Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » U Zeleného draka

Špekulácie

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  
Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1787
Príspevok06.09.2007 - 16:04     Ĺ pekulácie Citovať
Tak a je to tu: v tejto teme rozete na plne usta (prispevky Very Happy ) rozoberat, ake ma mat Legolas vlasy a nikto vam to nezmaze. Samozrejme, bolo by dobre venovat sa aj hlbsiemu filozofovaniu o Tolkienovych ci Jacksonovych dielach.

Zacnem: pred nazgulmi muzi zmierali strachom a nik ich nedokazal porazit, preco sa tak ruchlo vzdali hobitov na Vetristej?
Pohlavie:ŽenaMenelia
vala

Príspevky 2912
Príspevok06.09.2007 - 17:17     Citovať
Zrejme im hobiti velmi nechutili Laughing ....

Ale nie, tak co ja viem, aj ja som uz nad tym rozmyslala...Zeby sa zlakli Aragorna?...Alebo ich nejakym sposobom zmiatol prsten? Confused

...Najuniverzálnejším príborom je lyžica Smile...
Pohlavie:Ženaalayn
vala

Príspevky 346
Príspevok07.09.2007 - 12:50     Citovať
myslim ze preto lebo pokladali froda za smrtelne zraneneho a mysleli si ze aj tak zachvilu bude ich aj prsten aj on
Pohlavie:MužFaramir
vala

Príspevky 206
Príspevok07.09.2007 - 13:35     Citovať
JA si myslim ze sa asi zlakli aragorna,ale mozno ich vyrusilo este neco druho co J.R.R Tolkien neobjasnil :crazy:

vala

Príspevky 1787
Príspevok07.09.2007 - 14:19     Citovať
Vidim, ze nazorov je vela...
Mna napada, ze nepokladali za nevyhnutne pokracovat v boji, lebo si mysleli, ze Frodo sa zmeni na prstenovu priseru a bude sluzit Oku, tak odisli. Zeby sa zlakli Aragorna? Jedine, ak by ho spozbali, no vtedy este nemal Anduril, tak asi nie
Pohlavie:MužAmrafel
vala

Príspevky 315
Príspevok07.09.2007 - 14:56     Citovať
poznali ho urcite, len nevedeli ze to je isildurov dedic

a k tomu, preco sa nazguli stiahli, suhlasim s tym, ze predpokladali, ze frodo k nim nakoniec sam pride. podcenili hobbitov ... Smile

aura entuluva! zase svitne deň!
baruk khazad! khazad ai-menu! sekery trpaslíkov! idú na vás trpaslíci!
vala

Príspevky 2912
Príspevok07.09.2007 - 15:26     Citovať
...Alebo vedeli o hobitoch iba pramalo...

Pohlavie:MužFaramir
vala

Príspevky 206
Príspevok07.09.2007 - 19:29     Citovať
Niromwell Napísal(a):
Vidim, ze nazorov je vela...
Mna napada, ze nepokladali za nevyhnutne pokracovat v boji, lebo si mysleli, ze Frodo sa zmeni na prstenovu priseru a bude sluzit Oku, tak odisli. Zeby sa zlakli Aragorna? Jedine, ak by ho spozbali, no vtedy este nemal Anduril, tak asi nie

MUsim ta opravit,ale Anduril uz asi mal,len vo filme to nejak skomolili,uz vidim jak pojde Elron cez pol stredozeme aby priniesol do Ĺ ere brazdy anduril

vala

Príspevky 1787
Príspevok07.09.2007 - 19:31     Citovať
Pamatam si, ze v knihe ho znova skul az po Elrondovej rade, ale uz si nie som ista ci v Roklinke alebo kde
vala

Príspevky 2912
Príspevok07.09.2007 - 20:12     Citovať
Som si takmer ista, ze ked sa Aragorn vydaval za Chodca, este Anduril nemal. Preto si vsetci mysleli, ze je to iba obycajny hraniciar.

Reklama
vala

Príspevky 315
Príspevok07.09.2007 - 20:47     Citovať
Menelya Napísal(a):
Som si takmer ista, ze ked sa Aragorn vydaval za Chodca, este Anduril nemal. Preto si vsetci mysleli, ze je to iba obycajny hraniciar.

anduril mal pri sebe uz v svazinach, len este nebol skuty. myslim ze to bolo v tej scene, ked sa frodo rozpraval s aragornom v ponikovi a vtedy tam do izby vpadli pipin a sam

Pohlavie:MužZeppelin
dunadan

Príspevky 64
Príspevok07.09.2007 - 20:51     Citovať
Myslim ze Nazgulovia sa stiahli lebo nechceli riskovat hoci ich nemohli zabit mohli im znicit telo....este nemali silu ktora rastie so silou ich pana a Frodo by bez rychlej Elrondovej pomoci podlahol.

Ak si pametam tak Aragorn mal vtedy Anduril zlomeny.

