|
|
MISOO

|
 15.06.2007 - 20:09
|
Co sa tyka toho Folk metalu?
...hmmmm...
no JEDINE FINNTROLL. Ma to grady a je to aj posadene do atmosfery.
jop a este su trosku folkovy Silent Stream Of Godless Elegy Tordhan 2008 - už päť rokov s vami!
Skúsme to trochu inakšie. |
|
 |
Nenwen

|
|
 |
Daan

|
 15.06.2007 - 20:37
|
| MISOO Napísal(a): | Co sa tyka toho Folk metalu?
...hmmmm...
no JEDINE FINNTROLL. Ma to grady a je to aj posadene do atmosfery.
jop a este su trosku folkovy Silent Stream Of Godless Elegy |
A napr. Wintersun poznas? Myslim, ze to zalozil nejaky ex-clen od kapely Ensiferium... Nemam o tom este nejake podrobnejsie info, pretoze som to zacal pocuvat len par dni dozadu, ale tak idem si asi dohladat nieco...
btw, Finntroll ma vystupit aj na Masters Of Rock, pokial sa nemylim... ^^
 Blb sa cita z kazdej strany rovnako :) |
|
 |
Mablung

|
|
 |
Mablung

|
 13.07.2007 - 18:42
|
no uz dlho se nikto neprispel tak nejak to tu ozivim...
mate skor radi Extremny alebo melodicky metal?  Axor cotumolmavar ilcuvar anaresse
Fíre cotumonyan! Fíre orquim! |
|
 |
Niromwell

|
|
 |
Hissatam

|
|
 |
Mablung

|
|
 |
Celebril

|
|
 |
Faramir

|
|
 |
Reklama
|
|
 |
Mablung

|
 13.08.2007 - 08:00
|
| Faramir Napísal(a): | | newim co to je za zaner metalu ale ja rad pocuvam LOrdov,Iron MAiden,Metallicu.a trochu off topicu:Kabat |
off topicu? Kabat je stary thrash aj ked nove albumy su viacej heavy az hard rock....novy album Corrida nie je az tak dobry...ovela viacej mam rad albumy ako Dole v dole ...."pochodem chod,pary tezkejch bot"..."do prace hej hou tahame kameny a ty co nejdou rozdrtime pestiii"!!! 
 Axor cotumolmavar ilcuvar anaresse
|
 |
Fealiath

|
|
 |
Daan

|
|
 |
Mablung

|
 16.08.2007 - 15:47
|
| Daan Napísal(a): | | No, ja zase Kabat nepocuvam. A ani ostatne ceske metalove kapely ako napr. Arakain ci Alkehol... Neviem, nejak mi Cesko vobec nejde dokopy s metalom.. Rovnako ako USA (Iced Earth, vynimka..) |
u mna je v USA tych vynimiek o dost viac...asi nemas rad Thrash vsak? Megadeth,Metallica,Slayer,Testament,Exodus,Anthrax...z Heavy Manowar...aj Finntroll su tusim Amici...
dalej Brutal Deathmetalovi priekopici Suffocation
|
 |
Daan

|
 16.08.2007 - 16:14
|
Paci sa mi par songov Megadeth, ale mam urcite ideologicke dovody preco nemam rad americky thrash metal... (inak, zvyknem pisat aj trash metal... =P)
lol, a Fintroll amici? omfg, to teda nie, oni su Fini  A texty maju po svedsky, pretoze "swedish sounds damn trollish" >_< |
|
 |
Mablung

|
 16.08.2007 - 16:17
|
| Daan Napísal(a): | Paci sa mi par songov Megadeth, ale mam urcite ideologicke dovody preco nemam rad americky thrash metal... (inak, zvyknem pisat aj trash metal... =P)
lol, a Fintroll amici? omfg, to teda nie, oni su Fini A texty maju po svedsky, pretoze "swedish sounds damn trollish" >_< |
omfg zabi ma...taka chyba potrestam sa...
a preco nemas rad Thrash...mne sa na zaciatku tiez moc nezaliecal ale prave tento zaner mi otvoril obzory a ma skvele Riffy...este mam zo stareho Thrashu rad Sepulturu
|
 |
Daan

