Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » U Zeleného draka

Nezabudnuteľný?

1, 2  
Pohlavie:MužEstel
vala

Príspevky 271
Príspevok02.11.2007 - 16:57     NezabudnuteÄľnĂ˝? Citovať
myslite si ze pribeh Pan Prstenov je nezabudnutelny a bude tu do skonaia sveta alebo po case zapadne aj on prachom ? :disgus:

alebo je to tak silny pribeh ze sa ku nemu budu dostavat stale novy citatelia a nezabudne sa na silu ktora je vlozena dotohoto pribehu :thumbsup:

snad na svete bude stale dost fantazie :bowdown:

"Z Veľkého mora do Stredozeme prichádzam. Na tomto mieste budem prebývať ja a moji dediči až do skonania sveta."
Pohlavie:MužFaramir
vala

Príspevky 205
Príspevok02.11.2007 - 17:24     Citovať
Myslim že ešte vela vody pretečie Anduinom a veľa listia napadá v Lóriene než sa zabudne na meno J.R.R Tolkien a na Stredozem

Naposledy upravil Faramir dňa 02.11.2007 - 21:20, celkom upravené 1 krát
Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1705
Príspevok02.11.2007 - 20:04     Citovať
tolkienova tvorba je pre fantastov "kameĹ?ov uhoÄľnĂ˝m", takĹľe silne pochybujem, aby im "bolo dovolenĂ©" na neho niekedy zabudnúť, okrem toho, sami ho nepriamo pripomĂ­najĂş aj tĂ˝m, Ĺľe z neho mnohĂ­ ĹĄaĹľia pri svojej tvorbe. Hoci, samozrejme, niÄŤ nie je veÄŤnĂ©, ale to je uĹľ iná tĂ©ma...
Pohlavie:MužMelherucorma
vala

Príspevky 615
Príspevok02.11.2007 - 20:09     Citovať
To je otázka na ktorĂş budem vedieĹĄ odpovedaĹĄ aĹľ o niekoÄľko rokov, ale bolo by to peknĂ©, keby táto závislosĹĄ ostala do konca Ĺľivot, aspoĹ? budem vedieĹĄ, Ĺľe som stále normálny(joke). Smile

The world was fair, the mountains tall,
In Elder Days before the fall
Of mighty kings in Nargothrond
And Gondolin, who now beyond
The Western Sea have passed away:
The world was fair in Durin's Day.
Pohlavie:MužBombadil
dunadan

Príspevky 78
Príspevok03.11.2007 - 13:13     Citovať
ako sa vravi, nic nie je vecne, a preto sa jedneho dna zabudne aj na tolkiena, ale toho dna sa nedoziju ani deti detĂ­ nasich detĂ­.asi az tak o tisic rokov. to tu mozno uz ani clovek nebude.

TTT(telo tam toho)
Pohlavie:Ženaatalanta
vala

Príspevky 1661
Príspevok03.11.2007 - 13:38     Citovať
Dost tazka otazka, ale podla mna sa na neho tak lahko nezabudne.
Vsak sa nezabudlo ani na Homera, Sokrata, ci inych, ktori zili uz velmi davno.
Aj Shakespeare je dodnes velmi popularny.

Pohlavie:MužBeowulf
hobit

Príspevky 20
Príspevok03.11.2007 - 14:10     Citovať
POdla mna ma kazda generacia niejakeho odlubenca, mi mame LOTRa, generacia pred nami mala Winetua, mozno uz nebude taky oblubeny ale stale tu bude, aj ked iba par, prstenofilov(opalicke) Embarassed Embarassed. A mozno nie, to je iba moj sukromny nazor a LOTR bude oblubeny az do konca sveta.
Pohlavie:ŽenaAlmiel
vala

Príspevky 958
Príspevok03.11.2007 - 15:12     Citovať
Beowulf Napísal(a):
POdla mna ma kazda generacia niejakeho odlubenca, mi mame LOTRa, generacia pred nami mala Winetua, mozno uz nebude taky oblubeny ale stale tu bude, aj ked iba par, prstenofilov(opalicke) Embarassed Embarassed. A mozno nie, to je iba moj sukromny nazor a LOTR bude oblubeny az do konca sveta.

neviem , mozno mas pravdu.V blizkej buducnosti mu nehrozi zabudnutie, ale kto vie co bude o 50-100 rokov... bude este tu, ludia si ho budu matne pamatat a novy spisovatelia z neho budu cerpat inspiraciu...

!!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
Viac info: www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MužEldar
vala

Príspevky 874
Príspevok03.11.2007 - 17:25     Citovať
Suhlasim s atalantou, podla mna sa neho len tak nezabudne, predsa uz je nejaky ten rocik co to vsetko napisal ale stale je popularny. Ano je pravda ze stale sa nieco objavi co ho zviditelni, film, "posledna kniha", a pod.
Stale je tu a nezabuda sa nanho tak isto ako aj na tych starych spisovatelov ktorych spomenula atalanta, jednoducho ked je autor dobry nezabudne sa nanho. Cool Stale sa najdu blazni ako my ktory budu mat radi taketo "rozpravky" a budu to pomaly ale nenapadne rozsirovat dalej, ako taka fanatsy invazia , ale tajna.

