|
|
Fealiath

|
|
 |
Hurin

|
|
 |
Laurellin

|
|
 |
Fealiath

|
|
 |
mashishka

|
 06.06.2007 - 14:49
|
| Fealiath Napísal(a): | | Prave ze ak to mas "od decka" tak nemusi... Ono sa to totiz da aj vychovat... |
Mashka ( ci uz mala alebo velka) sa neda vychovat, ani ked ju mas od malicka. Naucis ju zakladnym hygienickym navykom ( pokial to neurobi mama mashka) to ano, ale posluchat Ta nebude. NIKDY. Mashka je selma a jej pudy nepotlacis. Ked nema naladu dohryzie Ta, odignoruje, zaprska. A ked ma zlu naladu velka mashka, tak Ta proste zozere, alebo skor smrtelne pohryzie. A ked ju nebudes krmit zozere Ta od hladu. Vsak si masko predsa. Ziaden pánešek, my preciousss...
( ...skoncila sa era neomyleho Fealiatha... minutka ticha... )

|
|
 |
Radeon

|
 06.06.2007 - 14:59
|
| mashishka Napísal(a): | A ked ma zlu naladu velka mashka, tak Ta proste zozere, alebo skor smrtelne pohryzie. A ked ju nebudes krmit zozere Ta od hladu. Vsak si masko predsa. Ziaden pánešek, my preciousss...  |
Aj tak si myslĂm Ĺľe veÄľká mashka ĹĄa skĂ´r zoĹľerie (minimálne kusne) omylom, nejako pri hre alebo tak nejako. Lebo ona nevie, Ĺľe tebe tak strašne ublĂĹľi, veÄŹ je to predsa len mashka 
 Už aj ja mám svoj blog http://radeonx850.blogspot.com/ |
|
 |
Fealiath

|
 06.06.2007 - 15:08
|
| mashishka Napísal(a): | | Fealiath Napísal(a): | | Prave ze ak to mas "od decka" tak nemusi... Ono sa to totiz da aj vychovat... |
Mashka ( ci uz mala alebo velka) sa neda vychovat, ani ked ju mas od malicka. Naucis ju zakladnym hygienickym navykom ( pokial to neurobi mama mashka) to ano, ale posluchat Ta nebude. NIKDY. Mashka je selma a jej pudy nepotlacis. Ked nema naladu dohryzie Ta, odignoruje, zaprska. A ked ma zlu naladu velka mashka, tak Ta proste zozere, alebo skor smrtelne pohryzie. A ked ju nebudes krmit zozere Ta od hladu. Vsak si masko predsa. Ziaden pánešek, my preciousss...
( ...skoncila sa era neomyleho Fealiatha... minutka ticha... ) |
Keby sa velke mashky nedali vychovat, ako by potom mohli hrat v tolkych filmoch a v tak nebezpecne vyzerajucich scenach? Ako to, ze nedohryzie herca? To je pekna volovina ze ked nema den tak ta dohryzie... To koli tomu ze tiger nema den sa nebude tocit? U domacich mashiek to mozno tak funguje ale u tigrov? tazko.
Era stale poracuje... Minuta ticha za mashkin omyl...

Join the battle side by side with the King of the Reunited kingdom.
www.lotrgame.forumup.sk |
|
 |
mashishka

|
 06.06.2007 - 15:27
|
| Fealiath Napísal(a): | Keby sa velke mashky nedali vychovat, ako by potom mohli hrat v tolkych filmoch a v tak nebezpecne vyzerajucich scenach? Ako to, ze nedohryzie herca? To je pekna volovina ze ked nema den tak ta dohryzie... To koli tomu ze tiger nema den sa nebude tocit? U domacich mashiek to mozno tak funguje ale u tigrov? tazko.
Era stale poracuje... Minuta ticha za mashkin omyl... |
Uplacanie zvierata, aby saskovalo ako chces je cosi ine. Tie zvierata to robia, lebo im za to davaju maskrty. Bez nich by to neslo. Tie zvierata su vycvicene, nie vychovane. V tvojom povodnom prispevku si hovoril o vychovavani a nie o cviceni zvierat na filmove ucely. A to je velky rozdiel!!! Nezamienaj si slovicka cvicit a vychovavat.
( takze ziaden moj omyl... Fealiathove chybne vyjadrovanie sa a zla arumentacia )

