umbarskej ako aj Haradskej armady, ako aj specialnych jednotiek na boj s paserakmi a nepriatelmi.

3) Nariadujem zadrzat a internovat vsetkych obcanov Etherlordskej rise ako aj zabavit vsetok ich majetok v Umbare a Harade. Toto ustanovenie sa nevztahuje na diplomatov a ich rodiny, ktore su chranene diplomatickou imunitou.

4) Nariadujem znicit vsetky pristupove cesty veduce k Etherlordu a tiez otravit vsetky pramene v pusti pri hraniciach s Etherlordom vychodne od Khandu. Sme si vedomi ekologickej katastrofy v tejto oblasti ale vedie nas k tomu strategicky zaujem, aby sa nepriatel nedostal cez toto uzemie.

5) Nariadujem presun jednotiek z juhu krajiny do oblasti hraniciacich s Khandom, kedze pravdepodobne prave tu padne prvy uder zo strany Etherlordu.

6) nariadujem Tajnej sluzbe Umbaru a Haradu, aby okamzite zacala operaciu FRODO a zlikvidovala osoby uvedene na zozname oznacenom kodovym nazvom RING.
trpaslík

Príspevky 44
Príspevok31.08.2007 - 13:47     Citovať
Ja Barahir, obcan Umbarskeho a Haradskeho kralovstva, sa vraciam z Morie a robim tak kvoli uplnej mobilizacii vojenskych sil Umbarskeho a Haradskeho kralovstva
Vystudoval som v Etherlorde na etherlordskej univerzite za jazdca a preto ma netesi narastajuce napätie medzi nasimi krajinami. Prezil som v Etherlorde pekne obdobie a preto ma to mrzi o to viac.
Avsak som pripraveny bojovat proti akemukolvek nepriatelovi nasho kralovstva otvorenemu ci skrytemu, na mori ci na susi, kt. by chcel napadnut alebo inak ohrozit suverenitu Umbaru a Haradu (Etherlord nevynimajuc).

Dufam vsak ze sa tuto katastrofu podari odvratit a nebudeme musiet prelievat krv etherlordskeho ludu

Takze, pane som spät a cakam rozkazy ...

Barahir

vala

Príspevky 1722
Príspevok31.08.2007 - 13:57     Citovať
Barahir: V pripade porazky nasho kralovstva v tejto vojne a mojho internovania ci zavrazdenia podlymi agentmi Etherlordskych tajnych sluzieb dohliadnes na chod zvysku kralovstva.

Sefom jednotlivych sekcii tajnych sluzieb: Zacnite s pripravou na vykonanie planov UNGOLIANT a NUMENOR. Prednost ma plan NUMENOR.
trpaslík

Príspevky 44
Príspevok31.08.2007 - 14:04     Citovať
Dufam ze k tomu medĂ´jde, ale splnim rozkaz ...

Avsak co do tej doby pane ...
ako som uz spominal vystudoval som za jazdca a chcel by som sa, ak k tomu dojde, zapojit do bojov v tejto vojne ci mozno (ak nie som velmi trufali) viest kralovych muzov za vasej nepritomnosti na bojisku, pane

vala

Príspevky 1722
Príspevok31.08.2007 - 14:12     Citovať
Barahir: Umbarske a Haradske vojska nebudu viest utocnu strategiu. Uz som poslal do prednych linii specialne jednotky vycvicene na boj v pusti. A tiez, ak Etherlordcania zautocia, tak sa ich utok zastavi velmi skoro. Umbar a Harad je velmi dobre pripraveny na akykolvek utok zo severu, ci uz zo strany Gondoru alebo aj Etherlordu. Proti Gondoru boli vybudovane specialne valy, ktore v case mieru plnia ulohu ochrannych hradzi na rieke Harnen a daju sa doplnit o rychlovybudovatelnu palisadu a proti Etherlordu je najlepsou ochranou rozsiahla pust na nasej severnej hranici s Khandom a vychodnym Etherlordom, kde uz boli rastlinnymi jedmi otravene niektore pramene a zvysne su chranene silnymi jednotkami Umbarskej armady. Haradske vojska drzxim v zalohe na hraniciach Umbaru a Haradu a tiez aj v pristavoch na pobrezi.
trpaslík

