Chce sa zapoji do diskusi na naom fre a
sta sa lenom komunity panprstenov.com?
Tak nevhaj a registruj sa.

Frum Pn Prsteov » U Elrondovho barda

Pribehy

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  
Pohlavie:MuFingolfin Naermarth
vala

Prspevky 899
Prspevok20.02.2007 - 22:09     Citova
ale sak nechaj tak, zaciatok kus chybny, ale mozno to bude dalej lepsie... len pokracuj Idrial Cool

Zabi ohyzda, zachrni Stredozem!
www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MuAmrafel
vala

Prspevky 315
Prspevok05.04.2007 - 20:09     Citova
aj ja som zacal nieco pisat, vymyslel som celkom nove krajiny, ale podobnost s tolkienom je dost velka. tu mate prvu kapitolu:

1. kapitola

Aj keď bol daždivý večer, ulice boli plné ľudí. Inokedy by ma to potešilo, toto mesto je veľmi nudné, pomyslel si správca sherenských prístavov, keď sa na koni ponáhľal k vojenskému doku. Spolu s ním sa tam valili aj masy obyčajných ľudí.
Celý týžde? bol plný správ o neznámych a krásnych lodiach, ktoré sa pohybujú pozdĺž celého západného pobrežia. Ľud počúval príbehy rybárov o morských pannách, driečnych mladíkoch a nádhernej hudby nesúcej sa z lodí, o striebrom a zlatom žiariacich plachtách a stožiaroch z vo?avého a bieleho dreva.
Vojaci si z tých príbehov nerobili ťažkú hlavu. Také rozprávky tu sú často. Každý námorník o tom vedel dosť. O drakoch a morských hadoch, zvláštnych stvoreniach a tajomných lodiach bez posádok. Preto tomu nevenovali pozornosť. Mestom sa však ako ohe? rozletel chýr, že jednu takúto zázračnú loď zajali a večer zakotvila v prístave.
Správca sa horko-ťažko predral po Zalatských schodoch k bráne vojenského doku. „Uhnite! Som správca prístavu. Uvoľnite mi cestu!“ prikázal. Obyvatelia Sherenu sa poslušne rozostúpili a správca mohol prejsť až k bráne. „Vitajte, pane,“ otvoril mu bránu mladý muž v rovnošate námorníctva. „Myslím, že ich už dlho neudržíme,“ povedal, keď zbadal dav tlačiaci sa pred bránou.
„Zaveďte ma k tej lodi,“ povedal správca. Mladík prikývol a zavolal ďalších mužov. Správca zosadol z ko?a a kráčal za mužmi „Je to pravda? Naozaj sú všetky tie rozprávky pravdivé?“ spýtal sa po chvíli. „Nie,“ odvetil jeden vojak „tie rozprávky ani zďaleka nevystihujú tú nádheru. Veď sa sám presvedčíte. Cítil som sa ako v sne,“ Nakoniec chlapi zostúpili po posledných schodíkoch a správca prvýkrát zbadal tajomnú loď.
Hneď vedel, čo vojak myslel tým snom. Počul hlasy mužov, ale nevnímal ich. Bol ako v tranze. Mal dlhoročné skúsenosti so stavbou lodí, no takúto konštrukciu ešte v živote nevidel. Rozdiel oproti tým lemúrskym bol neuveriteľný. Loď nebola vojenská, vyzerala skôr ako transportná. Trup bol oslnivo biely, z neznámeho dreva. Nemala veslá, na mohutnom sťažni bola priviazaná nádherná plachta s neznámym erbom prekrásnych tvarov. Z dreva sa niesla vô?a, akú správca v živote necítil.
„Poďte dnu!“ zavolali muži. „Tadal chce s nami osláviť príchod na Lemúriu, vypočujete si ich hudbu, je krásna...“ Správca netušil, kto je Tadal, no vystúpil po schodíkoch a vyšiel na palubu lode. Okamžite si uvedomil, že loď nepatrí ľuďom. Videl vysokých štíhlych mládencov s ušľachtilými tvárami a končistými ušami, prenádherné devy nesúce víno na strieborných podnosoch a drobných zachmúrených chlapíkov z dlhými bradami a zlatými reťazami.
Mládenci schytili harfy a píšťaly a začali hrať. Muži stáli a so zasnenými pohľadmi ich počúvali. Aj správcovi sa chcelo len tak zastať a načúvať tej hudbe, no uvedomil si, že má aj povinnosti. „Kto je tu veliteľ?“ spýtal sa. Spomedzi smejúcich sa krásnych bytostí sa vynoril mohutný muž s hrdým pohľadom a vznešenou tvárou. Zastal pred správcom a s rukou na srdci sa uklonil. „V mene Kráľovnej zdravím pána prístavov mesta Sheren. Volám sa Tadal a môj ľud má za sebou dlhú a namáhavú cestu. Posielam úctivé pozdravy vášmu kráľovi a žiadam ho o dovolenie usídliť sa v tejto krásnej krajine,“ prehovoril.
„Myslím, že som nepochopil,“ odvetil správca „Usídliť?“ „?no. Na našu krajinu sa privalil Tie? a vyhnal nás. Chceli sme sa usídliť v krajine Garidor, kde nás tamojší kráľ dobre privítal. No Tie? nás prenasledoval aj tam. Nenávidí všetko čisté a nepoškvrnené. Je možné, že vojna príde aj sem,“ Po týchto slovách si správca okamžite uvedomil, že ten muž neklame. S poslednou nádejou sa spýtal: „Čože? Vojna? To nemyslíte vážne!“ „Bohužiaľ, je to tak,“ smutne odvetil Tadal.
„Vojna? Kedy to príde?“ ozval sa hlas, správcovi však nepatril. Na lodi sa objavil vysoký snedý muž s čiernou briadkou. Mal rovnošatu so znamením Striebornej hviezdy. Vyslanec Sudemarského regentstva. „Aka? Esthalas nos tarakat aescherin,“ prehovoril. „Ovládaš náš jazyk?“ s údivom sa spýtal Tadal. „Patrí k zvyku môjho národa, učiť sa reč vznešených učiteľov našich otcov, veľkých elfov. Aka?“ odpovedal Sudemarčan a zopakoval svoju otázku. „Už čoskoro,“ odpovedal elf Tadal.

coskoro sem dam pokracovanie. dufam ze sa vam to paci Smile
Pohlavie:enaLaurellin
vala

Prspevky 1098
Prspevok07.04.2007 - 17:19     Citova
Veľmi pekné teším sa na dalšie pokračovanie :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :bowdown: :grindance: :applause:

