Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » U Zeleného draka

Špekulácie

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Pohlavie:MužSivy putnik
elf

Príspevky 193
Príspevok05.10.2008 - 11:04     Citovať
Myslite si ze zivot (rastliny, zvierata, ludia, trpaslici, hobiti atd.) existuje len v Stredozemi? Ci nemozu zit niekde inde. Narazam tu na jednu vetu zo Silmarillionu:
"Lebo i ti, co plavili sa dalej nez ini, objavili iba dalsie pevniny, ktore ponasali sa na ich zem a kde vsade panovala smrt."

"Ash nazg durbatuluk, asg nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul."
Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1787
Príspevok05.10.2008 - 12:09     Citovať
Sivy putnik Napísal(a):
Myslite si ze zivot (rastliny, zvierata, ludia, trpaslici, hobiti atd.) existuje len v Stredozemi? Ci nemozu zit niekde inde. Narazam tu na jednu vetu zo Silmarillionu:
"Lebo i ti, co plavili sa dalej nez ini, objavili iba dalsie pevniny, ktore ponasali sa na ich zem a kde vsade panovala smrt."

to vo mne vyvoláva otázku či Ardu chápať ako planétu alebo ako vesmír Question
elf

Príspevky 193
Príspevok05.10.2008 - 13:10     Citovať
Niromwell Napísal(a):

to vo mne vyvoláva otázku či Ardu chápať ako planétu alebo ako vesmír Question

Ja by som povedal ze skor tu planetu aj kvoli tejto vete tiez zo Silmarillionu:
"Tak teda v neskorsich casoch vdaka morskym vypravam a umeniu citat hviezdy ludski krali poznali, ze svet naskutku je gulaty,..."

"Ash nazg durbatuluk, asg nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul."
Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1787
Príspevok05.10.2008 - 14:28     Citovať
ty si neskutočný, odkiaľ tie citáty vyťahuješ? Confused Super, diki :thumbsup:
každopádne, vždy ma fascinovalo, ako asi vyzerá celá Arda alebo aspoň ako by vyzerala jej mapa, ak by na nej boli zakreslené všetky tie neznáme kraje, na ktoré sa stále naráža
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3839
Príspevok05.10.2008 - 18:13     Citovať
Myslim, ze Romennor a Hyarmenor sa tam urcite nachadzali, spolocne s Valinorom, ktory vsak bol z Ardy vynaty, no sprvoti sa tam nachadzal... Dalej tam kedysi bol Numennor a povedal by som, ze mozno este nieco tam mohlo byt, nejake dalsie kontinenty, no osobne by som bol ochotny hadat sa len za tie dva Very Happy

elf

Príspevky 193
Príspevok01.12.2008 - 10:28     Citovať
Kam podla vas mal namierene Erkebrand (vo filme Eomer) potom co bol vyhnany z rohanu. V knihe je iba zmienka ze ide na sever. Question

Da sa predpokladat ze asi isiel zautocit na Sarumana.
Myslite ze by sa mu to podarilo nebyt Gandalfovho prichodu. Ved Isengard bol prazdny ( kedze vsetci urukovia utocili na Helm deep). Very Happy

vala

Príspevky 3839
Príspevok01.12.2008 - 14:58     Citovať
Ja si myslim, ze by sa mu to urcite nepodarilo, nakolko na takyto utok proti Pevnosti ako je Isengard, aj ked bola takmer prazdna, lebo urcite tam niektori ostali, proste nemal armadu. Prilis maly pocet vojakov, nedostatocne vyzbrojeni, proste cista samovrazda. Mozno siel na sever hladat nejakych dalsich muzov do svojej druziny, aby mohol likvidovat ohyzdie bandy, ktore posobili sice nevelke, ale predsa len straty a muzi v oddiele sa mu nedoplnali tak ako v LOTR:BFME. Ja osobne si myslim, ze mozno siel odplnit stavy.

elf

Príspevky 193
Príspevok02.12.2008 - 10:54     Citovať
Tak to ma nenapadlo ze by isiel zhanat dalsich muzov. Ale mas pravdu ze by Isengard nedobili aj ked nie preto ze by posadku ktora tam zostala "nezmakli! ale skor preto ze by neprekonali hradbu. Tiez ma napadlo ze na sever mohli ist nie aby nezautocili na Isengarf ale aby zabranili prenikaniu ohyzdov odtial - skratka by kazdeho ktory by odtial visiel zabili. Very Happy

vala

Príspevky 3839
Príspevok02.12.2008 - 15:03     Citovať
To by asi bolo dost problematicke ked sa vsetci sustredovali v Isengarde, teda okrem tej bandy co lovila hobitov. Podla mna je najpravdepodobnejsia moznost s naborom novych muzov.

Pohlavie:MužHurin
vala

Príspevky 352
Príspevok02.12.2008 - 15:44     Citovať
Tiež sa prikláňam k tomu že išiel pozháňať tých vojakov čo boli rozprášený pri brodoch. A asi chcel isť potom pomôcť kráľovi do Helmovho žľabu.

Lacho calad! Drego morn!

!!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
viac info: www.lotrgame.forumup.sk
Reklama
vala

Príspevky 3839
Príspevok02.12.2008 - 15:57     Citovať
A nebola bitka o Isenske brody az po tom, ako bol kral zbaveny Grimovho vplyvu, ci sa mi to len pletie po tom dni v skole?

Pohlavie:MužHurin
vala

Príspevky 352
Príspevok02.12.2008 - 23:28     Citovať
V prvej bitke bitke o brody padol Theodred a Grimu poslali do... teplých krajín až potom.

Lacho calad! Drego morn!

!!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
viac info: www.lotrgame.forumup.sk

Naposledy upravil Hurin dňa 02.12.2008 - 23:32, celkom upravené 1 krát
vala

Príspevky 3839
Príspevok03.12.2008 - 12:59     Citovať
Ok, dik za vysvetlenie, lebo sa mi marilo nieco ze najskor vyhnali Grimu a az potom boli bitky o Isenske brody, teda ako nasledok vyhnania Grimu z Rohanu.

elf

Príspevky 193
Príspevok10.12.2008 - 11:59     Citovať
Prave ma napadla cisto spekulativna tema, ktora sa tyka opat Rohanu. Pani Rohanu odchadzaju na pomoc Gondoru. Tesne predtym je Eowyn vybrana aby viedla rohansky lud. Ako vieme sice tajne ale predsa aj ona nakoniec odide do vojny. Tak by ma zaujimalo co stalo v Rohane. Zvolili si noveho vodcu. Surprised

Pohlavie:MužBombadil
dunadan

Príspevky 81
Príspevok22.12.2008 - 10:11     Citovať
skvor si myslim ze ona sama vybrala niekoho aby ju zastupil, niekoho komu dvoverovala. ale neviem koho.

TTT(telo tam toho)
Pohlavie:ŽenaMenelia
vala

Príspevky 2912
Príspevok22.12.2008 - 17:28     Citovať
Bombadilova teoria dava zmysel. Zdielam rovnaky nazor. Podla mna nebolo podstatne, koho si Eowyn vyvolila. Keby to majster povazoval za relevantne, urcite by to rozpisal podrobnejsie.

...Najuniverzálnejším príborom je lyžica Smile...
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Strana 8 z 8

Google