Chce sa zapoji do diskusi na naom fre a
sta sa lenom komunity panprstenov.com?
Tak nevhaj a registruj sa.

Frum Pn Prsteov » U Elrondovho barda

Garothova p

1, 2  
Pohlavie:MuRadeon
vala

Prspevky 1249
Prspevok03.01.2008 - 20:59     Garothova púť Citova
Takže oživenie môjho dlho zabudnutého príbehu. Som ho začal pomaly prepracovávať a som sa rozhodol že ho budem dávať aj sem. Smile
Pracovný názov: Garothova púť

Tak a tu je teda prvá časť:

„Garoth počkaj!“
„? Mortedh, dlho sme sa nevideli.“
„Nevidel si Elmenu?“
„Nie. Zasa sa stratila?“
„?no a Imona je celá nesvoja, ako vždy. Len dúfam, že do zotmenia ju nájdeme, nerád by som aby sa zatúlala do lesa.“
„Mám ti pomôcť s hľadaním?“
„Garoth si milí, ale nebudem ťa otravovať, určite máš dosť svojich starostí.“
„Ako myslíš, tak ja sa teda rozlúčim. Maj sa Mortedh.“
Garoth zamieril prašným chodníkom ku svojmu domu. Nebolo to ďaleko, iba pár domcov. O chvíľočku už zazrel svoj dom, otvoril dvere a vošiel dnu. Jeho maličký dom pozostával len z jednej jedinej izby a aj táto jediná izba bola zariadená veľmi jednoducho. Oproti dverám bol krb z ktorého stúpal pomerne široký a vysoký komín. Na ľavej strane izby bolo okno pod ktorým bol malý stolík. Na druhej strane izby bola úzka posteľ vystlaná slamou. Ako prvé Garoth zapálil sviečku a položil ju na stolík v kúte izby a zvesil nasolené mäso z rýmsi nad kozubom. Sadol si za stolík a ako si tak sadal nohami zakopol do niečoho mäkkého. Garoth sa teda zohol a pozrel sa pod stolík. Vďaka veľkej tme nič nevidel, a preto vzal zo stolíka sviečku a prisvietil si ?ou. Ako sa tak znova zohol, svetlo sviečky osvietilo malé dievčatko.
„Elmena čo tu robíš?“ začudovane sa spýtal.
„Strýko Garoth, chcela som ťa vidieť,“ povedala Elmena šťastným hláskom.
„Tak si mala povedať ockovi nech ťa sem zoberie!“
„Ale ocko mal veľa práce,“ šepla Elmena, a pritom sa rozplakala.
„Elmena neplač. Vsta? z tej špinavej zeme, zavediem ťa za ockom. Už ťa hľadal po celej dedine.“
Elmena vstala podala strýkovi ruku a povedala: „A nemôžem dnes spať u teba?“
„Neviem, ale môžeme sa opýtať ocka.“
Garoth a Elmena vyšli z domčeku a zamierili do stredu dediny. Garoth zaklopal na dvere pomerne veľkého domu. Dvere sa sa ledva pootvorili a v svetle vychádzajúceho z izby vykukla uplakaná hlava. Bola to Imona. Imona pozrela na Garotha a následne sa jej zrak zastavil na malej dievčine.
„Elmena,“ potešila sa Imona. „Tak som sa o teba bála. Už som myslela že ťa uniesli!“ A objala svoju dcéru. „Ďakujem ti, že si nám ju priviedol. Kde si ju našiel?“ Sypala zo seba Imona a rukou pokynula Garothovi a Elmene nech vojdu dnu. Obaja teda vošli dnu. Izba v ktorej teraz stáli bola veľká a celá vysvietená sviečkami rôznej veľkosti. Sviečky boli postavené na nádherných rôzne tvarovaných svietnikoch, ktoré boli rozvešané po stenách. V strede izby stál veľký stôl a okolo neho bolo rozostavaných päť stoličiek.
„Schovávala sa u m?a,“ povedal Garoth a pritom zazrel ako Imona šibla prísny pohľad na Elmenu. „Chcela by u m?a dnes spať,“ rýchlo dodal Garoth.
„Keď tak veľmi chce, tak nevidím problém. Veď čo by sme pre našu malú neurobili,“ povedala Imona s úsmevom na tvári.
Ako sa Imona a Garoth rozprávali, tak do izby vstúpil Mortedh.
„Elmena! Ty moja malá nezbednica,“ zaradoval sa Mortedh.
„Tak my s Elmenou už pôjdeme“ lúčil sa Garoth.
Vyšili teda z domu a zamierili naspäť ku Garothovmu domčeku. Ako vošli dnu Garoth zakúril v kozube a uložil Elmenu do postele. Hneď zaspala, asi bola veľmi unavená pomyslel si Garoth. Ako tak na ?u hľadel, začul pri okne nejaký šramot. Otočil sa a zbadal tam stáť nejakú osobu.

U aj ja mm svoj blog :iconlick: http://radeonx850.blogspot.com/

Naposledy upravil Radeon da 04.01.2008 - 11:58, celkom upraven 1 krt
Pohlavie:enaAlmiel
vala

Prspevky 980
Prspevok03.01.2008 - 22:11     Re: Garothova púť Citova
Tak ja som asi nebola na fore, ked si to pisal ale mozem ti povedat, zez mas staleho citatela Smile
Pohlavie:enaMenelya
vala

Prspevky 2820
Prspevok03.01.2008 - 22:24     Citova
Zacina to zaujimavo, urcite si precitam aj dalsie casti, lebo som zvedava, kto je ta osoba a co sa dalej stane :thumbsup: ...A este chcem podotknu ku gramatike: ockovi, strykovi, Garothovi sa pise vzdy s makkym "I" Wink Smile

!!!KAMPA - ZACHRME STREDOZEM!!!
Viac info: www.lotrgame.forumup.sk

...Najuniverzlnejm prborom je lyica Smile...
Pohlavie:MuMaedhros
vala

Prspevky 962
Prspevok04.01.2008 - 09:28     Citova
Menelya Napsal(a):
Zacina to zaujimavo, urcite si precitam aj dalsie casti, lebo som zvedava, kto je ta osoba a co sa dalej stane :thumbsup: ...A este chcem podotknu ku gramatike: ockovi, strykovi, Garothovi sa pise vzdy s makkym "I" Wink Smile

jj tie chyby dost kazia atmosku a nejak mi unika zmysel pribehu, ale to je u mna normalne Laughing

The evil is back in Earth
info: www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:enaLeya
vala

