Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » Hudba

Heavymetal

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  
Pohlavie:MužMablung
vala

Príspevky 1114
Príspevok11.06.2007 - 21:45     Heavymetal Citovať
vsetci fanusikovia tohoto zanru si tu mozu prediskutovat a povymienat si nazory o kapelach ktore pocuvate.

teda u mna je v pocuvanosti z heavymetalu v popredi:
Iron Maiden,Judas Priest,Manowar,Edguy,Helloween,Gammaray,Saxon,Mammerfall a nejake tie dalsie menej podstatne a menej zname...

dalej je tu zaner Powermetal a teda u mna kapely ako:
Blind Guardian,Rhapsody,Iced Earth,Stratovarius,Dragonforce...

Thrashmetal:
Metallica,Slayer,Testament,Disturbate,Megadeth,Anthrax,Sepultura...

Deathmetal
u mna jedine Amon Amarth a celkom Deicide

Blackmetal:
jedine symfonicky a prechodne kapely ako Satyricon...

metalovych zanrov je velmi vela a myslim ze ich tu ani nie je treba menovat vsetky...to co pocuvam som napisal a ak nieco z toho poznate alebo poznate nejake dalsie ktore stoja za zmienenie mate tu na to priestor Rolling Eyes

Axor cotumolmavar ilcuvar anaresse
Fíre cotumonyan! Fíre orquim!
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2824
Príspevok11.06.2007 - 21:46     Citovať
Nie som velmi metalovy typ, ale obcas mam naladu na Metallicu a Ozzyho Smile

...Najuniverzálnejším príborom je lyžica Smile...
vala

Príspevky 1114
Príspevok11.06.2007 - 21:49     Citovať
aaa to mi pripomina ze som tam zabudol napisat Black Sabbath..ja blb Laughing Metallica je dobra..najma ich stara tvorba..aj balady aj vypalovacky maju skvele.a na gitare to hrat je radost Smile

Pohlavie:ŽenaRamgad
vala

Príspevky 387
Príspevok12.06.2007 - 08:03     Citovať
Ja pocuvam iba metal a OST. Ale metal nedelim na heavy a speed a podobne. Teda black a death ci ako sa volaju, tak tie nepocuvam, zase velku chut na rev a rachot nemavam...

No a co pocuvam najcastejsie: Bling Guardian, Hammerfall, Rhapsody, Orkrist, Dragonforce, Galadriel, Apocalyptica, Nightwish, Stratovarius, ale vela z toho som uz davno nepocula (a potom tu mam este take veci, co pustim asi raz za rok: Haggard, Bathory, Gamma Ray, Therion, Edguy, Freedom Call...).

Mozno z toho mnohe ani nie su moc metalove kapely.
Ale nechodim oblecena ako metlak ani nic podobne, iba pocuvam tuto hudbu Smile

môj WEB O TOLKIENOVI, FANTASY A HISTÓRII
vala

Príspevky 1114
Príspevok12.06.2007 - 10:36     Citovať
to co si vymenovala su vsetko metalove kapely Smile
inak ved nie je povinnost chodit tak obleceny ale ja tak chodim a paci sa mi to tak preco nie Cool
no speed je samozrejme tiez jeden zo zanrov ako som uz napisal,je ich strasne vela tychto odvetvi...speed je napriklad odvetvie thrashu

Pohlavie:ŽenaCelebril
vala

Príspevky 822
Príspevok12.06.2007 - 15:04     Citovať
Mabiiii...?a nie su Manowarkovia 'true fu...metal' ? Very Happy a s Mammerfallom ma tiez zoznam
Laughing
no u mna su to Rhapsody(of fire...videla som ich nazivo) :wub: :heart: :wub: ,Manowar(videlaa som ich Cool ) :wub: ,Hammerfall,Blind guardian :heart: , Iron maiden, Apocalyptica, Metallica :naughty: mnoo a to jest asi vsetko...(v Arch enemy mi vadi Angela) Laughing Cool Laughing

Pohlavie:ŽenaManwathiel
elf

Príspevky 123
Príspevok12.06.2007 - 15:09     Citovať
hmmm...takze power metal a nevidim tam ziadny Children of Bodom Confused ??? este ze tam je aspon ten Amon Amarth, lebo by bolo zle Laughing

