Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » U Zeleného draka

Mali balrogovia krídla?

1, 2, 3  

Mali balrogovia krídla?
Áno
61%
 61%  [ 37 ]
Nie
38%
 38%  [ 23 ]
Celkom hlasov : 60

Pohlavie:MužIchthys
vala

Príspevky 262
Príspevok02.01.2007 - 21:32     Citovať
Hissatam Napísal(a):
Nemohli maĹĄ krĂ­dla.... Keby mali tak by ten balrog "uletel" ked spadol do priepasti s Gandalfom :iconlick:

Třeba je tenhle měl zakrnělý protože od tý doby co sloužil Morgothovi uteklo dost let a jestli je mezitim nepoužíval... Wink

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3697
Príspevok02.01.2007 - 22:46     Citovať
Mno, ono sa dost tazko leti, ked mas letiet v uzkom koridore, kde trcia sutraky, mlati to na vsetky strany a este do teba nejaky psychopat boda mecom. A pre druhy raz by som poprosil menej sa inspirovat filmom a viac realitou (ja viem, ze aj v knihe tam spadol, to len pre istotu.)

Join the battle side by side with the King of the Reunited kingdom.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MužMamut
vala

Príspevky 2158
Príspevok03.01.2007 - 09:48     Citovať
No v takom malom priestore sa velmi tazko leti ale naprv by musel rozprestriet kridla co nemohol a preto spadol Wink

Faeg i-varv... dîn na lanc a nu ranc.
Pohlavie:MužMablung
vala

Príspevky 1113
Príspevok06.01.2007 - 22:36     Citovať
podla mna kridla mali....ale ako uz povedal dead boss,ich lietanie bolo asi take ako ked sa sliepka snazi lietat Laughing asi s nimi nelietali..alebo ak s nimi lietali tak urcite nie vysoko
Pohlavie:MužMatias

Príspevky 11
Príspevok20.01.2007 - 15:55     Citovať
Maju nieÄŤo ako krĂ­dla,ale nevedia lietaĹĄ.PreÄŤo potom nevzlietol v MĂłrii?Mohol by preĹľiĹĄ.
roast
vala

Príspevky 231
Príspevok21.01.2007 - 09:02     Citovať
Myslíš že by rozprestrel krídla v tých úzkych chodbách??? Wink

Nikdy nič nevysvetľuj.Priatelia to nepotrebujú a nepriatelia Ti aj tak neuveria!
Pohlavie:ŽenaCelebril
vala

Príspevky 822
Príspevok21.01.2007 - 11:20     Citovať
mozno keby padal a aspon trochu by ich otvoril tak by to zmiernilo pad... :thumbsup: ale ono to vyzeralo ze tam mal iba tu kostru a nejake tie blany mu chybali...a myslim ze boli nanho prilis slabe Wink

Pohlavie:MužMenelmacar
vala

Príspevky 364
Príspevok21.01.2007 - 14:29     Citovať
podla mna je to dost nepravdepodobné, keby ich mali tak by to bolo aspon slovom spomenuté bud v silmarilione, alebo panovi prstenov. a aj keby mali urcite neboli usposobené na let, pretoze morgoth by to urcite využíval a o tom nebola isto ani zmienka.

Mors unisera non est, abitus ad mortem est miser.
Smrť nie je zlá, zlá je iba cesta k nej.
Pohlavie:Mužshaman
elf

Príspevky 164
Príspevok22.04.2007 - 20:18     Citovať
V knihe sa o Brlogoch ako o okridlenych bytostiach nehovorilo ale v Morii vo folme boli.....tam ich sice roztiahnut nemohol, ale boli tam. Mozno su dve pravdy...Tolkien ich videl bez kridel a Jackson s kridlami...v kazdom pripade aj vo filme to bolo len nieco ako kostra s kridel a vzhladom na malu stycnu plochu litat zrajme nemohli..tak ich mohol mat na nieco ine, ale potom na co...pre efekt Confused Very Happy ...mozno boli na zastrasenie nepriatela ako maju zvierat na zemi...ale bol on zviera...nebol tvor?...tak sme zase tam kde sme boli Very Happy
Pohlavie:ŽenaNienor
vala

Príspevky 796
Príspevok22.04.2007 - 20:33     Citovať
PodÄľa mĹ?a nie, pretoĹľe ich Tolkien nikde nespomenul a ani sa nikde nehovorilo Ĺľeby ich používali. A keby ich mali a nemohli by lietaĹĄ (asi nemohli lietaĹĄ pretoĹľe keby mohli tak by ten ktorĂ˝ padal s Gandalfom vzlietol a aj v inĂ˝ch bitkách by lietali ÄŤo by bola pre nich vĂ˝hoda)tak to sa mi zdá byĹĄ divnĂ©. No neviem to je len moj skromnĂ˝ názor. Trebalo by sa na to spĂ˝taĹĄ Christophera Tolkiena ale moĹľno ani on by nevedel presne odpovedaĹĄ :unsure:

http://www.youtube.com/watch?v=RaiNWRunTUc

http://www.travian.sk/?uc=sk1_39912
Reklama
Pohlavie:MužImrahil
hobit

Príspevky 35
Príspevok23.04.2007 - 11:36     Noooo... Citovať
Tak toto je fakt diskutabilna otazka Surprised Surprised Surprised
Mnohi ludia ako aj fakty po nete a kadetade tvrdia ze mali kridla,ale ja som hlasoval za nie,pretoze ci uz v knihe Sillmarillion kde bol ich podrobny popis kridla spomenute vobec neboli...
Aj ked vo filme to tak bolo ze ich mal ten balrog z Morie ale tam to dali len pre efekt...presne tak ako ste tu uz niektori spominali preco potom z priepaste nezvlietol ked ich mal?
Takze ja si myslim ze nie,ze Balrogovia kridla rozhodne nemali.A bud je to len vymysel filmarov :crazy: ,alebo niekoho kto slova Tolkienove prekrutil vo svoj prospech.