Prspevky 486
Prspevok04.01.2008 - 10:04     Citova
zacina sa to zaujimavo...uvidime co sa z toho vyvinie:D

All I want and all I need, is to see my enemies bleed...
vala

Prspevky 1249
Prspevok04.01.2008 - 11:56     Citova
Menelya Napsal(a):
A este chcem podotknu ku gramatike: ockovi, strykovi, Garothovi sa pise vzdy s makkym "I" Wink Smile

Okej dobre vedieť Smile hneď to opravím Wink

Maedhros Napsal(a):
a nejak mi unika zmysel pribehu, ale to je u mna normalne

EE neuniká... zatiaľ sa tam ešte nič nestalo... to postupne príde Smile

vala

Prspevky 1249
Prspevok04.01.2008 - 13:40     Citova
Takže ďalšia časť prerobená, dúfam že tentoraz bez chýb Smile (ale keď nejaké nájdete, budem rád ak sa ozvete Wink )

„Kto ste?“ nedôverčivo sa spýtal Garoth.
„Neboj sa! Som priateľ,“ povedal neznámy muž a pritom zapálil sviečku. Garoth ihneď zbadal že to nie človek ale elf. Bol to elf mimoriadne krásny, aspo? tak sa zdalo Garothovi, ktorý v živote žiadneho elfa nevidel. Mal dlhé bledulinko hnedé vlasy, ktoré mu padali popri tvári. Spod vlasov mu svietili jasné bledomodré oči. Oblečený mal tmavozelený plášť v páse previazaný striebornou páskou s elfskými runami. Keď elf zbadal ako sa Garoth tvári, ihneď dodal: „Volám sa Estreth a prišiel som ťa varovať!“
„Varovať? A pred čím?“ Spýtal sa Garoth stále nepokojný.
„Pozeraj,“ odpovedal Estreth a vystrel ruky. Pred jeho rukami začal rotovať nejaký obraz. Garoth vytreštil oči, ale Estreth ho rýchlo upokojil. O chvíľu obraz zastal a Garoth tam uvidel nejakú postavu otočenú chrbtom, ktorá sedela na voze a pohá?ala kone. Oblečené mala tmavé nohavice prepásané jednoduchým opaskom z kože, zbytok tela zakrývala vesta ktorá bola tiež z kože. Hlavu pokrývali krátke tmavohnedé vlasy. Zrazu sa postava otočila a prvé čo si Garoth na nej všimol boli jej hnedé hlboké oči.
„Veď to som ja!“ Vykríkol vystrašený Garoth.
„Ja viem. Ničoho sa neboj len pozeraj,“ odvetil Estreth.
Ako tak Garoth pozoroval seba ako sedí na voze, zrazu videl ako voz zahalil tie?. Garoth v obraze sa ani nepohol a ďalej viedol voz. Zrazu sa v obraze objavil veľký drak, chytil voz aj s Garothom a odhodil ho preč, obraz sa prerušil.
„To čo som videl? Veď to bolo strašné!“ Ustráchane zo seba vyjachtal Garoth.
„To si bol ty ako zajtra vezieš vrecia múky do susednej dediny,“ pokojne povedal Estreth. „A ja ti radím aby si tam nešiel, inak ťa čaká to čo si videl.“
„A čo mám teda podľa teba robiť?“ Spytoval sa Garoth.
„Okamžite vyrazíme na cestu.“
„Akože s tebou? Veď ťa vôbec nepoznám,“ neveriacky krútil hlavou.
„?no so mnou. A zoberieme aj malú Elmenu...“
„Elmenu?“ Prerušil ho Garoth.
„?no, ale nikto o tom nesmie vedieť!“
„Ale prečo?“
„To ti teraz nemôžem povedať,“ tajomne odpovedal Estreth.
„Ale ja ju nemôžem Mortedhovi a Imone vziať, veď je to ich dcéra!“ Namietal Garoth.
„Musíš!“ Prikázal mu Estreth.
Po dlhom presviedčaní sa Garoth podvolil Estrethovej vôle, aj keď nechápal prečo to má urobiť. S Estrethom sa dohodli že tesne pred svitaním sa stretnú neďaleko mlynárovho domu. Garoth sa teda pomaly začal baliť. Nemal toho veľa, a tak ani balenie nebolo dlhé. Za opasok si pre istotu zastrčil aj nôž, len tak pre istotu, aj keď vnútro mu hovorilo, že sa nemá čoho báť. Potom sa otočil smerom k Elmene a tíško ju pozoroval ako spí. Popritom ako ju pozoroval rozmýšľal nad tým čo práve videl a čo ich asi čaká. Rozmýšľaním zabil celú noc. Presne podľa dohody, tesne pred svitaním sa vybral na dohodnuté miesto. Estreth tam na neho už čakal.
„Kam pôjdeme teraz?“ Spýtal sa Garoth.
„Smerom na Insbarglim, ale najprv zamierime do lesa!“
„Prečo do lesa?“ Nechápal Garoth.
„Tam na nás čakajú kone.“ Odpovedal Estreth.
Estreth spolu s Garothom, ktorý niesol malú Elmenu, zamierili k lesu za dedinou. Vošli do lesa a kráčali až k malej čistinke neďaleko okraja lesa. Tu stáli dva kone. Jeden bol snehovo biely a na jeho srsti sa odrážalo svetlo mesiaca, až to vyzeralo akoby jemne svietil. Druhý kô? hnedý, tento síce nežiaril v svetle mesiaca, ale zato pôsobil veľmi majestátne.
„Ten biely sa volá Lenger. Je to môj kô? a najlepší priateľ. Ten hnedý je odteraz tvoj, volá sa Muberg.“
„Čím som si vyslúžil taký nádherný dar?“ Spytoval sa Garoth.
„Aby som ti dokázal že som priateľ a čiastočne aj preto, lebo som vtrhol do tvojho domu ako nejaký zločinec.“ Povedal Estreth s miernym úsmevom. „Ale teraz už musíme vyraziť!“

Naposledy upravil Radeon da 04.01.2008 - 16:46, celkom upraven 1 krt
vala

Prspevky 486
Prspevok04.01.2008 - 14:21     Citova
jujha....uz sa to zacina zauzlovat Very Happy Very Happy ozaj mas pekny styl pisania... :thumbsup: :thumbsup:

vala

Prspevky 962
Prspevok04.01.2008 - 14:31     Citova
len tie chyby Exclamation ....pamataj......dativ jednotneho cisla muzskeho rodu je mäkke I.... Smile Garothovi, Mortedhovi Wink
inak sa mi to paci, budem to citat

vala

Prspevky 1249
Prspevok04.01.2008 - 16:47     Citova
Maedhros Napsal(a):
len tie chyby Exclamation ....pamataj......dativ jednotneho cisla muzskeho rodu je mäkke I.... Smile Garothovi, Mortedhovi Wink
inak sa mi to paci, budem to citat

