|
|
Beleg

|
 04.05.2007 - 16:00
|
Mame tu piatok a s nim aj pokracovanie . Ako som sluboval je o cosi dlhsie.
2.Kapitola - KALIMA
Z východom slnka sa Ravim ,ako sa náš strelec volal zobudil do chladného jesseného rána . Ohe? v noci nezakladal ,podľa neho by dal o sebe zbytočne vedieť iným a tak vytiahlo z vrecka pár súchárov , ktoré zapíjal vínom z neveľkého koženného mechu . Ako tak jedol vytiahol spod plášťa svoj zoznam a hľadel na meno na samom spodku pergamena , meno toho kto musí zomrieť . tíhlym písmom tam bolo napísané : Ghatir,Kalima . Dojedol , zoznam strčil naspäť do vrecka a odniekiaľ vytiahol vlastnoručne nakreslenú mapu . Pozeral sa na zelenú plôšku , čo mala byť lesom ,v ktorom sa práve nachádzal . Na západ od lesa tiekľa rieka Okalim a na nej stálo prístavné mesto Kalima . Ravim od oka zmeral vzdialenosť medzi okrajom lesa a mestom a zistil , že približne pred polnocou by mohol už stáť pred bránami , zroloval mapu , vstal , naposledy sa napil vína a posilnený sa vydal na cestu . Čoskoro natrafil na starú kamennú hradskú a tá mala podľa mapy viesť i popri Kalime . Popri hradskej stáli aj malé drevenné chatrče lesných ľuďi , ktorí sa však zo strachu pred vysokou zahalenou postavou radšej skryli . Ravim si ich však nevšímal , len sa uškrnul a pokračoval v ceste . Keď už Slnko končilo svoju púť , Ravim vyšiel z lesa a ďaleko pred sebou zbadal posledný odlesk vrcholca Najvyššej veže Kalimskej citadely. Pred ním však stála veľká rovina , ktorú napoly pretínal Okalim . A v strede roviny tesne pri rieke stála Kalima . Významný riečny prístav zapezpečoval prísun tovaru do hlavného mesta a aj preto v ?om sídlila stála vojenská posádka . Domy v meste boli zväčša nízke , až na pár domov bohatých obchodníkov či staviteľov lodí . Mesto malo tri obrovské ulice , z ktorých každá mala v západbej hradbe svoju bránu . Stretali sa v strede mesta pri známej Kalimskej citedele . Kalimská citadela , obrovská stavba s mnohými vitrážnymi oknami a množstvou veží či vežičiek . Na vrchole najvyššej z nich sa vrchol skvel čistým striebrom a jej lesk bol vidieť už zďaleka .Za citadelou sa nachádzal mestský prístav a popri ?om aj mnoho súkromných . Mesto bolo teda ohradené len zo západu a z východu bolo otvorené rieke . Ravim sa dostal k mestskej bráne tak ako predpokladal . Brány boli už dávno zavreté a tak si stiahol plášť a uložil sa na? pod hradbou . Z bezsenného spánku ho zobudilo pichanie čohosi ostrého pod rebro .
"Vstávaj,človeče,vstávaj toto tu je hradba a pod ?ou sa nespí", kričí na?ho malý tučný strážnik .
Ravim otvoril oči a vidiac , že nad ním stojí nejaká postava s kopijou sa odrazil od zeme a vyskočil . Pri skoku sa mu však skĺzla kapuc?a a tak keď dopadol na nohy , strážnik začal bojazlivo cúvať a koktal : "Ty,ty si ..." . Ravim však pohotovo spod plášťa vytiahol dýku , chytil strážnika za vlasy , priložil mu ku krku dýku a zašepkal :"Mlč ak ti je život milý ".
"Ja,ja mám ženu , deti ..."
"Dobre , dobre ja ťa nechcem zabiť , alebo aspo? teraz nie . Poď so mnou a rob čo ti poviem ." prikázal Ravim . Tak prišiel so strážnikom až pred bránu a pod plášťom stále držal dýku . Pred bránou už zrána panoval čulý ruch a tak nebolo problém stratiť sa v dave a prejsť do mesta . Kapuc?u si znova dal na hlavu , a to nielen kvôli svojim ušiam ale aj kvôli vlastnej podobizni , ktorá visela pred citadelou na tabuli hľadaných . Chcel svoje záležitosi vybaviť čo najskôr , tak sa rýchlo zhá?al po nejakom lacnom hostinci . Pod juhozápadnou hradbou , strčený medzi domami našiel presne taký aký chcel . Nad starými dverami s hrdzavou kľučkou visela tabuľa s názvom krčmy : Kalimský dukát . V hostinci vládla ponurá atmosféra a každú chvíľu sa nejaký opitý žobrák či tulák zosypal zo stoličky. Ravim si však radšej našiel miesto v rohu krčmy a sadol si za stôl , čakajúc na hostinského . Hostinský vediac , že takéhoto hosť a nemá každý de? , nahodil grimasu čo mala byť úsmevom a podišiel ku stolu .
" Čo by ste si želali pane ?"spýtal sa hostinský.
" Informáciu , ak ste samozrejme ochotný ."
" Dobre ,dobre no nebude to zadarmo ." uškrnul sa hostinský . Vtom však medzi slabinami pocítil čepeľ dlhej dýky a z druhej strany stola Ravim pošepkal : "Bude,verte , že bude " .
No hneď ako dopovedal čiasi ruka schytila zozadu popod krk a spoza seba začul : "Nebol by som si taký istý ty elfská špina."
Píšte svoje názory na druhú časť . Ja dúfam , že bola lepšia .  |
|
 |
Menelia