Nikdy sa nevzdávaj svojich názorov a pocitov...neskôr ťa inštinkt k dobru dovedie.Imrahil Smile
Pohlavie:ŽenaNienor
vala

Príspevky 796
Príspevok23.04.2007 - 19:19     Citovať
No vo filme Balrog s krĂ­dlami nevyzeral zle :naughty:
Ale keby zaÄŤal lietaĹĄ tak by to vyzerala veÄľmi divne Wink

http://www.youtube.com/watch?v=RaiNWRunTUc

http://www.travian.sk/?uc=sk1_39912
Pohlavie:MužAZGHAL
hobit

Príspevky 25
Príspevok23.04.2007 - 20:01     Citovať
takze moj skromny nazor je ze mali kridla ale nie na dlhe lety a take aby mohli w boji lietat ale nieco mali lebo ako inak by sa tak ryxlo dostali zz angbandu do lammothu ked uzruta sla zabit melkora???hmmm takze nejake museli mat ale nie na tie dlhe lety to jest moj mali nazorik :grindance: Very Happy Cool :beer:
Pohlavie:Mužhasic13
dunadan

Príspevky 90
Príspevok05.05.2007 - 19:33     Citovať
Mozno boli balrogovia dvoch druhov-lietavy a nelietavy balrog. Myslim si, ze je to podobne ako s drakmi-Smaug(znamy z Hobbita) dokazal lietat a Glaurung(znamy z Hurinovych deti, Nedokoncenych pribehov a Silmarilliona) lietat nedokazal.
Pohlavie:MužDannilo
vala

Príspevky 548
Príspevok10.05.2007 - 17:40     Citovať
ja si myslim ze mali ale prikalnam sa k teorii ze mali ale nepouzivali alebo neboli schopny ich pouzit a pri pade s gandalfom predsa letel asi rychlo a vo filme to bolo dbre zobrazene nejak ta by som si to predstavoval ten ich pad

Pohlavie:Mužhasic13
dunadan

Príspevky 90
Príspevok10.05.2007 - 19:21     Citovať
Tak povedzme, ze ten vo filme mal kridla-nemohol ich predsa pouzit pri tom pade z lavky(suboj s Gandalfom) lebo ste vo filme videli, ze padali akoby dolu tunelom a balrog nemal ani kde tie kridla rozprestriet.
vala

Príspevky 548
Príspevok10.05.2007 - 20:02     Citovať
ano presne ale nemozeme sa riadit filmom lebo tam urcite bolo nieco zmenene ale nepisalo sa niekde v knihach ze ci mali kridla alebo nie??

btw ten vo filme mal kridla

vala

Príspevky 822
Príspevok12.05.2007 - 20:49     Citovať
som si pozerala nejake obrazy k Tolkienovym dielam ktore vznikli pred filmom a tam nemali kridla... Surprised mozno existuje viac ras balrogov...Balrog obycajny,Balrog bezkridly... Laughing

Pohlavie:MužElrandir
vala

Príspevky 399
Príspevok12.05.2007 - 20:50     Citovať
Freyja Napísal(a):
som si pozerala nejake obrazy k Tolkienovym dielam ktore vznikli pred filmom a tam nemali kridla... Surprised mozno existuje viac ras balrogov...Balrog obycajny,Balrog bezkridly... Laughing

to sme tu uz rozoberali a aj ja sim myslim Laughing

Cesta do Stredozeme vedie cez www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 548
Príspevok12.05.2007 - 21:54     Citovať
no viac druhov balrogov no neni to na zahodenie ale nezabudajte balrogovia si mozu menit podobu ved su to maiar nie??

Reklama
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2820
Príspevok12.05.2007 - 21:57     Citovať
ano, balrogovia su Maiar....ale keby ze som Maia, bola by som hocico, len nie balrog, ci uz s kridlami alebo bez...

!!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
Viac info: www.lotrgame.forumup.sk

...Najuniverzálnejším príborom je lyžica Smile...
vala

Príspevky 548
Príspevok12.05.2007 - 22:09     Citovať
Very Happy ano ale oni nebli ty Very Happy Very Happy Cool

Pohlavie:MužMelherucorma
vala

Príspevky 615
Príspevok12.05.2007 - 22:44     Citovať
Keby sa balrogovia mohli menit na cokolvek, boli by obycajni Maiar. A podla mna nemali kridla, pretoze by to velmi ani nepotrebovali, v knihe sa to nespominalo.

The world was fair, the mountains tall,
In Elder Days before the fall
Of mighty kings in Nargothrond
And Gondolin, who now beyond
The Western Sea have passed away:
The world was fair in Durin's Day.
vala

Príspevky 822
Príspevok13.05.2007 - 11:00     Citovať
ale s kridlami su krajsi :wub: Laughing
ale nemyslim si ze si velmi mohli menit podobu...preco by potom boli velke hebeda ktore si hned kazdy vsimne?a chudacikovia v nejakych dierach boli nacpani a mali malo miesta... Crying or Very sad Laughing

Pohlavie:MužElrandir
vala

Príspevky 399
Príspevok13.05.2007 - 12:22     Citovať
Aj ja som Maia a mam podobu elfa aco...

Ale ved Maiari si nemohli menit podobu len tak kedy sa im zachcelo...napr Istari museli prezivat aj strasti zivota ako bolest atd.

Cesta do Stredozeme vedie cez www.lotrgame.forumup.sk
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3  
Strana 2 z 3

Google