Chce sa zapoji do diskusi na naom fre a
sta sa lenom komunity panprstenov.com?
Tak nevhaj a registruj sa.

Frum Pn Prsteov » U Elrondovho barda

Druid

1, 2, 3, 4, 5, 6

Pi sa Vm tento prbeh?
A o som blbec, ve ke to pe ty, neoplat sa to ani ta!
6%
 6%  [ 1 ]
Nechce sa mi ta/ Asi to nebude ni moc
25%
 25%  [ 4 ]
Preijem
12%
 12%  [ 2 ]
Slun
12%
 12%  [ 2 ]
Super
43%
 43%  [ 7 ]
Celkom hlasov : 16

Pohlavie:enaAlmiel
vala

Prspevky 980
Prspevok11.02.2008 - 21:14     Citova
Nejake velke plany, ale tesim sa na pokracovanie ak bude.A mapa este neni Surprised Potom mi hodis autogram Laughing

!!!KAMPA - ZACHRME STREDOZEM!!!
Viac info: www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MuFingolfin Naermarth
vala

Prspevky 890
Prspevok16.02.2008 - 14:10     Citova
tak pred odchodom na lyziarsky som nieco kratke napisal

Keď posol od vojvodu odišiel, Callin podľahol panike. Vbehol do zrubu a začal čosi zúrivo hľadať. Fíriel a Brean na?ho čakali vonku, nič nechápali. Slnko neúprosne vystupovalo na oblohu a súrilo Callina k činu. Zafúkal západný vietor a doniesol medzi nich napätie. Zo zrubu sa občas ozvala nadávka. Fíriel takéhoto Callina nepoznala. Mladý chodec napokon vyšiel zo skromného príbytku a tvár mal kamennú, v očiach mu blčal hnev. Postavil sa pred Breana a do rúk mu vtlačil luk a tulec so šípmi.
„Musíš odísť. Nedovolím, aby tvoj talent poslúžil ako obetný baránok armáde. Choď ešte viac na východ od Východných bášt. Predpokladám, že v tých lesoch bude niekde môj brat, no nie som si istý.“
„To nemôžeš!“ skríkla Fíriel a chytila Callina za rameno a s prosebnou než?osťou ho stisla. „Je to proti zákonom tejto zeme, aj proti zdravému rozumu!“ Callin sa na ?u pozrel s ľútosťou.
„Myslel som si, že si na mojej strane. Nemôžem nechať jeho dary armáde. Dobrého hraničiara cítim na míle.“ Jeho posledná veta však znela viac vychvaľovačne, ako keby mala presvedčiť Fíriel.
„Si posadnutý svojim povolaním a zabúdaš, že existujú aj iní ľudia! Sama som hraničiarka a viem, že je požehnaním slúžiť prírode, ale nie všetci môžu byť ako my.“
Brean túto výmenu názorov sledoval potichu. Sám sa však zastával názoru svojej slobody. Tou pre neho bol útek. Vedel však, že by ním poškvrnil dobré meno Callina a zranil by aj Veniu. Preto sa pomaly odplížil a mieril do dediny.
„Ak sa z neho stane zkrachovalý dobrodruh a zlodej, bude to tvoja vina. Amir ho už nikdy neprivinie do svojho náručia a sám si poškodíš na povesti,“ pokračovala Fíriel.
„Viem o tom a som ochotný obetovať aj celého seba za budúcnosť mladého človeka, ktorého srdce je vstupom do armády odsúdené na zánik. Ak aj nie je hraničiar, má dušu bojovníka a nie radového vojaka, ktorý seká do tiel nepriateľov len preto, že mu to veliteľ dovolí.
„Veď sa sám môže stať veliteľom!“
„Velitelia sú horší, ako vojaci a sama to dobre vieš. Videla si, že hoc sú Janis aj Alnohir dobrí muži, len stoja nad mapou a vydávajú rozkazy. Sú potrební, ale bez tých dole by boli ničím,“ krútil hlavou Callin.
„Počúvaj sa, veď sám sebe protirečíš!“ takmer kričala Fíriel.
„To si nemyslím. Som jeho majster a viem, čo je pre neho dobré. Raz z neho bude veľký hrdina a stretne sa so mnou ako rovnocenný. Ak ho ešte stretnem...“ povedal potichu Callin a zamyslel sa. Potom sa poobzeral a zvraštil obočie.
„Ozaj, nevieš kde je?“

Venia su chúlila do Breanovho náručia. Plakala, lebo vedela, že odíde. Ona sama ho v tom podporila a priklonila sa na stranu jeho majstra a priateľa Callina. Pochádzala z Dorgonu, kde boli dobrodruhovia viac než cenení a ona ich vždy obdivovala.
Teraz však jej slzy stekali na Breanovo plece. Dala by hocčo za to, aby mohol ešte chvíľu zostať, jeden de?, jednu noc...
„Neplač. Nie je na to dôvod. Počkaj tu na m?a a ja sa vrátim,“ šepol jej Brean do ucha. Ona však na to nedbala a ešte viac si ho pritisla k sebe. Všetky slová boli viac než zbytočné.

