Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » Hudba

Heavymetal

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  
Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1787
Príspevok09.09.2007 - 14:13     Citovať
Mablung Napísal(a):
tym gitaristom Iron Maidenu teraz myslis konkretne koho? Adriana Smitha,Davea Murraya alebo Janicka Gersa? Laughing

Chces odo man moc Laughing Ten, co hral an koncerte Rock in Rio hlavnu gitaru Laughing
vala

Príspevky 1787
Príspevok29.09.2007 - 15:15     Citovať
Mablung Napísal(a):
mna Nightwish nikdy moc nechytil...
asi najlepsi album je podla mna Wishmaster...potom to uz bolo akosi komercne..neviem nejak ma ich vlna nezastihla a neoslovila z toho co som pocul..
Metalove kapely so spevackami mi akosi nesedia...s vynimkou ARCH ENEMY

ÄŤo som od AE poÄŤula My apocalypse, Ravenous a Nemesis, to speváčka nespieva, (aspoĹ? keÄŹ som dobre poÄŤula Surprised ), pls, daj názvy dajakĂ˝ch skladieb so speváčkou Smile
Pohlavie:ŽenaCelebril
vala

Príspevky 822
Príspevok29.09.2007 - 18:57     Citovať
to spieva spevacka:P http://youtube.com/watch?v=mZM-d2qD15E

Pohlavie:ŽenaRamgad
vala

Príspevky 387
Príspevok29.09.2007 - 19:35     Citovať
Preboha ta spevacka bola predtym chlapom, nie?
Ako nic proti hudobnemu vkusu, ale je hrozna. Keby to bol chlap, tak nic nepoviem, ale zenska dostane hento zo seba... Razz

môj WEB O TOLKIENOVI, FANTASY A HISTÓRII
Pohlavie:MužMablung
vala

Príspevky 1143
Príspevok29.09.2007 - 19:43     Citovať
Niromwell Napísal(a):
Mablung Napísal(a):
asi najlepsi album je podla mna Wishmaster...potom to uz bolo akosi komercne..neviem nejak ma ich vlna nezastihla a neoslovila z toho co som pocul..

ÄŤo som od AE poÄŤula My apocalypse, Ravenous a Nemesis, to speváčka nespieva, (aspoĹ? keÄŹ som dobre poÄŤula Surprised ), pls, daj názvy dajakĂ˝ch skladieb so speváčkou Smile

to je spevacka....asi to tak neznie lebo spieva Deathmetalovym Growlingom...kapela je uzasna.ARCH ENEMY Forever !!!!
neviem aky mas vkus Ramgad ale mne sa jej spev paci...nie je to ale pre kazdeho to je pravda,,

Axor cotumolmavar ilcuvar anaresse
Fíre cotumonyan! Fíre orquim!
Pohlavie:MužGabriel Pilgrim
hobit

Príspevky 36
Príspevok07.10.2007 - 21:54     Re: Heavymetal Citovať
Mablung Napísal(a):
vsetci fanusikovia tohoto zanru si tu mozu prediskutovat a povymienat si nazory o kapelach ktore pocuvate.

teda u mna je v pocuvanosti z heavymetalu v popredi:
Iron Maiden,Judas Priest,Manowar,Edguy,Helloween,Gammaray,Saxon,Mammerfall a nejake tie dalsie menej podstatne a menej zname...

dalej je tu zaner Powermetal a teda u mna kapely ako:
Blind Guardian,Rhapsody,Iced Earth,Stratovarius,Dragonforce...

Thrashmetal:
Metallica,Slayer,Testament,Disturbate,Megadeth,Anthrax,Sepultura...

Deathmetal
u mna jedine Amon Amarth a celkom Deicide

Blackmetal:
jedine symfonicky a prechodne kapely ako Satyricon...

metalovych zanrov je velmi vela a myslim ze ich tu ani nie je treba menovat vsetky...to co pocuvam som napisal a ak nieco z toho poznate alebo poznate nejake dalsie ktore stoja za zmienenie mate tu na to priestor Rolling Eyes

:applause: moj clovek. Smile vidim ze pri trash-metale si vymenoval "big 4 of trash metal". Ja ale pocuvam hlavne Megadeth a Metallicu. Vdaka osudu ze vykopli Dava Mustaina Very Happy Anthrax a Slayer iba obcas. Inak mainstream je u mna Power Metal a z NWOBHM hlavne Iron Maiden, posledne dva albumy su krasne naspievane. No a kapely ako Manowar, Blind Guardian a Hammerfall .... Akurat klipy od Hammerfalu (napr. Natural High) na mna posobia trochu "lacne a gycovo". Taka G3 (Stratovarius, Vai a Malmsteen) je u mna jednicka. Tiez si obcas pustim veci ako Alice Cooper, AC-DC, ... Pink Floyd tu neratam, to je srdcovka. Guns'n Roses, Nirvana, na tom sa vyrastalo. Mike Oldfield - kraasa. Z tych lahsich veci je to napr. Foo Fighters, Red Hot Chilli Peppers, Crash Test Dummies (snad najkrajsi baryton :bowdown: ), Sound Garden, Def Leppard, Mr Big...

