Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » U Zeleného draka

Špekulácie

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  
Pohlavie:MužEstel
vala

Príspevky 271
Príspevok19.08.2008 - 23:34     Citovať
a nevravel sam tom ze je tam uz velmi dlho ?
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3839
Príspevok20.08.2008 - 14:17     Citovať
Velmi dlho nie je konkretny vek. Da sa z toho vylustit, ci je starsi ako elfovia, enti, trpaslici alebo nieco podobne? Alebo ci je podobne stary ako Ainur? Nie a preto nam to moc nepomoze

vala

Príspevky 271
Príspevok20.08.2008 - 15:58     Citovať
tak hej no z neho sa neda vela vylustit ked bol taka postava aka bol..."dosadena" a ostatne si niekolko krat vysvetlil ty sam Feli v teme "kto je Tom BombadiL"

ja som ho len spomenul ked sme dohadovali o najstarsich v stredozemi

a spomenul som ho preto lebo moj vlastny nazor na toma je taky ze je dost stary Smile ked si ho chce niekto predstavit mladsieho ako elfovia alebo ludia nech nikto to nikomu nemoze zakazat
Pohlavie:MužSivy putnik
elf

Príspevky 193
Príspevok23.08.2008 - 11:19     Citovať
Prave som v Dvoch veziach nasiel jednu cast, ktora sa tyka temy,kdo je najstarsii v stredozemi. Tuto vetu povedal Theodenovi Gandalf.

"Ked uvidis Stromobrada, v mnohom sa poucis. Je to totiz Fangorn, najstarsi z entov a ich vodca, a ked s nim budes hovorit, budes pocut najstarsieho zo vsetkych zivych tvorov."

"Ash nazg durbatuluk, asg nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul."

Naposledy upravil Sivy putnik dňa 23.08.2008 - 11:30, celkom upravené 1 krát
vala

Príspevky 271
Príspevok23.08.2008 - 11:27     Citovať
ano ved aj celeborn v navrat krala oslovil stromobrada "najstarsi"

-to bude asi nas vitaz Smile

"Z Veľkého mora do Stredozeme prichádzam. Na tomto mieste budem prebývať ja a moji dediči až do skonania sveta."
elf

Príspevky 193
Príspevok23.08.2008 - 11:52     Citovať
V kapitole Sarumanov hlas z Dvoch vezii hovori Gandalf Sarumanovi.

"Budes mi vsak musiet dat kluc od Orthancu a svoju palicu. Tie budu zarukou tvojho dobreho spravania a neskor ti ich vratim, ak si ich zasluzis."

Ten mu nato odpoveda.

"Neskor! Ano, asi vtedy, ked uz budes mat kluce aj od Barad-duru, nie? A korunu siedmych kralov a pruty Piatych carodejnikov!"

Tak by ma zaujimalo o com Saruman hovoril. Tych pet prutov by mohlo byt pruty piatych istarov, ci nie. Ale akych siedmych kralov je ta koruna?

"Ash nazg durbatuluk, asg nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul."
vala

Príspevky 271
Príspevok23.08.2008 - 19:04     Citovať
no tak tych 5 prutov budu urcite palice 5tich istari v stredozemi

ale ta koruna 7 kralov :crazy:
no kto nato prisiel vravte ! resp. piste Smile

"Z Veľkého mora do Stredozeme prichádzam. Na tomto mieste budem prebývať ja a moji dediči až do skonania sveta."
elf

Príspevky 193
Príspevok23.08.2008 - 19:16     Citovať
Estel Napísal(a):

ale ta koruna 7 kralov :crazy:
no kto nato prisiel vravte ! resp. piste Smile

Ta koruna siedmich kralov je v knihe na strane 200 ak neveris a dokonca je spomenuta aj vo filme navrat krala aj ked len v predlzenej verzii. Idea

vala

Príspevky 271
Príspevok23.08.2008 - 23:10     Citovať
Sivy putnik:
nepochopil si ma dobre Smile
-som to myslel tak ze ani ja neviem co tym bolo myslene a ze ak niekto ano tak nech napise

Pohlavie:MužMaedhros
vala

Príspevky 1015
Príspevok24.08.2008 - 11:13     Citovať
no, k tym 7. korunam....akych kralov bolo 7?....viete....nejak k tomu dospiet...nemam doma knihy, niekto by to mohol pozret v knihach...trpaslici mali 7 kralov....lenze nac by mu bolo 7 trpaslicich korun?

