| Zastnili ste sa u nejakho LARP-u ? |
| 1. no |
|
12% |
[ 8 ] |
| 2. nie, ale chystm sa v blzkej budcnosti |
|
22% |
[ 14 ] |
| 3. nie a ani sa nechystm |
|
14% |
[ 9 ] |
| 4. nie...a o to vlastne je?!? |
|
35% |
[ 22 ] |
| 5. nie, ale chcem, no v dohladnej dobe to nevidim velmi realne |
|
14% |
[ 9 ] |
|
| Celkom hlasov : 62 |
|
|
|
Eowyn

|
|
 |
mato

Prspevky 354
|
|
 |
embuck

|
 24.12.2005 - 12:15
|
| mato Napsal(a): | a co je to larp?  |
kedze sme s leonidasom absolvovali prednasku o LARPoch mam aspon aku-taku predstavu...
ale celkom fundovane vysvetlenie najdes tu http://slad.annun.sk/index.php?clanok=6
eowyn ja som este nebol, ale vyzera to lakavo...
 embuck blog! WWWW Som blogoholik |
|
 |
Eowyn

|
 24.12.2005 - 13:26
|
| mato Napsal(a): | a co je to larp?  |
LARP-Live Action Role Playing
je to taka bojova akcia, hra .. zopar pomalovanych maniakov v kostymoch a so zbranami sa zide a bojuje, dobyvaju pevnosti alebo len jednoducho biju nepriatelov a vytvaraju nejaky pribeh...
pozri si aj: www.bojovka.gma.sk

http://eowyn13.deviantart.com/gallery/ |
|
 |
Eowyn

|
 24.12.2005 - 13:29
|
| embuck Napsal(a): | | mato Napsal(a): | a co je to larp?  |
kedze sme s leonidasom absolvovali prednasku o LARPoch mam aspon aku-taku predstavu...
ale celkom fundovane vysvetlenie najdes tu http://slad.annun.sk/index.php?clanok=6
eowyn ja som este nebol, ale vyzera to lakavo... |
a si na SLADE aj zaregistrovany?
btw mozno bude daco u nas na Podhradi 

|
 |
s4m.fish3r

Prspevky 553
|
|
 |
Leonidas

|
|
 |
embuck

|
 24.12.2005 - 14:46
|
| Leonidas Napsal(a): | emb
tak tak
ale nebodaj sa nechystas?  |
ako ja by som aj siel... ale viem mozno len co to znamena, a to asi vse...
a nas SLADe nie som zaregistrovany...
|
 |
Leonidas

|
|
 |
Eowyn

|
|
 |
Reklama
|
|
 |
mato

Prspevky 354
|
|
 |
Nenwen

|
|
 |
Ramgad

|
|
 |
mashishka

|
|
 |
Eldar

|
|
 |
Nenwen

|
|
 |
Eowyn

|
 25.12.2005 - 19:11
|
| Ramgad Napsal(a): | No neviem, este som nebola na ziadnom Larpe ani bojovke a to som sa uz na par chystala. Mne to az tak uzasne nepride, hlavne ked sa treba piplat s kostymami a zbranami a este k tomu zapojit aj roleplay. Asi na mna prilis zlozite  |
piplat sa s kostymami je predsa uzasna zabava! prave sa pokusam vyrobit drotenu koselu...no, uvidime ako to dopadne 

