Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » U Zeleného draka

Ako si predstavujete...

1, 2  
Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1743
Príspevok04.08.2007 - 17:39     Ako si predstavujete... Citovať
Ako si predstavujete mnohe postavy, ktore Tolkien nevelmi opisal vo svojich dielach, obzvlast ma zaujima, ako si predstavujete (predstavovali si, kym to mozno nepozmenil film) takych balrogov alebo mocnosti zla ci Maia. Ake boli ich prave podoby, ked sa do tiel odievali ako ludia do siat?
Pohlavie:MužAmrafel
vala

Príspevky 315
Príspevok05.08.2007 - 18:55     Citovať
ja si maia a valarov predstavujem chlapov ako nejakych mladych ciernovlasych ujkov v togach a zeny ake nejake knazky s kvetinovymi celenkami Smile

aura entuluva! zase svitne deň!
baruk khazad! khazad ai-menu! sekery trpaslíkov! idú na vás trpaslíci!
vala

Príspevky 1743
Príspevok06.08.2007 - 09:04     Citovať
Ale napriklad taka Arien, ktorej ziarivo svietia oci a nesie Anar, ja si ju predstavujem ako tmavovlasku v striebornych satach, ktora ma namiesto oci plamene Laughing , (ja mavam niekedy divne predstavy). Alebo ked som PP iba pocuvala v radiu, redstavovala som si Gandalfa, ze ma kratku tmavosivu imidzovo spicatu bradu a rovnakej farby kratke vlasy Very Happy a Aragorna som si predstavovala tiez nejako uplne divne, ale uz sa mi ta predstava rozmazala...
Pohlavie:Ženaalayn
vala

Príspevky 346
Príspevok06.08.2007 - 09:07     Citovať
ked som pocula ib prvu cast pp rozhlasovej hry tak som si myslela ze elfovia su mali skriatkovia take divne hlasy tam mali :disgus:
Pohlavie:ŽenaLaurellin
vala

Príspevky 1098
Príspevok06.08.2007 - 10:16     Citovať
Ja si valarov predstavujem ako nejaké veľké bytosti niečo ako duch neviem to až tak presne opísať Surprised

Smrť jedného človeka je tragédia, smrť miliónov štatistika.
Stalin

http://s1.bitefight.sk/c.php?uid=42385
Pohlavie:ŽenaAlmiel
vala

Príspevky 990
Príspevok24.08.2007 - 21:57     Citovať
Laurellin Napísal(a):
Ja si valarov predstavujem ako nejaké veľké bytosti niečo ako duch neviem to až tak presne opísať Surprised

Ja si DrĂşadanov predstavujem ako nejakĂ˝ch ludĂ­ z prelesa.Napr. ako nejakĂ˝ domorodĂ˝ kmeĹ? Smile Ale kaĹľdĂ˝ si to predstavuje inak...........
vala

Príspevky 1743
Príspevok28.08.2007 - 14:27     Citovať
Predstavit si "divyhc,lesnych ludi" napr. v Rotk je dost problem, akosi tam nepasuju s tymi listami na bedrach a tak.
Ked som citala v Sil. o Feanorovi, neohla som sa zbavit obrazka, co som raz videla, aj ked nezobrazuje jeho, takze som si ho predstavovala asi takto
Pohlavie:MužMablung
vala

Príspevky 1114
Príspevok28.08.2007 - 14:33     Citovať
mne nerobilo nikdy problem predstavit si co citam...
odkedy som cital silmarillion,zakazdym som mal presny obraz toho co som cital a tak to je asi najlepsie..bolo to nieco co ma nesmierne bavilo a tak nebolo tazke si to aj predstavit Smile
aj lesnych ludi ako Ghan buri Ghan..toho mam tiez presne v mysli

Axor cotumolmavar ilcuvar anaresse
Fíre cotumonyan! Fíre orquim!
vala

Príspevky 1743
Príspevok28.08.2007 - 14:45     Citovať
U mna je ten problem (?), ze ja si nepotrebujem predstavovat, ako ten niekto vyzera, vnimam ho cez charakter, proste ho vnimam cez pocity, ktore vo mne vyvolava, aj ked sem-tam mam aj uplne presnu predstavu, vacsinou vsak nie. Za to miesta si predstavim velmi presne, su to silne predstavy, ktore vydrzia roky a nemenia sa, hoci sa k tej knihe vratim aj po velmi dlhej dobe
vala

Príspevky 346
Príspevok14.09.2007 - 12:27     Citovať
ano to sa aj mne stava ze nepredstavujem si jeho nos ci oci ale skor podla skutkov napr. ohyzdi pred filmom som nevedela ako vyzeraju ale vedela som ze su hnusny az strach a to nie len koli opisu v knihe Smile
Reklama
Pohlavie:ŽenaAlmiel
vala