Zabi ohyzda, zachrni Stredozem!
www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:enaAlmiel
vala

Prspevky 980
Prspevok16.02.2008 - 17:24     Citova
Tak sa tesim na pokracovanie po lyziarskom.Konecne po dlhom case pocujem o Calinovy :thumbsup:

!!!KAMPA - ZACHRME STREDOZEM!!!
Viac info: www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MuFingolfin Naermarth
vala

Prspevky 890
Prspevok10.03.2008 - 21:05     Citova
takže, konečne ďalšia časť...

Po Breanovom odchode bol Callin rozhodnutý neohrozene ísť za vojvodom a prijať trest za porušenie zákonov. Mal však na to ešte chvíľu času a tak sedel v chatrči a pozeral sa do zeme. Premietal si v mysli, čo sa to deje. Nič mu nedávalo zmysel. Rhir, Kult a démoni, Breanov útek, Rallinov odchod... Bol zmaätený tým viac, čím viac sa medzi týmito vecami snažil nájsť rozumné spojenie. Cítil v sebe prázdnotu a beznádej. Trest za Breanov útek bude vysoký. Zajtra sa ho dozvie, keď sa dostaví na slávnosť výberu.
Fíriel otvorila dvere a uvidela Callina. Malú chvíľu rozvažovala, sadla si k nemu a objala ho okolo pliec.
„Viem, čo prežívaš.“ Callin ju od seba jemne odstrčil.
„Klameš a vieš o tom. Zažila si pocit, že svojho syna si musela sama prinútiť, aby od teba ušiel do divočiny, vzdialenej stovky míľ? A Brean bol môj syn, môj jediný syn...“
„Myslím, že si viem predstaviť, aký vzťah si k nemu mal. Ja som to nikdy ten pocit necítila. Teraz mi však povedz: lepšie by bolo ho vôbec nespoznať? Kto je na tom teraz horšie? Ja, či ty?“ Callin to vyrozumel tak, že útočí na jeho svedomie. Ostal však kľudný.
„To neviem a ani to viedieť nechcem.“ Potom vyšiel von a hľadel na oblohu. De? sa pomaly končil a bolo to cítiť. Vzduch bol o poznanie chladnejší a pomaly na seba upozor?ovala jese?. Na niektorých stromoch už listy menili farbu. No Callinovi to bolo ľahostajné. Cítil, že to, čo robí sa nezhoduje s jeho učením. Avšak aj tak svoje konanie pokladal za správne.
Do mysle sa mu vnorila spomienka. Prehľadal si vrecká a nakoniec našiel to, čo hľadal. Roztvoril dla? a v nej ležal hladký drevený prste?. Pozdvihol pohľad smerom k dverám. Fíriel sa však neukázala a tak nesmelým krokom vošiel dnu. Fíriel sedela na posteli a mala sklonenú hlavu. Pokľakol si pred ?u a rozvtvorenú dla? s prste?om držal tak, aby ju zreteľne videla.
„Chcem, aby si so mnou ostala do konca života,“ riekol a hrdo jej pohliadol do očí. Zachytil jej pohľad, ktorý mu prezrádzal veľa. Videl v ?om túžbu, emócie... a súhlas. Pevne zovrel jej ľavú ruku a prste? jej nastokol na prstenník.
„?no,“ šepla, akoby len doplnila svoj pohľad slovami. Callin zatvoril dvere a oddelil ich tak od zvyšku sveta. V tej chvíli zapadlo slnko.

Ráno sa Callin nehlučne vyšuchol z postele. Obliekol sa do svojich najlepších, samozrejme zelených šiat. Náhle mu zrak padol na Fíriel. Stále spala a tak jej napravil prikrývku, zvesil zo steny svoj meč a vyšiel zo zrubu.
Nad obzorom sa pomaly rozlievala oranžová žiara, ktorá zvestovala skorý príchod slnka. Callin však cítil chlad jesenného rána, no jednak sa potešil dobrému znameniu pre dnešnú ťažkú úlohu. Včera večer bola oslava Výberu a Brean tam nebol. Callin si až teraz plne uvedomil, ako sa previnil. Včera ho spaľovala láska k Fíriel a boj za vlastný názor. No v to jesenné ráno bol opäť vrhnutý do prítomnosti. Nato sa postavil tvárou na sever, pozdvihol ruku akoby na pozdrav a odriekol tiché slová, ktorými na diaľku požehnával Breana. Boli to slová Callinovho otca, keď umieral a Callin si ich teraz privlastnil. Ťažko niesol stratu tak blízkeho človeka.
No ako pred chvíľou, upokojil si svoje myšlienky a sústredil sa na svoju odvahu. Nasadol na ko?a a zamieril na juhovýchod, k trónnemu mestu lorda Kirona.

