Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » U Zeleného draka

Mali balrogovia krídla?

1, 2, 3

Mali balrogovia krídla?
Áno
61%
 61%  [ 37 ]
Nie
38%
 38%  [ 23 ]
Celkom hlasov : 60

Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1736
Príspevok02.03.2008 - 13:04     Citovať
Citácia:
Blarog je Maiar ovladnuty temnou mocou.Prvim a najsilnejsim Maiarom ktori sa k Morgothovi pridal sa stal znami ako Sauron. Sauron je ties povazovany za balroga ale nikdy neprial ich podobu.Balrogovia boli demoni temnej moci.Obrovske stvori mophutnejsie ako Enti ci Trolovia.Na halve mali par zahnutych rohou,a telo zakoncene chvostom.Hoci mali kridla chodili radsej po zemi.

citácia z našej ardapĂ©die, nájdete ju pod heslom Gothmog. PodÄľa toho si mohli meniĹĄ podobu, kedĹľe Sauron ju neprijal, zároveĹ? mali krĂ­dla, aj ked netuším na ÄŤo, ked boli skĂ´r takĂ­ "podzemnĂ­" a tieĹľ boli prezĂ˝vanĂ­ ohnivĂ© biÄŤe, veÄľmi mi to nepasuje
otázkou je, nakoľko je to vierihodný zdroj
Pohlavie:ŽenaRamgad
vala

Príspevky 387
Príspevok02.03.2008 - 14:21     Citovať
Hmm ako sry, ze skritizujem a rovno neopravim v ardapedii. Ale to sa neda citat prepana, tolko pravopisnych chyb som este nevidela, nehovoriac o tom, ze v ardapedii su momentalne 2 definicie balroga, jedna pod heslom "balrog" a druha pod heslom "gothmog" (pricom ten popis je velmi divny, napriklad nikde nie je uvedene, ze balrogovia mali kridla, takze preco je to v ardapedii pod tym druhym heslom uvedene ako fakt?)

Mam ale otazku na Mashishku - v ardapedii si napisala, ze balrog z Morie bol znamy ako Muar... to meno totiz pocujem prvykrat a google mi nic mudrejsie nepovedal. Kde si to zistila? Confused

môj WEB O TOLKIENOVI, FANTASY A HISTÓRII
Pohlavie:Ženamashishka
admin

Príspevky 3193
Príspevok02.03.2008 - 18:17     Citovať
Ramgad Napísal(a):

Mam ale otazku na Mashishku - v ardapedii si napisala, ze balrog z Morie bol znamy ako Muar... to meno totiz pocujem prvykrat a google mi nic mudrejsie nepovedal. Kde si to zistila? Confused

Uff, ten clanok som pisala este niekedy v roku 2005, pokusim sa najst zdroj, no neslubujem...

Pohlavie:Muželficek
hobit

Príspevky 29
Príspevok30.04.2008 - 21:21     Citovať
hmmm...skor nie...naco by mu boli na okrasu kridla? myslim ze balrogom neslo o imige Very Happy ...a keby na lietanie..to by museli lietat...a to by museli byt take kridla velke,aby uniesli tu vahu, ze by nepresli bez povsimnuti a atolkien by ich spomenul..cize nie...nemaju kridla..
Pohlavie:MužEstel
vala

Príspevky 271
Príspevok21.08.2008 - 00:01     Citovať
jasne ze mali
sak to je napisane aj v knihe ze od steny ku stene rozprestrel kridla
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3
Strana 3 z 3

Google