Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » U Zeleného draka

Co si myslite o okridlenych gondorskych helmach?

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  
Pohlavie:ŽenaLeya
vala

Príspevky 503
Príspevok08.05.2007 - 18:24     Citovať
to je fakt a aj tak uz pred prerazením prvej brány hádzali cez hradby tie kamene a este nieco co zacalo horiet cize aj to by im znacne zmensilo priestor... na druhu branu uz by nemali sancu :nolegs: tam by ich uz aj tak gondorcania rozsekali Laughing

All I want and all I need, is to see my enemies bleed...
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3839
Príspevok08.05.2007 - 18:29     Citovať
A este ked vezmeme do uvahy, ze kym by vyslapali tu streku ku brane, tak by ich celkom fajn preriedili lukostrelci... Teda za predpokladu, ze by ju hned nasli alebo by vedeli, ze kde je... No nic, sme OT, koniec debaty o tom ci padla druha brana MInas Tirith alebo nie a naspat k teme.

vala

Príspevky 503
Príspevok08.05.2007 - 18:47     Citovať
neviem ci nebudem troska mimo ale tie prilby boli z mithrilu? lebo ked hej tak ti by asi frakturu lebky nemali Laughing

vala

Príspevky 3839
Príspevok08.05.2007 - 18:58     Citovať
Prilby v Gondore z mithrilu? :crazy: Ved mithril bol taky cenny v tych casoch ze mithrilova kosielka, ktoru dostal Frodo od Bilba v Roklinke bola cennejsia ako cely Kraj, tak kde by sa nabrali v Gondore prilby radovych (aj ked elitnych) vojakov z mithrilu? Mohli byt tak akurat z ocele alebo z coho to vlastne boli.

vala

Príspevky 503
Príspevok08.05.2007 - 19:00     Citovať
Embarassed Embarassed Embarassed sorryyy ja neviem ale daco take som tusim citala no fakt neviem... ale sorry

Pohlavie:MužDannilo
vala

Príspevky 548
Príspevok08.05.2007 - 21:01     Citovať
no to keby bolo z mithrilu tak by boli doost dobri celu army gondoru vyzbrojit mithrilovymi brneniami no ale sa mi zda ze aj niekda v knihe LOTR tusim vo FoTR je pisane ze v stredozemi ostalo mithrilu velmi malo a tusim je niekde napisane ze v stedozemi uz nejsu zadne loziska mithrilu mozno sa mylim ale zda sa mi

Pohlavie:MužAmrafel
vala

Príspevky 315
Príspevok09.05.2007 - 12:54     Citovať
v stredozemi loziska mitrilu su a to v morii

a myslim ze prilby straze citadely boli z mitrilu. ved sa to aj hovorilo, ked pipin dostal svoj ubor. myslim ze straze citadely boli mozno najelitnejsimi vojskami celej stredozeme, aj vdaka dobrej zbroji

aura entuluva! zase svitne deň!
baruk khazad! khazad ai-menu! sekery trpaslíkov! idú na vás trpaslíci!
vala

Príspevky 3839
Príspevok09.05.2007 - 13:07     Citovať
Zasoby mithrilu v Morii boli, ako v jedinom mieste v Stredozemi, no mithril bol velmi cenena komodita a bolo ho velmi, velmi malo.

A ze by boli prilby straze Bielej veze z mithrilu je volovina, kedze mithril bol brutalne drahy a vyzbrojit zbrojou z neho by bolo strasne nakladne co si nemohol Gondor v case vojny dovolit.

vala

Príspevky 315
Príspevok09.05.2007 - 13:15     Citovať
predpokldam, ze tie prilby neboli vtedy vyrobene, skor za atanatara alcarina

vala

Príspevky 3839
Príspevok09.05.2007 - 13:20     Citovať
Ale to stale nemeni nic na fakte, ze boli strasne drahe a ze vyroba a plosne vyzbrojenie takymito prilbami by bolo prilis drahe za akehokolvek panovnika...

Reklama
vala

Príspevky 315
Príspevok09.05.2007 - 13:23     Citovať
to urcite, ale gondor na vrchole moci si zrejme mohol zopar dovolit...ved strazcov citadely mohlo byt kolko? moj odhad je 60 az 100

vala

Príspevky 3839
Príspevok09.05.2007 - 13:27     Citovať
Moj odhad je nie menej ako 200. A to uz je celkom dost. Aj narocne na material aj na peniazky...

vala

Príspevky 548
Príspevok09.05.2007 - 15:56     Citovať
ja by som povedal okolo 100 mozno viac ale aj tak by to bolo straasne drahe a myslim ze to by si naozaj nemohol dovolit ziaden panovnik gondoru no mohol ale potom by vybrakoval statnu pokladnicu

vala

Príspevky 3839
Príspevok09.05.2007 - 16:11     Citovať
60 aj 100 je prilis malo. Straze Bielej veze urcite nemali na starosti len strazenie nadvoria s Bielym stromom, ale boli urcite rozmiestnene aj vo vnutri citadely. Ak uvazime, ze dokopy ich mohlo byt na efektivne zabezpecenie na jednu zmenu treba 40-50 tak v tom pripade (kedze jedna smena nemohla trvat 8 hodin, to by nevydrzali tam ani v pozore stat, ani by tolko nevydrzali zadrziavat moc ani nic podobne) tak ratajme ze jedna smena smena strazi trvala tak okolo 4 hodin. Kedze je to vsetko nepretrzite strazene, to je 6 smien za den, cize 6 x 40 = 240, v pripade poctu vojakov 50 je to 300 vojakov. Kde by nadrali na tie prilby mithrill, ak by na jednu prilbu spotrebovali len 1kg a kde by vzali peniaze na zaplatenie? 240, ani 300 prilieb nie je zrovna malo...