...Hide in the shadows, awaiting defeat, or live by the sword and choose to be free...
(Megadeth)

...Raise your swords up high! See the black birds fly! Let them hear your rage! Show no fear! Attack!...
(Amon Amarth)

Naposledy upravil Gabriel Pilgrim dňa 25.06.2008 - 22:12, celkom upravené 1 krát
hobit

Príspevky 36
Príspevok07.10.2007 - 22:02     Citovať
Mablung Napísal(a):
Niromwell Napísal(a):
Mablung Napísal(a):

to je spevacka....asi to tak neznie lebo spieva Deathmetalovym Growlingom...kapela je uzasna.ARCH ENEMY Forever !!!!
neviem aky mas vkus Ramgad ale mne sa jej spev paci...nie je to ale pre kazdeho to je pravda,,

Night som okrem par pesniciek nikdy moc nepocuval a zaujimavy mi prisiel prave ten spev. Arch Enemy mi nikdy neucaroval prave kvoli spevu, growling moc nemusim. Pre zaujemcov ale odporucim "Job for a Cowboy", tento hlas je zaujimavy, po anglicky sa to nazyva Pig Squealing - prasaci kvikot a skutocne to tak znie. Mna to ale dost nici. Preto ma asi nechytili Soulfly alebo Sepultura, aj ked hudba nebola vzdy najhorsia. Od Soulflayu iba pesnicka Prophecy. A Korn ma nechytil preto, ze je to asi viac rap ako metal Laughing

...Hide in the shadows, awaiting defeat, or live by the sword and choose to be free...
(Megadeth)

...Raise your swords up high! See the black birds fly! Let them hear your rage! Show no fear! Attack!...
(Amon Amarth)
hobit

Príspevky 36
Príspevok07.10.2007 - 22:04     Citovať
Ramgad Napísal(a):
Ja pocuvam iba metal a OST. Ale metal nedelim na heavy a speed a podobne. Teda black a death ci ako sa volaju, tak tie nepocuvam, zase velku chut na rev a rachot nemavam...

No a co pocuvam najcastejsie: Bling Guardian, Hammerfall, Rhapsody, Orkrist, Dragonforce, Galadriel, Apocalyptica, Nightwish, Stratovarius, ale vela z toho som uz davno nepocula (a potom tu mam este take veci, co pustim asi raz za rok: Haggard, Bathory, Gamma Ray, Therion, Edguy, Freedom Call...).

Mozno z toho mnohe ani nie su moc metalove kapely.
Ale nechodim oblecena ako metlak ani nic podobne, iba pocuvam tuto hudbu Smile

Haggard! Dobre ze to tu niekto spomenul. Maju zaujimavo vyriesene vokaly.

(Megadeth)

(Amon Amarth)
hobit

Príspevky 36
Príspevok07.10.2007 - 22:11     Citovať
MISOO Napísal(a):
k tym "menej znamym" heavymetalovym kapelam by som pridal este legendarny Mercyful Fate a King Diamond(ktori boli pri koliske black metalu) a tiez Motörhead, Ozzy Osbourne, Black Sabbath, Deep Purple, Rainbow, Dio, Scorpions(ktori boli idolmi pre kapely ako Helloween, Gamma Ray, Rage a pod.). Smile

Sa pamätam ked sme na zakladnej so spoluziakom nasli skupinu Regen Bogen - Rainbow Very Happy a potom Sweet (wow, ballroom blitz). Jo, Children of Bodom, Viking Skull... nie je to zla hudba, len si ju nepustim tak casto ako napr. Satrianiho

(Megadeth)

(Amon Amarth)
hobit

Príspevky 36
Príspevok07.10.2007 - 22:13     Citovať
Mablung Napísal(a):
MISOO Napísal(a):
su aj niesu Smile rozlisit klasicky heavy metal od hard rocku moze byt niekedy obtiazne, pretoze heavy metal z hard rocku vychadza.