|
|
 |
Fealiath

|
 06.06.2007 - 16:12
|
Ale aj vychova je realizovana tak, ako sa tomu nadava? Aha, metoda cukru a bica. Myslim, ze to komentar nepotrebuje, to hovori samo za seba. Chces mi povedat ze ja alebo ty alebo hocikto iny sme vycviceni? Tiez nas vychovavali tak, ze ked sme spravili nieco dobre, dali nam cukor a ked nieco zle, tak bic (obrazne samozrejme, aby to niekto nepochopil zle). Hygienicke navyky su tiez vychova, takze tym padom tvoje tvrdenie o tom, ze sa macka vychovat neda zacina nejako pokrivkavat... Macka sa neda vychovat do tej miery ako pes, to ano, ale vychovat sa da. A pokial ju mas od "koĹĄata" tak ta nezozerie uz len koli tomu, ze ta povazuje za matku a to si skratka nedovoli.
argumentacia slaba z mashkinej strany, iba chytanie za slovicka a nahradzanie synonymami ktore sa daju vylozit aj inak 
|
 |
mashishka

|
 06.06.2007 - 16:51
|
| Fealiath Napísal(a): | Ale aj vychova je realizovana tak, ako sa tomu nadava? Aha, metoda cukru a bica. Myslim, ze to komentar nepotrebuje, to hovori samo za seba. Chces mi povedat ze ja alebo ty alebo hocikto iny sme vycviceni? Tiez nas vychovavali tak, ze ked sme spravili nieco dobre, dali nam cukor a ked nieco zle, tak bic (obrazne samozrejme, aby to niekto nepochopil zle). Hygienicke navyky su tiez vychova, takze tym padom tvoje tvrdenie o tom, ze sa macka vychovat neda zacina nejako pokrivkavat... Macka sa neda vychovat do tej miery ako pes, to ano, ale vychovat sa da. A pokial ju mas od "koĹĄata" tak ta nezozerie uz len koli tomu, ze ta povazuje za matku a to si skratka nedovoli.
argumentacia slaba z mashkinej strany, iba chytanie za slovicka a nahradzanie synonymami ktore sa daju vylozit aj inak |
Ty prirovnavas ludi k zvieratam? Skvele. Cvicit a vychovavat nie je synonymum. Ci vari sa deti cvicia? Ak to povazujes za synonyma, tak hmm... bieda no. Chudata tvoje buduce deti. Budes ich cvicit ako nejake psy. Krasne. Ja za slovicka nechyam, Ty sa nevies vyjadrit a potom Ta este aj stve, ze na to zareagujem, chytas naspat svoje maniere a ja sa podla toho patricne zariadim.
Pisal si o cvicenych zvieratach do filmov. Teraz zase odbiehas niekam inam. Pochybujem, zeby Ta tiger, ktoreho mas od malicka nezozral, keby mal na to dovod, len preto, ze si jeho "mama". Mamu nemozes a nikdy zvieratu nenahradis. Nevonias ako mama, naolizujes ho s laskou VSADE ako mama, ani nic podobne. Mas doma macku? Ak ano, tak by si vedel, ze je to nemozne. Alicu mame od malicka a nikdy ma nepovazovala za svoju mamu. No ja sa s Tebou natahovat nemienim. Nema to zmysel. Tak si maj svoju pravdu O "neomylny" Fealiath.
Ja co sa tyka cvicenia deti a maciek a vychovy psov a podobnych zalezitosti koncim, je to OT pretoze Ty doma tigra nemas.

|
|
 |
Reklama
|
|
 |
Fealiath

|
 06.06.2007 - 17:04
|
Ja chytam stare maniere?  Ten ti vysiel dalsi nedas? A ze kto tu od coho odbieha az na to, ze ja nehovorim o vychove buducich potom kov mojich.
Neviem ci si si zle precitala, ale napisal som, ze ci su potom deti cvicene. vycvik a vychova maju spolocny princip- Naucit pozadovanu vec, pozadovanu cinnost. U ludi to moze byt napriklad to, ze sa nebudes sparat v nose, ze sa nerozprava s plnymi ustami atp. Ked to spravis dobre, si odmenena, ked nie, potrestana. A to iste je princip vycviku. Ked spravi cvik spravne, odmena, ked nie, nic, v horsom pripade trest. Jednoduche a na prvy pohlad strasne podobne. Toto je vsetko na co som chcel poukazat.
A to ze nemam tigra znamena ze ty ho doma mas a chovas ho? Lebo to pises vsetko s takou samozrejmostou, akoby si ho mala (btw zmensene napodobneniny sa nerataju  ). 
|
 |
mashishka

|
|
 |
Celebril

|
|
 |
Menelya

|
|
 |
Radeon

|
|
 |
Fealiath

|
|
 |
luthien07

|
 13.06.2007 - 09:23
|
já mám doma:
dva šneky ¨
jednoho papouška
tři kočky
jednoho křečka
dvÄ› rybiÄŤky- btw. glum by si dal  |
|
 |
Laurellin

|
|
 |
Hurin

|
 13.06.2007 - 13:39
|
ked sa nemylim tak je to slimak  Lacho calad! Drego morn!
!!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
viac info: www.lotrgame.forumup.sk |
|
 |
Arwen

Príspevky 573
|
|
 |
Reklama
|
|