Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » Hudba

Enya

1, 2, 3
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2824
Príspevok16.09.2007 - 13:17     Citovať
Ano, Enya ma vela keltskych pesniciek, a taktiez casto spieva v Irskej gaelstine Smile

...Najuniverzálnejším príborom je lyžica Smile...
Pohlavie:ŽenaIndil
elf

Príspevky 162
Príspevok16.09.2007 - 18:54     Citovať
A je tiez zaujimave, ze ludia k jej menu prideluju extremne vela pesniciek, ktore nenaspievala :disgus: .

vala

Príspevky 2824
Príspevok16.09.2007 - 19:00     Citovať
Indil Napísal(a):
A je tiez zaujimave, ze ludia k jej menu prideluju extremne vela pesniciek, ktore nenaspievala :disgus: .

To je pravda, a mne to pride nehorazne komicke, lebo Enya ma specificky hlas Laughing

elf

Príspevky 162
Príspevok16.09.2007 - 19:09     Citovať
Tak tak, specificky. A este jedinecny, genialny a nenapodobitelny. A nielen hlas, ale aj sposob, akym robi hudbu (napriklad tie jej povestne chory, ktore nesampluje, ale kazdy hlasok spieva sama - a to nerobi nikto iny). Takze sa tiez akurat chichocem, ked si ju niekto domota napr. s Lisou Gerrard Laughing :wacko: .

Pohlavie:MužValinor
hobit

Príspevky 25
Príspevok17.09.2007 - 06:12     Citovať
Enya je velmi dobra spevacka. Smile Bohuzial, nemam od nej ziadny album, ale stiahol som si pesnicky a dal na CD-ÄŤko. Very Happy

http://s7.bitefight.cz/c.php?uid=52504
Pohlavie:ŽenaAmarante
vala

Príspevky 1660
Príspevok17.09.2007 - 06:14     Citovať
Moja mama si myslí, že je to kostolná hudba Very Happy

Ak chceš vidieť oceán, musíš prejsť morom.
- Amarante
vala

Príspevky 2824
Príspevok17.09.2007 - 16:22     Citovať
Casiophea Napísal(a):
Moja mama si myslí, že je to kostolná hudba Very Happy

Tak potom asi v kostole este nebola:) (nic v zlom)

Enya robi specificky styl hudby, ktory sa ludom javi ako chramova hudba, ale v skutocnosti ma od nej daleko, lebo ten styl, ktory Enya robi, sa vola New Age, a okrem nej sem patri Lorena McKennit,...a este dalsi (len teraz si nespomeniem Embarassed )

elf

Príspevky 162
Príspevok17.09.2007 - 18:55     Citovať
Valinor Napísal(a):
Enya je velmi dobra spevacka. Smile Bohuzial, nemam od nej ziadny album, ale stiahol som si pesnicky a dal na CD-ÄŤko. Very Happy

Som rada, ze sa ti paci Smile . Mimochodom, musim sa pochvalit, prave som na ebayi vykseftovala 7 albumov od Enye + jedno starsie EP za rovnych 40 dolarov. Teda nie ze by som ich uz vsetky nemala neoriginalne, ale original jednoducho rulezzz Very Happy .

vala

Príspevky 2824
Príspevok17.09.2007 - 19:56     Citovať
Indil Napísal(a):
Valinor Napísal(a):

Som rada, ze sa ti paci Smile . Mimochodom, musim sa pochvalit, prave som na ebayi vykseftovala 7 albumov od Enye + jedno starsie EP za rovnych 40 dolarov. Teda nie ze by som ich uz vsetky nemala neoriginalne, ale original jednoducho rulezzz Very Happy .

Tak to ti ticho zavidime....Ja som minula skoro tri litre za originaly

hobit

Príspevky 25
Príspevok20.09.2007 - 06:11     Citovať
ÄŚo si myslĂ­te o pesnicke Flora's secret? Podla mna je to najkrajsia pesnicka, ktorĂş Enya naspievala.

Naposledy upravil Valinor dňa 30.10.2007 - 07:07, celkom upravené 1 krát
Reklama
elf

Príspevky 162
Príspevok20.09.2007 - 19:06     Citovať
Valinor Napísal(a):
ÄŚo si myslĂ­te o pesnicke Flora's sectret? Podla mna je to najkrajsia pesnicka, ktorĂş Enya naspievala.

Flora's secret - jedna z piesoniek, ktore maju pre mna velmi specificky a osobny vyznam. Bola to jedna z mojich prvych pesniciek od Enye, a ano, je aj jednou z najkrajsich. Mozem ju pocuvat od rana do vecera, od pondelka do nedele, tri roky vkuse (co sa aj stalo :coverlaugh: ) a stale ma neomrzi. Pri kazdom pocuti v nej najdem cosi krasne, cosi nove, co som tam dovtedy nepocula, ci uz sa to tyka enyinho hlasu alebo instrumentacie, alebo melodie, alebo textu. Je to jednoducho genialna pesnicka, ktoru budem moct pocuvat aj v devatdesiatke a este stale sa mi bude pacit.