|
 16.08.2007 - 16:49
|
Jasne, ze aj v thrash metale by som nasiel veci co by sa mi pacili, ale skratka...
Thrash metal bol pri vzniku velmi ovplyvneny heavy metalom, predovsetkym kapelou ako Iron Maiden.. Maiden boli v podstate prvi, co do USA doniesli taky styl... Niekto od Metallici(y) dokonca priamo priznal, ze ich oni na zaciatku ovplyvnili... Lenze point is, ze americki fanusikovia si to vobec neuvedomuju, vacsinou odsudzuju europsku tvorbu a su zahladeni vylucne do thrash metalu... Na nete sa stretavam s nazormi, v style "fuck Iron Maiden, we have our own, best metal bands like Metallica, Megadeth, Slayer.."
Pre priklad si zober taky Ozzfest 2005, kde po Ironoch nejaky lamer hadzal vajcia (a Sharon vypinala prud...) No uznaj, tolko arogancie voci legende, ktora im tam metal vlastne doniesla.. Nebyt takych kapiel, tak Amici so svojou obmedzenostou nic nevymyslia a nemaju ani vlastnu scenu... Tak isto 90. roky... Asi vies, ze to bolo obdobie, ked Dickinson rozbiehal solove projekty a spevakom Maiden v tom case bol Blaze Bayley.. Hovori sa, ze hlavne koli nemu sa im prestalo darit, albumy sa predavali pomenej atd... Podla mna blbost, pretoze za prve Blaze nie je az tak hrozny ako vsetci hovoria... (Zober si piesne ako Sign Of The Cross, The Clansman, Como Estais Amigos, Lord Of The Flies, Futureal + Man On The Edge, ktoru sam napisal.. Nie je na nich dobra len ta autorska cast, co sa tyka nastrojov, podla mna su vokaly dost v pohode a ma to aj atmosferu...) No, chcem tym len povedat, ze to ani nebola tak Europa, kde sa im "nedarilo" ale USA... K slovu sa dostavali ine styly, metal ustupoval tam kam patri (daleko od mainstreamu) a tak sa to trochu odzrkadlilo...
Aby som to skratil, americania su zvlastni ludia, ktori si nuvedomuju skutocne hodnoty, hladia iba na seba a preto neoblubujem ich "produkciu"... ^^ |
|
 |
Mablung

|
 16.08.2007 - 20:36
|
ja si dovolujem trochu nesuhlasit...Thrash Metal cerpa hlavne zo stareho hardcore punku...co myslis preco su potom kapely ako napr Metallica silne ovplyvneni punkovou kapelou Misfits a spevak zo Slayeru Tom Araya spieva punkovym stylom? Metallica velmi z Iron Maidenu necerpala..trosku mozno..skor by som ich tvorbu prirovnal k Black Sabbath.myslim ze Thrash nie je kradnuty ako davas najavo aj ked nie priamo...je dost odlisny od Heavymetalu a je dost originalny svojim sposobom...zbesile sola,neurvale gitarove riffy,tvrdost...heavymetal je omnoho melodickejsi a sola zmyselnejsie...ma ale za to menej riffov.
a tvoj nazor na Americanov...netvrdim ze to tak nie je ako hovoris,ale oni vedia na co mozu byt hrdi...niesu sice metalovou krajinou lebo tam prevlada vacsinou Rap a RnD...
americke metalove kapely ale tiez vedia velmi dobre ocenit popularitu a tvorbu v europe...takisto na metalove koncerty europskych kapiel v USA chodi vela ludi...taki Ironi mavaju vypredane..takisto Judas Priest ked tam koncertovali...to by som mohol menovat dlho...  Axor cotumolmavar ilcuvar anaresse
|
 |
Daan

|
 20.08.2007 - 12:38
|
No, to s tym punkom teda vobec netusim, ale pekne... =P No, ale stojim si za tym, ze thrash metal pri svojom vzniku cerpal z heavy metalu.. Nehovorim, ze je ich vykradaju, len som dost zatazeny na Iron Maiden a tak hladim na niektore veci trochu kriticky.. >_< Samozrejme, thrash je charakteristicky svojim osobitym prejavom..
btw, ked uz o tom hovorim, kukol som si vo Wikipedii clanok o Megadeth a musim povedat, ze ma zaujali.. Pocuval som aj nejake songy a napr. take Peace Sells.. But who's buying? je dost dobre... Aj co sa tyka po stranke textu, myslim, ze prave Megadeth ma svojimi temami zacina oslovovat.. |
|
 |
Mablung

|
 20.08.2007 - 17:35
|
ja ti tvoj nazor neberiem...len mi pripada ako by si hladel len na heavymetal...ked si to tak vezmes,tak evolucia zacala Rock n'rollom,preniesla sa cez klasicky rock a hard rock z ktoreho sa vyliahol Heavymetal.pokracovalo to Thrashom ktory cerpal z hardcore a heavymetalu,z thrashu sa vyvinuly styly Death a Black.z klasickeho heavymetalu sa neskor epickymi textami a zintenzivnenim klaves vyklul Powermetal.v Amerike zase z klasickeho rocku vzisiel Grunge...takto by sa to dalo menovat este dlho no a ako vidis,Heavy tiez z niecoho cerpal a prisiel skor ako Thrash takze to znamena ze Thrash tiez musel mat nejaky zaklad cize pochopitelne Heavymetal...tak ako Heavy cerpal z rocku a Ironi a Judas Priest cerpali napr z Lynyrd Skynyrd,Kiss,Led Zeppelin a tak dalej...
chapes dufam co ti chcem povedat
visim asi ze si trochu zasadnuty na Thrashi kedze je to americky styl...
no prejdime k Megadeth: podla mna svojim albumom "Rust in peace" dokopali thrashovu scenu do dokonalosti...to sa podarilo snad len Slayeru albumom Regin in blood a Metallice s "Master of puppets"...ale tiez Sepulture s "Arise"
ja osobne mam od Megadeth najradsej pesnicky "She wolf"
"symphony of destruction","A tout le monde(verzia z noveho albumu)" dalej Hangar 18 a tak dalej..no proste mam ich rad..
Mustaine je velmi talentovany hudobnik a gitarista..len je trochu sebec....Megadeth tvori v podstate len on..on si pise texty a on pise hudbu...  Axor cotumolmavar ilcuvar anaresse
|
 |
Reklama
|
|
 |
Daan