Smr jednho loveka je tragdia, smr milinov tatistika.
Stalin

http://s1.bitefight.sk/c.php?uid=42385
Pohlavie:Mushaman
elf

Prspevky 164
Prspevok20.04.2007 - 14:51     Citova
no ako poviedka to nebolo zatiel vobec zle, aj ked ta podobnost bola naozaj zarazajuca, myslim, ze by si sa jej v tom mal vyhnut, nie je nic horsie ak v tvojom diele spoznaju nejakeho autora a potom ho budu porovnavat Sad .....obzvlast ak ide o Tolkiena, nemozes napodobnit krasu jeho literatury :crazy: .....skus sa inspirovat hocicim inym len nie inou knihou a ak tak len velmi malo....ale bolo to naozaj dost dobre...pravdupovediac aj ja pisem a nikdy som nebol na nejake dlhe kvetnate opisy, vzhladom na to ze ma unavuju v inych knihach..aj ty sisa takym opisom vyhol, za co ty chvalim :thumbsup: :grindance:
vala

Prspevky 315
Prspevok20.04.2007 - 18:47     Citova
to preto lbo tu som s tym opisom zatial nezacal. je to len necistopis, ale ma to byt epicky pribeh, a jeho znakom su kvetnate opisy

ale teraz sem dam dalsiu cast:

2.kapitola

Hoci bolo leto, nad Anarskou plá?ou v noci svišťal studený severný vietor. Na hladine Anarského jazera vytváral vlny, ktoré sa lámali na skalnatom brehu. „Taká nepohoda,“ zašepkal jeden zo strážcov na veži na hradbách mesta „Teraz by dobre padlo nejaké to vínko,“ „Veru. Ten hlupák Leitan schytal službu v miestodržiteľovom paláci. Počul som, že niektorí chlapi bývajú po službe ožratí ako dogy, čo je tak ľahko dostať sa k vínu z pivníc,“ povedal druhý. „Ako poznám Leitana, bude medzi nimi,“ usmial sa prvý.
No druhý strážca tomu nevenoval pozornosť. Zrak mu náhodou zaletel na sever k rieke, ktorá vyteká z jazera, a na obzore zachytil niečo, čo tam nemohlo byť. „Nie...,“ zašepkal „ To nemôže byť...“ „Čo je to tam?“ skríkol aj prvý strážca, ktorý si to tiež všimol. „Trúb na poplach, ja idem za kapitánom!“ zvolal opäť.
Nad mestom sa ozval zvuk rohu. Vojaci sa okamžite schytili zbraní. Zažalo sa mnoho oh?ov a ľudia v panike utekali do svojich domov. „Do zbrane, muži!“ ozval sa nad ruchom veliteľský hlas. Muži na ko?och zamierili k bráne. Po ceste sa rýchlo ponáhľali až k prístavu.
Keď tam prišli, už tam čakali chlapi z posádky. „Čo je to?“ spýtal sa veliteľ, muž menom Arenhaur, miestodržiteľ Východnej marky a tretí maršal Lemúrskej ríše. „Nevieme, pane, idú od mora,“ odpovedali niekoľkí. „Žeby Východniari?“ nadhodil ktosi. „Nie! Oni nestavajú lode a nebojujú inde ako vo svojich lesoch,“ odmietol tú myšlienku Arenhaur. Veď ich poznám, bojujem proti nim už päť rokov, pomyslel si. Toto je niečo iné.
„Pane, už sa blížia!“ zvolal akýsi vojak. Mužom sa konečne naskytol jasný pohľad. Cez rieku vplávalo do jazera veľa lodí. Boli oveľa väčšie, ako lemúrske. Videli veľké galéry s mnohými veslami. Za nimi sa valili menšie lode s napnutými plachtami. Najbližšie bola najväčšia loď, na ktorej sa dalo rozoznať veľa postáv.

V prudkom vetre sa napla obrovská vlajka. V mesačnom svite zasvietila štvorcípa Strieborná hviezda.
Pohlavie:enaLaurellin
vala

Prspevky 1098
Prspevok20.04.2007 - 18:48     Citova
Pekné nieje to také suché a to jedôležité. Smile :applause:

Smr jednho loveka je tragdia, smr milinov tatistika.
Stalin

http://s1.bitefight.sk/c.php?uid=42385
elf

Prspevky 164
Prspevok21.04.2007 - 12:55     Citova
Prepáč že ťa na chvíľu preruším prvou časťou s mojej poviedky , ale myslím, že sa to bude páčiť aj tebe.....možno tu nie som dlho ale niečo napísané tu mám....možno to nebude mať pre vás veľký zmysel :crazy: ..ale možno keby ste si to uložili do PC a poskladali tak by sa to dalo :beer: ....tu je prvá časť

Úvod
Časy Menidov pominul,
časy Klanerov pominuli,,
časy Lebiek pominuli,
časy Desov pominuli,,
všetky časy raz pominú
no nad tými sa v týchto vekoch už málokto zapodieval,
lebo mal prísť čas posledných vojen,
ktoré sme mali viesť mi,
na ktorých sa už dávnozabudlo.
Odpočívali sme pred posledným vekom.
Vekom, ktorý nemal ani jeden z nás prežiť,
čosom mohol aj tak vedieť iba ja,
ale to už bolo v iných časoch,
vedel som to síce aj tak,
no vedieť je iné ako meniť.
Vedel som to dobre,
lebo som sa poučilzo svojej budúcnosti,
a ani som to meniť nechcel,
bolo by to aj tak iba hlúpe oddialenie nevyhnutného
konca a následného začiatku jedinej pravdy.
Možno by to stálo priveľa času a priveľa životov,
vrátane toho môjho, čo bolo síce nepravdepodobné,
ale bol tu ešte jeden život, ktorý bolo treba chrániť.
Bolo ho treba chrániť pre jeho smrť, čo bola irónia,
ale naučil som sa, že budúcnosť je príliš relatívny pojem,
aby som ho s určitosťou rozoznal od klamu aj ja.