Ja som nepochopil o co tu ide...tiez sa chcem zasmiat :icecream: .Vysvetlite niekto?
vala

Príspevky 2912
Príspevok07.09.2007 - 21:00     Citovať
Amrafel Napísal(a):
Menelya Napísal(a):

anduril mal pri sebe uz v svazinach, len este nebol skuty. myslim ze to bolo v tej scene, ked sa frodo rozpraval s aragornom v ponikovi a vtedy tam do izby vpadli pipin a sam

Hmmm, no neviem,Amrafel, ak mas na mysli film, tak v nom bolo vela skreslenych scen, ktore sa rozchadzali s tym, co bolo v knihe,....ale nechcem sa hadat, ja len, ze som si dosial nevsimla, ze by mal Aragorn Anduril skor, ako prisiel s hobitmi do Vododolu

vala

Príspevky 1787
Príspevok07.09.2007 - 21:03     Citovať
Nemam poruke knihu, ale ked sa hobiti s Chodcom stretli u Ponika, myslim, ze tam bolo, ze ked sa im predstavil, videli, ze ma prisebe okrem funkcneho aj zlomeny mec, ale to by si tazko vsimli nazgulovia na Vetristej, podla toho by ho nespoznali
Pohlavie:Ženavirchena
vala

Príspevky 663
Príspevok07.09.2007 - 22:11     Citovať
...jazdci si boli isty, ze Frodo podlahne. Stacilo im pockat...nebolo treba bojovat dalej. To, ze hobbiti odolavaju zlu lahsie ako ludia a ze to Frodo stihne do Vododolu, si museli uvedomit az neskor.

Menelya Napísal(a):
Hmmm, no neviem,Amrafel, ak mas na mysli film, tak v nom bolo vela skreslenych scen, ktore sa rozchadzali s tym, co bolo v knihe,....ale nechcem sa hadat, ja len, ze som si dosial nevsimla, ze by mal Aragorn Anduril skor, ako prisiel s hobitmi do Vododolu

Aragorn mal Narsil pri sebe vo Svazinach (Spolocenstvo p.,str.201). Nosil ulomky so seboou. Vo Vododole mec skuli a az potom dostal meno Anduril.

Niromwell Napísal(a):
Nemam poruke knihu, ale ked sa hobiti s Chodcom stretli u Ponika, myslim, ze tam bolo, ze ked sa im predstavil, videli, ze ma prisebe okrem funkcneho aj zlomeny mec, ale to by si tazko vsimli nazgulovia na Vetristej, podla toho by ho nespoznali

Nemam ten pocit, ze by sa niekde v knihe pisalo o nejakom druhom - "funkcnom" meci, co mal pri sebe.

(Vo filme mal so sebou funkcny mec a Narsil bol vo Vododole az kym sa Aragorn s Gimlim a Legolasom nevydali po Cestach mrtvych.
Tam mu ho osobne doniesol Elrond :disgus: )

"Break out the ale! These men are thirsty!"
vala

Príspevky 2912
Príspevok07.09.2007 - 22:17     Citovať
Virchene sa chcem podakovat za objasnenie celej veci...uz som skutocne nevedela, ako to naozaj je

vala

Príspevky 1787
Príspevok08.09.2007 - 10:45     Citovať
Zahada vyriesena! DAkujeme, virchena, trebalo tu poriadneho prstenofila, ale imho tu vznika 2. otazka: Aragorn nemal za po Roklinku funkcnz mec? Nemohol cez 60 rokov posobit proti Sauronovym prisluhovacom a v Divocine neozbrojeny :disgus:
vala

Príspevky 2912
Príspevok08.09.2007 - 10:58     Citovať
Veru, aj mne sa to nejako nezda...Ved predsa musel mat pri sebe nejaku vyzbroj, v divocine by inak neprezil alebo len velmi tazko, nie?

vala

Príspevky 315
Príspevok10.09.2007 - 19:11     Citovať
urcite mal, len na hobitiu misiu podla mna isiel bez meca. a som si isty ze ako lesnik bol vyzbrojeny lukom

vala

Príspevky 2912
Príspevok15.09.2007 - 19:20     Citovať
Nasla som dalsi objekt spekulacii.
Co myslite, akou bytostou bola Zlatoocka? (pani Bombadilova)...vie sa o nej tak zalostne malo, ze nam ostavaju len ti spekulacie Smile

Reklama
Pohlavie:MužZeppelin
dunadan

Príspevky 64
Príspevok15.09.2007 - 19:27     Citovať
Myslim ze bola elfka alebo snad aj maiar.Ale skĂ´r elfka.A ked uz sme pri Bombadiovi.

Mala spekulacia:Bol tom Bombadil Vegetarian?

Ja som nepochopil o co tu ide...tiez sa chcem zasmiat :icecream: .Vysvetlite niekto?
Pohlavie:MužGandalf158
dunadan

Príspevky 93
Príspevok15.09.2007 - 21:57     Citovať
ano, mohla byt hocico, kedze sa o nej nic blizsie nepise tak to nevieme urcit, ale podla toho co som o nej cital by to mohla byt jedna z prvorodenych Wink
vala

Príspevky 2912
Príspevok16.09.2007 - 16:34     Citovať
Ja si myslim, ze Zlatoocka bola Maia...Nemozem sa zbavit toho pocitu, hoci predtym som si myslela, ze elfka...no ktovie Smile

vala

Príspevky 315
Príspevok16.09.2007 - 16:47     Citovať
podla mna bola maia, asi ulmova

Pohlavie:MužHurin
vala

Príspevky 352
Príspevok18.09.2007 - 10:44     Citovať
moj nazor je ze bola elfka, jedna z tych so neopustili eriador a mohla patrit k telerom

Lacho calad! Drego morn!

!!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
viac info: www.lotrgame.forumup.sk
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  
Strana 1 z 8

Google