Chce sa zapoji do diskusi na naom fre a
sta sa lenom komunity panprstenov.com?
Tak nevhaj a registruj sa.

Frum Pn Prsteov » U Elrondovho barda

Druid

1, 2, 3, 4, 5, 6  

Pi sa Vm tento prbeh?
A o som blbec, ve ke to pe ty, neoplat sa to ani ta!
6%
 6%  [ 1 ]
Nechce sa mi ta/ Asi to nebude ni moc
25%
 25%  [ 4 ]
Preijem
12%
 12%  [ 2 ]
Slun
12%
 12%  [ 2 ]
Super
43%
 43%  [ 7 ]
Celkom hlasov : 16

Pohlavie:MuFingolfin Naermarth
vala

Prspevky 890
Prspevok20.12.2007 - 16:53     Citova
to teda dufajme vsetci spolocne Laughing

Zabi ohyzda, zachrni Stredozem!
www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:enaMenelya
vala

Prspevky 2821
Prspevok20.12.2007 - 16:54     Citova
Ale...No...Tak nech je to radsej jej zle dvojca alebo tak, ale len nech to nie je ona Crying or Very sad

!!!KAMPA - ZACHRME STREDOZEM!!!
Viac info: www.lotrgame.forumup.sk

...Najuniverzlnejm prborom je lyica Smile...
vala

Prspevky 890
Prspevok20.12.2007 - 16:57     Citova
skôr či neskôr sa to dozvieš :evil2: ... Druid sa zacina uberat tym smerom, akym som planoval a coskoro sa do dostane do hlavneho deja, takze som takych 20 a viac stran od konca Druida... potom uz iba pokracovanie a ukoncenie trilogie (pripadne by to bolo 2. pokracovanie a az potom ukoncenie) Laughing

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Prspevky 890
Prspevok01.01.2008 - 10:55     Citova
konecne som mal chvilu casu...

