Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » U Zeleného draka

Co si myslite o okridlenych gondorskych helmach?

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3839
Príspevok11.05.2007 - 23:09     Citovať
Vsak vyzerala perfektne, ale skor by som povedal, ze ak mali nejaky mithril, tak ho minuli fakt na kralovu zbroj ako na prilby vojakov. Kral je predsa prednejsi ako vojaci...

Pohlavie:MužRadeon
vala

Príspevky 1269
Príspevok11.05.2007 - 23:13     Citovať
Možno aj kráľ mal zbroj z mithrilu. A možno ho mali až tak veľa že im ostalo aj na elitnú jednotku. (Veď Númenor bol predsa dosť bohatý)

Už aj ja mám svoj blog :iconlick: http://radeonx850.blogspot.com/
vala

Príspevky 3839
Príspevok11.05.2007 - 23:24     Citovať
Ale to nic nemeni na fakte, ze mithril bol silne nedostatkovy a aby bolo moze ukovat vsetko co si tu napisal, tak to sa museli poriadne tresknut po vrecku...

Pohlavie:MužAmrafel
vala

Príspevky 315
Príspevok12.05.2007 - 08:45     Citovať
no, ak uvazime, ze za atanatara alcarina boli "drahe kamene pre gondorske deti ako kamienky na hranie" tak ten mithril na prilbach pochadza prave odvtedy. ved vtedy sa v morii tazilo najviac mithrilu...

btw. 100 prispevok Smile hor sa na tisicku Smile

aura entuluva! zase svitne deň!
baruk khazad! khazad ai-menu! sekery trpaslíkov! idú na vás trpaslíci!
vala

Príspevky 3839
Príspevok12.05.2007 - 09:13     Citovať
Hej, ale drahe kamene su po celej Stredzemi a mithril ibe v Morii. Drahe kamene su oproti mithrilu bezcenne... a za vlady Atanatar Alcarina duplom... Very Happy

Pohlavie:MužDannilo
vala

Príspevky 548
Príspevok12.05.2007 - 13:17     Citovať
ao to sice hej ale mozno si nejaky panovnik gondoru potrpel na to aby jeho vojaci mali dobru zbroj tak uvolnil velke mnozstvo zlata zo statnej pokladnice a dal ukovat prilby pre vojakov Wink aj ked neviem

Pohlavie:ŽenaRamgad
vala

Príspevky 387
Príspevok12.05.2007 - 14:58     Citovať
Lenze ten popis s mithrilovymi helmami sa vztahuje IBA na straze pri brane. Btw. ked sem hadzete citat, tak nie iba kusok, lebo to podstatne je vynechane... ma to dolezity zaver:

Z Return of the King, kapitola Minas Tirith:
Citácia:
The guards of the gate were robed in black, and their helms were of strange shape, high-crowned, with long cheek-guards close fitting to the face, and above the cheek-guards were set the white wings of sea-birds; but the helms gleamed with a flame of silver, for they were indeed wrought of mithril, heirlooms from the glory of old days. Upon the black surcoats were embroidered in white a tree blossoming like snow beneath a silver crown and many-pointed stars. This was the livery of the heirs of Elendil, and none wore it now in all Gondor, save the Guards of the Citadel before the Court of the Fountain where the White Tree once had grown.

Cize ziadne mithrilove capicky pre velitelov vojska alebo dokonca pre radovych vojakov. Iba pre straz Citadely. Co je velmi maly pocet (moj osobny odhad by bol do 20 kusov, aj to by som sa bala, ci neprehanam).

A ked sa pise, ze je to dedicstvo zo starych cias, co je na tom nepochopitelne? Nie je dolezite, za koho si ich mohol Gondor dovolit kupit, ale ze bol taky mocny a bohaty, ze si ich mohol kupit

môj WEB O TOLKIENOVI, FANTASY A HISTÓRII
vala

Príspevky 315
Príspevok12.05.2007 - 16:50     Citovať
a ten mithril mohol byt aj darom morie na dokaz priatelsta

Pohlavie:MužFinrod Felagund
vala

Príspevky 276
Príspevok12.05.2007 - 17:12     Citovať
Pochybujem ze ich bolo iba 20 lebo to bola elitna straz krala (spravcu). Posledny kto by padol pri obrane krala. Preto ich muselo byt viac nie len hrstka. Lebo ty by nic proi vojsku nezmohli.

A Elbereth Gilthoniel o menel palan-diriel le nallon sí dínguruthos! A tiro nin, Fanuilos!
vala

Príspevky 387
Príspevok12.05.2007 - 18:22     Citovať
No dobre, mozno som to naozaj prehnala Cool

Ale ta straz musela byt poskromna, kedze to bola cestna straz - elita.
Keby elitu tvorila polovica vojakov Minas Tirith, tak by to nebola elita, ale polovica vojakov Minas Tirith.

Inak o jej pocte neni nic zname vraj

http://www.glyphweb.com/arda/
Citácia:
The numbers of these Guards is not known, but there seem to have been at least three companies (at least, one of their number - Beregond - is said in The Lord of the Rings to belong to the Third Company).