Môj blog

Pohlavie:ŽenaHissatam
vala

Príspevky 455
Príspevok03.11.2007 - 18:30     Citovať
Nezabudnuteľný? Zrejme nie... Ľudia zabudnú, ak príde dobe počítačov, hier a vedy... Knihy? Bokom! Kto už len bude potom čítať? Knihy - pre starých mudrcov... V móde budú počítače a technika...
Zapadnúť prachom...

Tolkien je jeden z ÄľudĂ­, ktorĂ­ urobili obrovskĂş dieru do sveta... Hádam trištvrte sveta uĹľ aspoĹ? raz poÄŤulo meno Tolkien! Je to jeden z tĂ˝ch, na ktorĂ˝ch sa tak Äľahko nezabĂşda... No o tisĂ­c rokov si uĹľ istotne nebudĂş ÄŤosi takĂ© pamätaĹĄ...
Reklama
Pohlavie:Ženaalayn
vala

Príspevky 342
Príspevok03.11.2007 - 20:26     Citovať
myslim ze to ci tolkien zapadne prachom nie je otazka rokov ale skor vkusu ved ten co ma rad staru klasiku si velmi rad precita aj winettoua(neviem ci je to dobre napisane)alebo aj homerovu iliadu ci odysseu,ja si myslim ze aj po rokoch sa najdu taky zaryty fanusikovia tolkiena ako sme my Cool
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2803
Príspevok04.11.2007 - 19:05     Citovať
Ja si myslim, ze fanusikovia fantasy ako taki, aj ti buduci, urcite na meno Tolkien nikdy nezabudnu, teda pokial budu mat radi tento zaner....Urcite, najde sa mnoho takych, ktorym toto meno nebude nikdy nic hovorit, ale takych je uz vela aj teraz. Pokial vsak bude zit fantasy, tak som si ista, ze Tolkien bude zit tiez Wink

vala

Príspevky 1705
Príspevok04.11.2007 - 19:45     Citovať
Hissatam Napísal(a):
Nezabudnuteľný? Zrejme nie... Ľudia zabudnú, ak príde dobe počítačov, hier a vedy... Knihy? Bokom! Kto už len bude potom čítať? Knihy - pre starých mudrcov... V móde budú počítače a technika...
Zapadnúť prachom...

PodÄľa mĹ?a nie. Äľudia sĂş našťastie divnĂ­, ked nieÄŤo majĂş, chcĂş zase nieÄŤo inĂ©, máme takĂ© zariadenia, Ĺľe niektorĂ­ by sa nemuseli hĂ˝baĹĄ do konca Ĺľivot, ale ÄľudĂ­ stále nieÄŤo ĹĄahá k adrenalĂ­novĂ˝m športom, elektronika dokáže napodobniĹĄ akĂ©koÄľvek zvuky, ale ĹľivĂ­ hudba má stále nezabudnuteÄľnĂ© miesto a dalo by sa pokraÄŤovaĹĄ, proste si myslĂ­m, Ĺľe kniha nezanikne. SĂşhlasĂ­m s Menelyou, vĹľdy bude niekto, kto po tom bude baĹľiĹĄ ÄŤi uĹľ po knihách, alebo Tolkienovi a ten si to nájde.
Pohlavie:ŽenaCelebril
vala

Príspevky 822
Príspevok04.11.2007 - 20:40     Citovať
myslim ze coraz menej ludi ma rado fantazy a tak ze vacsina zije v modernom svete...ale vzdy sa najdu skupinky ludi ktori nedovolia aby Tolkien a jeho diela upadli do zabudnutia Smile
Pohlavie:Ženaatalanta
vala

Príspevky 1661
Príspevok04.11.2007 - 21:06     Citovať
Ja si nemyslim, ze ludi, co maju radi fantasy ubuda.

vala

Príspevky 2803
Príspevok04.11.2007 - 21:09     Citovať
atalanta Napísal(a):

Veru,...svet zacina byt tak stresteny, ze ludia sa uchyluju ku kadecomu....a najde sa aj zopar skupiniek jedincov, ktori sa uchyluju prave k fantasy Wink

vala

Príspevky 1705
Príspevok04.11.2007 - 21:58     Citovať
tieĹľ si myslĂ­m, svedÄŤĂ­ o tom aj vzrastajĂşca účasĹĄ v súťaĹľiach zameranĂ˝ch na fantastiku, vnĂ­ma to podÄľa mĹ?a stále viac ÄľudĂ­ a nie len ako nieÄŤo, ÄŤo im preletĂ­ hlavou, ked sa povie Pán prsteĹ?ov, dnes uĹľ sĂ­ce opadol boom okolo Tolkiena, ÄŤiĹľe uĹľ nie je aĹľ takĂ˝m spojivkom ÄľudĂ­ s fantastikou, pomáhajĂş mu aj inĂ© diela, vid ZaklĂ­naÄŤ a inĂ©, s ktorĂ˝mi sa po Ăşspechu PP a HP akoby roztrhlo vrece (tĂ˝m nemyslĂ­m, Ĺľe k takĂ˝mto rĂ˝chlokvasenĂ˝m patrĂ­ ZaklĂ­naÄŤ). Tolkien teda zaÄŤal akĂşsi reĹĄaz, ktorej sa Äľudia chytajĂş a pripájaju na Ĺ?Ĺ?u, aj ked uĹľ niekedy nedovidia, ÄŤo na zaÄŤiatku tejto reĹĄaze bolo
(snáď je to zrozumiteľné :coverlaugh: )
Pohlavie:MužRadeon
vala

