Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » U Zeleného draka

Valar, hudba Ainur

Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2824
Príspevok13.06.2007 - 15:57     Valar, hudba Ainur Citovať
Co si myslite o tychto mytickych, tajomnych bytostiach?...Tuto temu venujem Im, teda cokolvek co sa bude tykat Valar, nebude OT Smile...Takze, hor sa na vase nazory Smile

Moji najoblubenejsi Valar su Varda a Ulmo, lebo sa mi zda, ze on malnajviac rad Iluvatarove deti a velmi im v Beleriande pomohol

...Najuniverzálnejším príborom je lyžica Smile...
Pohlavie:ŽenaLaurellin
vala

Príspevky 1098
Príspevok13.06.2007 - 16:35     Citovať
Moji naj valari su Manwe a Varda,lebo su najmocnejsi a vzneseni,ale mam rada aj yavannu Smile

Smrť jedného človeka je tragédia, smrť miliónov štatistika.
Stalin

http://s1.bitefight.sk/c.php?uid=42385
Pohlavie:MužGrRrg
vala

Príspevky 476
Príspevok13.06.2007 - 16:51     Citovať
ked som prvy krat pocul o pp,hned som sa pytal na tych naj. a Mablung" Valari " a stali sa mojimi najoblubenesimi byvostami Ardy,preto lebo ju celu vybudovali... naj. mam Manweho,mam aj vlastnu ali. na pocest Valarov(hraci,kt. hraju eldarion vedia) :thumbsup:

Pohlavie:MužMablung
vala

Príspevky 1114
Príspevok13.06.2007 - 17:00     Citovať
ja mam najradsej Oromeho a Ulma...orome vo mne vzdy vzbudzoval pozornost a bol som rad ked sa v knihe objavil..mal spomedzi valarov najblizsie srdcom k edainom a Eldarom..spolu s Ulmom

Axor cotumolmavar ilcuvar anaresse
Fíre cotumonyan! Fíre orquim!
Pohlavie:MužMaedhros
vala

Príspevky 969
Príspevok13.06.2007 - 18:03     Citovať
mne sa pacil Ulmo, lebo aj ked ostatny valari (aspon zdanlivo) prestali pomahat feanorovym synom, tak Ulmo im obcas poradil.....takze neni o com: ULMO :thumbsup: :bowdown:

The evil is back in Earth
info: www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MužAmrafel
vala

Príspevky 315
Príspevok14.06.2007 - 14:55     Citovať
ja mam najradsej auleho, lebo je stvoritelom trpaslikov Smile

aura entuluva! zase svitne deň!
baruk khazad! khazad ai-menu! sekery trpaslíkov! idú na vás trpaslíci!
vala

Príspevky 2824
Príspevok14.06.2007 - 15:29     Citovať
Teraz hodim jednu otazku do plena : Myslite si, ze Valar "nemali radi" mladsie deti Iluvarove (cize ludi)?

Na tuto otazku existuje viacero nazorov , ktore sa zhoduju ale aj rozchadzaju...aky je vas nazor?

Pohlavie:Mužshaman
elf

Príspevky 164
Príspevok14.06.2007 - 16:33     Citovať
oni ich nie ze nemali radi, im len boli blizsi elfovia, lebo boli viac "dokonali"..a boli prvy
vala

Príspevky 2824
Príspevok14.06.2007 - 16:38     Citovať
Podla mna k nim mali rovnaky vztah. Len mali zakazane osobne sa miesat do veci Stredozeme. a mozno ani oni celkom nvedeli, v com spociva dar smrtelnosti...aj ked, asi si protirecim, lebo Mandos to tusim vedel...

Pohlavie:Mužhasic13
dunadan

Príspevky 90
Príspevok14.06.2007 - 19:43     Citovať
Podla mna Valari nemali oblubene ani neoblubene rasy-proste sa o vsetko starali.Samozrejme okrem osudov Stredozeme.
Reklama
vala

Príspevky 2824
Príspevok14.06.2007 - 21:29     Citovať
Ktovie, ako Valar vyzerali...boli duchovia, tak sa pise...ale ja som si ich vzdy predstavovala ako povznesene bytosti zo star gate....

Pohlavie:MužMaedhros
vala

Príspevky 969
Príspevok14.06.2007 - 21:33     Citovať
ja som si ich predstavoval ako ludske bytosti....teda....ze mali ruky nohy a ludske telo, ale boli vyssi ako ludia, asi taq 3-4 metre a obleceny boli do hodvabu ako stari greci, ich postoj a drzanie tela bol vzneseny a hrdy, pohlad jasny ako jarna obloha, a proste.....vyzarovala z nich moc a sila....... Crying or Very sad ach......

wow Shocked to co som napisal? sa divim sam sebe Laughing Laughing :crazy:

The evil is back in Earth
info: www.lotrgame.forumup.sk
elf

Príspevky 164
Príspevok15.06.2007 - 12:02     Citovať
valari mali svoje oblubene podoby, ale neboli to ludske podoby...mislim ze Ulmo aml rad podou, ked bol ako obrovska vlna
Pohlavie:MužDaan
elf

Príspevky 153
Príspevok15.06.2007 - 17:42     Citovať
Menelya Napísal(a):
Ktovie, ako Valar vyzerali...boli duchovia, tak sa pise...ale ja som si ich vzdy predstavovala ako povznesene bytosti zo star gate....

