Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » U Skákavého poníka

Ako ste sa dostali k fantastike

1, 2  

Priviedol vás k fantastike:
Harry Potter (kniha, film)
31%
 31%  [ 6 ]
Tolkien (kniha, film)
36%
 36%  [ 7 ]
Verne
5%
 5%  [ 1 ]
iné filmy
0%
 0%  [ 0 ]
iné knihy
15%
 15%  [ 3 ]
iné
10%
 10%  [ 2 ]
Celkom hlasov : 19

Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1705
Príspevok07.12.2007 - 13:10     Ako ste sa dostali k fantastike Citovať
Táto téma je vlastne anketa, ktorú by som chcela použiť v soč, ak sa ujme, len dobre, myslím, že téma je to celkom zaujímavá, ak nie, môže sa po čase zmazať.

Takže cez aké dielo, autora najlepšie aj médium (knihy, filmy, iné) ste sa dostali k fantastike a čo ste si o nej mysleli pred tým, po, čo vás prinútilo zmeniť názor, ak ste ho zmenili, ak ste ho zmenili a tak.

Vopred dakujem Smile
Pohlavie:ŽenaAlmiel
vala

Príspevky 958
Príspevok07.12.2007 - 13:16     Re: Ako ste sa dostali k fantastike Citovať
No ja som sa k fantastike dostala cez Tolkiena :bowdown: a to hlavne ,ked som videla na Markize pp1.Potom som zacala citat knihy a doteraz ich este docitavam tie , ktore som nestihla.No pred filmom som tusim neuvazovala o fantasti ako zanri.Mozno som aj vedela , ze je nieco take, ale skor som to priradovala k rozpravkam (Maly princ).No moj nazor sa odvtedy riadne zmenil.Teraz sa da povedat, ze vnimam hlavne filmi a knihy zamerane na fantastiku a som tomu celkom rada.Nejedna sa tu len o Tolkiena , ale ja ine dobre spracovania.No samozrejme Tolkienove diela nemaju konkurenciu.Aspon pre mna.Sak Im som vdacna, ze vobec poznam tento zaner :bowdown: :thumbsup: :grindance:

!!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
Viac info: www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:Ženaalayn
vala

Príspevky 342
Príspevok07.12.2007 - 13:27     Citovať
ja som sa vlastne k fantasty literature alebo sci-fi filmom dostala cez Pana Tolkiena a jeho Veldielo Pan Prstenov :bowdown:
vala

Príspevky 1705
Príspevok07.12.2007 - 13:32     Citovať
Dakujem vám za odpovede, sú zaujímavé. Vážne vás pred tým nenadchlo Star Wars, Xena, Stratený svet?
Alebo komixi?
Asi som bola čudné dieťa Laughing
vala

Príspevky 342
Príspevok07.12.2007 - 13:34     Citovať
ja som ani jedno z toho nevidela Laughing takze asi ja som cudne dieta Smile ale Star Wars by som chcela vydiet Rolling Eyes
vala

Príspevky 1705
Príspevok07.12.2007 - 13:36     Citovať
ja to uĹľ klasika, aspoĹ? diely 4-6
je to vážne zaujímavé sledovať, staršie ročníky na túto otázku odpovedajú, že na ich začiatku bolo ruské sci-fi
vala

Príspevky 342
Príspevok07.12.2007 - 13:38     Citovať
Confused to si teda neviem predstavit Smile na to by som bola celkom zvedava Very Happy
vala

Príspevky 1705
Príspevok07.12.2007 - 13:40     Citovať
skús edíciu STOPY a regály v kútoch knižnice Smile
vala