JJ už viem... asi som sem nejakým nedopatrením poslal ešte neopravenú verziu... ale už som to opravil Smile Ajajajaj... ja a slovenčina... a to tento rok maturujem Laughing

Reklama
vala

Prspevky 980
Prspevok04.01.2008 - 19:07     Citova
No zacina sa to vyvijat.. som zvedava co sa s toho vykluje Smile
vala

Prspevky 2820
Prspevok04.01.2008 - 19:14     Citova
Jaaaj, Radeon, zacina to naberat poriadnu stavu, paci sa mi to! :applause: :thumbsup:

vala

Prspevky 1249
Prspevok04.01.2008 - 22:30     Citova
Zase nemám čo robiť Laughing takže Ďalšia zeditovaná časť Smile

Estreth aj Garoth teda vysadli na kone. Elmenu Garoth jemne usadil pred seba a pridržiaval ju ľavou rukou. Keď vyšli z lesa Garoth sa obzrel naspäť na svoju rodnú dedinu Agrotas. Dedinka to nebola veľká, pozostávala iba z jednej hlavne ulice a pár maličkých uličiek. Medzi týmito uličkami boli nepravidelne roztrúsené domce. Garoth si zavzdychol, ale o chvíľu otočil pohľad a popohnal Muberga dopredu. Vyrazili teda do tmy a cválali popri ceste celú noc. Ráno zastali pri malom jazierku, ktoré vytváral malý potôčik stekajúci z hôr, ku ktorým sa cez noc priblížili. Garoth Elmenu položil na rozprestretú deku a sadol si obďaleč. Akonáhle si sadol slnko sa prehuplo cez obzor a vyslalo prvé ranné lúče. Tieto lúče sa odrážali od Elmeniných zlatých vlasov a ako tak Garoth na ?u hľadel tak vyzerala ako malá princezná. Pri pohľade na Elmenu začal Garoth znova rozmýšľať nad tým čo videl v záhadnom obraze, ktorý pred ním vyčaroval Estreth. Od obrazu prešiel až k odchodu z dediny a stále nevedel pochopiť prečo ju musel zobrať so sebou. Nedalo mu to, a tak sa opýtal: „Prečo som musel zobrať aj Elmenu?“
„Už som ti povedal, že teraz ti to nemôžem povedať. Všetko sa dozvieš v pravý čas!“
„Ale...“
„Žiadne ale.“ Prerušil ho Estreth. „Mali by sme sa nara?ajkovať,“ dodal Estreth a začal vybalovať jedlo.
Garoth teda prestal vyzvedať a pomohol Estrethovi pripraviť ra?ajky. Po ra?ajkách Garoth zobudil Elmenu.
„Vstávaj malá princezná.“ Tíško ju budil Garoth.
„Ešte sa mi nechce mami.“ F?ukala Elmena stále so zatvorenými očami.
„Ale ja nie som tvoja mama, to som ja Garoth.“
„Jéj Garoth. A kde je mamina a ocko?“
„Nooo... oni...“ Koktal Garoth.
„Asi ich už nikdy neuvidíš, ale neboj my sa o teba dobre postaráme.“ Vstúpil do rozhovoru Estreth.
Elmena zostala zarazená a po chvíli sa rozplakala. Garoth a Estreth ju začali utešovať, ale veľmi sa im to nedarilo. Po chvíli sa Elmena upokojila a aj sa najedla, ale stále bola veľmi smutná. Akonáhle Elmena dora?ajkovala pustili sa znova na cestu. Počas cesty bola už Elmena šťastná a už sa aj znova smiala, lebo až vtedy si uvedomila že Estreth je Elf. A ona vždy túžila nejakého elfa vidieť. Cesta im pri Elmeninom smiechu ubiehala rýchlo, a tak večer už pred sebou videli domy Insbarglimu.
Dedina Insbarglim je o podstatne väčšia ako Agrotas. Tvorili ju dve hlavné cesty. Jedna vedie z Agrotasu až do hlavného mesta Elentari a druhá ide z mesta Intula až k jazeru Zanij. Ďalšie malé uličky sa napájali na tieto hlavné cesty. Estreth zaviedol putujúcich do hostinca „U Peny“, ktorý stál na križovatke hlavných ciest presne v strede dediny. Hostinec bol najväčšou a najdôležitejšou budovou v dedine, aj keď zvonka tak moc ani nevyzeral. Jedine čo prezrádzalo jeho výnimočnosť bola malá ošúchaná tabuľka s nápisom: „U Peny“ nad vchodom do hostinca. Každý večer sa tu schádzala väčšina obyvateľov Insbralgimu. Estreth, Garoth a Elmena si posadali okolo stola v kúte, na ktorom svietila malá sviečka tak ako na každom stole. Ďalšie stoly, ktoré boli porozostavované po celej miestnosti boli už obsadené a všade vládla veselá vrava. O chvíľu k nim, z druhej strany miestnosti, pribehol hostinský. Objednali si dve izby a jedlo. Hostinský sa veľmi potešil, lebo už dlho nemali návštevu ktorá by zostala aj na noc. Po sýtej večery ich hostinský odviedol do ich izieb. Garoth a Elmena boli spolu v jednej izbe a v druhej izbe spal Estreth. Garothova a Elmenina izba bola zariadená stroho. Oproti dverám bolo okno a popri bočných stenách boli postele. V izbe sa ďalej nachádzala malá skrinka vedľa dverí a stolík pod oknom. Elmena si ľahľa na jednu z postelí a pretože bola po celodennej ceste veľmi unavená, hneď aj zaspala. Garoth na ?u ešte riadnu chvíľu hľadeľ ale po chvíli si aj on išiel ľahnúť.