Aj keď by som vám mohol rozprávať o nekonečných a napínavých vojnách, no aj tak je dôležitá iba jedna, tým pádom by bolo moje rozprávanie nepodstatné, a aj tak už väčšina vie že zapodievať sa inými vecami ako tou jednou hlavnou, je hlúpe a zbytočné. Ostatne, aj keď sa ešte tieto udalosti nestali vedel by som o nich veľa rozprávať, no ako som uviedol moje myslenie je príliš nízke, aj keď som so všetkou skromnosť najmúdrejší tvor vo vesmíre, aby som rozoznal čo je pravda a čo klam, a ak je to pravda, v akej miere ju zmením, tým že ju komukoľvek poviem, nie ešte napíšem. Jedno však viem naisto. Tá vojna bude plná zvratov, ktoré odhalia tajomstvá, o ktorých som mohol aj ja len tušiť. Aj keď by som vám mohol priebeh tejto vojny detailne popísať v jazyku Desov medzi ktorých patrím samozrejme aj ja, ovláda ho iba málo tvorov a navyše ani jeden človek. Teda ak by sa vojna skončila tak, ako hovorí jedna z vízií, ktorá je síce nepravdepodobná, no nič nesmiem nechať na náhodu, moja práca by bola úplne zbytočná, a tak ho prekladám do spoločného jazyka, ktorý sa ani neviem ako uchytil i na zemi. Nuž, ako ste už iste zistili, budem túto vojnu opisovať popri jej priebehu, ťažkopádne, ale jediné možné riešenie. Napísať koniec bude síce zložité no určite nie nemožné. Pravdaže, duša je nesmrteľná a o tento fakt sa opieram ako kronikár tejto vojny. Ak by to tak nebolo, dopísať túto kroniku by bolo nemožné. V rozsiahlejších kronikách Desov sa táto vojna označuje ako Ichoranta Ki Des v preklade do spoločného jazyka to znamená Vojna smrti. Toto je úvod do sveta, kde život neznamená vôbec nič. Kde nieje podstatné kto je mŕtvy a kto živý. Kde je podstatný, aj keď si to málokto uvedomuje, iba jeden život, ktorý bol určený už dávno, no aj tak sa o tom naozaj rozhodne krátko pred koncom, ktorý je taký záhadný, že o ?om vie iba ON.

Saga Des Mencherid, démon a mág
Kronikár poslednej vojny Ichoranty Ki Des
Pohlavie:enaNiromwell
vala

Prspevky 1787
Prspevok25.04.2007 - 20:31     Citova
Teda, shaman, to vôbec nebolo zlé, má to atmosféru. Aj ked je to tak tajuplne(zložito) napísané alebo práve preto. Ak bude aj pokračovanie rozprávať ten vševediaci sympaťák, tak by som to chcela čítať! :thumbsup:
Pohlavie:enaNiromwell
vala

Prspevky 1787
Prspevok25.04.2007 - 20:32     Citova
Ešte mi vysvetli či je to Des alebo Ďes(strach) a kde sa to odohráva, ked si spomínal Zem
elf

Prspevky 164
Prspevok25.04.2007 - 21:03     Citova
Des- tak sa to píše..,teraz už bzudem písať s diakritikou, aby to všetci pochopili. Des- je istý druh veľmi sliného démona(bytosti), alebo to znamená v starom jazku aj smrť, odohrava sa to v inej paralelnej dymenzii, kde nie je íehké dostať sa Very Happy
Reklama
vala

Prspevky 899
Prspevok28.04.2007 - 18:30     Citova
sa nezlaknite, nova poviedka Laughing

