| Zúčastnili ste sa už nejakého LARP-u ? |
| 1. áno |
|
12% |
[ 8 ] |
| 2. nie, ale chystám sa v blízkej budúcnosti |
|
22% |
[ 14 ] |
| 3. nie a ani sa nechystám |
|
14% |
[ 9 ] |
| 4. nie...a čo to vlastne je?!? |
|
35% |
[ 22 ] |
| 5. nie, ale chcem, no v dohladnej dobe to nevidim velmi realne |
|
14% |
[ 9 ] |
|
| Celkom hlasov : 62 |
|
|
|
Eowyn

|
|
 |
mato

Príspevky 354
|
|
 |
embuck

|
 24.12.2005 - 12:15
|
| mato Napísal(a): | a co je to larp?  |
kedze sme s leonidasom absolvovali prednasku o LARPoch mam aspon aku-taku predstavu...
ale celkom fundovane vysvetlenie najdes tu http://slad.annun.sk/index.php?clanok=6
eowyn ja som este nebol, ale vyzera to lakavo...
 embuck blog! WWWW Som blogoholik |
|
 |
Eowyn

|
 24.12.2005 - 13:26
|
| mato Napísal(a): | a co je to larp?  |
LARP-Live Action Role Playing
je to taka bojova akcia, hra .. zopar pomalovanych maniakov v kostymoch a so zbranami sa zide a bojuje, dobyvaju pevnosti alebo len jednoducho biju nepriatelov a vytvaraju nejaky pribeh...
pozri si aj: www.bojovka.gma.sk

http://eowyn13.deviantart.com/gallery/ |
|
 |
Eowyn

|
 24.12.2005 - 13:29
|
| embuck Napísal(a): | | mato Napísal(a): | a co je to larp?  |
kedze sme s leonidasom absolvovali prednasku o LARPoch mam aspon aku-taku predstavu...
ale celkom fundovane vysvetlenie najdes tu http://slad.annun.sk/index.php?clanok=6
eowyn ja som este nebol, ale vyzera to lakavo... |
a si na SLADE aj zaregistrovany?
btw mozno bude daco u nas na Podhradi 

|
 |
s4m.fish3r

Príspevky 553
|
|
 |
Leonidas

|
|
 |
embuck

|
 24.12.2005 - 14:46
|
| Leonidas Napísal(a): | emb
tak tak
ale nebodaj sa nechystas?  |
ako ja by som aj siel... ale viem mozno len co to znamena, a to asi vse...
a nas SLADe nie som zaregistrovany...
|
 |
Leonidas

|
|
 |
Eowyn

|
|
 |
Reklama
|
|
 |
mato

Príspevky 354
|
|
 |
Nenwen

|
|
 |
Ramgad

|
|
 |
mashishka

|
|
 |
Eldar

|
|
 |
Nenwen

|
|
 |
Eowyn

|
 25.12.2005 - 19:11
|
| Ramgad Napísal(a): | No neviem, este som nebola na ziadnom Larpe ani bojovke a to som sa uz na par chystala. Mne to az tak uzasne nepride, hlavne ked sa treba piplat s kostymami a zbranami a este k tomu zapojit aj roleplay. Asi na mna prilis zlozite  |
piplat sa s kostymami je predsa uzasna zabava! prave sa pokusam vyrobit drotenu koselu...no, uvidime ako to dopadne 