Naposledy upravil Radeon da 04.01.2008 - 23:14, celkom upraven 1 krt
vala

Prspevky 962
Prspevok04.01.2008 - 22:45     Citova
:applause: pekneee uz sa tesim dalej ale prosim ta napis si na listocek DATIV MNOZNEHO CISLA MUZSKEHO RODU JE MAKKE I........a toto si nalep na monitor Rolling Eyes

vala

Prspevky 980
Prspevok04.01.2008 - 22:50     Citova
No nemam co dodat, snad len.. pis casti co najrychlejsie Laughing
vala

Prspevky 1249
Prspevok04.01.2008 - 23:17     Citova
Maedhros Napsal(a):
ale prosim ta napis si na listocek DATIV MNOZNEHO CISLA MUZSKEHO RODU JE MAKKE I........a toto si nalep na monitor Rolling Eyes

Ale ja to už viem... len ja to prerábam z predošlej verzie a furt to nejako prehliadam... lebo či je napísané Garothovy alebo Garothovi, furt mi to podčiarkne... a tak to prehliadam...

Idem sa ale hanbiť... :coverlaugh: :coverlaugh: :coverlaugh:

(Strašné to so mnou)

vala

Prspevky 2820
Prspevok05.01.2008 - 11:06     Citova
Fajna cast Smile...a uz sa tesim na dalsiu! Very Happy Rolling Eyes

vala

Prspevky 486
Prspevok05.01.2008 - 15:04     Citova
Almiel Napsal(a):
No nemam co dodat, snad len.. pis casti co najrychlejsie Laughing

:applause: plne suhlasim Smile

vala

Prspevky 1249
Prspevok05.01.2008 - 15:42     Citova
Takže ďalší diel doupravovaný. Smile

A už dúfam že bez chýb, lebo ak som zase dačo prehlaidol, tak už fakt neviem Laughing

Garotha ráno zobudil Elmenin výkrik. Ihneď sa poobzeral po izbe aby zistil čo sa stalo. Keď videl ako sa malá Elmena hrá s Estrethom hneď mu odľahlo.
„Konečne si sa už zobudil.“ Povedal Estreth. „Ra?ajky máš tuto na stolíku.“
„Dobré ráno Elmena.“ Pozdravil Garoth kráčajúc ku stolíku s ra?ajkami. „Ako si sa nám vyspinkala?“
„Dobre.“ Odpovedala Elmena.
„Ja idem do dediny zohnať potrebné veci na cestu. Vy ma tu zatiaľ počkajte.“ Prerušil ich rozhovor Estreth.
„Dobre choď. Budeme ťa tu teda čakať, len sa nezdrž dlho, aby sme čím najskôr vyrazili, aj keď neviem kam.“
Estreth vyšiel z izby a Elmena vybehla za ním aby sa s ním rozlúčila. Garoth pomaly dojedal ra?ajky a pritom pozoroval ako sa Elmena hrá s kúskom dreva, ktorý včera našli. Keď dojedol prisadol si na zem k Elmene a hral sa s ?ou. Elmena vyzerala šťastne, akoby zabudla že už neuvidí rodičov.
Estreth sa vrátil okolo poludnia, akurát keď si Garoth s Elmenou sadli k obedu. Položil na posteľ nejaké šaty, mechy s vodou a balík s jedlom.
„Tie šaty sú pre Elmenu, však?“ Spytoval sa Garoth.
„?no.“ Odpovedal Estreth, popritom ako sa malá Elmena prehŕ?ala v šatoch. „Veď má len nočnú košeľu, v tom by dlho nevydržala.“ Dodal Estreth.
Elmena si obliekla nové šaty a sršala z nej radosť. aty mali bledomodrú farbu so strieborným vzorom pozdĺž celých šiat.
„Vyzeráš ako malá princezná.“ Chválil Garoth.
„Dokonca aj medzi Elfmi by si bola jedna z najkrajších.“ Pridal sa ku chvále Estreth a Elmena už bola celá červená z toľkej chvály. „Ale už musíme ísť.“
„A kam vlastne teraz pôjdeme?“ Spýtal sa Garoth.
„Na východ, teda smerom od hôr.“ Odpovedal Estreth baliac pritom všetky veci.
Vydali sa teda do stajne, kde mali ustajnené kone. Pripevnili k nim všetky veci ktoré Estreth pokúpil. Nasadli na kone a vydali sa smerom k jazeru Zanij. Keď mali dedinu už kúsok za sebou, zabočili doľava na východ.
Keďže nešli po ceste, išlo sa im ťažko a pomaly. Zem bola samý hrboľ a jama, a preto nemohli ísť na ko?och, ale museli ich ťahať za sebou, iba Elmena sa viezla na koni. K tomu všetkému bolo aj riadne horúco a slnko pražilo priamo na nich, lebo široko ďaleko nebol žiadny strom. Často sa zastavovali aby si oddýchli a načerpali nové sily. Na poludnie druhého d?a cesty z Insbarlgimu ďaleko pred sebou uvideli stromy, a aj trávy pribudlo. Oproti takmer beztrávnatej a výmoľami posiatej zeme to bola obrovská zmena. Už mohli ísť aj na ko?och, a tak už večer táborili v lese. Ďalšie dni putovali po lesnom chodníku, ktorý vyzeral akoby ho niekto často používal. Estreth im prezradil, že tento les sa volá Tanturin a tieto chodníky vyšlapali elfovia, ktorý tadeto často chodievajú. Lesy naokolo boli sviežo zelené, na zemi bol mäkký zelený porast, a tak sa aj ko?om šlo ľahko. Vtáčiky spievali a občas aj videli prebehnúť dajakú srnku, zajaca, líšku či iné lesné zviera. Po troch d?och vyšli z tohto nádherného lesa a boli im aj ľúto že musia ísť len tak pod holým nebom. Tento úsek cesty bol pomerne oddychový, lebo mohli ísť na ko?och, a aj počasie sa umúdrilo a už nebolo tak horúco, ale práveže pofukoval mierny vetrík. Po týždni putovania od opustenia Tanturinu sa terén začal mierne vlniť a postupne prechádzal až do kopcov. V pozadí už bolo vidieť mohutné hory. Na chvíľu zastavili aby si oddýchli.
„To sú hory Gurilond, cieľ našej cesty.“ Povedal Estreth ukazujúc na hory pred sebou.
„A kam tam presne ideme a čo tam budeme robiť?“ Spýtal sa ho Garoth.
„Ideme do elfského mesta Lasa Minet. Nachádza sa v doline medzi tými dvoma naklonenými vrchmi Italnanom a Etalnanom, čo značí ľavá brána a pravá brána.“ Vysvetľoval Estreth.
„Ale čo tam budeme robiť? Na to si mi neodpovedal!“ Rozčuľoval sa Garoth.
„Už som ti niekoľkokrát povedal, že sa to dozvieš v pravý čas!“ Odpovedal Estreth.
„Kedy tam asi dorazíme?“ Zmenil tému Garoth.
„Asi tak o 4-5 dní.“
Uložili sa spať a na druhý de? sa opäť vydali na cestu. Nasledovali trocha pomalšie, lebo museli hľadať cestu pomedzi stále vyššie a vyššie kopce. Na koniec sa nedalo už inak a museli zosadnúť z koní a pomaly prejsť po kamenných cestičkách, na ktoré znova natrafili. Po dni cesty ich kamenné cestičky zaviedli do hustého a tmavého lesa. V lese sa cestičky pomaly strácali, a tak sa museli predierať cez husté krovie čo ich veľmi zdržovalo. Po jedenástich d?och od opustenia Tanturinu stále nenarazili na cestu vedúcu do Lasa Minetu a Estreth už začínal byť celý nesvoj, lebo podľa jeho plánov už mali byť na dohľad od mesta. Lesom sa plahočili ešte ďalšie dva dni až nakoniec narazili na rieku. Estreth si nebol istý, že ktorá rieka to je, ale odhadol že by to mohla byť Latana, ktorá vyviera blízko pri Lasa Minete. Podľa Estrethovho uváženia sa teda pustili proti prúdu tejto rieky a odhadol, že na poludnie druhého d?a by mali byť v Lasa Minete. Večer tohoto d?a narazili na skalnú stenu, ktorá im prehradzovala cestu a teda nemohli pokračovať ďalej. Ale táto skalná stena uistila Estretha, že sú naozaj pri rieke Latane, ale na opačnom brehu. Tak sa teda rozhodli prebrodiť rieku ešte v ten večer. Prúd rieky už bol pomerne silný, aj keď vyvierala len neďaleko, ale zato mala veľa silných prítokov. Utáborili sa na druhej strane rieky a pri ohni si vysušili svoje zmáčané šaty. Ráno ich prebudila neznáma návšteva.