Príspevky 44
Príspevok31.08.2007 - 14:19     Citovať
preco by na nas mal utocit Gondor ? a este jednu vec s chcem spytat neda sa konflikt s Etherlordom urovnat diplomatickou cestou ? ak to, pane povazujete za nebezpecne, myslim ist do etherlordu ako diplomat, tak ja tam pojdem

vala

Príspevky 1722
Príspevok31.08.2007 - 14:22     Citovať
Gondor na nas neutoci. Gondor je nas priatel. To bolo len preventivne opatrenia, ak by mal Gondor vojnu v ktorej by podlahol alebo ak by sa cudzie jednotky prehnali cez Gondor a oni by ich nedokazali zastavit...

Spor s Etherlordom sa v sucasnosti neda urovnat mierovou cestou pre tvrdy postoj Etherlordskej strany.
trpaslík

Príspevky 44
Príspevok31.08.2007 - 14:25     Citovať
rozumiem pane tak co mam zatial robit ked som spat ??

Reklama
vala

Príspevky 1722
Príspevok31.08.2007 - 14:28     Citovať
pripravuj zalozne jednotky haradskej armady na miestach na to urcenych...

a hlavne najdolezitejsi rozkaz: kopat zakopy!
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3704
Príspevok31.08.2007 - 14:36     Citovať
Aiwendill, klames sam seba ak si myslis, ze sa situacia neda urovnat diplomaticky. Postoj Etherlordu je jasny v otazke uzemia ktore bolo nasilne zabrate Umbarom. Etherlord uznava narok Umbaru na dane dva ostrovy a cast jedneho, zaroven si vsak narokuje zvysnu cast posledneho ostrova. Pokial toto nie je ochotny Umbar prijat, potom nemame o com diskutovat, Etherlord nie je v tejto vojne agresorom, ako je zrejme uz od zaciatku, ale braniacou sa stranou. Pre tvrdohlavost krala Umbaru a Haradu mozu zomriet miliony ludi.

Middle-Earth is dead. Let´s hold the minute of silence.

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 1722
Príspevok31.08.2007 - 14:42     Citovať
Umbar nezabral nijake uzemie Etherlordu ako sa snazi propagandisticky naznacit vladca Etherlordu. Umbar zabral cerstvo objavene ostrovy, ktore dovtedy nepatrili nikomu. Podla medzinamorneho prava ten, ktoy prvy zaberie nejake uzemie, ktore dovtedy nepatri nikomu, sa stava jeho vladcom.
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3704
Príspevok31.08.2007 - 14:51     Citovať
Potom mi vysvetli, preco si ziadal o kodifikovanie toho, ze si objavil nove ostrovy, keby cast uzemia nelezala v mojich vodach. Keby naozaj nelezali v nasich vodach, stacilo ti vyhlasit, ze si ich objavil. Nasledne, ked sme vam odmietli darovat dane uzemie, kedze lezalo v nasich vysostnych vodach, zdarma, rozhodli ste sa pre hrozby silou. Nikto nepovedal, ze vam ho nepredame, no v danej situacii to vidim ako nemozne.

Middle-Earth is dead. Let´s hold the minute of silence.

www.lotrgame.forumup.sk
trpaslík

Príspevky 44
Príspevok31.08.2007 - 15:06     Citovať
Fealiathovi od Barahira:
Zdravim vas. je mi luto vojenskeho konliktu medzi nasimi krajinami nakolko som studoval vo vasej krajine a zamiloval som si tvoj lud a aj krajinu. Nechcem a ani sa nevyjadrujem ohladom pricini konfliktu kedze este len dnes som sa vratil z Morie a nie som v obraze. Avsak ako som uz povedal budem branit nase kralovstvo proti akemukolvek nepriatelovi, ale je mi luto ak to bude lud etherlordu. Stale dufam v diplomaticke riesenie konfliktu

Barahir

Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3, 4, 5  
Strana 4 z 5

Google