Druid

Roztrpčene otvoril oči. „Ach, chodci- neprestanú otravovať,“ vzdychol. Zrazu vo svojej starej mysli vylovil skutočnosť, že posledný ho volal naposledy pred osemdesiatimi rokmi. Namrzený, že nemohol dokončiť meditáciu, ostal zanovito sedieť.
Myslel si, že je po všetkom. No nebolo. Volanie sa ozvalo opäť. „Kto ich naučil vytvoriť telepatické spojenie?“ stažoval sa. Opäť si spomenul, že to naučili aj jeho. Bolo toho už na?ho veľa. No tentokrát sa konečne postavil. Bol zhrbený, dlhá biela vetvitá brada mu siahala až po pás. Bol oblečený do dlhej hnedo- bielej vlnenej róby. V ruke držal kľukatú vŕbovú palicu, na ktorej vrchu bol žhnúci smaragd.
Neistým krokom vykročil po starej ceste. Obzrel sa dookola a... v podstate nezbadal nič nové. Ten hvozd sa nezmenil, odkedy do neho pred stodvadsiatimi rokmi vošiel, a odvtedy nevyšiel. Cez koruny stromov nepresvitalo slnko. Nefúkal tam vietor. No aj tak by si On nemohol vybrať lepšie miesto, ktoré by mohol tak zveľadovať múdrosťou, ktorej sa mu dostalo. Kráčal teda ďalej a snáď po piatich minútach chôdze došiel na okraj hvozdu v smere, v ktorom mal byť chodec. Roztrasene vyšiel z hvozdu. Pred ním za rozprestrelo pole a na ?om spúšť. V diaľke sa niečo pohlo.
Druid sa poponáhľal tým smerom. Zrazu zarazene zastal a pozeral sa na niečo, čo ho ohromilo. Mladý muž, či skôr chlapec, ktorému On odhadoval tak dvadsať rokov držal v ruke dlhý meč a bojoval s akýmsi mužom. Boj prebiehal ešte pár sekúnd, kým chlapec mocnou ranou neskolil protivníka k zemi. Sám potom odpadol. Druid sa pozrel okolo seba a zistil, že od chlapca až po hvozd boli na zemi mŕtvoly. Zhnusil sa, prikročil k chlapcovi a naklonil sa nad neho.
Všimol si jeho zelenohnedý odev, luk aj meč. Nemohol to byť prostý roľník. Náhle prišiel na to, že je to chodec. Vybral spoza opaska malú fiolu so žltou tekutinou a nalial pár kvapiek chlapcovi do úst. Ten sa o chvíľku prebral a so zdesením vyskočil na nohy.
„Kto si?“ opýtal sa. Jeho hlas určite neznel na hlas dvadsaťročného muža, k tomu človeka.
„Priateľ,“ odvetil druid prosto, ešte stále pokojne kľačiac nad miestom, kde ešte pred chvíľou mladík ležal. Nemal potrebu odpovedať zložitejšie. Mladík sa na neho zadíval, pričom zasúval svoj meč do koženej pošvy.
„Ty... ty si druid?“ opýtal sa.
„?no,“ zaznela odpoveď. Chlapec sa poobzeral naokolo, akoby sliedil po niekom, kto ich môže počúvať. Potom sa naklonil k druidovi a pošepol mu:
„Mám niečo, čo s vami potrebujem prebrať.“
Druid sa na neho pozrel. Určite to nebol človek. No ani elf. Najviac mu sedel na polelfa. No teraz asi naozaj nebol čas rozoberať mladíkov rod.
„Môžeš mi najskôr povedať svoje meno?“ opýtal sa ho nakoniec pri tom, ako vstával.
„Volám sa Callin,“ odvetil chlapec. To druida len utvrdilo v tom, že to nemôže byť človek. Ľuďom ich rodičia také mená vo vznešenom jazyku nedávali. „A vaše?“ prerušil ticho Callin.
„Aj na to príde čas,“ odvetil druid. Keď sa ohliadol okolo seba, uvidel nielen mŕtvych mužov, zjavne vojakov niektorej krajiny, ale uvidel aj zo dvoch mŕtvych chodcov, bojovníkov a hŕstku mágov. Vykročil teda k hvozdu, nasledovaný Callinom. Ten sa tváril vážne a podchvíľou sa obzrel dookola.
„To bola naša družina,“ povedal a ukazoval na mágov, bojovníkov a chodcov. Bol ich dovedna asi jeden tucet. Okrem nich pokrývali zem už len telá vojakov.
„To sú vojaci z Rhiru.“
„Viem,“ odvetil druid. Opäť sa zdržal poznámky, že on sám žil v rhirskom tieni od narodenia. Kráčali teda ďalej potichu, až kým nevkročili do hvozdu. Druid Callina zastavil. Potom otočil tvár k hvozdu, pozdvihol k nemu ruky a mocným hlasom hovoril niečo po elfsky. Bol to však až príliš starobylý jazyk a Callin mu nerozumel. Keď druid prestal hovoriť, ukázal na?ho a zreteľne povedal: „Callin, e mérdian.“ Callin z toho vyrozumel asi to, že druid hvozdu povedal jeho meno a povedal mu, že je chodec.
Náhle sa ozvalo zahrmenie bez blesku a pod slabým vetrom sa strhlo zo stromov pár listov. Druid len kývol hlavou a pokynul Callinovi, že môže pokračovať. Keď vkročili pod klenbu korún stromov, vietor zrazu nebolo cítiť a to Callina znepokojilo. Nervózne sa obzeral. Náhle zastali. Druid ukázal na malú mýtinku a obaja na ?u vkročili. Bol na nej malý prame? a okolo neho zopár asi meter a pol dlhých postavených p?ov. Callin si sadol a druid sa ho opýtal, sediac na zemi v polohe lotosového kvetu:
„Tak, prečo si za mnou prišiel?“
„Hľadáme pomoc,“ stručne odvetil Callin.
„V akej záležitosti?“
„Vo vojne.“
Druid sa na Callina významne, trochu namrzene pozrel, akoby ho chcel preklať očami. „Ja v žiadnej vojne bojovať nebudem,“ povedal. Callin sklonil hlavu s výrazom porazeného.
„Potrebujeme len radu. Nechceli sme vás zaťažovať, ale niečo vám poviem. Tí Rhirčania obsadili polovicu celého Urdothu, pričom zabili všetkých elfov. Lesných, aj vašich vznešených priateľov. Chytili do pasce trpaslíkov z Kamennej hory a všetkých vyhubili. Jedného po druhom dostali každého z Aliancie hraničiarov a vy...“ zaváhal, či mu to má povedať, „vy ste posledný druid. Všetkých ostatných zabili,“ povedal a uvedomil si, že nie je celkom správne robiť taký nátlak na niekoho tak mocného, že je úplne závislý len na svojej vôli.
Druid sa na neho vrhol, zdvihol ho zo stoličky, chytil ho za sponu plášťa a zdvihol do vzduchu. Jeho bledozelené oči sa neprirodzene rozžiarili. Stále mal v rukách veľkú silu ešte od čias, keď bol pred Rozhodnutím.
„Buď ticho a odíď z môjho hvozdu, lebo inak prisahám na všetko, čo mi bolo drahé, že ťa tu a teraz zabijem!“ kričal a pustil ho na zem. „Zlá správa, zlý posol,“ utrúsil nakoniec úplne ľahostajne. Callin si narovnal plášť, zodvihol zo zeme svoj dlhý meč, luk a vybral sa cestičkou, ktorou prišli. Kráčal však pomaly, lebo stále dúfal, že druid svoje rozhodnutie zmení.
V druidovej mysli sa prehá?ali najrôznejšie myšlienky. Zavrel oči, sústredil sa a keď ich otvoril, zavolal na Callina:
„Odkiaľ prichádzaš?“
Callin sa otočil a chvíľu rozmýšľal, či to má povedať, alebo nie. Pomyslel si, že by to možno pomohlo.
„Z Amiru,“ odvetil.
„Takú krajinu nepoznám,“ prekvapene povedal druid.
„Je to odtiaľto asi tisíc dvesto míľ na juhovýchod letom orla. Leží hneď na juh od Južného zálivu,“ vysvetlil Callin.
Druid sa zamyslel. V jeho myslení sa skoro bez jeho vedomia vytvorila sieť, do ktorej lapil to dobré a súcitné, čo v ?om spalo takú dlhú dobu.
„Je koniec jesene a blíži sa zima. A si príliš vyčerpaný na takú dlhú cestu. Ak chceš, môžeš cez zimu až do jari ostať v mojom hvozde a skrz m?a sa učiť jeho múdrosť. Určite si ťa za ?u budú vážiť,“ povedal po chvíli.
„Nie viac ako vás. Ste žijúca legenda,“ odvetil Callin. „Príjmam ponuku. Ale najskôr by som naozaj chcel vedieť vaše meno,“ nesmelo doplnil.
„Feorlasom ma v mojej mladosti volali. No volaj ma Naermarth, lebo Feorlas je zabudnutý vo víre času a spomienok,“ vážne prehovoril po chvíľke váhania. Tým sa Callinovi otvoril viac, ako by chcel.
„Mám k vám ešte jednu prosbu. Chcel by som pochovať svojho majstra, chodcov, bojovníkov a mágov, s ktorými som pol roka putoval k tomuto hvozdu, kde sa im nakoniec dostalo len smrti,“ prehovoril Callin.
Naermarth mu prisvedčil a tak zbytok d?a strávili pochovávaním mŕtvych.