vala

Prspevky 980
Prspevok05.01.2008 - 18:24     Citova
No celkom fajn, ale zase je to zakoncene tak neocakavane :drool:
Reklama
vala

Prspevky 2820
Prspevok05.01.2008 - 21:26     Citova
Ano. Seknute v tom najlepsom :drool: ...Tesime sa na dalsiu cast,...zvedava som! Laughing

vala

Prspevky 1249
Prspevok06.01.2008 - 16:25     Citova
To bol zámer to seknúť v tom najlepšom Wink tak a teraz prichádza rozuzlenie Laughing Ale iba také kratšie, dnes sa mi nejako nechcelo.

„Kto ste a čo tu chcete?“ Spýtal sa neznámy hlas.
Garoth sa pozrel smerom odkiaľ počul hlas, ale nevedel rozoznať koho vidí. Svetla veľa ešte nebolo a dotyčný stál ešte aj v tieni.
„Ja som Estreth, toto je Garoth a toto je malá Elmena.“ Rázne odvetil Estreth.
„? Estreth, už sme vás čakali!“ Zaradoval sa neznámy a vystúpil z tie?a. Garoth hneď zbadal že to nie je človek ale Elf. Oblečený mal zelený plásť, v páse previazaný strieborno-zelenou stuhou, ktorá pekne dopĺ?ala plášť. Cez rameno mal prehodený dlhý, úzky a napohľad silný luk. Mal dlhé hnedé vlasy a z tváre mu svietili hnedé oči. Bol tiež veľmi pekný ako Estreth, teda ako všetci Elfovia ako si Garoth myslel.
„Som rád že ťa vidím Lotarnen.“ Zaradoval sa Estreth. „Zablúdili sme v lesoch, inak by sme už dávno boli v Lasa Minete.“
„Veď preto ma vyslali, aby som vás našiel. Sama kráľovná mi to prikázala.“ Povedal Lotarnen s hrdým výrazom na tvári. „Ak chceme byť do večera v Lasa Minete, tak by sme mali vyraziť čo najrýchlejšie.“
„Dobre, tak teda poďme.“ Povedal Garoth.
Rýchlo sa najedli a bleskovo pobalili svoj nočný tábor. Les na tejto strane rieky bol akýsi iný. Garoth si nevedel vysvetliť takú veľkú zmenu, ale potom ho napadlo, že tento les patrí pod moc Elfov, a preto je taký nádherný. Napredovali rýchlo, aj keď nešli na ko?och. Všade okolo seba počuli nádherný spev vtákov a sem-tam Garoth zazrel aj takých nádherných vtákov akých ešte v živote nevidel. Asi na poludnie prechádzali okolo vodopádu. Tento vodopád tak Garotha uchvátil svojou nádherou že sa museli zastaviť a poobzerať si ho. Lúče slnka sa na vode lámali a odrážali všetkými smermi. Voda vodopádu tiekla na strieborno-zlatom kameni, ktorý túto nádheru vodopádu ešte umoc?oval. Keď sa všetci nabažili touto krásou, pohli sa ďalej. Zas sa plahočili tým neobyčajným elfským lesom, až došli na širokú kame?mi vykladanú cestu. Kamene boli tak šikovne poukladané, že medzi dvoma kusmi kame?a neboja nijaká škára. Po okrajoch cesty boli asi každých desať metrov stĺpy naznačujúce cestu. Každý stĺp bol iný, pozdĺž celej cesty by ste nenašli dva rovnaké stĺpy. Keď sa už Garoth s Elmenou ponadchýnali tými nádhernými stĺpmi, vybrali sa tou cesto do Lasa Minetu. Išli peši, lebo už neboli ďaleko od svojho cieľa. Ani sa nenazdali a už sa pred nimi objavilo nádherné mesto Lasa Minet.

vala

Prspevky 980
Prspevok06.01.2008 - 17:41     Citova
Dobra cast a aj som predpokladala, ze sa tam objavi nejaka taka postava, ktora ich ma doviest do mesta.Takze sa tesim na dalsiu cast
:thumbsup:
vala

Prspevky 2820
Prspevok06.01.2008 - 21:30     Citova
Jj, dobra cast, a uz sa tesim na to elfske mesto Smile

vala

Prspevky 1249
Prspevok06.01.2008 - 22:14     Citova
Takže na svete je ďalšia časť, resp. megačasť. S touto megačasťou by so rád uverejnil aj jednu novinku, celý príbeh v aktuálnej podobe bude vždy dostupný na tejto adrese: http://docs.google.com/Doc?docid=ah73w5cnvrjm_bchn2zvc8hcp9&hl=en