Ved povznesene bytosti boli tiez v podstate duchovia, nie? ^^

Valar na seba casto brali podobu Iluvatarovych deti (vzhladom na Eldar, ktori prisli zit do Valinoru...)

btw, medzi mojich najoblubenejsich patri Manwe, podla neho som dokonca mal niekdey aj nick... >_<
A preco? Paci sa mi, ze bol Panom Vetra a vietor je nieco co (aspon pre mna) symbolizuje slobodu, takze... Cool

Blb sa cita z kazdej strany rovnako :)
vala

Príspevky 2824
Príspevok16.06.2007 - 21:49     Citovať
Je pravda, co som kdesi raz citala, ze iba Mandos spomedzi bytosti Ardy poznal osud ludi-smrtelnikov a nikto iny?

elf

Príspevky 164
Príspevok16.06.2007 - 21:49     Citovať
duchovia v skutocnosti podobu nemaju...mozu si ju zvolit ale su stvoreny bez podoby...dalsia z veco ktore normalny clovek nevoie pochopit.. Very Happy
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3709
Príspevok17.06.2007 - 10:37     Citovať
Menelya Napísal(a):
Je pravda, co som kdesi raz citala, ze iba Mandos spomedzi bytosti Ardy poznal osud ludi-smrtelnikov a nikto iny?

Myslim, ze hej a este tusim Manwe to vedel, no nikto iny (Eru sa nerata Very Happy )

Middle-Earth is dead. Let´s hold the minute of silence.

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 2824
Príspevok20.06.2007 - 20:56     Citovať
Hmm..stale sa spomina, ze po Valar su najvznesenejsi elfi...Ale, zasa ked ludia zomru, idu s najvacsou pravdepodobnostou do Eruho rise, kde prebyvaju s nim zvysok (a teda vacsina) Valar...ja si myslim, ked smrt je vykreslena ako dar, tak sa ludia stanu niecim podobnym ako su Valar, ktori maju tiez pravo prebyvat za kruhmi sveta, narozdiel od elfov

Pohlavie:MužMelherucorma
vala

Príspevky 618
Príspevok21.06.2007 - 09:32     Citovať
Moj najoblubenejsi Vala je Manwe, pretoze bol hlavnym zo vsetkych Valar, o vsetkom vedel (no mozno nie celkom vsetko ale dost) a paci sa mi na nom aj to, ze bol Panom vetra, ani nie preto, zeby som vietor mal nejako velmi rad, ako skor mi to pride take vznesene.

K tomu preco sa ta taka prirodzena smrt ludi nazyva Darom, tak to si odvodzujem od toho, ze elfovia, Valar a Maiar boli akoby takymi strazcami Ardy a postupne uz boli aj unaveni z toho, ze su uzko spaty s Ardou a elfovia i po smrti v nej zostavaju, ale ludia, ked sa citia unaveni zo zivota si lahnu a takto pokojne odidu z Ardy Mandosviekam.

The world was fair, the mountains tall,
In Elder Days before the fall
Of mighty kings in Nargothrond
And Gondolin, who now beyond
The Western Sea have passed away:
The world was fair in Durin's Day.
Pohlavie:MužGrRrg
vala

Príspevky 476
Príspevok05.07.2007 - 13:35     Citovať
moj tiez
Manwë
Spolu s Melkorom je v Arde najmocnejšia bytosť. Nazýva sa aj Starší kráľ, Súlimo (Pán dychu Ardy). Manwë je Ilúvatarovi najdrahší a najjasnejšie chápe jeho zámery. Na hore Taniquetil vládne celej Arde ako najväčší kráľ. Miluje vietor a všetky rýchle vtáky,ktoré ho poslúchajú. Na hore Taniquetil býva s Valië Vardou. :thumbsup:

Reklama
Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1743
Príspevok17.07.2007 - 17:38     Citovať
Menelya Napísal(a):
\
Podla toho, co akurat citam na zaciatku Sil., tak mali viditelnu podobu, ktoru si sami zvolili na obraz Iluvatarovych deti, len trochu vznesenejsiu (tato mala marnivost je mi na nich strasne sympaticka :coverlaugh: ) a mali druhu podobu, ktora bola neviditelna, cize sa nesaju vobec nijak predstavit, lebo nijak nevyzeraju, ved este ked spievali ani nemali zrak, ak som dobre pochopila.
Zatial mi je najsympatickejsia Valie Varda, ale viac sa mi paci Elbereth, svetlo, ktore svieti v najtemnejsich tmach... a jej jedinej sa Melkor boji, takze aj preto a tiez pozna vsetky kraje Ea

Myslite, ze Tkacka, Vaire, je nieco ako osud?
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Google