Reklama
Pohlavie:ŽenaCelebril
vala

Príspevky 822
Príspevok12.05.2007 - 20:28     Citovať
myslim ze mithril bol privzacny aby z neho len tak masovo vyrabali kompletne brnenie....a este pre ludi ktori su vacsi takze teoreticky sa na jedno brnenie pre cloveka muselo spotrebovat viac ako pre napr.trpaslika Rolling Eyes (dufam ze som spravne pochopila vasu diskusiu Laughing )

vala

Príspevky 548
Príspevok12.05.2007 - 21:52     Citovať
ale to ze to bol dar morie sa mi paci aj to je mozne ale ja som to osobne myslel tak ze len tower guard mali brnenia alebo prilby z mithrilu lebo keby to mali vswetci obrancovia minas tirith tak to by bolo trochu dost moc :crazy: nie?? takze ked mithriul tak len u tower guard Wink

Pohlavie:MužElrandir
vala

Príspevky 401
Príspevok13.05.2007 - 14:09     Citovať
Ajtak sa mi to zda cudne...take blbe ze dali tolko money na obicajne prilby...to skor mece z mithrilu alebo brnenia...ale prilby?

vala

Príspevky 548
Príspevok13.05.2007 - 14:36     Citovať
mozno mali aj brnenia z mithriilu ale zas to by bolo neuveritelne mnozstvo mithrilu treba tak neviem Wink je to cudne

vala

Príspevky 315
Príspevok13.05.2007 - 19:49     Citovať
dnes som po tom trochu patral, a moria nebola jedinym loziskom mithrilu. v druhom veku bol mithril aj v numenore, cize tie prilby mozu pochadzat este z toho obdobia

vala

Príspevky 548
Príspevok13.05.2007 - 19:54     Citovať
no je to mozne aj ja so nad tym rozmyslal ze ono ta straz pochadzala este z cias ked prisli elendil a jeho synovia do stredozeme a tie priby uz boliu vyrobene alebo nieco take ved vtedy mali velke bohatstvo tak kto vie Wink

vala

Príspevky 3839
Príspevok14.05.2007 - 14:39     Citovať
Ramgad Napísal(a):
No dobre, mozno som to naozaj prehnala Cool

Ale ta straz musela byt poskromna, kedze to bola cestna straz - elita.
Keby elitu tvorila polovica vojakov Minas Tirith, tak by to nebola elita, ale polovica vojakov Minas Tirith.

Inak o jej pocte neni nic zname vraj

Citácia:
The numbers of these Guards is not known, but there seem to have been at least three companies (at least, one of their number - Beregond - is said in The Lord of the Rings to belong to the Third Company).

A kompania ma minimalne tych 50 muzov koli efektivnej obrane, nie? A 3x50=150 cim padaju spekulacie o tom, ze mali brnenia z mithrilu (zo znamych dovodov). A ziadne mozno, spominaju sa len prilby a nie brnenia tak uz tu nespekulujte... :mod:

vala

Príspevky 548
Príspevok14.05.2007 - 14:48     Citovať
no dobe tak brbnenia ne ale aj tak aj keby ich bolo len 50 naraz a povedzme na 3 smeny cize 150 moznio ich bolo viac aj tak je to obrovske mnozstvo mithrilu ale mozno sa prilbyy vyrabali postupne ze sa vyrobilo 10 za 1 rok Very Happy

Pohlavie:Mužhasic13
dunadan

Príspevky 90
Príspevok19.05.2007 - 18:59     Citovať
A ked sa mozem opytat-odkialby vzali tolko mithrilu?
vala

Príspevky 3839
Príspevok19.05.2007 - 19:05     Citovať
To je presne to, co sa tu cely cas pytam a odpoved som nedostal.

Reklama
vala

Príspevky 548
Príspevok19.05.2007 - 19:30     Citovať
no odkal z morie?? ale aj keby bolo by to rahe jak svina

vala

Príspevky 3839
Príspevok20.05.2007 - 00:42     Citovať
To mi je jasne ze z Morie, inde v Stredozemi nebol mithril ale kde ho zobrali tak obrovske mnozstvo??? To zarucene nemali trpaslici len tak skladom...

vala

Príspevky 387
Príspevok20.05.2007 - 11:51     Citovať
Preco nie? Moria bola bohata na mithril. A stale ma nikto nepresvedci, ze tych prilb bolo tak vela, aby to bolo az take nepredstavitelne

Pohlavie:MužMamut
vala

Príspevky 2158
Príspevok20.05.2007 - 12:37     Citovať
no moria je obrovksa a uricte ma la vela skladov, a v case rozkvetu tu boli dost plne sklady si myslim a takze v pohode stacili...

Faeg i-varv... dîn na lanc a nu ranc.
vala

Príspevky 387
Príspevok20.05.2007 - 13:54     Citovať
Fealiath Napísal(a):
Ramgad Napísal(a):

Citácia:

A kompania ma minimalne tych 50 muzov koli efektivnej obrane, nie? A 3x50=150 cim padaju spekulacie o tom, ze mali brnenia z mithrilu (zo znamych dovodov). A ziadne mozno, spominaju sa len prilby a nie brnenia tak uz tu nespekulujte... :mod:

Myslis tieto? Ale to tvrdis ty, ze mala 50 muzov. Nikde inde to nie je napisane. Ale budiz.
Lenze aj keby potrebovali 150 prilb z mithrilu, kde je problem? Vyrobene boli niekedy zaciatkom III. veku, kedy sa v Morii veselo pracovalo a tazilo.

Inak nasla som este jednu zmienku o mithrile, mozno je zaujimavejsia. Takisto z http://www.glyphweb.com/arda/
Citácia:
mithril was found nowhere but the Dwarf-mines of Khazad-dûm, though there are indications that it was also found in NĂşmenor and in Aman

Este tak zistit, odkial pochadzaju tie "indications", z ktorej knihy (PP, Sil, NP alebo az HoMe???)

Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  
Strana 6 z 8

Google