Tak a tu už nasleduje príbeh Smile

Prvé čo Garothovi padlo do oka, bol velikánsky strom pred mestom. Pred ním sa cesta rozvetvovala a za ním sa znova spájala, a tak slúžil ako nejaká brána. Jeho kme? bol veľmi široký a bol aj veľmi vysoký. Konáre prevísali až za okraje ciest, a tak to vyzeralo akoby cesty vošli do tunela. Ani jeho listy neboli obyčajné, tvar mali ako javorové listy, ale listy boli rôznofarebné, červené, zelené, strieborné a zlaté. Bol to nádherný vstup do ešte nádhernejšieho mesta. Keď sa dostali pod tento strom, tak jediné čo videli boli iba jeho listy a konáre. Bol to vskutku nádherný tunel, vnútri to hralo naozaj všetkými farbami. Po chvíli keď vyšli spod stromu, Garotha uchvátil pohľad na Lasa Minet. Krajšie mesto ešte ani nevidel, budovy boli dokonalé spojenie kame?a a stromov, kde končili stromy tam pokračoval kame?. Kmene stromov jednoducho vrastali do kame?a a tak tvorili dokonalé spojenie. Základy najväčšej a najhlavnejšej budovy boli tvorené štyrmi stromami. Boli to presne tie isté stromy ako vstupný strom, lenže boli trocha menšie. Mali pomerne hrubé kmene na ktorých ďalej pokračovali kamenné múry. Múry boli z nejakého nádherného kame?a. Tento kame? bol naozaj zvláštny, trblietal sa na strieborno alebo zlato, záležalo na tom z ktorej strany sa na neho pozeráte. Múry s množstvom menších či väčších okien ďalej formovali tvar budovy do tvaru veľkého stromu. Samotný vrch tejto budovy tvorila strecha. Ani táto strecha nebola obyčajná, tvorili ju zlaté, strieborné a diamantové listy. Ani tvar strechy nebol obyčajný, mala podobu koruny stromu, ktorá nepokrývala len túto skvostnú budovu, ale aj väčšinu časť mesta. Lom svetla na diamantových častiach strechy vytváral nádherné svetelné efekty, ktoré ešte umoc?ovali odrazy tohto svetla zo strieborných a zlatých listov.
„Tá budova je nádherná! “ S údivom vypadlo z Garotha.
„To teda je, a máš veľké šťastie, lebo do nej aj mierime.“ Povedal Lotarnen. „Kráľovná s Kráľom vás chcú vidieť.“
Vybrali sa teda do kráľovského paláca. Keď prešli závojom paláca, tvoreným s konárov a listov základových stromov, v strede uvideli veľké točité schody, ktoré boli z toho istého kame?a ako celá budova. Na každom schode boli ešte dva lampášiky, každý na jednej strane schodu. Toto dávalo schodisku ešte zvláštnejší vzhľad. Vyšli teda po schodoch až na tretie poschodie, kde bola veľká dubová brána. V momente ako vstúpili na túto chodbu, brána sa otvorila a oni vošli do veľkej sály. Sála bola celá z vylešteného dreva. Na drevených stenách boli zlato-strieborné ozdoby v tvare rôznych zvierat. Na druhom konci sály boli dve prútené kreslá z bledého dreva. Ich význačnosť naznačovali len zelené kamene, s červeným znakom hviezdy, vsadené do operadla. Došli asi do stredu tejto sály a Lotarnen povedal: „Tu počkáme.“ Ani to poriadne nedopovedal a už sa otvorili dvere za kreslami a dnu vošli dvaja Elfovia oblečení v bielych plášťoch so striebornou čelenkou na hlavách s tým istým znakom ako bol na kreslách. Jeden elf bol muž, kráľ, a druhý elf bola žena, kráľovná. Obidvaja si sadli do kresiel, elfka do ľavého a elf do pravého.
„Ja som kráľovná Atlana.“ Prehovorila zvučným hlasom nádherná elfka.
„A ja som kráľ Atlan.“ Predstavil sa elf.
„Ako vidím tak si moju úlohy splnil, Lotarnen. Ja som vedela, že ju mám zveriť práve tebe.“ Ozvala sa znova kráľovná Atlana.
„Vynaložil som na to všetko svoje úsilie. Ale nehľadal som ich dlho, boli iba neďaleko mesta.“
„Veľmi pekne ti ďakujeme Lotarnen, už môžeš odísť.“ Poďakovala sa kráľovná a mierne sa uklonila. Lotarnen sa tiež uklonil a odišiel tou istou bránou ako vošli.
„Prečo ste sa zdržali Estreth?“ Obrátil sa kráľ na Estretha.
„Zablúdili sme v lesoch, už som v nich dlho nebol, a tak som si nebol istý cestou. Ale aj keby nás Lotarnen nenašiel, tak sme tu.“ Odpovedal Estreth.
„Odveďte Elmenu oddýchnuť si. Vidím že je unavená a celá nesvoja z tohto nového prostredia.“ Obrátila sa kráľovná na blízko stojacích Elfov, ktorých si Garoth doteraz ani nevšimol.
„?no, kráľovná.“ Povedal jeden z Elfov a podišiel k Elmene chytil ju za ruku a odviedol ju preč. Elmena sa vystrašene pozrela na Garotha, ale ten ju pohľadom upokojil, a tak už išla s úsmevom na tvári.
„A teraz prejdime k tomu, prečo si sem mal prísť Garoth.“ Zmenil tému kráľ. Garoth sa celý potešil a netrpezlivo čakal čo sa bude diať ďalej.
„No konečne sa to už dozviem, že prečo som musel opustiť Agrotas“ Celý natešený povedal Garoth.
„Ale veď to už vieš.“ Odpovedala kráľovná.
„Akože viem? Veď Estreth mi nechcel nič povedať.“ Ohradil sa Garoth.
„Ale veď si videl ten obraz či nie?“ Spýtala sa kráľovná.
„To som videl, ale prečo som kvôli nemu musel odísť, to nechápem.“
„Lebo ti hrozilo nebezpečenstvo! Ten drak by ťa zabil!“ Vážne hovorila kráľovná.
„?no, ale iba keby som sa vydal na tú cestu, inak nie.“ Stále oponoval Garoth.