|
 |
zago

|
|
 |
s4m.fish3r

Príspevky 553
|
|
 |
Nenwen

|
 27.12.2005 - 13:22
|
toto je zo stranky > http://www.larpsk.tk z F.A.Q.
to su ti co robia Tordhan v Dolnom Mostenci (pri Povazskej Bystrici)
Co je to LARP?
ChladnĂ˝ a poriadne nudnĂ˝ zimnĂ˝ veÄŤer... ChĂşlite sa pri kĂşrenĂ a snaĹľĂte na seba navliecĹĄ x-tĂş vrstvu obleÄŤenia. V telke zase stupĂdna reality-show a Esmeralda... V chladiniÄŤke prázdno... Všetci kamoši sĂş na chate a nikto z nich nezdvĂha mobil... PoÄŤĂtaÄŤ pokazenĂ˝... ...v takĂşto zĂşfalĂş chvĂÄľu obÄŤas siahne kaĹľdĂ˝, kto nechce ÄŤumieĹĄ do steny, po kniĹľke. No a ak je to obÄŤas kniĹľka, na ktorej obale sa týči svalnáč s nereálne veÄľkĂ˝m, zĂşbkatĂ˝m a Ĺľiariacim meÄŤom v ruke, akási v tmavej kapucni zhrbená postava pridrĹľiavajĂşca sa zelenkastej palice, ÄŤi pár na prvĂ˝ pohÄľad idiotsky pĂ´sobiacich prĂslušnĂkov dlhouchej hávede, ÄŤĂtajte ÄŹalej
TakĹľe, náš milĂ˝ prĂklad si mierumilovne ÄŤĂta jednu z historickĂ˝ch, sci-fi, alebo "nedajboĹľe" fantasy kniĹľiek. NadchĂ˝Ĺ?a sa ÄŤestnĂ˝m bojom a opovrhuje intrigami (alebo naopak  a držà svojmu hrdinovi palce. LenĹľe po ÄŤase zaÄŤne milĂ©mu hrdinovi (alebo záporákovi) závidieĹĄ a zaÄŤne si predstavovaĹĄ sám seba v rĂ´znych situáciách prebiehajĂşcich na stránkach knihy. A tu sa zaÄŤĂna prvĂ© delenie:
Prvá skupina ÄľudĂ si po ÄŤase skleslo uvedomĂ, Ĺľe tie dobrodruĹľstvá sĂş iba vymyslenĂ© a budĂş do smrti ticho závidieĹĄ, Ĺľe tento svet je prĂliš fádny na to, aby sa tam mohlo staĹĄ to, ÄŤo sa stávalo na kaĹľdej druhej strane knihy
Druhá skupina sa niekde doÄŤĂta, dopoÄŤuje alebo ináč dozvie o haluzi nazĂ˝vanej LARP, kde sa Äľudia hrajĂş na svojich hrdinnĂ˝ch bojovnĂkov (kĂşzelnĂkov, zlodejov, alchymistov, hraniÄŤiarov, ...). A tu nastane druhĂ© delenie, a to na:
Várku, ktorá si pomyslĂ, Ĺľe na toto je uĹľ prĂliš stará, várku, ktorá si pomyslĂ, Ĺľe na toto je ešte prĂliš mladá a várku, ktorá si pomyslĂ: "Wow!  "
KeÄŹĹľe prvĂ© dve várky sa rozhodli na základe chybnĂ˝ch Ăşdajov (tĂ˝chto akciĂ sa účastnia všetky vekovĂ© kategĂłrie od 0 po 40), budeme sa ÄŹalej zaujĂmaĹĄ iba o tĂş tretiu várku. Tá si pozrie nejakĂ© tie akcie na kalendári (na Slovensku slad.annun.sk), pozrie nejakĂ© tie fotky z akciĂ, nasĹĄahuje gigabajty návodov a tisĂcky mailov s radami, pošle miliĂłn otázok webmástrovi vyvolenej akcie a potom sa dá do roboty. KeÄŹ však zubami-nechtami dokonÄŤĂ svoj prvĂ˝ meÄŤ, s dopichanĂ˝mi prstami došije svoj prvĂ˝ kostĂ˝m a s ÄŤervenĂ˝mi oÄŤami doÄŤĂta pravidlá. Potom si však náš milĂ˝ nováčik uvedomĂ drsnĂ˝ fakt, a to, Ĺľe nie všetky akcie sĂş rovnakĂ©. Tu nehovorĂm ani tak o kvalite, ale skĂ´r o tom, ÄŤi daná akcie je robená vĂ˝hradne na boj, na boj + vyjednávania + inĂ©, alebo je to akcie, kde sa bojuje iba vĂ˝nimoÄŤne...:
a pozrite si http://slad.annun.sk/galeria/ toto leto sa bolo na larpy velmi urodne  |
|
 |
Reklama
|
|
 |
zago