Podobne to je aj s Iron Maiden, kde ich zaciatky su zjavne hardrockove ale albumy ako Virtual XI, The X Factor, Brave New World su podla mna cisty heavik Smile

takisto ako Seventh son of a seventh son...napriklad...
ale moderny heavymetal uz nie je take tazke rozlisit od hard rocku..heavy je o poznanie rychlejsi a prepracovanejsi

Myslim ze sa postupne vyprofilovali spevom a neskor aj pracou s gitarou a bicimi

(Megadeth)

(Amon Amarth)
Reklama
hobit

Príspevky 36
Príspevok07.10.2007 - 22:21     Citovať
Mablung Napísal(a):
ja ti tvoj nazor neberiem...len mi pripada ako by si hladel len na heavymetal...ked si to tak vezmes,tak evolucia zacala Rock n'rollom,preniesla sa cez klasicky rock a hard rock z ktoreho sa vyliahol Heavymetal.pokracovalo to Thrashom ktory cerpal z hardcore a heavymetalu,z thrashu sa vyvinuly styly Death a Black.z klasickeho heavymetalu sa neskor epickymi textami a zintenzivnenim klaves vyklul Powermetal.v Amerike zase z klasickeho rocku vzisiel Grunge...takto by sa to dalo menovat este dlho no a ako vidis,Heavy tiez z niecoho cerpal a prisiel skor ako Thrash takze to znamena ze Thrash tiez musel mat nejaky zaklad cize pochopitelne Heavymetal...tak ako Heavy cerpal z rocku a Ironi a Judas Priest cerpali napr z Lynyrd Skynyrd,Kiss,Led Zeppelin a tak dalej...
chapes dufam co ti chcem povedat Cool
visim asi ze si trochu zasadnuty na Thrashi kedze je to americky styl...

no prejdime k Megadeth: podla mna svojim albumom "Rust in peace" dokopali thrashovu scenu do dokonalosti...to sa podarilo snad len Slayeru albumom Regin in blood a Metallice s "Master of puppets"...ale tiez Sepulture s "Arise"
ja osobne mam od Megadeth najradsej pesnicky "She wolf"
"symphony of destruction","A tout le monde(verzia z noveho albumu)" dalej Hangar 18 a tak dalej..no proste mam ich rad..
Mustaine je velmi talentovany hudobnik a gitarista..len je trochu sebec....Megadeth tvori v podstate len on..on si pise texty a on pise hudbu...

Ani nemyslim ze Mustaine je sebec, skor je dost velky individualista. Ale myslim si ze Megadeth zahra este nejaky ten rok, aj albumom United Abomination dokazali, ze este na metalovej scene urobia vietor. Co sa neda tak uplne povedat o St. Anger od Metallici. Dost ludi ho berie ako prilis komercny.

Teraz som si spomenul, poznate niekto death-metalovu skupinu Morgoth? Kedysi som od nich daco pocul... Asi mi nesadli, tak ako mi Suicidal Tendencies nesadli kvoli nazvu.

(Megadeth)

(Amon Amarth)
hobit

Príspevky 36
Príspevok07.10.2007 - 22:29     Citovať
...Clovek, cely v ciernom a vlasami po plecia nemoze byt nadsenec pre natriasacky a pohupovacky a panvicovy styl siltaciek). ...

Laughing pekne povedane. mna sa minule jedna holka pytala: aku hudbu pocuvas? mi povedz ze hip-hop a zabijem ta za nehoraznu loz. vravim: to je tak na mne vidiet? Laughing ach jaj, ked som mal 6 rokov a otec si pustil Thunderstruct od AC-DC alebo Stairway to heaven od Zeppelinov, prezival som pocit blizky orgazmu Very Happy

(Megadeth)

(Amon Amarth)
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3839
Príspevok08.10.2007 - 14:51     Citovať
ccc, v takom mladom veku? :crazy: :disgus:

Laughing Laughing Laughing

hobit

Príspevky 36
Príspevok08.10.2007 - 18:33     Citovať
Jo, uz vtedy sa mi to pacilo. A mame sa nepacilo ze sa mi to paci. A ocovi sa nepacilo ze sa mame nepaci ze sa mi to paci Laughing Sranda ale je, ze z mojich surodencov tvrda hudba chytila akurat mojho braska este, ostatni su diskotaci.