Tolko strucna vypoved jednej sialenej enyologicky o jednej sialene nadhernej pesnicke Very Happy . Dalsie otazky, prosim... Laughing

vala

Príspevky 2824
Príspevok02.10.2007 - 16:30     Citovať
Som hrozne sebecka, ak sa opytam, ze kedy Enyjuska spravi dalsi album?...Asi ano, ja viem, ale uz su to dva roky, odkedy mame Amarantine, ale ja uz tak hrooozne lacnejem po niecom novom zasa :drool: ...Dufam len, ze to nebude zasa po piatich rokoch

elf

Príspevky 162
Príspevok02.10.2007 - 17:15     Citovať
Menelya Napísal(a):
Som hrozne sebecka, ak sa opytam, ze kedy Enyjuska spravi dalsi album?...Asi ano, ja viem, ale uz su to dva roky, odkedy mame Amarantine, ale ja uz tak hrooozne lacnejem po niecom novom zasa :drool: ...Dufam len, ze to nebude zasa po piatich rokoch

Draha Menelya, to ani Svaty Peter este netusi. Kazdy den sledujem oficialne Enyino forum, ale aj tam sa siria len dohady. Ale nadej, ze to bude skor nez o pat rokov, mame velku :thumbsup: . Ked totiz Enya vydavala Sounds of the Season, povedala nieco v tom zmysle, ze je prave v polovici prace na novom kompletnom vianocnom albume. Takze ak budes silny optimista, mozes dufat, ze to stihne aj do tohtorocnych Vianoc Very Happy . Ja osobne si nic ine ani nezelam.

vala

Príspevky 2824
Príspevok02.10.2007 - 20:07     Citovať
Indil Napísal(a):
Menelya Napísal(a):

Draha Menelya, to ani Svaty Peter este netusi. Kazdy den sledujem oficialne Enyino forum, ale aj tam sa siria len dohady. Ale nadej, ze to bude skor nez o pat rokov, mame velku :thumbsup: . Ked totiz Enya vydavala Sounds of the Season, povedala nieco v tom zmysle, ze je prave v polovici prace na novom kompletnom vianocnom albume. Takze ak budes silny optimista, mozes dufat, ze to stihne aj do tohtorocnych Vianoc Very Happy . Ja osobne si nic ine ani nezelam.

Juhuuu, jasne, ze som optimista!!..Takze ani ja si nic ine nezelam, ved taky vianocny darcek by ma potesil najviac na svete Very Happy :applause:

Pohlavie:ŽenaMaryMacka

Príspevky 11
Príspevok16.10.2007 - 20:21     Citovať
juu aj ja kceem novy album Smile
vala

Príspevky 2824
Príspevok17.10.2007 - 16:27     Citovať
No, tak sa ho snad dockame v dohladnej dobe Wink

elf

Príspevky 162
Príspevok25.10.2007 - 20:29     Citovať
Aha, co sa konecne objavilo na nete Shocked : http://www.publicaffairs.ulster.ac.uk/podcasts/Enya.mp3
Je to rec Enye po obdrzani cestneho doktoratu Ulsterskej univerzity a je to uzasne. Doporucujem vypocut, pretoze je to trosku ina Enya, nez na ktoru sme zvyknuti (alebo aspon ja). Extremne dobre je to, ale viacej neprezradim. Pocuvajte Very Happy . [/url]

elf

Príspevky 162
Príspevok26.09.2008 - 18:26     Citovať
No, ako iste mnohym naznacuje moj novy avatar aj podpis, Enya je spat Smile . Presnesie dna 10. novembra 2008 bude spat aj s novym alubom zvanym "And Winter Came".

Druha dobra sprava je, ze uz je znamy aj tracklist. Nebudem ho sem kopirovat, kuknite na enya.sk Su tam aj prekrasne promo fotky. Naozaj prekrasne (nie ako cover albumu, ehm Embarassed )

Juch, a aby nebolo dobrych sprav malo, uz 29. septembra 2008 (!!!) vychadza prvy singel zvany Trains and Winter Rains.

S novinkami sice prichadzam kvapku neskoro, prepacte, ale je to sposobene mojim tyzdennym pobytom mimo civilizacie (rozumej v Studentskom domove na Hrobonovej 4 Crying or Very sad )

Tak, davam priestor na diskusiu a spekulacie Very Happy

vala

Príspevky 2824
Príspevok26.09.2008 - 19:16     Citovať
Tak to je uzasna sprava, Indil...Teeda, necakala som album uz tak skoro. A tesim sa, ze sa Enya podujala aj na nieco vianocne, lebo jej anjelsky hlas sa uzasne hodi prave na taketo piesne. Velmi sa tesim, ze sa nam schyluje na lepsie Enya-casy Very Happy :applause:

hobit

Príspevky 25
Príspevok03.10.2008 - 14:25     Citovať
uputavku na jej novy album najdete na www.enya.com v sekcii videos.

Reklama
vala

Príspevky 2824
Príspevok09.11.2008 - 14:14     Citovať
Last Time By Moonlight - tak tato piesen pochadza z novuckeho albumu And Winter Came a mozem skutocne prehlasit, ze vacsiu nadheru som uz davno nepocula. Enya sa zasa prekonala :thumbsup: . Tato piesen nie je piesen, ale rovno hymnus. Vdaka, Enya, Roma a Nicky za vasu uzasnu tvorbu. :bowdown:

A vdaka Tebe, Indil, ze si mi tuto uzasnu vec poslala :kiss:

Pohlavie:MužArcherLegolas
trpaslík

Príspevky 44
Príspevok15.11.2008 - 11:11     Citovať
No ked sa mam priznat nepocuvam ju ale ked to niekde pocujem rad si to vypocujem.Vie dat do toho taky cit.No neviem to opisat.Da sa to celkom :thumbsup:
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3
Strana 3 z 3

Google