|
|
 |
Eowyn

|
 27.12.2005 - 19:25
|
| Nenwen Napísal(a): | toto je zo stranky > http://www.larpsk.tk z F.A.Q.
to su ti co robia Tordhan v Dolnom Mostenci (pri Povazskej Bystrici)
Co je to LARP?
ChladnĂ˝ a poriadne nudnĂ˝ zimnĂ˝ veÄŤer... ChĂşlite sa pri kĂşrenĂ a snaĹľĂte na seba navliecĹĄ x-tĂş vrstvu obleÄŤenia. V telke zase stupĂdna reality-show a Esmeralda... V chladiniÄŤke prázdno... Všetci kamoši sĂş na chate a nikto z nich nezdvĂha mobil... PoÄŤĂtaÄŤ pokazenĂ˝... ...v takĂşto zĂşfalĂş chvĂÄľu obÄŤas siahne kaĹľdĂ˝, kto nechce ÄŤumieĹĄ do steny, po kniĹľke. No a ak je to obÄŤas kniĹľka, na ktorej obale sa týči svalnáč s nereálne veÄľkĂ˝m, zĂşbkatĂ˝m a Ĺľiariacim meÄŤom v ruke, akási v tmavej kapucni zhrbená postava pridrĹľiavajĂşca sa zelenkastej palice, ÄŤi pár na prvĂ˝ pohÄľad idiotsky pĂ´sobiacich prĂslušnĂkov dlhouchej hávede, ÄŤĂtajte ÄŹalej
TakĹľe, náš milĂ˝ prĂklad si mierumilovne ÄŤĂta jednu z historickĂ˝ch, sci-fi, alebo "nedajboĹľe" fantasy kniĹľiek. NadchĂ˝Ĺ?a sa ÄŤestnĂ˝m bojom a opovrhuje intrigami (alebo naopak a držà svojmu hrdinovi palce. LenĹľe po ÄŤase zaÄŤne milĂ©mu hrdinovi (alebo záporákovi) závidieĹĄ a zaÄŤne si predstavovaĹĄ sám seba v rĂ´znych situáciách prebiehajĂşcich na stránkach knihy. A tu sa zaÄŤĂna prvĂ© delenie:
Prvá skupina ÄľudĂ si po ÄŤase skleslo uvedomĂ, Ĺľe tie dobrodruĹľstvá sĂş iba vymyslenĂ© a budĂş do smrti ticho závidieĹĄ, Ĺľe tento svet je prĂliš fádny na to, aby sa tam mohlo staĹĄ to, ÄŤo sa stávalo na kaĹľdej druhej strane knihy
Druhá skupina sa niekde doÄŤĂta, dopoÄŤuje alebo ináč dozvie o haluzi nazĂ˝vanej LARP, kde sa Äľudia hrajĂş na svojich hrdinnĂ˝ch bojovnĂkov (kĂşzelnĂkov, zlodejov, alchymistov, hraniÄŤiarov, ...). A tu nastane druhĂ© delenie, a to na:
Várku, ktorá si pomyslĂ, Ĺľe na toto je uĹľ prĂliš stará, várku, ktorá si pomyslĂ, Ĺľe na toto je ešte prĂliš mladá a várku, ktorá si pomyslĂ: "Wow! "
KeÄŹĹľe prvĂ© dve várky sa rozhodli na základe chybnĂ˝ch Ăşdajov (tĂ˝chto akciĂ sa účastnia všetky vekovĂ© kategĂłrie od 0 po 40), budeme sa ÄŹalej zaujĂmaĹĄ iba o tĂş tretiu várku. Tá si pozrie nejakĂ© tie akcie na kalendári (na Slovensku slad.annun.sk), pozrie nejakĂ© tie fotky z akciĂ, nasĹĄahuje gigabajty návodov a tisĂcky mailov s radami, pošle miliĂłn otázok webmástrovi vyvolenej akcie a potom sa dá do roboty. KeÄŹ však zubami-nechtami dokonÄŤĂ svoj prvĂ˝ meÄŤ, s dopichanĂ˝mi prstami došije svoj prvĂ˝ kostĂ˝m a s ÄŤervenĂ˝mi oÄŤami doÄŤĂta pravidlá. Potom si však náš milĂ˝ nováčik uvedomĂ drsnĂ˝ fakt, a to, Ĺľe nie všetky akcie sĂş rovnakĂ©. Tu nehovorĂm ani tak o kvalite, ale skĂ´r o tom, ÄŤi daná akcie je robená vĂ˝hradne na boj, na boj + vyjednávania + inĂ©, alebo je to akcie, kde sa bojuje iba vĂ˝nimoÄŤne...:
a pozrite si http://slad.annun.sk/galeria/ toto leto sa bolo na larpy velmi urodne  |
vdaka! 