(Megadeth)

(Amon Amarth)
vala

Príspevky 822
Príspevok08.10.2007 - 19:21     Citovať
ja aktivne pocuvam metal asi dva roky... :unsure: Smile sice letmo si spominam na rane detsvo s Iron maidenom ktory pocuval tatino Very Happy
Pohlavie:MužFingolfin Naermarth
vala

Príspevky 899
Príspevok08.10.2007 - 19:22     Citovať
ja sice velmi heavy metal nepocuvam, ale vacsina odnozi metalu ma bavi a celkovo som na metale od osmich rokov cca Laughing

Zabi ohyzda, zachrániš Stredozem!
www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 822
Príspevok08.10.2007 - 19:56     Citovať
heavy metal=je mysleny ako metal vseobecne Wink
http://www.hudobnik.info/index.php/Metal
Pohlavie:ŽenaMenelia
vala

Príspevky 2912
Príspevok08.10.2007 - 19:59     Citovať
Symfonicky metal je nadhera :heart: Smile ...A zasa folkmetal je neuveritelna sranda, da sa na tom uzasne smiat Very Happy

...Najuniverzálnejším príborom je lyžica Smile...
vala

Príspevky 1787
Príspevok08.10.2007 - 21:28     Citovať
Teda, musím priznať, že na metale som sa ešte nesmiala Laughing
Ako si tak spomínam na svoje začiatky, atk to bráško pustil Nothing else matters, že je to naj pesnička, akú pozná a ja som si pri tom v duchu hovorila: čože?! Potom oco púšťal The Ectasy gold a The Call of Ktulu a to ma chytilo... som pol hodinu behala po izbe, počúvala Metallicu a len tak behala po izbe a nechala sa tým unášať...
vala

Príspevky 1143
Príspevok08.10.2007 - 21:43     Citovať
no Folkmetalisti su taka vesela kopa...najradsej mam Finntroll.
a potom taky death,black,power,folkmetal akym je Ensiferum Very Happy
no Ensiferum ma v poslednej dobe akosi chytilo.
mam od nich len jeden album ( victory songs) ale myslim ze je dost dobry
potom som sa akosi vratil k Iced Earth..
oslovil ma aj blackmetal...napriklad podla mna najlepsi su Dimmu Borgir,Burzum,Satyricon,Gorgoroth a Dark Funeral...tie mam najradsej...
no a z melodickeho Deathmetalu ma pohltili Amon Amarth

a inak som zostal pri starych kapelach ktore aj tak stale pocuvam...Metallica,Iron Maiden,Judas Priest,Blind Guardian,Helloween,Iron Savior a podobne..

Reklama
vala

Príspevky 822
Príspevok09.10.2007 - 17:54     Citovať
len chudakov Rhapsody a Manowar si zase vynechal... Crying or Very sad
mam pocit ze stale prechadzam k tvrdsiemu...najskor len nejake Rhapsody,Luca Turilli a potom sa to uz tahalo dalej... Wink
vala

Príspevky 1143
Príspevok09.10.2007 - 19:25     Citovať
Freyja Napísal(a):
mam pocit ze stale prechadzam k tvrdsiemu...najskor len nejake Rhapsody,Luca Turilli a potom sa to uz tahalo dalej... Wink

aa do kelu...´to su u mna dost dolezite kapely a ja na ne zabudnem Sad..a este Amon Amarth

Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3839
Príspevok11.10.2007 - 06:21     Citovať
Freyja Napísal(a):

Ani nevies, aku pravdu si povedala. Zavislost na metale je totiz presne ako zavislost na drogach. Zacnes s jemnejsim a stale prechadzas na tvrdsi a tvrdsi. Very Happy Az na to, ze metal na rozdiel od drog nesposobuje v drvivej vacsine pripadov smrt. Takze neberte drogy, berte metal! Very Happy

vala

Príspevky 822
Príspevok11.10.2007 - 17:21     Citovať
ale viem aku pravdu som povedala lebo ja mam vzdy pravdu Laughing len co potom ked sa dostanem na hranice?ked uz nic tvrdsie nebude?zacnem pocuvat nejake Jemne melodie? Laughing Wink
vala

Príspevky 1787
Príspevok11.10.2007 - 18:00     Citovať
Freyja Napísal(a):
ale viem aku pravdu som povedala lebo ja mam vzdy pravdu Laughing len co potom ked sa dostanem na hranice?ked uz nic tvrdsie nebude?zacnem pocuvat nejake Jemne melodie? Laughing Wink

začneš robiť tvrdšiu hudbu ty Wink
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  
Strana 4 z 9

Google