Príspevky 958
Príspevok07.12.2007 - 13:41     Citovať
Ja som Star-vars videla ale nejak ma to nenadchlo. Nic si s toho nepamatam a teraz to nesledujem.Co sa tyka Xeny tu som pozeravala spolu s Herkulesom , ale nikdy som si to nedavala do suvisu s fantasti. Neviem, ja mam na fantastiku vlasnu poucku a co mi do nej nepasuje to akosi nepokladam za fantasi.Som asi cudna :crazy:

vala

Príspevky 1705
Príspevok07.12.2007 - 13:43     Citovať
skús napísať tú poučku, ja som oboje pozerala tiež som o tom nerozmýšľala ako o žánri, proste som vnímala elementy, ktoré tam boli a páčili sa mi a neskôr zisťujem" to je fantasy!
Reklama
Pohlavie:ŽenaRamgad
vala

Príspevky 387
Príspevok07.12.2007 - 13:53     Citovať
A nikto necital Verna? No teda ludiaaaa, ved to je klasika Smile

môj WEB O TOLKIENOVI, FANTASY A HISTÓRII
vala

Príspevky 958
Príspevok07.12.2007 - 13:57     Citovať
jo jo ja som na tom asi tak isto.Prepac , ale namozem tu poucku napisat.Neviem ju dost dobre sformulovat a opakujem , ze je to moja poucka a niekto by sa nad tym mohol pozastavit, ze co vlasne kacam....Nie, musim najs vhodne slova a trosku pouvazovat, ale neviem , neviem.
(Inak toto ti treba do skoly?? Co robis nejaky vyskum vramci SJ??)

Pohlavie:MužEldar
vala

Príspevky 874
Príspevok07.12.2007 - 14:18     Citovať
Nooo takze ja som sa dostal k fantastike prostrednictvom kamarata ktory mi pozical Hobbita (toho zeleneho stareho) a potom sa to vsetko zacalo.

Mimochodom ramgad ja som ho cital ajked bohuzial sa kumne dostali len dve : "vynalez skazi" a "dva roky prazdnin" Crying or Very sad

Môj blog

Pohlavie:Ženamashishka
admin

Príspevky 3189
Príspevok07.12.2007 - 15:26     Citovať
Verneho som citala este pred Tolkienom, no ku laske k fantasy ma priviedol az Pan Prstenov.

Aj ked je jasne, ze necitam vsetko fantasy. Hlavne Tolkienovky, HP a Paoliniho ( som zvedava kedy vyjde posledna cast ). Very Happy

Pohlavie:ŽenaAmarante
vala

Príspevky 1660
Príspevok07.12.2007 - 16:35     Citovať
mashishka Napísal(a):
Verneho som citala este pred Tolkienom, no ku laske k fantasy ma priviedol az Pan Prstenov.

Aj ked je jasne, ze necitam vsetko fantasy. Hlavne Tolkienovky, HP a Paoliniho ( som zvedava kedy vyjde posledna cast ). Very Happy

Bol vyhlásený of. dátum, a to leto 2008. Paolini hovorí, že dokonca ani tretia kniha pravdepodobne nebude posledná

zdroj: shurtugal.com

Ak chceš vidieť oceán, musíš prejsť morom.
- Amarante
vala

Príspevky 1705
Príspevok07.12.2007 - 20:05     Citovať
Almiel: možno berieš za fantasy len "high fantasy" podobnú Tolkienovi
btw, toto mi treba do soč (Stredoškolská odborná činnosť), lebo ma štve, že ľudia nerozlišuje medzi sci-fi a fantasy, tak to tam chcem podrobne rozobrať
Pohlavie:MužDannilo
vala

Príspevky 548
Príspevok07.12.2007 - 21:33     Citovať
. ja som sa k fantasy dostal cez knihy HP.. a potom Tolkiena Embarassed

hmm a neni nahodou Star Wars sci-fi Wink

inak ja ja som cital Verneho

a k paolinimu -- ano potvrdzujem tretia kniha bude rozdelena na 2 casti - cize budu nakonec 4 knihy
- povedal to sam Paolii vo videointerview