|
|
 |
Mablung

|
 21.08.2007 - 11:17
|
no ano ale ja ak sa niekedy stanem dobrym gitaristom,tak v takej kapele by som nechcel hrat ani keby ma za to neviem ako platili...pre mna je dolezite presadit si v kapele svoje miesto.aby mal kazdy hudobnik sancu sa osobne rozvijat...nepodporujem velmi postupy ako "ja som autorita a vy ste len nastroje na uskutocnenie mojich planov"
mam rad ked na pesnicke spolupracuju vsetci clenovia kapely aj ked nie vzdy je taka pesnicka lepsia ako ked ju niekto spravi celu sam
mam s tym svoje male skusenosti...taki tipci co chcu robit vsetko sami,mi niesu po srsti...aj ked niekomu mozno vyhovuje ze ma presne napisane co a ako ma hrat..
Megadeth teraz v novej zostave na albume "United Abominations" maju velmi talentovaneho aj druheho gitaristu..dokonca sa s nim Mustaine podelil netradicne o sola
poznas kapelu Therion? ak ano tak urcite vies ze maju velmi talentovaneho multiinstrumentalistu ktory hra aj vo viacerych kapelach...ale zase v Therione dava priestor aj inym aby si presadili svoje..neviem ci je to tak aj v tych ostatnych kapelach..nemam ho zas tak dobre precitaneho..
Ten chlapik hra na gitaru,bicie,basgitaru,keyboard a pripadne ine nastroje ktore Therion pouzivaju...
ma moznost skladat vsetko sam,ale napriek tomu dava priestor ostatnym deviatim..lebo v Therione je ich tusim desat...niesom si isty
BTW:bol si na tom Metal Universe?   Axor cotumolmavar ilcuvar anaresse
|
 |
Daan

|
 21.08.2007 - 15:57
|
Therion.. Podla nazvu ich samozrejme poznam, ale nikdy som si este od nich nic nevypocul... Ale podla toho co pises, vyzeraju celkom zaujimavo, takze snad sa k nim niekedy dostanem...
| Mablung Napísal(a): | no ano ale ja ak sa niekedy stanem dobrym gitaristom,tak v takej kapele by som nechcel hrat ani keby ma za to neviem ako platili...pre mna je dolezite presadit si v kapele svoje miesto.aby mal kazdy hudobnik sancu sa osobne rozvijat...nepodporujem velmi postupy ako "ja som autorita a vy ste len nastroje na uskutocnenie mojich planov"
mam rad ked na pesnicke spolupracuju vsetci clenovia kapely aj ked nie vzdy je taka pesnicka lepsia ako ked ju niekto spravi celu sam |
Hej, samozrejme, keby mam fungovat v kapele, tak by to mala byt kolektivna praca..
Ja som len napisal, ze na Megadeth (teda na cudzich projektoch >_<) mi to nevadi, a ze obdivujem kreativnych ludi...
Totiz, mne moze byt jedno, ze ci niekto presadzuje v cudzej kapele len seba, pokial tam ta hudba ma zmysel a je dobra.. Uz taky detail, ako ze to vymyslel len jeden clovek, skor radim k lepsiemu...
A btw.. Bol som na tom Metal Universe
Tu je foto party, s ktorymi som tam bol, takze mozno si aj niekoho z nas videl.. (Ja som ten s trickom Maiden..) |
|
 |
Mablung

|
 21.08.2007 - 16:33
|
no mozno videl...
ja som prisiel ked hrala nejaka slovenska Thrashovka..nepamatam si nazov..
zaujimavi sa mi zdali aj Galadriel a pobavil som sa pri Alkehole..hlavne koli tomu ze po nich isli moji oblubenci...
dost ma zaskocil blby zvuk ale to bolo asi koli tomu ze som stal uplne vpredu blizko repraku
Andre bol parkrat mimo v solach ako som postrehol a Hansi malo skriekal..aj ked ho chapem lebo to nie je lahke spievat ako on....no ale dockal som sa par mojich srdcoviek...medzi inymi "Into the storm","Born in a mourning hall","The Bard's song","Nightfall","The script for my requiem" a "Mirror Mirror"
ale chybal mi tam "Mordred's song" alebo Time what is time...quest for tanelorn...journey through the dark...no ale prisiel som si na svoje
chcel som este ostat druhy den na Black Majesty a Masterplan ale bol som tam s otcom a tomu sa nechcelo a sameho by ma tam nenechal(to je ale sloboda)   Axor cotumolmavar ilcuvar anaresse
|
 |
Daan

|
|
 |
|
|