Príspevky 1248
Príspevok04.11.2007 - 22:01     Citovať
Niromwell to podÄľa mĹ?a Ăşplne vystihla. Ăšplne s Ĺ?ou sĂşhlasĂ­m a nemám k tomu ani ÄŤo dodaĹĄ. Smile

Už aj ja mám svoj blog :iconlick: http://radeonx850.blogspot.com/
vala

Príspevky 2803
Príspevok17.11.2007 - 08:43     Citovať
Niromwell Napísal(a):
tieĹľ si myslĂ­m, svedÄŤĂ­ o tom aj vzrastajĂşca účasĹĄ v súťaĹľiach zameranĂ˝ch na fantastiku, vnĂ­ma to podÄľa mĹ?a stále viac ÄľudĂ­ a nie len ako nieÄŤo, ÄŤo im preletĂ­ hlavou, ked sa povie Pán prsteĹ?ov, dnes uĹľ sĂ­ce opadol boom okolo Tolkiena, ÄŤiĹľe uĹľ nie je aĹľ takĂ˝m spojivkom ÄľudĂ­ s fantastikou, pomáhajĂş mu aj inĂ© diela, vid ZaklĂ­naÄŤ a inĂ©, s ktorĂ˝mi sa po Ăşspechu PP a HP akoby roztrhlo vrece (tĂ˝m nemyslĂ­m, Ĺľe k takĂ˝mto rĂ˝chlokvasenĂ˝m patrĂ­ ZaklĂ­naÄŤ). Tolkien teda zaÄŤal akĂşsi reĹĄaz, ktorej sa Äľudia chytajĂş a pripájaju na Ĺ?Ĺ?u, aj ked uĹľ niekedy nedovidia, ÄŤo na zaÄŤiatku tejto reĹĄaze bolo
(snáď je to zrozumiteľné :coverlaugh: )

Uplne zrozumitelne, Nir a tiez suhlasim s tym, co si napisala. Taktiez si myslim, nebyt Tolkienovej tvorby, tak by bol svet ukrateny o mnoho zaujimavych diel

Pohlavie:MužFingolfin Naermarth
vala

Príspevky 881
Príspevok17.11.2007 - 19:20     Citovať
Tolkien neumiera, tak ako neumieraju ini vyznamni spisovatelia... je to síce v takom prenesenom význame, ale stále budú ľudia, čo budú vo svete rozdúchavať uhlíky tolkienománie

Zabi ohyzda, zachrániš Stredozem!
www.lotrgame.forumup.sk
Reklama
Pohlavie:MužAmrafel
vala

Príspevky 315
Príspevok17.11.2007 - 19:37     Citovať
jasne...hrdinovia umieraju, legendy ziju dalej Wink

aura entuluva! zase svitne deň!
baruk khazad! khazad ai-menu! sekery trpaslíkov! idú na vás trpaslíci!
Pohlavie:Muželficek
hobit

Príspevky 29
Príspevok04.05.2008 - 13:28     Citovať
osobne si myslim,ze pre mna aj pre mnohych je tolkien zakladatelom fantasy....kazde fantasy nesie prvky jeho diel,da sa povedat ze je to vsetko na jedno kopyto hoc cest vynimkam...preto je nemozne na takehoto autora a cloveka zabudnut..

Pohlavie:MužMablung
vala

Príspevky 1103
Príspevok04.05.2008 - 16:28     Citovať
atalanta Napísal(a):

Presne tak.Prave naopak,mam pocit ze nas je coraz viacej.Je viacero fantasy autorov,ci uz beckovych,alebo popularnejsich ale je ich viac a viac je aj fanusikov.

Axor cotumolmavar ilcuvar anaresse
Fíre cotumonyan! Fíre orquim!
vala

Príspevky 2803
Príspevok04.05.2008 - 18:12     Citovať
Ja si myslim, ze fantasy magorov Cool stale pribuda. Ved o tom svedci aj statistika SlavConu - z roka na rok viac ludi. A myslim si, ze keby ludia tymto zanrom neholdovali, tak by festivaly tohto druhu neboli az take vyhladavane ako, nastastie, su Very Happy

Pohlavie:ŽenaMonka
dunadan

Príspevky 81
Príspevok23.05.2008 - 17:48     Citovať
Podľa, mňa sa na Pp nezabudne tak skoro. O pár storočí možno, ale tak skoro to nebude. "Magorov" ako sme mi bude stále dostatok na to, aby také dielo ako je Pán prsteňov nevymrelo

P.S. Tí Magori to nie je urážka Cool

You will find adventure
Adventure will find you
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
1, 2  
Strana 1 z 2

Google