Nech je tento rok lepší ako bude!
Reklama
Pohlavie:MužElrandir
vala

Príspevky 401
Príspevok24.08.2008 - 11:55     Citovať
mohli by to byt krali ludi, ale tych bolo 9...
moznoze nepocital Gondorskeho a Arnorskeho..?.. :wacko: musim pohladat.

Pohlavie:MužMelherucorma
vala

Príspevky 618
Príspevok24.08.2008 - 12:02     Citovať
Nuž možno tým narážal na súčasnú alebo minulú situáciu kráľovstiev v Stredozemi, teda, že sa chce stať pánom Stredozeme. Teraz mi však napadlo, že Veľkráľov Noldor bolo sedem (overené ardapediou:Veľkráli), toto sa mi zdá najpravdepodobnejšie.

The world was fair, the mountains tall,
In Elder Days before the fall
Of mighty kings in Nargothrond
And Gondolin, who now beyond
The Western Sea have passed away:
The world was fair in Durin's Day.
vala

Príspevky 271
Príspevok24.08.2008 - 14:18     Citovať
ja som este rozmyslal ze to bolo nejako tak ze korunu siedmych kralovstiev

- gondor arnor rohan elfovia trpaslici a este niekoho keby tam pridal ale to len tak ma napadlo jedna z moznosti

elf

Príspevky 193
Príspevok24.08.2008 - 14:44     Citovať
Nemohlo by sa jednat o tzv. Elendilmir, ktory presiel od Silmrien k Elendilovi a ten ho prijal za symbol kralovskej moci v Severnom kralovstve, ktory neskôr nasiel Elessar za pomoci Gimliho v Orthancu.

vala

Príspevky 3839
Príspevok24.08.2008 - 16:33     Citovať
Podla mna by to mohla byt koruna Gondoru, ta bola vyobrazena v zastave so 7 hviezdami...

vala

Príspevky 618
Príspevok24.08.2008 - 17:45     Citovať
Keď tak nad tým rozmýšľam, najviac pravdepodobní mi prídu tí Veľkráli Noldor. Samozrejme, možno som dosť vedľa, ale podľa zmýšľania Sarumana by to mohlo byť tak. Nech Gondor obývali hocijakí urodzení ľudia, pravdepodobne sa mu nezdali až takí významní. O trpaslíkoch zrejme tiež nemal najvyššiu najvyššiu mienku. Zato Veľkráľ Noldor, taká hodnosť už niečo znamená.

vala

Príspevky 3839
Príspevok24.08.2008 - 17:49     Citovať
A co keby sme na to sli takto:
1. Kraj
2. Imladris
3. Lothlorien
4. Temnohvozd
5. Rohan
6. Gondor
7. Mordor

Sedem korun, sedem najvyznamnejsich kralovstiev, na ktore mozno rozdelit Stredozem. Pat prutov Istari samozrejme vidim ako ich 5 palic, to bez debaty a ak by Saruman narazal na Velkralov, potom by musel existovat Beleriand a z toho v tom case uz moc nezostalo... Nemyslite, ze toto je prave to, co myslel?

elf

Príspevky 193
Príspevok24.08.2008 - 17:58     Citovať
Fealiath Napísal(a):
Podla mna by to mohla byt koruna Gondoru, ta bola vyobrazena v zastave so 7 hviezdami...