|
 |
zago

|
|
 |
s4m.fish3r

Prspevky 553
|
|
 |
Nenwen

|
 27.12.2005 - 13:22
|
toto je zo stranky > http://www.larpsk.tk z F.A.Q.
to su ti co robia Tordhan v Dolnom Mostenci (pri Povazskej Bystrici)
Co je to LARP?
Chladný a poriadne nudný zimný večer... Chúlite sa pri kúrení a snažíte na seba navliecť x-tú vrstvu oblečenia. V telke zase stupídna reality-show a Esmeralda... V chladiničke prázdno... Všetci kamoši sú na chate a nikto z nich nezdvíha mobil... Počítač pokazený... ...v takúto zúfalú chvíľu občas siahne každý, kto nechce čumieť do steny, po knižke. No a ak je to občas knižka, na ktorej obale sa týči svalnáč s nereálne veľkým, zúbkatým a žiariacim mečom v ruke, akási v tmavej kapucni zhrbená postava pridržiavajúca sa zelenkastej palice, či pár na prvý pohľad idiotsky pôsobiacich príslušníkov dlhouchej hávede, čítajte ďalej
Takže, náš milý príklad si mierumilovne číta jednu z historických, sci-fi, alebo "nedajbože" fantasy knižiek. Nadchý?a sa čestným bojom a opovrhuje intrigami (alebo naopak  a drží svojmu hrdinovi palce. Lenže po čase začne milému hrdinovi (alebo záporákovi) závidieť a začne si predstavovať sám seba v rôznych situáciách prebiehajúcich na stránkach knihy. A tu sa začína prvé delenie:
Prvá skupina ľudí si po čase skleslo uvedomí, že tie dobrodružstvá sú iba vymyslené a budú do smrti ticho závidieť, že tento svet je príliš fádny na to, aby sa tam mohlo stať to, čo sa stávalo na každej druhej strane knihy
Druhá skupina sa niekde dočíta, dopočuje alebo ináč dozvie o haluzi nazývanej LARP, kde sa ľudia hrajú na svojich hrdinných bojovníkov (kúzelníkov, zlodejov, alchymistov, hraničiarov, ...). A tu nastane druhé delenie, a to na:
Várku, ktorá si pomyslí, že na toto je už príliš stará, várku, ktorá si pomyslí, že na toto je ešte príliš mladá a várku, ktorá si pomyslí: "Wow!  "
Keďže prvé dve várky sa rozhodli na základe chybných údajov (týchto akcií sa účastnia všetky vekové kategórie od 0 po 40), budeme sa ďalej zaujímať iba o tú tretiu várku. Tá si pozrie nejaké tie akcie na kalendári (na Slovensku slad.annun.sk), pozrie nejaké tie fotky z akcií, nasťahuje gigabajty návodov a tisícky mailov s radami, pošle milión otázok webmástrovi vyvolenej akcie a potom sa dá do roboty. Keď však zubami-nechtami dokončí svoj prvý meč, s dopichanými prstami došije svoj prvý kostým a s červenými očami dočíta pravidlá. Potom si však náš milý nováčik uvedomí drsný fakt, a to, že nie všetky akcie sú rovnaké. Tu nehovorím ani tak o kvalite, ale skôr o tom, či daná akcie je robená výhradne na boj, na boj + vyjednávania + iné, alebo je to akcie, kde sa bojuje iba výnimočne...:
a pozrite si http://slad.annun.sk/galeria/ toto leto sa bolo na larpy velmi urodne  |
|
 |
Reklama
|
|
 |
zago

|
|
 |
Eowyn

|
 27.12.2005 - 19:25
|
| Nenwen Napsal(a): | toto je zo stranky > http://www.larpsk.tk z F.A.Q.
to su ti co robia Tordhan v Dolnom Mostenci (pri Povazskej Bystrici)
Co je to LARP?
Chladný a poriadne nudný zimný večer... Chúlite sa pri kúrení a snažíte na seba navliecť x-tú vrstvu oblečenia. V telke zase stupídna reality-show a Esmeralda... V chladiničke prázdno... Všetci kamoši sú na chate a nikto z nich nezdvíha mobil... Počítač pokazený... ...v takúto zúfalú chvíľu občas siahne každý, kto nechce čumieť do steny, po knižke. No a ak je to občas knižka, na ktorej obale sa týči svalnáč s nereálne veľkým, zúbkatým a žiariacim mečom v ruke, akási v tmavej kapucni zhrbená postava pridržiavajúca sa zelenkastej palice, či pár na prvý pohľad idiotsky pôsobiacich príslušníkov dlhouchej hávede, čítajte ďalej
Takže, náš milý príklad si mierumilovne číta jednu z historických, sci-fi, alebo "nedajbože" fantasy knižiek. Nadchý?a sa čestným bojom a opovrhuje intrigami (alebo naopak a drží svojmu hrdinovi palce. Lenže po čase začne milému hrdinovi (alebo záporákovi) závidieť a začne si predstavovať sám seba v rôznych situáciách prebiehajúcich na stránkach knihy. A tu sa začína prvé delenie:
Prvá skupina ľudí si po čase skleslo uvedomí, že tie dobrodružstvá sú iba vymyslené a budú do smrti ticho závidieť, že tento svet je príliš fádny na to, aby sa tam mohlo stať to, čo sa stávalo na každej druhej strane knihy
Druhá skupina sa niekde dočíta, dopočuje alebo ináč dozvie o haluzi nazývanej LARP, kde sa ľudia hrajú na svojich hrdinných bojovníkov (kúzelníkov, zlodejov, alchymistov, hraničiarov, ...). A tu nastane druhé delenie, a to na:
Várku, ktorá si pomyslí, že na toto je už príliš stará, várku, ktorá si pomyslí, že na toto je ešte príliš mladá a várku, ktorá si pomyslí: "Wow! "
Keďže prvé dve várky sa rozhodli na základe chybných údajov (týchto akcií sa účastnia všetky vekové kategórie od 0 po 40), budeme sa ďalej zaujímať iba o tú tretiu várku. Tá si pozrie nejaké tie akcie na kalendári (na Slovensku slad.annun.sk), pozrie nejaké tie fotky z akcií, nasťahuje gigabajty návodov a tisícky mailov s radami, pošle milión otázok webmástrovi vyvolenej akcie a potom sa dá do roboty. Keď však zubami-nechtami dokončí svoj prvý meč, s dopichanými prstami došije svoj prvý kostým a s červenými očami dočíta pravidlá. Potom si však náš milý nováčik uvedomí drsný fakt, a to, že nie všetky akcie sú rovnaké. Tu nehovorím ani tak o kvalite, ale skôr o tom, či daná akcie je robená výhradne na boj, na boj + vyjednávania + iné, alebo je to akcie, kde sa bojuje iba výnimočne...:
a pozrite si http://slad.annun.sk/galeria/ toto leto sa bolo na larpy velmi urodne  |
vdaka! 