„Ľudia nevedia pochopiť osud, to čo si tam videl by sa nemuselo stať, presne na tom mieste, ale stalo by sa to, keby si tam zostal a nič nerobil! Keď už raz vieme čo sa nám stane, tak nemôžeme len tak nečinne sedieť, ale musíme sa tomu nejak postaviť! A tvoje postavenie sa osudu bol útek z Agrotasu, už chápeš?“ Vysvetľovala kráľovná.
„Tak trochu hej.“ Smutne odpovedal Garoth. „Ale stále nechápem, prečo som musel zobrať aj Elmenu a prečo ten drak na m?a zaútočil.“
„Bohužiaľ na tieto odpovede si budeš musieť ešte počkať. Ale jedno ti môžem povedať, všetko nemusí byť tak ako to na prvý pohľad vyzerá!“ Tajnostkárila kráľovná.
„Nechápem.“ Odvetil Garoth.
„Všetko pochopíš v pravý čas. Uvidíš. A do tohto mesta ťa Estreth doviedol preto, lebo to bola moja vôla. A teraz si už choďte oddýchnuť, prekonali ste dlhú cestu.“ Milo povedala kráľovná.
Elf vykročil spoza kresiel a odviedol ich preč. Vyšli zo sály a znova sa vydali schodiskom, lenže na Garothove veľké prekvapenie nešli dolu ale hore. O poschodie vyššie vošli na pomerne dlhú chodbu. Elf ich zaviedol do prvých dverí naľavo. Izba bola priestranná. Narozdiel od veľkej drevenej sály bola izba kamenná. Steny boli zdobené rôznymi nádhernými maľbami. Zariadená bola dobre, oproti dverám boli dvere na balkón, kde bol stôl a tri stoličky, na ľavej strane boli dve nádherné drevené postele. Na pravej strane bola v podstate obyčajná, ale bohato zdobená skrinka a vedľa nej bola posteľ, rovnaká ako predošlé dve. Elmena sedela pri stolíku na balkóne a jedla vynikajúce elfské jedlo . Keď ich uvidela hneď sa zaradovala, vrhla sa k nim a objala ich. Elf čo ich sprevádzal medzitým odišiel, ale o chvíľu došiel aj s ďalšími elfami, ktorý niesli horúcu a studenú vodu v nádherných a vysokých strieborných kadiach, dve menšie strieborné vaničky, uteráky a kopy jedla na strieborných podnosoch. Garoth a Estreth sa umyli a potom sa pripojili k Elmene a najedli sa. Po jedle podišiel Garoth k okraju balkóna, oprel sa o kamenný múrik a rozhliadol sa po meste. Akurát zapadalo slnko a spolu s diamantovými listami tvoriacich strechu vytváralo nádherné farebné úkazy.
„Pozeráš sa na mesto akurát v ten najkrajší čas.“ Povedal Estreth.
„Je to naozaj nádhera.“ Povedal Garoth.
Pribehla aj Elmena a začala sa štverať na múrik: „Aj ja sa chcem pozrieť!“ Kričala. Garoth ju teda zodvihol aby aj ona videla. „To je nádhera!“ Vykríkla Elmena od úžasu.
Estreth ukazoval na jednotlivé budovy, a hovoril ich mená a významnosť. Všetky budovy boli rovnakého štýlu. A tiež boli podobné ako palác, len strechy mali obyčajnejšie, drevené. A bolo ich tu neskutočne veľa, jedny menšie iné väčšie. Ako sa tak Garoth rozhliadal, tak zistil, že Lasa Minet je dosť veľké mesto s veľa obyvateľmi. Zo severu pritekala malá riečka, preklenutá tromi mostami. „To je Latana.“ Povedal Estreth. Po tejto malej obhliadke mesta sa vrátili do izby a poukladali sa na spánok, lebo boli unavený z dlhej a namáhavej cesty.
Na týchto mäkkých a pohodlných posteliach sa im spalo veľmi dobre. Zobudili sa až dlho po svitaní. Keď sa zobudili, ra?ajky už mali pripravené na stole. Pripravené mali aj čisté a podľa Garotha aj veľmi slávnostné šaty. Najprv sa obliekli a potom sa hneď vrhli na ra?ajky. Boli veľmi osviežujúce a hneď ich aj prebudili. Po ra?ajkách vyšli z paláca a išli sa poprechádzať po meste. Mesto vyzeralo ako nejaký veľký park, všade samé stromy, kvety a tráva. Občas bolo vidieť aj nejaké nádherné sochy či dokonca fontány. V celom meste bolo počuť spev rôznych vtákov, bol veľmi melodický a dotváral atmosféru mesta. Keď sa na obed vracali naspäť do paláca, pri bránovom strome, ako si ho Garoth v mysli pomenoval, vznikol nejaký rozruch. Rozozneli sa slávnostné trúby a mestom sa niesla biela zástava s čiernou labuťou. Za zástavou išiel pochod elfov a v strede bol najvyšší Elf vo veľmi nádhernom brnení so znakom čiernej labute na hrudi, a tak Garoth usúdil, že to bude nejaký významný elf. Zástup mieril smerom k palácu, kde už vonku stáli kráľovná Atlana a kráľ Atlan aby ich privítali. Po privítaní odišli všetci okrem kráľovnej Atlany do paláca. Kráľovná zamierila, na Garothove veľké prekvapenie, smerom k nim.
„Poďte so mnou. Ideme na slávnostný obed na počesť návštevy nášho priateľa Umiara.“ Povedala milým hlasom.
„My? Prečo? Veď my nie sme významný.“ Čudoval sa Garoth.
„Pre m?a ste významný a bola by som rada keby ste tam prišli.“
„Sme veľmi potešení a Vaše pozvanie s radosťou prijímame.“ Povedal za všetkých Estreth.
Tak sa teda Garoth, Estreth, Elmena a kráľovná Atlana vybrali do paláca, do uvítacej miestnosti v ktorej boli aj včera. Boli tam už pripravené stoly a stoličky a všetci hostia už sedeli. Kráľovná ich zaviedla na koniec dlhého stola, tam si sadľa vedľa kráľa a Estretha, Garotha a Elmenu usadila po svojej jej ľavici. Hosť Umiar sedel na druhom konci stola. Najprv kráľovná predstavila Garotha, Estretha a Elmenu Umiarovi, a potom dala znamenie aby sa začalo nosiť jedlo. Jedlo bolo vynikajúce a bolo ho neskutočné množstvo, aj čo do počtu druhov, aj čo do množstva. Hostina trvala až do večera, ale každému sa to zdalo ako neskutočne krátky čas, lebo všetci sa medzi sebou rozprávali, ale najviac vyhľadávaný bol Garoth, lebo medzi elfmi často ľudia nebývajú. Po tejto hostine boli Garoth s Elmenou azda ešte viac unavenejší ako po tej dlhej ceste do Lasa Minetu, a tak hneď aj zaspali. Garoth sa ráno zobudil už zavčasu a videl, že Estreth stojí na balkóne a pozoruje mesto. Vyšiel teda za ním von.Elmena ešte stále spala.