Callin sa prizeral ako Narmarth medituje a mimovoľne sa vznáša asi meter nad zem. Bolo teplo a v tom temnom, dusnom hvozde to bolo takmer neznesiteľné. Už dávno bola jar, ba už sa aj končila a Naermarth stále nechcel odísť z hvozdu, no nechcel Callinovi povedať prečo.
„Dozvieš sa, keď na to dospeje čas, dovtedy budď trpezlivý,“ prerušil ticho meditujúci Naermarth, doslova čítajúci Callinove myšlienky.
„Ale čas už pokročil a mal som s vami odtiaľto odísť už na konci zimy,“ odvetil Callin.
„Môžeš odísť už teraz, ale bezo m?a.“
„Ale na to, aby som mohol odísť, potrebujem radu pre svojho pána.“
Vtedy Naermarth konečne otvoril oči a jeho telo v polohe lotosového kvetu pomaly zišlo k zemi. Postavil sa, položil ruku na Callinovu hlavu a opäť zatvoril oči.
„Buď slobodný, nemaj svojho pána. Buď pánom sám sebe, riaď sa sám sebou a poslúchaj seba, les a cesty, po ktorých kráčaš,“ hovoril pomaly.
„To mám odkázať?“ opýtal sa Callin. Nato Naermarth opäť otvoril oči, zložil ruku z Callinovej hlavy a pozrel sa na?ho.
„Nie, to je pre teba. Neriaď sa v živote žiadnym heslom, ak budeš myslieť na to, čo som ti práve povedal, žiadne nebudeš potrebovať,“ odmlčal sa a potom položil ruku na Callinovo plece. „Lordovi odkáž toto, od slova do slova: Čas sa napĺ?a a hrozba prišla od mora. No iná skaza čaká Svet. Trpezlivosť musíte mať a myslieť na všetko. To, čo nejestvuje je skutočnou hrozbou... Toto mi povedal Duch lesa v noci. Ak lord Kiron neporozumie tejto reči, nie je hodný sedieť na tróne, nech nie je zodpovedný za svoju zem a za ľudí v nej.“
Callin kývol hlavou na znak toho, že pochopil. Mlčky odišli každý na svoje miesto. De? sa pomaly krátil a luna, ktorú oni pomedzi husté lístie hvozdu nemohli zazrieť, sa začala plaviť po oblohe a jej mdlý svit vytláčal teplé jarné slnko. Noc bola jasná a v splne a Callina začala napĺnať pochybnosť, či je pripravený odísť. Nechcel sa však trápiť, i keď to bolo na mieste. Zavrel oči a zaspal.
Ráno ho zobudil spev lesných vtákov. Keď sa pozviechal, sadol si a oprel sa o starý dub, jeho zrak upútal Naermarth. Opäť meditoval.
„Nemal by si odísť,“ povedal mu. Callin už stál a začal si baliť tú hŕstku vecí, čo mal so sebou. Vtedy Naermarth otvoril oči a postavil sa.
„Málo rozoznávaš, nechceš si nechať poradiť. Si uzavretý sám do seba viac, ako ja. Otvor svoju myseľ a rozviaž si jazyk. Cesta a hvozd ti dali múdrosť, ktorú si neuvedomuješ. Nechaj ju prúdiť tvojim myslením,“ dôrazne oslovil Callina. Ten sa na neho pozrel, zatiaľ čo si vsúval meč do koženej pošvy na opasku. Vtedy Naermarth zastavil jeho ruku a meč ostal vsunutý do polovice pošvy.
„Niečo ti dám,“ povedal a jeho dovtedy monotónny a vážny hlas sa zmenil na ľudský, otvorený. Spod mnohých záhybov svojho plášťa vybral dlhú pošvu z jelenej kože a v nej meč. Rukoväť bola jednoduchá, ale krásna a ľahká. Naermarth pošvu podal Callinovi. Vymenili si pohľady a potom Callin vytiahol meč z pošvy. Bol ľahký. Čepeľ ma pokrytú vzácnymi striebornými runami.
„Toto som vyryl na svoj hraničiarsky meč, keď som ulovil strieborného jele?a. Runy, čo na nich vidíš, som vpísal jeho najväčším parohom,“ začal Naermath. „Čepeľ je z Darnskej ocele, tenká, že sa chveje vo vetre, no sekerou by si ju nerozťal ani kolenom neprelomil,“ pokračoval s hrdosťou v očiach. „Keď slúžil ako stopár v Cylathejskej armáde, nepriatelia padali v húfoch.“
Callin sa začudoval. Čo sa stalo s druidom, ktorého spoznal pred polovicou roka? Nechápal, čo sa udialo v mysli niekoho tak mocného, že sa za jednu chvíľu tak zmenil, otvoril svoje srdce a myšlienky pre iného.