„To, čo hovoríš sa donieslo aj k mojim ušiam, hoci som tomu neveril,“ uznal lord-vojvoda Kiron po tom, čo mu Callin s Fíriel rozpovedali, čo sa stalo za posledný rok. „Určite však s tebou žialim za tvojimi druhmi, s ktorými si putoval. Je zaujímavé, že jediný ten, kto sa mal na tej výprave niečo naučiť, ju splnil. Patrí ti moja chvála a vďaka. Rozpovedz mi však, ako sa stalo, že prišla posila zo západného Urdothu? Myslel som si, že sme od seba odcudzení nielen morom, ale aj myšlienkami.“
„Na toto vám asi odpovie lepšie Fíriel,“ vyhlásil Callin.
„Tak teda hovor.“
„Ani ja toho veľa neviem. Sledovala som Callina, ale počas bitky o Noldron som ho chrániť nemohla. Ešte pred ?ou nejeden môj šíp zasiahol fanatikov a akolytov z Kultu, bez toho, aby si to vedel,“ začala Fíriel a poslednú vetu aj s pohľadom venovala Callinovi. „Keď som sa dozvedela, že z bojiska neodišiel s noldronským vojskom, prehľadala som celé bojové pole a nenašla som ho. Stále vo mne tkvela nádej, že bude len zajatý.
Potom som sa dopočula, že prišli lode s posilami. Dala som sa naverbovať ako stopárka a priviedla som ich na severné krídlo utekajúcej rhirskej kolóny, zvyšku armády, ktorou Rhir napadol Noldron. Boli nechránení a rýchlosť im bola vtedy prednejšia ako ostražitosť. Keby mali hliadky, rozdrvili by nás. Ale takto sme mali výhodu prekvapenia. Schválne som zaútočila na miesto so zajatcami, ktoré už skoro bolo súčasťou zadného voja. Ten sme útokom odrezali od hlavnej armády...“
Vtom niekto zaklopal na dvere.
„Vstúpte!“ zvolal Kiron.
Dvere sa otvorili a v nich stáli dvaja muži v šupinových brneniach. Súdiac podľa vzhľadu, neboli tunajší.
„Čo vás sem privádza?“ opýtal sa Kiron.
„Počuli sme, že ste čestný muž a rozhodli sme sa vyhľadať vás.“ Skôr, než Kiron stihol vysloviť, čo mal na jazyku- boli to predovšetkým otázky- Fíriel v jednom z mužov niekoho spoznala.
„Alnohir?“
Nižší muž pokýval hlavou na súhlas. Fíriel potom vysvetlila Kironovi:
„Veliteľ mužov zo západného Urdothu, vyslanec kráľa hraničiarov Ivora a správcu mesta Melrost Celedorfa.“
„Ktorí vám posielajú pozdravy,“ doplnil Alnohir s úklonom.
„Môžem vedieť aj vaše meno?“ Otázka lorda Kirona bola smerovaná k vyššiemu mužovi. Mal divokejší vzhľad, čierne zakučeravené vlasy po plecia a na chrbte mal prehodenú pošvu s dvoma mečmi. Uklonil sa a obdaril Kirona svojim temným pohľadom.
„Kruan z Olfestu.“ Callin vypúlil oči. To meno bez pochýb poznal a skôr, ako sa vykoktal, prerušila ho hlasná úvaha vojvodu z Amiru.
„Olfest... hoci o západnom Urdothe viem málo, počul som o desiatkách jeho krajín. Ale o Olfeste som nikdy ani len nepočul.“
„Pochopiteľne. Je zničený a ja som jediný potomok jeho niekdajších ľudí. Naše hlavné mesto napadol démon so svojou armádou. Odvtedy sa túlam divočinou a plním úlohy kráľov. Dopočul som sa o výprave melrostských vojakov a pridal som sa,“ vysvetlil Kruan a jeho pohľad sa ešte viac zahmlil.
„Vy ste... najväčší hrdina zo západu!“ zvolal Callin, ktorý sa konečne vykoktal. Kruan len prikývol.
„A zabili ste osemdesiat ohyzdov, ktorí vám bránili v pomste voči tomu démonovi... ako sa volá?“
„Jeho meno by si nemal vedieť a nemalo by sa vyslovovať nahlas aj v týchto dosiaľ nepostihnutých krajoch. Ale tých ohyzdov bolo len sedemdesiat,“ prehodil potom skromne Kruan.
„Ale za nimi ešte tucet tých najstrašnejších služobníkov toho...“
„Bolo ich len deväť,“ opäť opravil Kruan a na jeho lícach sa zaskvela červe?. Jeho tvár sa pomaly rozjas?ovala. Alnohir ho potom priateľsky štuchol do boku a s úškrnom povedal:
„A potom ho stĺkla trojica trollov.“ Kruanov pohľad sa zastavil na svojom západnom priateľovi.
„Už som bol unavený,“ odsekol s umelou dotknutosťou.
„Každopádne sme radi, že ste nás poctili svojou návštevou. Môžeme však vedieť, kde sú vaši muži a čo ste nám prišli povedať?“
„Prirodzene. Naši vojaci táboria pred vašimi hranicami. Zakázali sme im prekročiť hradby hraníc, aj keby im to strážnici dovolili. Preto sú rozložení pod opevnením,“ povedal s úsmevom Alnohir. Potom rozprával ďalej, no Kruan sa pomaly naklá?al ku Callinovi a vtláčal mu do rúk malý pokrčený papierik.
„To mi dal jeden z vojakv, ktorí sa v čase nášho príchodu vracali z hliadky.“ Potom sa odklonil, no cítil, ako Callinovi búši srdce. Ten pomaly roztváral papierik a rozoznával neúhľadné litery na papieriku pokrytom zaschnutou špinou, sem-tam krvou.

Drahý brat,

Je mi ľúto, čo musím urobiť. Vediem svojich mužov rovno do náručne rhirskej hliadky, aby som mal možnosť ujsť. Už by som nezniesol tvoju blízkosť, nie kvôli tebe, ale kvôli tomu, čo cítim k Fíriel. Obaja sme rovnakí. Nechcem, aby nás táto vlastnosť navždy rozdelila a radšej sa zrieknem vlastného mena, ako by som mal vedieť, že ma nenávidíš. Fírielino srdce patrí tebe a nemá z mojej strany zmysel, aby som zotrvával v jej blízkosti. Už nikdy poznať pod menom Rallin a nikdy viac o sebe nebudem hovoriť ako o svojom bratovi, hoci ťa milujem ako najlepšieho priateľa.. Ak ma niekedy nájdeš, budem ti priateľom na život a na smrť.
Už však píšem ako bardi píšu legendy o priateľstvách a desivých koncoch. Nikomu nehovor, že som prežil- svojich mužov som pod trestom pomsty zaviazal prísahou mlčanlivosti a oni to prijali s pochopením. Dlho som sa s nimi rozprával, sú to moji priatelia. Ak chceš vedieť viac, porozprávaj sa s nimi.
Teraz však musím ísť, hliadka vyráža.Tieto riadky som písal rýchlo a nedúfam v to, že ich celkom pochopíš. Stretneme sa ak nie teraz, tak v ďalšom živote.