|
 |
embuck

|
 04.01.2006 - 21:10
|
roznavska enklava na znamost sa vam dava:
LARP Les Garoton
Dátum začiatku: 30. júna
Dátum konca: 5.júla
Miesto konania: Betliar
Stranka: www.lesgaroton.larp.sk
Kvôli predĺženiu hracej doby na 24 hodín, sme sa museli presťahovať z parku zámku Betliar. Črtá sa ale lokácia blízko Betliara, asi 15 minút od zámku. Čiže to bude zase raz klasická stanovačka, ale aspo? ušetríte na ubytovaní Na hygienických zariadeniach sa pracuje.
Betliar je 5 kilometrov severne od Rož?avy.
Organizátori sú Erkenbrand (Bra?o Skrečko), Asterix (Marek imkanin) a Lindagor (Rasťo Kurajský).
Druh akcie: fantasy LARP.
Dátum: samotná hra sa odohrá 1. júla až 4. júla. 30.jún a 5. jún je na príchod a odchod. Navyše 30. júna sa vybavujú postavy hráčov.
Tak ako pred rokom, aj teraz sa treba registrovať a to formou emailu na schránku lesgaroton@hotmail.com
Po registrácií vám bude zaslaný formulár kde si vyberiete rasu, povolanie, presvedčenie atd.. Vyplnený formulár je treba odoslať späť. Informácie ohľadom požiadaviek formuláru sú na stránke Lesa Garoton (po novom roku to tam bude Úsmev )
Zatiaľ sa na pravidlách pracuje, ale minimálne 2 mesiace pred akciou vám budú zaslané bližšie informácie o akcií, a postava, ktorú ste si vybrali.
Ak niektorí hráči chcú byť spolu v družine, prípadne chcú tvoriť osobitnú družinu s vlastným príbehom (max. 4 ľudia) je treba to pri registrácií oznámiť.
Základný príbeh bude dostupný po februári.
PLATÍ KOSTÝMOV? POVINNOSŤ!
takze ked chce niekto vyskusat co je LARP nech si zozenie kostym  embuck blog! WWWW Som blogoholik |
|
 |
Ramgad

|
 04.01.2006 - 21:35
|
No ako neucastnik ziadneho Larpu tu asi nebudem mat hlavne slovo  ale Erkenov Garoton doporucujem
(to, ze som sa posledne 2 roky nan chystala sa asi nerata  ) mj WEB O TOLKIENOVI, FANTASY A HISTRII |
|
 |
embuck

|
 04.01.2006 - 21:42
|
| Ramgad Napsal(a): | No ako neucastnik ziadneho Larpu tu asi nebudem mat hlavne slovo ale Erkenov Garoton doporucujem
(to, ze som sa posledne 2 roky nan chystala sa asi nerata ) |
ale roznava je trochu od ruky ale musi to byt vazne super... snad sa mi niekedy podari na nieco take dostat 
|
 |
|
|