O tri hodiny na to bol Callin von z hvozdu. Na západe už zapadlo slnko a oranžová obloha sprevádzala jeho odchod z juhozápadných končín. Na cestu sa vydal v noci kvôli čo najväčšej tajnosti. Prešiel pole, na ktorom sa konala bitka, pri ktorej prišlo o život mnoho hrdinov a vyšiel na cestu vedúcu na sever.
Po dvoch hodinách chôdze sa dostal na pšeničné pole. Bolo to územie, ktoré úplne ovládli rhirské vojská a pôvodní obyvatelia toho kraja sa k nim pridali, či už zo strachu, alebo z prinútenia. Obzrel sa okolo. Napravo bola vyšľapaná neúhľadná cesta, no pováľané a zdupané obilie sa dvíhalo, na niekoľkých bylinách pri zemi ešte tleli iskry. Callin sa vrhol k zemi, vyťahujúc luk a šíp z tulca. Nachvíľu zdvihol hlavu. Asi míľu na juh od neho čosi rozhrnulo obilie. Callin sa dal do podrepu, aby mu nebolo vidno hlavu a trpezlivo načúval. uchtávé zvuky bolo pošuť skoro všade okolo neho. Potom priložil ucho k zemi. Počul dupot ľudských nôh, asi dva tucty, možno menej. Bol to zvuk okovaných čižiem, zjavne rhirských vojakov, alebo ich miestnych prívržencov. Callin sa preľakol. Vedeli, kde išiel a skoro určite aj kto je. Chcel využiť chvíľku prekvapenia.
Ako srnec vyskočil z obilia a hnal sa na severovýchod. Okolo neho začali lietať šípy a o chvíľu ich boli celé roje. Videl okolo seba kruh fakieľ, ktorý sa zužoval. Vedel, že ho obkľúčili. Začal sa hnať ešte rýchlejšie a pomaly sa pripravoval. Rukou stále držal luk a bol pripravený pustiť tetivu. Vtom jeho zorné pole vyplnil rhirský vojak. V plnom behu do?ho vrazil. Obaja sa ocitli na zemi a začali sa tam schádzať ostatní vojaci. Callin sa prevaľoval na zemi a snažil sa spamätať po tom, ako hlavou narazil do oceľového rhirského štítu, ktorým sa chcel chrániť jeho nepriateľ. Náhle zbadal, ako ho za sponu plášťa dvíha zo zeme čiasi mocná ruka. Chmatol po šípe, ktorý mu vypadol z ruky, no luk stále držal. Prv, ako ho stihol chlap prekvapene spustiť na zem, Callin mu prestrelil hrdlo a razom bol na nohách a bežal preč.
Nový šíp už mal založený v tetive a v prudkom behu ho vystrelil rovno za seba. Vedel, že nemohol takto večne utekať až do Amiru. Obrátil sa na západ, kde mal ležať Noldronský les, ktorý bol hranicou starovekého Noldronu, kam sa moc Rhiru ani po desiatkach rokov nedostala. Po chvíli behu ho uvidel. No všimol si, že ho nik neprenasleduje. Skolnil sa a priložil ucho k zemi. Nepočul buchot nôh, ale prehŕ?anie štrku a hliny asi na sto metrov od neho. Zdvihol sa a vtom mu popri pravom ramene preletel šíp. Druhý nasledoval hneď za ním, no ten už zasiahol a hlboko sa zaboril do Callinovho ramena. Ten potlačil výkrik, chladnokrvne, zatínajúc zuby chytil šíp v jeho strede a vytrhol ho z rany.
Vtedy už výkrik pozdržať nemohol. Mohutná bolesť, spôsobená hroznými rhirskými šípmi, ku ktorým sú privarené háčiky a malé guličky s bodcami spôsobovali pri náhlom vytrhnutí neznesiteľnú bolesť. Takmer si vytrhol polovicu zadnej časti ramena, no prekonal to, že sa mu od bolesti zahmlili oči a podlomili kolená a začal sa striedmo potácať a klusať k lesu. Rhirskí vojaci ho mali za smrteľne raneného a nechali ho odísť. No mýlili sa.
Keď sa Callin dopotácal k lesu, posadil sa k mohutnému dubu, vzal smrekovú vetvu, v priemere asi desať centimetrov hrubú a vložil si ju do úst. Potom otvoril váčok, ktorý mu visel na opasku a vysypal časť jeho obsahu na svoju ľavú dla?. Bol to prášok, medzi chodcami a mudrcmi nazývaný aj Dračí ohe?, pomenovaný podľa svojho purpurového sfarbenia. Callin privrel oči a začal rovnomerne sypať prášok na svoju ranu. Bolesť bola neznesiteľná. Hrýzol do vetvy ako šialenec. Asi po piatich minútach múk, aké si málokto vie predstaviť bolesť začala pomaly ustávať. Callin si vybral vetvu z úst. Nemusel sa ani pozrieť na ranu, vedel, že bola očistená a začala sa liečiť. Vzal svoju čutoru, oprel si hlavu o strom a začal hltavo piť. Keď vypil celý jej obsah, otvoril oči a hľadeľ rovno na hrot šípu mieriaci na jeho hlavu z diaľky asi jedného metra.
Callin vedel, že má zachovať pokoj. Zdvihol oči a pozrel sa na muža, ktorý na?ho mieril. Mal na sebe hnedý plášť, zelený odev a na hlave kapuc?u. Do tváre mu nevidel.
„Som priateľ Noldronu a nepriateľ Rhiru,“ prehovoril nakoniec. Muž Callinovi gestom pokynul, aby vstal a vzal si svoje veci.
„Môžem sa opýtať, kto ste a kam ma vediete?“
Muž si s?al kapuc?u z hlavy a Callin náhle zistil, že je to žena. Prvotné prekvapenie sa vymenilo s rozčarovaním. Zahľadel sa do elfkinej tváre a nič ho nedokázalo odradiť od myšlienky, že nikoho a nič krásnejšie v celom svojom živote nevidel. Elfka mala krásnu tvár, ktorú lemovali svetlo hnedé vlasy splývajúce až na chrbát. Callin sa zahľadel do jej svetlomodrých oči a jediné, na čo sa zmohol bolo to, že sa nervózne usmial.
Elfka úsmev opätovala, no potom odvrátila tvár a normálne odvetila:
„Do bezpečia, viac zatiaľ vedieť nemusíš.“
Callin sa zhloboka nadýchol.
„Aspo? mi povedz, na ktorej strane si,“ prehodil.
„Som na svojej strane. Som na strane Noldronu. Nie som s Rhirom, nie som proti Rhiru. Taká odpoveď ti stačí?“ odvetila.
„Nie.“
„Tak buď trepzlivý a všetko sa dozvieš. Teraz ťa odvediem tam, kde sa uzdravíš a kde sa pripravíš na to, aby si mohol odísť a splniť svoj cieľ.“
Callin sa zamyslel. Nič mu nesedelo a bol zmätený. Pozrel sa na oblohu pomedzi konáre stromov. Na východe vychádzalo červené slnko. Náhle sa spýtal:
„Odkiaľ vieš, kam idem a kde som bol? Odkiaľ vieš o mojom poslaní?“
„Viem o mnoho viac, ako si myslíš. Si Callin, chodec z východu, ďaleký potomok kráľov z Almiru, veľkej západnej krajiny. Išiel si za Druidom prosiť o pomoc. A viem aj to, čo ti povedal. Teraz sa však neznepokojuj. Pokúsim sa urýchliť liečbu tvojho zranenia,“ odpovedala. Zatiaľ začali stúpať do zalesneného svahu a o chvíľku sa objavil malý domček zo smrekového dreva, pri ktorom zo skaly vyvieral malý potôčik. Elfka viedla Callina rovno k nemu. Pomaly vošli.
Dnu bola príjemná vô?a ihličnatých vetvičiek. Napravo od dverí bol zavesený meč v krásnej koženej pošve. Na policiach boli drevené nádoby a zopár zväzkov šípov. Prešli k nízkej posteli.
„Tu si sadni,“ povedala elfka Callinovi, „a počkaj, hneď som tu.“ Callin si teda sadol a pozeral sa, ako elfka odchádza. Potom sa poobzeral. Bolo to tu jednoduché a celkom sa to podobalo na jeho zrub, kde žil od svojich deviatich rokov úplne sám. Po chvíli sa zjavila elfka. Tentoraz však v jednoduchých modrých šatách a v ruke držala drevenú nádobu, z ktorej stúpala para.

www.lotrgame.forumup.sk
elf

Prspevky 164
Prspevok28.04.2007 - 21:48     Citova
Je to vážne doré a pôsobivé čítanie, napísal si to veľmi dobre, ale chodci? čo to malo znamenať? Poviem ti, že keby si na miesto chodca po užil hociaké iné slovo, znelo by to lepšie, ale inač v pohode...naozaj..tešim sa na pokračovanie, ka nejake bude..
elf

Prspevky 164
Prspevok28.04.2007 - 21:51     Citova
No a ešte by som si dovoli pokračovať aj ja....ked som už raz začal Very Happy ....tak hor sa do porovnavani čítania a hodnotenia.... Very Happy