D.

www.lotrgame.forumup.sk

Naposledy upravil Fingolfin Naermarth da 01.01.2008 - 16:48, celkom upraven 1 krt
vala

Prspevky 2821
Prspevok01.01.2008 - 13:08     Citova
Velmi dobra cast, ale ten koniec ma trocha zmiatol, ten Rallinov list :unsure:

vala

Prspevky 890
Prspevok01.01.2008 - 16:47     Citova
no, precital som si ho a fakt som zistil, ze je dost nejasny, takze uz som ho upravil...

btw nie vsetko v nom ma byt hned jasne a zretelne Smile

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Prspevky 2821
Prspevok01.01.2008 - 17:35     Citova
Dobre, ze si to editoval, Fingolfin, teraz sa mi to zda zrozumitelnejsie...to predtym mi totiz len pripominalo nesuvisle Rallinove vykriky do tmy, ale toto uz je nieco suvislejsie Smile

vala

Prspevky 890
Prspevok01.01.2008 - 19:37     Citova
tak potom som to pokazil, lebo to mali byt vykriky do tmy Laughing

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:enaAlmiel
vala

Prspevky 980
Prspevok01.01.2008 - 23:14     Citova
No pani, toho sa ale udialo.No veru zase to vo mne zapalilo ohen nedockavosti.Dobra cast aj ked ja som citala aj tu predtym.Takze Calin si chce Breana nechat ako ucna?? Wink

A len taka drobnost.Ma napadlo, ze ci nemas nejaku mapku podla ktorej to pises.Vies , ja len ak by nieco Smile
vala

Prspevky 890
Prspevok02.01.2008 - 08:06     Citova
povodne to malo byt mensie prekvapenie, ale ano, mam taky hruby nacrt na A4 a uz som to dal kamosovi zoscanovat

no, Brean je v podstate u Callina trochu ilegalne, ale Callin si ho chce nechat

www.lotrgame.forumup.sk
Reklama
vala

Prspevky 980
Prspevok02.01.2008 - 10:41     Citova
Tak parada, som ta prekukla Laughing Potom ju hod sem niekde prosiiiiiiiim :bowdown:
vala

Prspevky 2821
Prspevok02.01.2008 - 17:23     Citova
Na tu mapku sa tesim aj ja Rolling Eyes . Ale zaroven by som uz precitala aj daslsiu cast Wink

vala

Prspevky 890
Prspevok02.01.2008 - 22:11     Citova
aj ja by som rad napisal dalsiu cast, ale dva dni tu nebudem, takze az potom...

btw ta mapa bude asi tak na buduci tyzden v stredu alebo nejak tak a s nou aj ilustracie k pribehu (ale max. 2 Laughing )

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Prspevky 980
Prspevok02.01.2008 - 22:12     Citova
CCC, :disgus: asi si budem citat predosle kapitoli.A tie ilustracie aj to je dobre.Sak ak nie ja si to domyslim,hadam..
vala

Prspevky 2821
Prspevok02.01.2008 - 22:18     Citova
Jeejo, ilustracie?...no na tie som zvedava Smile..Uz sa tesim

vala

Prspevky 890
Prspevok05.01.2008 - 18:55     Citova
he he hééé, Fingi sa vrátil Very Happy