Až v tom strachu si uvedomil veľkoleposť hradu postaveného do obrovskej skaly týčiacej sa uprostred šírej roviny. Bašty spájajúce sa so skalnými výbežkami pôsobili mohutne a hrozivo. Vôkol vysokého brala boli v usporiadaných radoch a uliciach postavené domy. Lord Kiron si dal na znovupostavení hlavného mesta naozaj záležať. Stále v ?om ležali opustené domy a trosky z čias rhirskej okupácie, no zo sŕdc ľudí boli tie spomienky dávno vykorenené a starí ľudia umierali šťastní. Mohutný hrad Engardon bol živou spomienkou na časy, keď bol Amir súčasťou Veľkého Almiru a ľudia žijúci v jeho tieni boli bez strachu. Rhirská hrozba bola vzdialená a preriedení obyvatelia Amiru sa začali včle?ovať do bežných koľají. Napriek tomu sa mnoho mladíkov hlásilo dobrovoľne do armády, aby boli účastní na sláve víťazov. Kiron si však dal pozor na rozvášnených mladíkov a počet dobrovoľníkov redukoval ako sa len dalo.
Keď Callin predložil svoju totožnosť veliteľovi stráže pri hlavnej bráne, ten sa trpko usmial a dal otvoriť bránu.
„Náš pán vás už čaká.“ Callin prežrel horkú slinu. Kiron teda dobre vedel, ako sa zachová a preto k jeho zrubu neposlal žiadnych vojakov. Avšak zaplašil doslova katastrofálne myšlienky a prešiel bránu, ktorej kelnbu tvoril prirodzený skalný oblúk. Ďalej viedol ko?a tmavým tunelom a keď sa vynoril na nádvorí, zistil, že tunelom ho sprevádzala dvojica jazdeckých gardistov. Nádvorie samotné bolo veľkolepé. Viedlo z neho mnoho ciest do rôznych strán, lebo bralo, na ktorom bol hrad postavený mal pôdorys kruhu. Pri každej ceste stáli dvaja vojaci. Callin sa však upriamil na tú, ktorá smerovala rovno dopredu a neisto postrčil ko?a dopredu. Statný hnedák si odfrkol a lenivo sa pohol.
Ďalšia cesta bola naozaj sužujúca. Cestička smerujúca k citadele stúpala nespočetným množstvom väčších či menších tunelov a nádvorí, z ktorých sa vynuli ďalšie cesty. Callin si povšimol, že pri každom nádvorí sa sklon cesty vyrovnal do úplnej rovinky. Z planiny to vidieť nebolo, ale každý, kto vkročil do Engardonu zistil, že sú do neho vtesané terasovité chodníky vedúce po jeho okrajoch. Celkovo malo bralo štrnásť úrovní.
Na poslednom nádvorí stál tucet peších gardistov a ich veliteľ prikázal Callinovi, aby zosadol z ko?a. Následne ho viedol jednoduchými drevenými vrátami dovnútra skaly, ktorá bola špicom celého brala.
Vnútri skaly bol chlad a vlhko a okrem toho prakticky nič, okrem točitých schodov na ešte vyššie poschodie. Callin po nich aj bez výzvy veliteľa stráží vyšiel a zočil Kirona, ako stojí a pozerá sa cez malý otvor v skale (otočený na sever) na mesto. Miestnosť bola na výbavu bohatšia, ako predošlá, v ktorej nebolo skoro nič, no i tu sa nenachádzalo skoro nič okrem dreveného stola, kresla a haldy papierov a máp.
„Vitaj,“ pozdravil sa Kiron, no neodtrhol oči zo svojho mesta.
„Vďaka.“
Kiron sa náhle otočil a sadol si za stôl.
„Neobťažuj sa ospravedl?ovaním za zradu,“ prehodil ironicky, „tu máš papiere. Máš týžde? na odsťahovanie sa za hranice. Choď mi z očí čím skôr.“ Na malú chvíľu pozrel Callinovi do očí. „Myslel som si, že keď nikto iný, aspo? ty budeš v týchto časoch loajálny. Mýlil som sa.“ Potom sa obrátil ku Callinovi chrbtom.