Čo bolo pred tým?
Hnali sme sa už štvrtý de?, ak ešte niekomu na čase záleží, a prenasledovali sme s ostatnými Desmi niekoľko gardienov, nevedeli sme odkiaľ a načo tu boli a ON sa o nich s nami nikdy nerozprával. Keďže sme gardienov označovali ako pliagu, ďalší dôsledok toho, že sa s nami o tom nerozprával, a ja som bol ešte príliš mladý a nerozvážny, aby som dovidel do budúcnosti, hnali sme ich až k pečatiam, o ktorých sa zmienim neskôr. Už sme ich dohá?ali, keď sme uvideli ešte niečo iné. Kozambi Hoo, silný démon JEHO najväčšieho nepriateľa, meditoval v temnej hviezde, znaku smrti a pečati temnoty, ktorá bola už otvorená, spoznali sme to podľa červených oh?ov, ktoré už cez medzery sršali von do tohto sveta, on ju už dávno otvoril a aj ju strážil. Cítil som, ako mi do žíl prúdi strach, aký som nikdy predtým ani potom nepocítil ,nevysloviteľná hrôza mi zatem?ovala myseľ a cítil som, že moji druhovia sa nebáli o nič menej. Kozambi Hoo vyslovil svoje strašné zaklínadlo, plné bolesti, smrti, biedy a medzi všetkými hroznými vecami najviac prevyšoval strach. Gardieni,, ak by sa na nich už zabudlo, tak ich popíšem, hrozná magická sila, ľudským okom ako mocný víchor, sú jednými z najstrašnejších tvorov vôbec, ale sú rôzni. V jednom sa drvia kamene, v druhom sa delí ohe?, v ďalšom sa štiepi voda, a všetko to spája taká čistá sila a mágia, že sa im po Desoch už málokto postaví na odpor. Vtom sa začali diať strašné veci, a keď to hovorím v dobe, v ktorej si nikto nie je istý životom, to boli naozaj strašné veci. Začul som krik, hrozný krik, ktorý preťal všetko živé a ja som vedel, že tak môže kričať len umierajúci človek, no vtedy som sa mýlil. To bol krik zrodenia, zrodenia hrozného, ktoré malo zmeniť , ako aj zmenilo životy nás všetkých. Gardieni do seba narážali, a vtedy som zachytil prvú víziu, videl som totiž tvora s kožou zelenou ako jed a s očami čiernymi ako uhoľ. Niektorí gardieni sa spájali, kame?, voda, ohe? splývali v jedno, až kým sa posledný dvaja nespojili a zraky nám neožiaril ohe?, z ktorého som cítil silu, akú mohol vyžarovať iba Des. Des nadobudol fyzickú podobu a Kozambi Hoo sa zľakol, čo bola irónia, keďže predtým on nahá?al strach nám, a utiekol cez pečať temnoty, sám Strach sa ho bál, taký bol Herodias, vládca mŕtvych duší a správca Paláca smrti. S mečom v ruke tam stál a chvíľu pozeral do pečate temnoty a o chvíľu sa otočil a pozrel na nás, v jeho zraku som videl veľa vecí, smrť, hnev, ale napriek tomu som videl celkom jasne dve veci, smútok a bolesť. Bolesť s toho čo musí vykonať, vtedy to vedel len on, ale mal som sa to dozvedieť aj ja, vtedy som totiž nemal silu čítať dušu, tento dar som dostal výnimočne od Neho aj keď neskôr som to vedel sám. Smútok s toho čo musel vykonať, aby sa koniec naplnil, ale o tom som ešte vtedy nevedel. Herodias pozrel na m?a, vtedy bol oveľa silnejší, ale zo všetkou skromnosťou som ho onedlho predbehol, čo bola nevyhnutnosť môjho poslania, ale v každom prípade bol Herodias jeden z najdôležitejších tvorov vôbec. Obrátil sa znovu k pečati a začul, tak ako aj mi, zvuk, ktorý neveštil nič dobré. Bolo to rinčanie zbraní a vrčanie hrozných tvorov pekla. Ozýval sa z pečate temnoty. Začali z nej šľahať plamene, a zazrel som v nej bytosť s obrovskou helmou, dlhým širokým mečom a veľkým štítom. Celý tvor bol veľmi mohutný a pritom horel neutíšiteľným oh?om záhuby a zloby. Pečať sa roztrhla a vytvorila obrovskú trhlinu, neskôr nazývanú aj Puklina smrti,, bránu pekla. Začali z nej liezť hnusné tvory podobné tomu prvému. Ako na ko?och sa niesli na pekelných drakoch a zapl?ovali celú plá? okolo nás. Za nimi posledný vyliezol Kozambi Hoo a ako ich vodca, vodca Temných lordov im dal jediný a jasný príkaz, zničiť nás. Všetkých Desov okolo m?a pozabíjali za pár sekúnd, iba Herodias pomocou kúziel Desov zabíjal krvilačné beštie jednu za druhov, a k tomu si povolal svojich démonov sily, gardienov, ktorý čakali len na jeho pokyn, aby sa s neskrývanou krutosťou a krvilačnosťou vrhli do víru boja . Vtedy z oblohy zostúpili Jeho bojovníci. Na čiernych krídlach niesli Lordom smrť. Všetci sme sa zoradili do radov a útočili sme, ako sme len mohli. Zavelil som ústup a Lordi zaútočili ešte besnejšie. Zabíjali nás po stých a s konečným počtom tridsaťdva Jeho bojovníkov a štyridsaťosem gardienov som v diaľke uvidel Menida pred Jeho zapichnutou zástavou, ktorý aj so svojou družinou, vytasenými mečmi a dýkami čakali na nás. Zoradili sme sa znovu do šíkov a aj s Menidom a jeho mužmi sme sa postavili proti Temným lordom a porazili sme ich. Tam, kde Menid zhromaždil svoje vojsko a sile štyridsať tisíc bojovníkov, vyrástla pevnosť Menid, ktorá neskôr zohrala dôležitú úlohu. Po boji odišiel Herodias od Jeho vztýčenej zástavy asi trinásť komenov, ak si človek štyridsať dva kilometrov a zapichol tam svoj meč, vtedy prehovoril ,, Tu bude stáť Palác smrti, bydlisko stratených duší a pevnosť mojej armády.“ V tej chvíli tam vyrástla pevnosť ako polguľa vyčnievajúca nad zem, to čo bolo pod zemou videl málokto, vrátane m?a, a tú pevnosť zapečatil svojou vlastnou pečaťou, ktorá až do konca vzbudzovala u väčšiny strach a rešpekt. Vtedy prehovoril aj Meris múdry a rozvážny Des, jeden z Menidových mužov a strážca Kníh život a Chrámu jedu. „ Chrám jedu už čaká na svojho pána, Knihy života žiaria oh?om pravdy a ja čakám na posledný príkaz Saga.“ „Ešte nie je čas, ale príde, bude to skoro a dejiny krutosti a zúfalstva sa začnú písať do kroník všetkých vekov a síl.“
vala