„O chvíľu má vyjsť slnko, síce to nie je také pekné ako západ slnka, ale aj to stojí vidieť.“ Povedal Estreth.
Garoth neopovedal nič, ale len čakal na východ slnka. Keď už vyšlo mesto zaplavili nádherné dúhy mnohých farieb. Takto tam stáli a pozorovali tie dúhy asi hodinu, a potom keď už bolo slnko vyššie a dúhy sa pomaly vytrácali vrátili sa do izby. Keď sa vrátili akurát sa zobudila Elmena. Vstala pretrela si oči a ani sa nestihla umyť a už im doniesli ra?ajky. Nara?ajkovali sa a znova išli na prechádzku do mesta. Takto strávili v Lasa Minete ešte týžde?, až zrazu Garoth začal byť celý nesvoj. Garotha už nebavilo prechádzať sa po meste, a tak sa sám vyberal do lesa okolo mesta. Najprv to boli iba krátke vychádzky, ale neskôr to prešlo už aj do celodennej vychádzky. Až nakoniec sa raz nevrátil na noc. Estreth sa o neho veľmi bál, a tak zašiel za kráľovnou poprosiť ju o radu. Kráľovná mu nič určitého nepovedala, tajnostkárila ako vždy. Iba ho uistila že sa o Garotha nemusí báť. Tak sa Estreth vrátil do izby a zaspal. Ráno sa zobudil a Garoth sa stále neobjavil. Jeho obavy sa vrátili v plnej sile naspäť. Ako tak zamyslene sedel na posteli, zobudila sa malá Elmena, ktorá sa začala dožadovať ra?ajok. Nič iné mu teda nezostávalo iba sa s ?ou nara?ajkovať. Po ra?ajkách sa išli poprechádzať do mesta. Takto strávili celý de?, zatiaľ čo Garoth stále nikde. Večer, keď Elmena už spala, Estreth vyzeral Garotha z balkóna. Keď sa ani pod dlhšom čakaní neobjavil, išiel si ľahnúť. Ráno, keď sa Estreth zobudil, zbadal Garotha ako sa blázni s Elmenou. Estreth teda vstal, išiel sa nara?ajkovať a tváril sa akoby sa o Garotha vôbec neobával. Ani dnes Garoth netrávil de? s nimi, ale hneď po ra?ajkách zamieril za kráľovnou.
„Už som na teba čakala Garoth.“ Povedala kráľovná.
„Po dlhšom uvažovaní som došiel k názoru: keď už som musel odísť z domova, tak chcem aspo? spoznať nové kraje. A tak by som Vás chcel požiadať o dovolenie odísť s Umiarom a jeho spoločníkmi.“ Povedal Garoth.
„Viem. Už dlhšie som ťa pozorovala. A rozhodol si sa správne, kebyže mi to nenavrhneš ty sám, tak by som ti to navrhla ja. Už sme sa s Umiarom o tebe rozprávali.“ Povedala kráľovná Atlana.
„A kedy odchádzajú?“ Spýtal sa Garoth.
„Už čakajú len na teba, ak teda chceš môžete vyraziť už dnes.“ Povedala kráľovná.
„Dnes ešte nie, ešte by som sa rád rozlúčil s Elemnou, lebo je mi jasné že ona tu musí zostať.“ Povedal Garoth smutne.
„Si oveľa bystrejší ako som si myslela, tvoja bystrosť ti bude ešte veľakrát nápomocná. Ale pamätaj si čo som ti povedala už minule: Všetko nie je tak ako sa zdá!“
„Pamätám si to, ale vôbec tomu nerozumiem.“ Nechápavo krútil Garoth hlavou.
„V pravú chvíľu porozumieš. Tak ako si sa rozhodol, kedy odídete?“
„Asi pozajtra.“ Odpovedal Garoth.
„Dobre, tak ja oznámim Umiarovy ako si sa rozhodol. Bude potešený tvojim rozhodnutím.“ S radosťou v hlase povedala kráľovná Atlana.
„Ďakujem Vám za všetky vaše rady, ja sa teda poberiem, ak ma už nepotrebujete.“ Lúčil sa Garoth.
„Samozrejme že môžeš ísť" Usmiala sa kráľovná „,ale zajtra sa znova stretneme na rozlúčkovej hostine.“
Garoth sa teda uklonil a odišiel. Vyhľadal Elmenu a Estretha a zbytok d?a strávil s nimi, ale o odchode im nepovedal zatiaľ nič. Na druhý de? ráno, keď Elmena ešte spala, Garoth zobudil Estretha a požiadal ho aby s ním vyšiel na balkón. Garoth sa oprel o múrik a pozorujúc východ slnka povedal: „Rozhodol som sa, že odídem spolu s Umiarom.“
„Myslel som si to, aj kráľovná mi také niečo naznačovala.“ Povedal Estreth a chápavým pohľadom pozrel na Garotha.
„Rád by som sa teda s tebou rozlúčil.“
„Ale so mnou sa lúčiť nemusíš, ja som sa rozhodol že pôjdem s tebou. Radšej sa rozlúč s Elmenou.“
„Nemusíš, ja to zvládnem aj sám.“ Odrádzal Garoth Estretha od odchodu.
„Ja viem že nemusím, ale ja chcem!“ Nedal sa Estreth.
„Dobre, týmto si ma veľmi potešil, aspo? nebudem putovať medzi cudzími. Ale je mi ľúto, že Elmena musí zostať tu, radšej by som bol keby išla s nami.“ Smutne rozprával Garoth.
„Aj ja by som bol radšej keby išla s nami, ale vieš že nemôže. Veď preto sme ju zobrali z Agrotasu, aby sme ju priniesli sem.“
„Ja viem, teda vlastne neviem prečo sme ju sem museli priviesť, ale chápem že tu musí zostať.“
„Tak už nebuď taký smutný a uži si s ?ou posledný de?.“ Veselo hovoril Estreth snažiac sa rozveseliť aj Garotha.
Tak teda sa Garoth vrátil do izby a išiel zobudiť Elmenu. Nara?ajkovali sa a išli sa prechádzať po meste. Na večer došli až k bránovému stromu. Akurát keď pod ním prechádzali s paláca sa ozvali trúby, ktoré zvolávali na rozlúčkovú hostinu. Otočili sa a zamierili smerom k palácu.