Príspevky 990
Príspevok14.09.2007 - 12:44     Citovať
alayn Napísal(a):
ano to sa aj mne stava ze nepredstavujem si jeho nos ci oci ale skor podla skutkov napr. ohyzdi pred filmom som nevedela ako vyzeraju ale vedela som ze su hnusny az strach a to nie len koli opisu v knihe Smile

jasne,Ĺľe si nepredstavujem detaili,ale niekedy mi robi mensi problem predstavit si ich cestu ako smer .Raz idu na juh doprava,JZ do lava a trochu rovno..... Confused
vala

Príspevky 346
Príspevok14.09.2007 - 12:56     Citovať
ja mam vo smeroch uplny gulaas Very Happy ja nepoviem nikomu kde je sever a kde juh Very Happy takze cestu si viem predstavit iba podla mapy Smile casto sa na nu pozeram a predstavujem si kde sa co stalo
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2824
Príspevok14.09.2007 - 16:06     Citovať
Maiar, ktori nie su zaodeti do podoby Iluvatarovych deti a nie su ani v nijakej inej podobe, si predstavujem asi tak, ze su nieco ako energia...Su teda nehmotni, ale su...Dokazu vsetko vnimat, pocut, citit, len su ocami neviditelni, za to srdcom cititelni a pritomni Smile

[size=7]no rozhodne som si ich nikdy nepredstavovala ako nejakych priesvitnych duchov Laughing[/size]

...Najuniverzálnejším príborom je lyžica Smile...
vala

Príspevky 1743
Príspevok14.09.2007 - 17:56     Citovať
Menelya Napísal(a):
Maiar, ktori nie su zaodeti do podoby Iluvatarovych deti a nie su ani v nijakej inej podobe, si predstavujem asi tak, ze su nieco ako energia...Su teda nehmotni, ale su...Dokazu vsetko vnimat, pocut, citit, len su ocami neviditelni, za to srdcom cititelni a pritomni Smile

[size=7]no rozhodne som si ich nikdy nepredstavovala ako nejakych priesvitnych duchov Laughing[/size]

Takže si ich v podstate nepredstavuješ nijak?
vala

Príspevky 2824
Príspevok14.09.2007 - 18:06     Citovať
Niromwell Napísal(a):
Menelya Napísal(a):

Takže si ich v podstate nepredstavuješ nijak?

Neviem, ci to je ten spravny pojem, Nir. Maiar su nieco tak abstraktne...Ja si ich nepredstavujem ze nijak, ale ako nehmotnu inteligenciu, vedomie, ktore niektori dokazu vycitit inymi zmyslami...A ja viem, ze aj v nasom svete su abstraktne bytosti, preto nemam najmensi problem predstavit si ich Smile

Pohlavie:MužFingolfin Naermarth
vala

Príspevky 890
Príspevok27.11.2007 - 13:39     Citovať
ked som bol mladsi a prvy krat som cital Silmarillion, Valarov som si predstavoval ako 20 metrov vysoke osoby a Maia ako 10 metrov vysokych, no ale nejak sa moj nazor zmenil za posledne tri roky na dost obdobny tomu Amrafelovmu Cool

Zabi ohyzda, zachrániš Stredozem!
www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:Mužv_l_a_d_o
elf

Príspevky 144
Príspevok05.12.2007 - 09:35     Citovať
MĹ?a uĹľ bohuĹľiaÄľ ovplyvnil film. JednĂ©ho krásneho dĹ?a prišiel mĂ´j ujo, doniesol mi všetky tri diely PP a ešte v ten veÄŤer sme išli do kina na SpoloÄŤenstvo PrsteĹ?a. Všetky tri diely som samozrejme doÄŤĂ­tal ešte pred filmom Dve VeĹľe, ale SpoloÄŤenstvo ma urÄŤite v mojich predstavách ovplyvnilo. Ktovie, ako by som si niektorĂ© postavy predstavoval, keby som predtĂ˝m nevidel film, ale je to tak ako to je a s tĂ˝m uĹľ niÄŤ nenarobĂ­m. Som si však istĂ˝, Ĺľe by som PP v ten deĹ? zaÄŤal ÄŤĂ­taĹĄ aj be keby som film nevidel, lebo krstnĂ©mu verĂ­m a on mi ho ako knihu vrelo odporúčal. Jemu patrĂ­ vÄŹaka za to, Ĺľe som sa dostal do sveta J. R. R. Tolkiena. :bowdown:

Hlasujte v Laurelin alebo Telperion? 2. KOLO
Pohlavie:Muželficek
hobit

Príspevky 29
Príspevok04.05.2008 - 13:18     Citovať
no u mna rovnako..tiez moje predstavy ovplyvnil film....ale no moje predstavy pred filmom ked som cital o hobitoch boli primitivne...kedze som dovtedy nikdy nepocul o hobitoch tak som si ich predstavoval ako ludi,obycajnych,len inac pomenovanych,nejaky narod ludi...je pravda najma to,ze tolkien sa belmi nezaoberal opisom postav a skor opisoval deje a prostredie...

vala

Príspevky 1743
Príspevok04.05.2008 - 15:26     Citovať
elficek Napísal(a):
je pravda najma to,ze tolkien sa belmi nezaoberal opisom postav a skor opisoval deje a prostredie...

jj, on postavy veľmi neopisoval, ale vytváral ich obraz skrz ich charizmu, myslím, že ot je hlavný dôvod, prečo je toľko fanúšikov nespokojných s filmov, "nehmotná" predstava sa ťažko zvditeľňuje
vala

Príspevky 2824
Príspevok04.05.2008 - 18:16     Citovať
To ano. A Tolkien to velmi sikovne vyriesil - kazdu postavu prepracoval tak, aby si ju citatel zaroven dotvoril sam, podla toho, ako si ju predstavuje. To je na tom to fantasticke podla mna Smile ....A tie filmy - suhlasim s Nir, ale aspon sa mali kritici o com rozpravat Laughing

Reklama
Pohlavie:Muželficek
hobit

Príspevky 29
Príspevok06.05.2008 - 17:16     Citovať
nj toje pravda..ale zase predsa na take bitky,akcie sa lepsie pozera v pohybe ako v knihe.....teda nie vzdy,ak ta kniha dokaze dostatocne zaujat tak natolko praucje fantazia ze film nie je potrebny Smile...

Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3709
Príspevok06.05.2008 - 20:54     Citovať
Ja osobne som cital knihy az po tom ako som videl film takze som bol ovplyvneny uz od zaciatku co IMHO nie je na skodu, mne osobne to nevadi, mal som to lahsie Smile

Middle-Earth is dead. Let´s hold the minute of silence.

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:ŽenaMonka
dunadan

Príspevky 95
Príspevok07.05.2008 - 15:44     Citovať
Fealiath Napísal(a):
Ja osobne som cital knihy az po tom ako som videl film takze som bol ovplyvneny uz od zaciatku co IMHO nie je na skodu, mne osobne to nevadi, mal som to lahsie Smile

Ja som citala PP predtym ako som videla film. A potom som komentovala: "Tak toto sa mi nelubi, toto som si predstavovala inak ..."
napríklad Faramira som si predstavovala ako vysokého tmavo vlasého bojovníka. Pretože tak bol aj v knihe opísaný. Ale napríklad Celeborna som si predstavovala ako vysokého, štíhleho, krásneho elfa.
Elfov som si predstavovala ako víly. Zahaleních do ľahkých priesvitných šiat, ktorá vejú za nimi...

You will find adventure
Adventure will find you
vala

Príspevky 1743
Príspevok07.05.2008 - 21:06     Citovať
Monka Napísal(a):
napríklad Faramira som si predstavovala ako vysokého tmavo vlasého bojovníka. Pretože tak bol aj v knihe opísaný. Ale napríklad Celeborna som si predstavovala ako vysokého, štíhleho, krásneho elfa.
Elfov som si predstavovala ako víly. Zahaleních do ľahkých priesvitných šiat, ktorá vejú za nimi...

s tými priesvitnými šatami to filmovým tvorcom nemôžeš zazlievať...
áno, toho Faramira som si aj ja predstavovala takto, denethora som mala za staršieho a nejakého krajšieho, ked mal tú vznešenú númenorskú krv v sebe, mal sa podobať na Aragorna svojou vznešenosťou, ktorá ale z hraničiara vytriskla len občas atd, len myl byť starší, bola som na neho strašne zvedavá, imho to mal byť taký vznešený ded (Ďalší do zbierky) :coverlaugh:
btw ten filmový je jednou z mojich obľúbených postáv, má síce pozmenený, ale skvelo vykreslený charakter
vala

Príspevky 346
Príspevok07.05.2008 - 21:20     Citovať
ja som si inak predstavovala Boromira...tiez mal mat cierne vlasy a oni z neho spravili blondaka skrizeneho z risavim a hnedovlasim...cierne vlasy by boli lepsie Smile
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
1, 2  
Strana 1 z 2

Google