|
 |
embuck

|
 04.01.2006 - 21:10
|
roznavska enklava na znamost sa vam dava:
LARP Les Garoton
Dátum začiatku: 30. júna
Dátum konca: 5.júla
Miesto konania: Betliar
Stranka: www.lesgaroton.larp.sk
KvĂ´li predĺženiu hracej doby na 24 hodĂn, sme sa museli presĹĄahovaĹĄ z parku zámku Betliar. ÄŚrtá sa ale lokácia blĂzko Betliara, asi 15 minĂşt od zámku. ÄŚiĹľe to bude zase raz klasická stanovaÄŤka, ale aspoĹ? ušetrĂte na ubytovanĂ Na hygienickĂ˝ch zariadeniach sa pracuje.
Betliar je 5 kilometrov severne od RoĹľĹ?avy.
Organizátori sĂş Erkenbrand (BraĹ?o SkreÄŤko), Asterix (Marek Ĺ imkanin) a Lindagor (RasĹĄo KurajskĂ˝).
Druh akcie: fantasy LARP.
Dátum: samotná hra sa odohrá 1. jĂşla aĹľ 4. jĂşla. 30.jĂşn a 5. jĂşn je na prĂchod a odchod. Navyše 30. jĂşna sa vybavujĂş postavy hráčov.
Tak ako pred rokom, aj teraz sa treba registrovať a to formou emailu na schránku lesgaroton@hotmail.com
Po registrácià vám bude zaslaný formulár kde si vyberiete rasu, povolanie, presvedčenie atd.. Vyplnený formulár je treba odoslať späť. Informácie ohľadom požiadaviek formuláru sú na stránke Lesa Garoton (po novom roku to tam bude Úsmev )
ZatiaÄľ sa na pravidlách pracuje, ale minimálne 2 mesiace pred akciou vám budĂş zaslanĂ© bližšie informácie o akciĂ, a postava, ktorĂş ste si vybrali.
Ak niektorĂ hráči chcĂş byĹĄ spolu v druĹľine, prĂpadne chcĂş tvoriĹĄ osobitnĂş druĹľinu s vlastnĂ˝m prĂbehom (max. 4 Äľudia) je treba to pri registráciĂ oznámiĹĄ.
ZákladnĂ˝ prĂbeh bude dostupnĂ˝ po februári.
PLATÍ KOSTÝMOV� POVINNOSŤ!
takze ked chce niekto vyskusat co je LARP nech si zozenie kostym  embuck blog! WWWW Som blogoholik |
|
 |
Ramgad

|
 04.01.2006 - 21:35
|
No ako neucastnik ziadneho Larpu tu asi nebudem mat hlavne slovo  ale Erkenov Garoton doporucujem
(to, ze som sa posledne 2 roky nan chystala sa asi nerata  ) môj WEB O TOLKIENOVI, FANTASY A HISTÓRII |
|
 |
embuck

|
 04.01.2006 - 21:42
|
| Ramgad Napísal(a): | No ako neucastnik ziadneho Larpu tu asi nebudem mat hlavne slovo ale Erkenov Garoton doporucujem
(to, ze som sa posledne 2 roky nan chystala sa asi nerata ) |
ale roznava je trochu od ruky ale musi to byt vazne super... snad sa mi niekedy podari na nieco take dostat 
|
 |
|
|