„Pane, dorazil váš brat so správami,“ oznámil sluha veľmajstrovi Ganisovi. Ten pokýval hlavou a povedal:
„Zavolajte aj našich hostí.“ Sluha sa uklonil a odišiel z haly. Ganis však mal len krátku chvíľu na precitnutie. Vstal skoro ráno a pozoroval malú hliadku goblinov, ako tiahnu na juh.
„Premýšľate, pane?“ opýtal sa Ruig, ktorý aj s Calmaricom potichu vošli do miestnosti. Ganis zdvihol pohľad na nich.
„?no, ale neviem o čom.“
„Čo podľa vás bude obsahom správy? spytoval sa Calmaric. Ganis sa zamyslel, no napokon pokrútil hlavou.
„Mám jedno tušenie, ale ak by sa nepotvrdilo, nechel by som mať na svedomí následky môjho zlého tipu.“ Ruig prikývol.
Do haly sa napokon vrútil Gamis. Neobťažoval sa ani ukloniť, bol zadychčaný a podľa prázdnej pošvy bolo možné spozorovať, že stratil meč. Pomaly lapal po dychu, lebo vedel, že správa však nemusí byť taká naliehavá.
„Hovor!“ prikázal jeho netrpezlivý brat. Gamis ešte raz nasal vzduch a povedal:
„Uvideli sme pri východnom pobreží skupinu mužov, asi päťdesiat, no zdalo sa nám, že sú medzi nimi aj ženy. Boli však všetci ťažko ozbrojení a všetci mali kone. Na štítoch mali prazvláštne symboly, každý jednotlivec však mal iný symbol. Ich prilby sa navzájom líšili a na pohľad boli všetci z rôznych kútov zeme: z púští, lesov, hôr...“
„To nás nezaujíma, odkiaľ sú!“ zvolal Calmaric, no Ruig ho chytil za rameno a utíšil. Potom vytiahol fajku a dovolil Ganisovi, aby pokračoval.
„Boli vysokí, aj ženy a všetci boli krásni, ako vznešní elfovia za starých čias. Keď prišlo ráno, videli sme, ako bojovali s dvojnásobne väčšou tlupou goblinov. Nemali v tom žiadny systém, bojovali osobitne. Ako jednotlivci však boli veľmi zdatní a podľa toho, čo som videl, vedia kúzliť bojové kúzla.“ Keď to povedal, všetci na?ho upreli zrak. „Samozrejme nižšie úrovne, ale dokázali nimi zabiť mnoho nepriateľov. V mnohom sa podobajú našim majstrom, ale sú vo všetkých smeroch, ktoré sme mohli spozorovať, zdatnejší.
Potom nás uvideli. So zvyškom svojej družiny som sa pokúsil utiecť, ale unikol som nakoniec iba ja. Ostatných zajali.“
„Ako je možné, že vás dostihli, keď ste mali kone?“
„Boli to veľmi dobrí jazdci a ich kúzla nám sťažovali život. Zo zeme vyrastali konáre, ktoré spútvali naše kone. Taktiež nám ich zabíjali šípmi.“
„Stále však nevieme, kto sú tí ľudia,“ poznamenal Calmaric.
„Ťažko vôbec povedať, či sú to ľudia...“ odvetil Ruig. Noldronský rytier sa na?ho pozrel so záujmom.
„Máš niečo na mysli?“ Ruig len pokrčil plecami.
„Paladinovia,“ prevravel zrazu Gamis. „Teraz som si istý. Muži, ktorých zajali sa určite čoskoro vrátia a s nimi aj jeden z tých mužov.“
„Paladinovia? Legendy sa v týchto časoch plnia akosi často,“ zvolal Ganis.
Ruig však teraz kýval hlavou na súhlas. Vyklepal si z fajky tabak, ktorý už vyfajčil, znova si potiahol a potom sa pohodlne uvelebil na kresle.
„I ja som už stratil pochybnosti. Príchod paladinov možno nakloní váhy v náš prospech, predovšetkým v boji proti Kultu.“
„A to je teraz naša prvoradá úloha,“ nechal sa počuť veľmajster Gamis. Calmaric sa však usmial.
„Čo vy všetci vidíte na tom Kulte? Banda náboženských vrahov. Darmožráči sú to,“ povedal a odpľul si. Ruig vybuchol smiechom a z úst sa mu vyvalil kúdol dymu.