vala

Príspevky 548
Príspevok09.05.2007 - 16:15     Citovať
dobry prepocet a suhlasim z mithrilu je to skoro nemozne to by sa nedoplatili

vala

Príspevky 503
Príspevok10.05.2007 - 20:00     Citovať
Citácia:
Pipin sa ocitol v zvláštnom úbore, ktorý bol celý čierny a strieborný. Malá drôtená košeľa mala krúžky ukuté zrejme z ocele, ale čiernej ako uhoľ, a končistá prilba mala na oboch stranách malé krkavčie krídla a uprostred sa v kruhu skvela strieborná hviezda......

hmm tak Ĺľiadny mithril... riadne som tresla Embarassed a ospravedlnujem sa ale na oĹľivenie temy to bolo celkom dobre...aj ked stale mam pocit ze sa tam nieco o mithrile pĂ­salo. Mozno malo takĂş helmu len niekolko najvyznamnejsĂ­ch vojakov ale to by pravdepodobne viedlo k rozbrojom takze ak zasa trepem tak sorry Embarassed

vala

Príspevky 548
Príspevok10.05.2007 - 20:04     Citovať
pochopil by som keby mal Ellesar prilbu a brnenie z mithrilu ale vojaci gondoru( jaked bol elita Wink )no to asai ne a v knihe je jasne napisane ze je to z ocele a nie je tam psominani mithril . . . .

vala

Príspevky 315
Príspevok11.05.2007 - 13:08     Citovať
boli z mithrilu

citacia z knihy:

Straze pi brane boli oblecene do cierneho a na hlavach mali prilbice zvlastneho tvaru-vysoke, s dlhymi licnicami, priliehajucim k tvari, a nad nimi sa vystierali biele kridla morskych vtakov. Prilby sa vsak blyskali striebornym ohnom, lebo ich ukuli z MITHRILU, ktory bol dedicstvom slavnych starych cias.

Pohlavie:ŽenaLaurellin
vala

Príspevky 1098
Príspevok11.05.2007 - 13:14     Citovať
No mne sa tie helmy aj celkom páčili ale ked boli ukuté z mithrilu to toľko veľa ho mali? :unsure: inak by som jednu taku chcela

Smrť jedného človeka je tragédia, smrť miliónov štatistika.
Stalin

http://s1.bitefight.sk/c.php?uid=42385
vala

Príspevky 548
Príspevok11.05.2007 - 19:15     Citovať
no tak to meni situaciu ale to fakt ho tolko mali aby mohli prilby vojakom kut z mithrilu?? :crazy: no sak dobre ked je to z knihy tak sa hadat nebudem

Reklama
Pohlavie:MužFinrod Felagund
vala

Príspevky 276
Príspevok11.05.2007 - 20:36     Citovať
To sa mi zda divne tiez. V knihe sa pise ze to bol najcennejsi nerast. Ta to potom az taky cenny nebol ked ho mali dost na prilby. A tych nebolo malo lebo tych strazcov bolo dost. A navyse ked bo z mithrilu mali byt neznicitelne a nedobitne. No tam to tak celkom nevyzeralo.

A Elbereth Gilthoniel o menel palan-diriel le nallon sí dínguruthos! A tiro nin, Fanuilos!
vala

Príspevky 548
Príspevok11.05.2007 - 21:21     Citovať
no ved prave to sa mi nezda ale mozno ze sa tolkien preratal aj ked u neho je to nezvycajne Wink

Pohlavie:MužRadeon
vala

Príspevky 1269
Príspevok11.05.2007 - 22:59     Citovať
MoĹľno tie helmy (alebo aspoĹ? mithril s ktorĂ˝ch sĂş vyrobenĂ©) pochádzal z ÄŤias keÄŹ bol NĂşmenor na vrchole. Ale to je len moja domnienka Smile

Už aj ja mám svoj blog :iconlick: http://radeonx850.blogspot.com/
vala

Príspevky 3839
Príspevok11.05.2007 - 23:01     Citovať
Ale aj v tej dobe bol velmi cenny a drahy a hlavne nedostatkovy...

Pohlavie:MužRadeon
vala

Príspevky 1269
Príspevok11.05.2007 - 23:08     Citovať
Ă?no mithril bol, je a bude drahĂ˝, o tom niet pochĂ˝b. Ale podÄľa mĹ?a si NĂşmenor poÄŤas svojich najlepších ÄŤias mohol dovoliĹĄ nejakĂ˝ ten mithril. A keby sa nejako uchoval aĹľ do Gondrou, tak je moĹľnĂ©, Ĺľe z neho ukovali helmy, na poctu vládcovi Gondoru. (Aby jeho stráž aj nejako vyzerala Laughing )

Už aj ja mám svoj blog :iconlick: http://radeonx850.blogspot.com/
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  
Strana 5 z 8

Google