Ťažký bol návrat z trónneho mesta. Callin mal sklonenú hlavu a vyzeral, akoby mal každú chvíľu padnúť z ko?a. No čím viac sa blížil k domovu, tým bol nepokojnejší. Predtuchy sužovali jeho srdce a keď bol na tri míle od zrubu a na severozápade videl mohutný kúdol čierneho dymu, srdce mu takmer vyskočilo z hrude. Divoko popohnal ko?a smerom k zrubu a keď vyšiel z malého lesíka, takmer mu zamrela duša. Zrub bol v ruinách a ostali z neho len dymiace trosky. Callin zoskočil z ko?a a začal sa prehŕ?ať kusmi prehoretého dreva. Čmud dymu sa mu dostával do pľúc a zmoc?ovala sa ho prudká nevoľnosť, no stále hľadal stopy po Fíriel. Márne.
Jediný stĺp ostal stáť z celého zrubu a na ?om bol čiernou dýkou pribodnutý odkaz:
Česť tebe ako nepriateľovi. Ak ju chceš niekedy uvidieť, príď si po ?u.

Callin sa do stĺpu v hneve oprel a zrútil ho na zem. Zmocnila sa ho nepríčetnosť. Kopal do trosiek a zvyškov jeho zrubu. Náhle však zočil dlhý predmet ležiaci na samom spodku trosiek. Okolo neho boli zvyšky koženej pošvy. Callin ho spoznal okamžite: Naermarthov meč. Zaťal zuby, zdvihol ho zo zeme a vztýčil ho do vzduchu.
V tej chvíli sa zo vzduchu ozval ľadový hlas spojený s hysterickým smiechom.
„Úbožiačik, osudom súdený, mnou mučený.“ Callin sa snažil hlas prekričať.
„M?a nepokoríš!“ Opakoval svoju vzpurnú vetu stále dookola a dookola. Keď sa tajomný hlas pominul, Callin uvidel v neporušenom meči, jedinej veci, ktorá Fírielin únos prežila, nové znamenie.
„Nájdem ťa, milovaná.“

Epilóg
Na ďalekom severe, v horách sa rútili tisíce goblinov na osamtoené mesto v priesmykoch. Do víchrice snehu sa ozýva hrozivý hlas a na hordy útočníkov padajú z neba skaly, opiera sa do nich vietor, z nebies ich spaľujú blesky a stĺpy oh?a. Na najvyššej veži mesta stojí postava v bielom háve s roztvorenými rukami a dávno zabudnutým jazykom vrhá do náručia smrti armádu tak veľkú, akú nezhromaždili goblini za posledných sedemsto rokov.
O pol hodinu leží v snehu dvadsať tisíc mŕtvych goblinov.

Na západe, v kráľovstve elfov stojí mladý muž pred radou elfov. Na hlave má cisársku korunu a tej zodpovedá aj jeho drahý odev. Jeho uši však nevnímajú slová elfskej najvyššej pani. Všetky jeho zmysly patria elfskej princeznej, sediacej po pravici svojej matky.

Na východe sa jeden muž a jedna žena predierajú lesom. Prenasleduje ich dav neľútostných Temných.

Na juhu sa skupina tmavo oblečených bytostí plaví z Amiru do Dorgonu. V podpalubí ich lode spí ubitá a strýznená elfská deva spútaná reťazami.

V inom svete, oddeleným od Urdothu priepasťou priestoru stojí pred magickým portálom obrovská armáda Rhiru. Krátky výkrik ich veliteľa, stojaceho na blízkej veži je sprevádzaný mohutným pokrikom celého vojska. Nato sa predné rady s krikom rozbehnú vpred- do portálu.

V podsvetí kľačí krásna žena s vypáleným obrazcom Kultu na ramene. V tieni, blízko nej, spočíva zlovestná bytosť, ktorej žlto-červené oči spaľujú aj nemilosrdný pohľad Veľk?ažky.
„Všetko ide podľa plánu, môj pane. Urdoth je pripravený skloniť sa pred mocou našej hordy.“

tí bystrejší si všimli podnadpis EPILÓG. ?no, správne, táto časť bola koncovou časťou Druida. Vzhľadom na to, že teraz nemám dosť času na písanie, rozhodol som sa Druida ukončiť. Teraz budem vo voľnom čase robiť na štylistickej a prirodzene aj gramatickej korekcii tých 60 strán. Ďalej budem dávať dokopy, čo ja sám viem o Urdothe, jeho krajinách a postavách, histórii a tak ďalej. Keď to dokončím, začnem si robiť poznámky k pokračovaniu. Potom sa dostaví aj samotné pokračovanie s názvom Pešiaci osudu.

PS: možno tu vhodím aj nejaké intermezzo (menšiu poviedku, trochu off topic)
PSS: a do PM-ky mi prosím píšte celkove hodnotenie a pripomienky
PSSS: aj chyby, aby som sa ich mohol v pokračovaní vyvarovať

Váš Fingi Rolling Eyes

Zabi ohyzda, zachrni Stredozem!
www.lotrgame.forumup.sk
Nov tma Nov tma   Odpove Poli odpove asy uvdzan v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3, 4, 5, 6
Strana 6 z 6

Google