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Prspevky 980
Prspevok05.01.2008 - 20:00     Citova
he hééé .Fingi a si mi tu??? Very Happy Laughing
no co povedat a pisat....ani neviem Smile
vala

Prspevky 890
Prspevok05.01.2008 - 20:15     Citova
Almiel Napsal(a):
he hééé .Fingi a si mi tu??? Very Happy Laughing
no co povedat a pisat....ani neviem Smile

staci aj konstruktivna kritika

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Prspevky 2821
Prspevok05.01.2008 - 20:56     Citova
Nooo, Fingi, dobre,...ale toto mi pripadala taka odlahcena, az stagnujuca cast Wink

vala

Prspevky 890
Prspevok06.01.2008 - 12:29     Citova
Fingiho comeback Laughing

Zakrádal sa lesom. Dubmi porastený kopec sa mierne zvažoval k doline s malým potokom a jeho hukot zoslaboval zvuk jeho kráčajúcich nôh. Na tridsať metrov pred ním bola vysoká postava, odetá v ťažkom brnení. I keď bola otočená chrbtom, on, Draug, pokrčil kolená a ponoril sa do podrastu a nedávno vysadených briez. V rukách kŕčovito držal veľkú sekeru a dlhý luk, ktorý mal prehodený cez chrbát mu zavadzal pri prechode hustými vetvami. Preto si ho zložil a do zubov si vložil jeden šíp. Potom pokračoval. Robil dlhé kačacie kroky a pomaly ukracoval vzdialenosť medzi ním a postavou, ktorá sa v nepohodlnom brnení zťažka predierala krovinami. Vedľa Drauga rástol hustý krík s dáždnikovými konármi, skoro ako vŕba. Zaliezol pod neho, sekeru položil na zem a založil šíp do tetivy. Len teraz sa zoznámil s lukom a nevedel s ním poriadne narábať, ale teraz si bol istý, že mieri správne.
„Stoj!“ vykríkol. Postava strnula pomaly sa otočila zvuku ešte viac chrbtom a pomaly siahala po meči, ktorý mala v pošve.
„Na to ani nepomysli! Odhoď ten meč!“ vravel Draug, stále čupiac pod zvislými konármi kríka. Postava si pomaly odopla opasok s pošvou a spustila ho z ruky na zem.
„Teraz prilbu!“
Postava si zložila prilbu a spod nej spadli na chrbát dlhé vlasy, svetlo hnedé a miestami až ryšavé.
„Brnenie!“ zvolal Draug pomaly vyliezajúc spod kríka.
„Ale veď je zima!“ zakričala postava a Draug rozoznal jemný ženský hlas a to ho prekvapilo. Chcel si zobrať sekeru a zistil, že je na zemi. Zachytil opatrný pohľad ženy poza rameno.
„Nepozeraj!“ vykríkol Draug a varovne na ?u namieril lukom, ustupujúc pod krík, kde ležala jeho sekera.
„Ak si bandita, si dosť neschopný,“ povedala žena a zasmiala sa.
„A ty asi rada žartuješ tvárou v tvár smrti,“ odvetil Draug a pomaly pustil luk na zem a chopil sa sekery. Vtedy sa žena bleskovo zohla po meč a vyrútila sa na Drauga. Ten okamžite zas chytil luk a bez rozmyslu a mierenia vystrelil. íp si prerazil krátku cestu vzduchom a zasiahol ženu do nechráneného miesta medzi hrudným plátom a chráničmi pliec. Padla na zem a pošva s mečom jej vypadla z rúk. Kľačala a zdrveným pohľadom hľadela na Drauga, ktorému v očiach hral nemilosrdný svit. Priblížil sa k nej, zvliekol jej brnenie, vzal ju do rúk aj so svojou sekerou a niesol ju nižšie do doliny.