Koruna Gondoru to asi nebola - ta bola predsta ulozena v Rath Dineme, odkial ju neskor pri korunovacii zobral Faramir.

vala

Príspevky 3839
Príspevok24.08.2008 - 18:00     Citovať
No ano, ale aj tak tam je doleztejsia ta symbolika tych hviezd nad korunou... Tie hadam nieco znamenaju, nie?

elf

Príspevky 193
Príspevok24.08.2008 - 18:22     Citovať
Tie hviezdy podla mna skor znamenaju sedem vidiacich kamenov - palantirov.

Reklama
vala

Príspevky 618
Príspevok24.08.2008 - 18:24     Citovať
Fealiath Napísal(a):
1. Kraj
2. Imladris
3. Lothlorien
4. Temnohvozd
5. Rohan
6. Gondor
7. Mordor

Sedem korun, sedem najvyznamnejsich kralovstiev, na ktore mozno rozdelit Stredozem. Pat prutov Istari samozrejme vidim ako ich 5 palic, to bez debaty a ak by Saruman narazal na Velkralov, potom by musel existovat Beleriand a z toho v tom case uz moc nezostalo... Nemyslite, ze toto je prave to, co myslel?

Ale ide o to, že on to povedal v jednotnom čísle, teda "korunu siedmich kráľov" nie koruny. Ináč by som s tebou súhlasil. Kraj by tam však určite nebol myslený, nebolo to kráľovstvo a ovládať Kraj by nebola nijaká prestíž, Saruman bol veľmi pyšný, nejakú dôležitosť by malým hobitom neuznal. Taktiež Mordor mi tam nesedí, spomína tam, že bude mať aj kľúče od Barad-duru, čo by znamenalo absolútnu moc nad Mordorom. No je to iba môj osobný názor, nemusíte so mnou súhlasiť, môžem sa mýliť.

vala

Príspevky 3839
Príspevok24.08.2008 - 18:34     Citovať
V tom pripade mozeme vymenit Mordor za Moriu a Kraj za Erebor. A "koruna" moze byt myslena ako symbol jeho vlady nad 7 uzemiami Stredozeme, k tomu + este vlada nad Dvoma vezami.

elf

Príspevky 193
Príspevok24.08.2008 - 18:43     Citovať
Fealiath Napísal(a):
1. Kraj
2. Imladris
3. Lothlorien
4. Temnohvozd
5. Rohan
6. Gondor
7. Mordor

Ked sa to vezme tak jedinymi kralovstvami boli Rohan, Gondor a Kralovstvo Lesnych elfov v Temnohvozde. Kraj bol sucastou neexistujuceho Severneho kralovstva a na cele mali vladyku, Imladis cize Posledne ludske obydlie kralovstvo nebolo takisto Lothorien kde Galadriel a Celeborn nikdy neprijali ziadny titul vladcov.

vala

Príspevky 3839
Príspevok24.08.2008 - 19:43     Citovať
Imladris bol posledne ludske obydlie? A to uz odkedy? Nie nahodou posledne elfske obydlie na zapad od Hmlistych hor (ak pominieme Mithlond) ? Celeborn ani Galadriel mozno neprijali ziadne tituly, ale boli to Pan a Pani lesa co znamena ze to predsa len iste tituly su... Elrond v Roklinke mal nejaku tu korunu, vladyka v Kraji mal tiez urcite nejaky ten symbol moci a je jedno ci to bol pozostatok niecoho alebo nie, ale proste vladol. Mimochodom, ked uz sme pri tom, tak sme spravili mensie zmeny v zozname a vymenili sme dve uzemia.

vala

Príspevky 271
Príspevok24.08.2008 - 20:23     Citovať
ako som pisal podla mna to je tak nejak ze proste je to symbolicky myslene "koruna siedmych kralov"

- ze by bol panom 7 najdolezitejsich krajin v stredozemi Smile

Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  
Strana 6 z 8

Google