Prspevky 899
Prspevok29.04.2007 - 11:09     Citova
shaman Napsal(a):
Je to vážne doré a pôsobivé čítanie, napísal si to veľmi dobre, ale chodci? čo to malo znamenať? Poviem ti, že keby si na miesto chodca po užil hociaké iné slovo, znelo by to lepšie, ale inač v pohode...naozaj..tešim sa na pokračovanie, ka nejake bude..

chodec je odnoz hraniciara... Rzohodnutoie znamena cas, ked sa musi hraniciar rozhodnut, ci sa vyda cestou druida a usadi sa v niektorom temnom hvozde, alebo bude dalej viest zivot podobny tomu, aky zil predtym... vsetko sa vysvetli, ked dokoncim Druida; bude pokracovanie sa nazvom CHODEC

www.lotrgame.forumup.sk
elf

Prspevky 164
Prspevok29.04.2007 - 11:20     Citova
[/quote]chodec je odnoz hraniciara... Rzohodnutoie znamena cas, ked sa musi hraniciar rozhodnut, ci sa vyda cestou druida a usadi sa v niektorom temnom hvozde, alebo bude dalej viest zivot podobny tomu, aky zil predtym... vsetko sa vysvetli, ked dokoncim Druida; bude pokracovanie sa nazvom CHODEC[/quote]

tak teraz uz chapem...a co hovoris na to moje?
vala

Prspevky 899
Prspevok29.04.2007 - 13:08     Citova
je to kvalitné dielo, ale povedal by som, že opis rôznych bytostí z tvojho sveta by si mohol nechať až v samotnom príbehu... je to asi zaujímavejšie, keď sa podľa príbehu čitateľ dovtípi o vlastnostiach tvorov, žijúcich v tvojom svete...
a pokús sa tiež písať do odstavcov alebo aspo? nejak oddeľuj text a priamu reč, lebo taký súvislý text sa veľmi ťažko číta

ale inak je to zaujímavé a do veľkej miery originálne, takže pokračuj :thumbsup:
Pohlavie:MuElrandir
vala

Prspevky 401
Prspevok29.04.2007 - 14:52     Citova
Suhlasim s Fingolfinom je to super ale má to este muchy...myslim ze talent :thumbsup:

elf

Prspevky 164
Prspevok29.04.2007 - 20:02     Citova
Na tie odseky myslim uz dlhsi cas...tak sa na to pozriem..diki za podporu Very Happy
Pohlavie:MuBeleg
vala

Prspevky 245
Prspevok01.05.2007 - 09:15     Citova
Vcera vecer som sedel za stolom a pred sebou som mal pero a papier . Uz tu par ludi napisalo svoje pribehy tak sa pridam aj ja .

Prológ

Oblačná noc nad tmavým lesom nedala veľmi vyniknúť mesačnému svitu , ktorý sa predieral cez konáre stromov . Na skalnatom výbežku nad lesom stál vysoký lukostrelec zakrútený v hrubom cestovnom plášti . Zamračenú tvár mu zakrývala kapuc?a , ktorú mal staihnutú hlboko do tváre . Pohľad upieral na ohnisko pod skalným previsom asi sto metrov od neho . Pri ohni sa krčili dve malé postavy , rozprávajúce sa nepeknou, drsnou rečou akoby len škrípali zubami . Lukostrelec si zvesil luk a pevne ho zovrel v ľavej ruke . Pravou z tulca vytiahol dva šípy a prešiel prstami po ich čiernych perách . Pomaly si jeden šíp vložil medzi zuby a druhý zasadil do tetivy . Zacielil na chlapa , ktorý práve stál a vystrelil . Muž padol ako podťatý na zem . Lukostrelec vytiahol z úst druhý šíp , zacielil a vystrelil . Tento raz netrafil presne . Druhý muž sa so šípom v boku stratil v kroví . Lukostrelec zaklial, hybko zliezol zo skaly a rozbehol sa k ohnisku . Jeho prvá obeť ležala pri ohni na chrbte a so šípom v hrdle kašľala okolo seba krv . Lukostrelec sa nad chlapa sklonil vytiahol dýku , vrazil mu ju do srdca , vstal a bežal ďalej za druhým mužom . Po chvíli behu vyšiel na neveľkej čistine . Na druhej strane čistiny kľačal muž so šípom v boku . Lukostrelec vytiahol z tulca šíp ,zacielil mužovy na hlavu a vystrelil . Neminul . Zavesil si luk na plece a z plášťa vytiahol malý pergamen a uhlík . Na pergamene bolo v mesačnom svite vidieť tri mená . Lukostrelec dve vyškrtol prekročil mŕtvolu a stratil sa v kroví .

Viem že to nie je žiadny Tolkien ale mne sa to páči a bol by som rád keby ste napísali čo si o tom myslíte.Viem , že to ani nie je veľmi dlhé ale ak by sa vám to páčilo napiíšem pokračovanie určite dlhšie .
vala

Prspevky 899
Prspevok01.05.2007 - 11:15     Citova
je to dobré, ale na rozsiahlejšie hodnotenie je to príliš krátky úryvok, ale teším sa na pokračovanie Wink
Reklama
Pohlavie:enaMenelia
vala

Prspevky 2912
Prspevok01.05.2007 - 11:19     Citova
fiha, Beleg, rozbehol si to dobre, tak dufam, ze pokracovanie pride skoro...Smile
elf

Prspevky 164
Prspevok01.05.2007 - 12:19     Citova
Je to zaujímavé, len si sa mal vyhnúť toľkému opakovaniu slova lukostrelec , lebo to môže čitateľa rušiť...pokračovanie by mohlo byť zaujimave...mne sa to pačilo :thumbsup:
vala

Prspevky 315
Prspevok01.05.2007 - 14:32     Citova
hmmm, beleg, pises o najomnom vrahovi?

aura entuluva! zase svitne de!
baruk khazad! khazad ai-menu! sekery trpaslkov! id na vs trpaslci!
Pohlavie:enaMenelia
vala

Prspevky 2912
Prspevok01.05.2007 - 14:37     Citova
pribeh o elfoch s kriminalnou zapletkou...to by ma nikdy nenapadlo Very Happy...ale znie to velmi zaujimavo
Pohlavie:MuBeleg
vala

Prspevky 245
Prspevok01.05.2007 - 15:20     Citova
Dakujem za hodnotenia a rady . Pokračovanie bude asi v piatok . Wink
Nov tma Nov tma   Odpove Poli odpove asy uvdzan v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  
Strana 4 z 7

Google