Prebrala sa v priestrannej jaskyni. Hneď vedľa nej plápolal malý ohe?. Nemala žiadne putá a lákal ju chlieb, ležiaci na kamení opodiaľ.
„Kľudne si daj,“ zaznel hlas a až vtedy si všimla muža stojaceho v ústí jaskyne otočeného chrbtom k nej. „Ale najprv mi prezraď svoje meno.“ Žena zastavila s chlebom na polceste od úst. Postavila sa a čo najdôstojnejšie povedala:
„Menelya.“
„To je všetko, žiadny rod, rodičia ani pôvod?“ opýtal sa muž.
„Neviem, ako ti to povedať tak, aby si to pochopil.“
„Snáď nie som až taký hlúpy. Povedz, koľko liet už kráčaš po tejto zemi?“
„Moje bytie sa začalo pred niekoľkými d?ami. Akoby som sa zobudila zo sna. Bolo nás takých viac,“ povedala. Začínala byť zmätená. Nepovedala celú pravdu a nebola si istá, či to bolo správne. V tom vysokom mužovi medvedej postavy videla priateľa.
Draug sa však zamračil a povedal:
„Idem sa na niečo pozrieť, vrátim sa možno až ráno. Dovtedy si môžeš robiť čo chceš.“ Vzal si veci a vyšiel z jaskyne so sekerou v ruke.
Menelya osamela a keď si chcela opäť sadnúť k oh?u, zacítila ostrú bolesť pod plecom. Spomenula si na šíp z rána a s?ala si zo seba vrchný odev, aby sa pozrela na ranu. Bola ošetrená a obviazaná. Opäť sa obliekla do svojho potrhaného odevu a obzrela sa po jaskyni. V jednom rohu ležal jej meč aj krátky luk s tulcom šípov.
Vtom začula dupot nôh na rímse pred jasky?ou. Bol to zadychčaný Draug, ktorý zo seba drmolil:
„Ešte jedna vec. V tej truhlici na opačnom konci jaskyne sú nejaké šaty. Obleč sa, tá špina na tvojom odeve ti znečistí ranu.“ Potom odišiel. Menelya sa sklonila nad veľkú truhlicu a otvorila ju. Bola plná šatstva a preto sa obliekla čo najpohodlnejšie. Priložila k oh?u a zdrvene sa pozrela smerom k východu z jaskyne. Slnko za kopcom sa farbilo do oranžova a pomaly zapadlo.

www.lotrgame.forumup.sk
Reklama
vala

Prspevky 2821
Prspevok06.01.2008 - 17:09     Citova
Aaaa, tak toto bola velmi dobra cast....A co som si vsimla, pribudla tam jedna zahadna zenska postava nesuca moje meno Very Happy Rolling Eyes (som poctena)

vala

Prspevky 980
Prspevok06.01.2008 - 17:35     Citova
No Fingi , co si nam to tu podal mne velmi cutilo(asi mi neni rozumiet, aj ja sa cudujem Laughing )Skratka dobra cast, take to by mali byt castejsie :thumbsup:
vala

Prspevky 890
Prspevok07.01.2008 - 09:02     Citova
tak nad touto časťou som sa piplal trištvrť hodiny a aká je krátka Laughing ! no čo už...