:lolly: http://s4.bitefight.cz/c.php?uid=37048
vala

Príspevky 1114
Príspevok12.06.2007 - 18:32     Citovať
Freyja Napísal(a):
Mabiiii...?a nie su Manowarkovia 'true fu...metal' ? Very Happy a s Mammerfallom ma tiez zoznam
Laughing
no u mna su to Rhapsody(of fire...videla som ich nazivo) :wub: :heart: :wub: ,Manowar(videlaa som ich Cool ) :wub: ,Hammerfall,Blind guardian :heart: , Iron maiden, Apocalyptica, Metallica :naughty: mnoo a to jest asi vsetko...(v Arch enemy mi vadi Angela) Laughing Cool Laughing

a preco ti to vadi? Laughing no Manowar o sebe tvrdia ze su true fuc**** metal ale inak su heavy hraniciaci s powerom Very Happy

a Manwathiel pokial ide o Children of Bodom tak na tych som trocha zabudol..ale velmi kradnu melodie a to sa mi nepaci :disgus:

Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1743
Príspevok12.06.2007 - 18:35     Citovať
Radia sa Within Temptation do metalu?
Inak zboznujem Metallicu, Iron Maiden a Apocalypticu, ked sa k nej dostanem, co nie je casto Crying or Very sad

Naposledy upravil Niromwell dňa 12.06.2007 - 18:39, celkom upravené 1 krát
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2824
Príspevok12.06.2007 - 18:38     Citovať
jj, Apocalyptica je fajn

...Najuniverzálnejším príborom je lyžica Smile...
Reklama
vala

Príspevky 1114
Príspevok12.06.2007 - 18:50     Citovať
to je dobry vyber Manwathiel :thumbsup: Apocaliptica ma neuveritelne putave a krasne melodie..no a within temptation je samozrejme metal Rolling Eyes taky atmosfericky

vala

Príspevky 822
Príspevok13.06.2007 - 13:30     Citovať
nie su within gothic rock? Surprised

Pohlavie:ŽenaManwathiel
elf

Príspevky 123
Príspevok13.06.2007 - 14:30     Citovať
ked sa tie metalove severske krajiny pusta do hudby, ja nemozem Crying or Very sad Laughing

:lolly: http://s4.bitefight.cz/c.php?uid=37048
Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1743
Príspevok13.06.2007 - 16:49     Citovať
Freyja Napísal(a):
nie su within gothic rock? Surprised

Aj mne sa tak mari
vala

Príspevky 1114
Príspevok13.06.2007 - 16:52     Citovať
ja by som povedal skor gothic metal ako Nightwish..ved su ako na jedno kopyto

Pohlavie:MužMISOO
elf

Príspevky 146
Príspevok13.06.2007 - 17:11     Citovať
k tym "menej znamym" heavymetalovym kapelam by som pridal este legendarny Mercyful Fate a King Diamond(ktori boli pri koliske black metalu) a tiez Motörhead, Ozzy Osbourne, Black Sabbath, Deep Purple, Rainbow, Dio, Scorpions(ktori boli idolmi pre kapely ako Helloween, Gamma Ray, Rage a pod.). Smile

Tordhan 2008 - už päť rokov s vami!
Skúsme to trochu inakšie.
Pohlavie:ŽenaNienor
vala

Príspevky 796
Príspevok13.06.2007 - 17:16     Citovať
No ja počúvam také že KoRn, System a Mansona ale neviem aký druh metalu alebo niečoho podobného to je. Nikdy som to nezistila Laughing

http://www.youtube.com/watch?v=RaiNWRunTUc

http://www.travian.sk/?uc=sk1_39912
vala

Príspevky 822
Príspevok13.06.2007 - 19:01     Citovať
Scorpions nie su hard rock? Rolling Eyes

inaac zabudla som Candlemass,Agalloch a Reverend Bizarre :wub: (doom metal Laughing )

elf

Príspevky 146
Príspevok13.06.2007 - 19:43     Citovať
su aj niesu Smile rozlisit klasicky heavy metal od hard rocku moze byt niekedy obtiazne, pretoze heavy metal z hard rocku vychadza.