Pohlavie:MužDaan
elf

Príspevky 153
Príspevok09.12.2007 - 19:21     Citovať
Kacer Donald Cool

Ako decko som cital rozne komixy, dalej to boli spominane Verneho knihy, HP, Tolkien a potom uz len sirsi zaber.. Star Wars a ostatne su samozrejme klasika, ale k "fantastike" ako takej som sa osobne dostal cez komixy, ked som mal nejak 8 rokov.. xP

Blb sa cita z kazdej strany rovnako :)
Pohlavie:ŽenaAmarante
vala

Príspevky 1660
Príspevok09.12.2007 - 19:26     Citovať
Ja som sa dostala cez našu známu, ktorá mi poĹľiÄŤala knihu Mort od Terryho Prattcheta. Následne som uvidela Pána PrsteĹ?ov, ked som ochorela na 3 týždne a prezerala som si filmy. TýždeĹ? na to boli zakĂşpenĂ© skoro všetky tituly od Tolkiena, povinne preÄŤĂ­tanĂ© a neskĂ´r som sa venovala fantastike ako takej =)

Ak chceš vidieť oceán, musíš prejsť morom.
- Amarante
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2803
Príspevok09.12.2007 - 19:27     Citovať
Ja som sa k fantasy dostala prostrednictvom jej blizkej pribuznej - sci-fi. Potom sa dostavili aj fantasy filmy, v ranom detstve Never Ending Story (jaaaj, to som zboznovala :coverlaugh: )....a potom Wilow....v tom case som si myslela, ze sci-fi a fantasy su jedno a to iste Smile

Reklama
Pohlavie:MužFaramir
vala

Príspevky 205
Príspevok09.12.2007 - 21:01     Citovať
Philip Pullman zlaty kompas bolo moje prve fantasy priznam sa nic moc
vala

Príspevky 958
Príspevok09.12.2007 - 21:15     Citovať
Menelya Napísal(a):
Ja som sa k fantasy dostala prostrednictvom jej blizkej pribuznej - sci-fi. Potom sa dostavili aj fantasy filmy, v ranom detstve Never Ending Story (jaaaj, to som zboznovala :coverlaugh: )....a potom Wilow....v tom case som si myslela, ze sci-fi a fantasy su jedno a to iste Smile

aj ja som pozerala Wilowa, dobre a rada si to este pozriem Smile

vala

Príspevky 1705
Príspevok10.12.2007 - 18:53     Citovať
Daan Napísal(a):
Kacer Donald Cool

Ako decko som cital rozne komixy, dalej to boli spominane Verneho knihy, HP, Tolkien a potom uz len sirsi zaber.. Star Wars a ostatne su samozrejme klasika, ale k "fantastike" ako takej som sa osobne dostal cez komixy, ked som mal nejak 8 rokov.. xP

cez aké komixy, ja som čítala Barbara conana, ale len ejdno číslo stále dookola, a už neviem, o čom bolo :coverlaugh:
Pohlavie:Mužv_l_a_d_o
elf

Príspevky 144
Príspevok11.12.2007 - 16:57     Citovať
MyslĂ­m, Ĺľe som to tu uĹľ spomĂ­nal: K fantastike ma priviedol mĂ´j krstnĂ˝. Doniesol mi PP a obdobie jeho prvĂ©ho ÄŤĂ­tania bolo pre mĹ?a nádhernĂ© a dodnes na tie ÄŤasy spomĂ­nam s urÄŤitou nostalgiou. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Hlasujte v Laurelin alebo Telperion? 2. KOLO
Pohlavie:Ženasmejo

Príspevky 13
Príspevok06.02.2008 - 14:42     Citovať
ja som sa tiey dostala k fantastike cez pana prstenov. potom som citala aj harryho ale to ma moc neberie...a k pp som sa dostala tak ze som sa u starych rodicov velmi nudila a hrabala som sa im v kniznici a narazila som na PP. a stale dokolecka kazdeho pol roka si pp precitam este raz. Smile
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
1, 2  
Strana 1 z 2

Google