Draug nervózne kráčal kľukatou cestičkou smerom k rímse pred jasky?ou. Na chrbte mal za pomoci kožených reme?ov pripútaný štít a v jednej voľnej ruke držal aj helmu. Už vedel, kto je Menelya. Bol však aj rozčúlený, lebo mu nepovedala celú pravdu. Polopravda horšia ako lož, mrmlal si cestou. Keď sa priblížil k poslednej zatáčke, najskôr sa z opatrnosti pozrel spoza rohu.
Uvidel Menelyu, oblečenú v najlepších šatách, aké našla v truhlici. Mala zavreté oči a hlavu pozdvihnutú smerom k slnku, ktoré už bolo vidno na východe, za jasky?ou. Draug sa len pozeral a srdce sa mu rozbúšilo. Zatrepal hlavou, aby upokojil rozletené myšlienky, no nedokázal z Menelye odtrhnúť oči.
Ona to vedela. Cítila jeho prítomnosť aj napriek zavretým očiam, no nevadilo jej to. Vyčkávala. Vtedy sa Draug odtrhol od skaly, pri ktorej stál a vyrovnane kráčal k jaskyni.
„Vitaj!“ pozdravila ho Menelya, ale stále mala tvár otočená k slnku. „Ale ideš neskoro, je už takmer poludnie.“
„Viem. Čo to robíš?“ opýtal sa Draug a zblízka si ju poobzeral. Nohy mala mierne rozkročené a bola uvoľnená.
„Od začiatku môjho bytia na tejto zemi som nikdy necítila na tvári tak teplé lúče slnka.“ Draug sa nahneval, pretože mu to pripomenulo helmu a štít, ktorý niesol.
„Bol som si pozrieť tvoje brnenie,“ povedal a len s ťažkosťou zadržiaval horkosť vo svojich ústach. „A niečo som ti aj priniesol.“ Odopol si štít z chrbta a hodil jej ho k nohám, rovnako aj helmu. Menelya stuhla, no postoj nezmenila. Pomaly však rukou začala siahať k pásu.
„Si jedna z paladinov!“ kričal Draug. „Len paladin môže mať také symboly na štíte. Keď som bol malý, otec mi rozprával legendu o paladinoch, ktorí prídu zachrániť našu zem pred zlom, ale nečakal som, že budú spojencom klamať rovno do očí!“ Menelya sa vtedy napružila, otvorila oči, uprela ich na Drauga a zaleskli sa jej.
„Prepáč mi to.“ Vtedy siahla k pásu, vytiahla ukrytú dýku a bodla Drauga do miesta blízko srdca. Draug padol k zemi, no dýchal. Jeho silná postava a výdrž prekonali aj Menelyine očakávania. Vzpurne si vytrhol dýku z hrude a udieral ?ou do skaly za ním, takže sa zkrivila a polámala.
„Ja to neurobím, lebo viem, že sme na rovnakej strane. Ale prečo si to urobila ty?“ pýtal sa a až v reči bolo vidieť únavu, ktorú spôsobila krvácajúca rana. Menelya sa na?ho pozrela. Aj v kľaku jej bol skoro po krk. Nadvihla mu hlavu a pozrela sa mu do očí.
„Nespolčujem sa v boji proti zlu s odpadlíkmi,“ prevravela jemne. Draug sa na ?u dlho zadíval a koktal:
„Ty vieš kto som?“ Menelya prikývla.
„Ale tvoj čas smrti už nadišiel.“ Vtom vytiahla inú dýku, ukrytú v rukáve a priložila mu ju na hrdlo. Draug vystrel ruky, chytil ju za členky a prudko potiahol smerom k sebe. Menelya padla na chrbát a hlava jej už vyčnievala nad priepasťou. Draug ju však zdvihol, zatriasol ?ou a pomedzi zuby rozprával:
„Ja ťa nezabijem, počuješ! Ak chceš v tejto divočine medzi vrchmi prežiť, potrebuješ pomoc. Verím v tvoje schopnosti a podľa toho, čo viem, môžeš ma zabiť hoci mávnutím ruky. Len ma skúšaš, či som naozaj na tvojej strane. To ti môžem potvrdiť.“ Menelya kývla hlavou na súhlas a na jej krásnej tvári sa zjavil smútok, ktorý jej dodal úplne iný výzor, ako keď stála oproti slnku.
„Tvoje umenie sa iste potvrdí už onedlho. Hľadajú ma temní elfovia, ktorí sa tu zjavujú akosi častejšie. Nechápem, čo robia tak ďaleko na juh od svojich domovov. Videl som jednu skupinu, ktorej som pred pár d?ami zabil veliteľa šípom. Na rímse budú večer,“ hovoril Draug a Menelya mu zatiaľ uprene pozorovala oči. Pery sa jej začali triasť a napokon sa mu vrhla do náručia. Draug bol prekvapný a aj napriek veľkej bolesti, ktorú mu pôsobila rana, mocne Menelyu objal. Vtedy pocítil, ako sa mu jazva od dýky zaceľuje. Vnímal aj to, že Menelya má svoju dla? roztvorenú práve na tom mieste.
Bez jediného slova tam stáli v objatí, práve keď bolo slnko najvyššie. Cítili vzájomnú prítomnosť a nič iné nepotrebovali.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:enaalayn
vala

Prspevky 346
Prspevok07.01.2008 - 10:37     Citova
ake romanticke Crying or Very sad a dojemne Smile krasna cast vydno ze si na nej tolko pracoval :thumbsup: asi by som si mala zacat citat Druida od zaciatku lebo ked to citam takto po castiach niektore veci mi unikaju,spominal si uz v Druidovi toho Drauga?
vala

Prspevky 980
Prspevok07.01.2008 - 12:45     Citova
Dobre si to vymyslel, pekna cast... :thumbsup:
Nov tma Nov tma   Odpove Poli odpove asy uvdzan v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3, 4, 5, 6  
Strana 4 z 6

Google