Podobne to je aj s Iron Maiden, kde ich zaciatky su zjavne hardrockove ale albumy ako Virtual XI, The X Factor, Brave New World su podla mna cisty heavik Smile

vala

Príspevky 1114
Príspevok13.06.2007 - 19:49     Citovať
MISOO Napísal(a):
su aj niesu Smile rozlisit klasicky heavy metal od hard rocku moze byt niekedy obtiazne, pretoze heavy metal z hard rocku vychadza.

Podobne to je aj s Iron Maiden, kde ich zaciatky su zjavne hardrockove ale albumy ako Virtual XI, The X Factor, Brave New World su podla mna cisty heavik Smile

takisto ako Seventh son of a seventh son...napriklad...
ale moderny heavymetal uz nie je take tazke rozlisit od hard rocku..heavy je o poznanie rychlejsi a prepracovanejsi

Reklama
elf

Príspevky 146
Príspevok13.06.2007 - 19:53     Citovať
ano mas pravdu v jednom aj druhom. akurat doplnim, ze vie byt aj vyrazne melodickejsi a bicie uz nevystupuju len ako prostriedok pre udrziavanie rytmu a tempa ale su uz brane ako rovnopravny hudobny nastroj Smile

a treba stale rozlisovat NWOBHM = moderny heavik od klasickeho heavy metalu.

vala

Príspevky 1114
Príspevok13.06.2007 - 19:55     Citovať
tak ako vravis..krasna praca bicich je v tejto dobe nevyhnutna..neznasam pomale a nezazivne bicie

elf

Príspevky 146
Príspevok14.06.2007 - 07:24     Citovať
ono bicie su charakteristicke pre vsetky druhy metalu. ci uz sa jedna o neprekonatelne prechody heavy/power/speed metalu alebo ide o strojovo presne a suvisle epilepticke zachvaty grindcore Smile . kazdy dobry metal musi mat namakane bicie Laughing

vala

Príspevky 822
Príspevok14.06.2007 - 12:53     Citovať
najlepsie bicie su v doooooooooom :yawn: ( Laughing )

Pohlavie:MužDaan
elf

Príspevky 153
Príspevok15.06.2007 - 18:18     Citovať
No, takze ja som zatazeny hlavne na power a heavy metal.. Smile
Co sa tyka kapiel, tak na prvom mieste stale Blind Guardian (aj ked po zazitku v Ostrave jednoducho - Iron Maiden can't be fought... Iron Maiden can't be sought... Laughing \m/)
No, vazne... Hrat s tolkym nasadenim, elanom a energiou stale aj po 30tich rokoch je tak obdivuhodna vec, ze na to ani nemam slov o_o
Dalej mam dost rad Iced Earth, ale len tie albumy kde spieval Matt Barlow, pretoze ten Glorius Burden s Ripperom Owensom strasne, sux... Jeho prichodom sa dost zmenili aj temy kapely (americky patriotizmus) a ako spevaka ho tiez velmi nemam rad...
A z true fuckin' heavy metalu (xD) samozrejme Manowar... Maju dost silne texty, niekedy v tazkej chvili mi pomoze, ked si pustim nieco, co vyzyva k boju... Stand and fight, live by your heart... Always one more try, I'm not afraid to die...

btw, co hovorite na taky folk metal? Napr. Korpiklaani.. Alebo Elvenking - to sa mi paci este viac... Maju skvele songy a texty - je to taka tulacka tematika... Predstavte si les za splnu mesiaca a elfovia spievajuci o vetre, snoch a hviezdach... Dancing on the Morning Dew, the dawn has come only for you..

Well, co sa tyka ostatncyh, trosku "tvrdsich" zanrov, tak mam rad black metal... Death je tiez v pohode, ale co sa tyka nastrojov, je to v podstate dost zlozita hudba (naproti tomu, black je viac atmosferickejsi..) a vacsinou to pocuvaju typci, ktorym nezalezi na textoch, ci myslienke; ide im len o tvrde a drsne riffy + vokaly... :/ Ale take CoB, alebo Norther si vypocujem...

Co sa tyka blacku, tak Mayhem (za cias ked spieval Dead a gitaru hral Euronymous), Burzum, Satyricon, Dimmu Borgir...

Blb sa cita z kazdej strany rovnako :)
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  
Strana 1 z 9

Google