|
|
 |
Beleg

|
|
 |
Elrandir

|
|
 |
shaman

Prspevky 164
|
|
 |
Amrafel

|
 09.05.2007 - 13:29
|
je to super, fakt! zacina to byt zaujimave  aura entuluva! zase svitne de!
baruk khazad! khazad ai-menu! sekery trpaslkov! id na vs trpaslci! |
|
 |
Beleg

|
 11.05.2007 - 17:35
|
3.Kapitola - KOBKY
Ravim sa snažil otočiť , no stôl obstála skupina piatich vojakova a jeden , zjavne ich kapitán vytasil meč a čepeľou stiahol Ravimovi kapuc?u .
"Ale,ale tak predsa . Aká to vzácna návšteva ." zatiahol posmešne kapitán . Chvíľu stál a sledoval čo asi tak Ravimovi prechádza po rozume , no ten však kapitánovi pozornosť nevenoval . Nenápadným pohybom pomaly vytiahol z kožennej pošvy , ktorú mal na opasku dýku a pevne ju zovrel v ruke . Kapitán však to už však nevydržal a kmasol ho silne za vlasy . V tej chvíli Ravim vytiahol z pod plášťa dýku , sekol kapitánovy po ruke a rýchlo prebehol pomedzi prekvapených vojakov .
"Čo tu stojíte vy chamraď , bežte za ním !" skríkol na vojakov kapitán a stiahol si z ruky to čo zostalo z jeho strieborného náramku .
" pina elfská , toto mi zaplatíš ."
Medzitým si Ravim kliesnil cestu pomedzi ľudí , ktorých bolo o takomto čase už plné mesto . Ľudia okolo si ho nevšímali , pretože zlodeji,lupiči či iní zločinci boli v meste na dennom poriadku a každý si aj tak hľadel svojho . Pri najbližšej príležitosti vbehol do jednej z bočných uličiek ale za sebou začul kroky bežiacich vojakov . Ako bežal mu však uniklo , že ulička do ktorej vbehol je slepá a keď to zistil bolo neskoro . Cestu mu zahatali vojaci . Ravim však staihol z pleca luk a kým ho chytili vystrelil dva krát . Z vojakmi už nesúperil a tí ho zviazali a cez oči mu prehodili malé čierne vrece .
Potom ravim začul kroky ťažšie a rýchlejšie ako mali vojaci . Zrazu kroky ustali a škrípavý hlas povedal :
"To je on ?"
"?no pane" zahlásil jeden z vojakov .
"Vždy som vravel , že ich netreba loviť , ale že oni prídu aj sami ." potom sa drsne zasmial a skríkol na vojakov :"Do kobiek s ním".A týchto dvoch odpracte ."
Ukázal na mŕtvoly vojakov , ktoré so šípmi v telách ležali na kamennej dlažbe . Potom sa obrátil a rýchlo odišiel . Vojaci stáli uklonení až kým nezmizol v dohľade a potom dvaja chytili Ravima za putá a hodnú chvíľu ho ťahali preč . Ravim síce nič nevidel no keď konečne zastali počul štrngotajúce kľúče a ich otočenie v zámke . Za dverami sa dostali do dlhočiznej chodby , ktorá sa kľukatila všetkými možnými smermi . Ravim cítil , že cesta stále len klesá a uvedomil si , že už musia byť riadne hlboko
. Rozmýšlal čo je asi nad nimi a podľa toho čo si pamatäl by mali byť rovno pod citadelou . Akonáhle si to uvedomil však niekto znova vytiahol kľúče a otvoril
dvere . Čiasi ruka mu prerezala putá a sotila dnu .
Pokračovanie príde čoskoro . Viem , že je to trošičku krátke , no teraz naozaj nemám čas . A naozaj veľké dík za podporu . 
Naposledy upravil Beleg da 15.05.2007 - 13:58, celkom upraven 2 krt |
|
 |
Menelia

|
|
 |
Amrafel

|
|
 |
Elrandir

|
|
 |
Reklama
|
|
 |
Menelia

|
|
 |
Elrandir

|
|
 |
Menelia

|
|
 |
Beleg

|
 15.05.2007 - 12:33
|
Takže konečne mám čas a pridávam ďalšie pokračovanie . Príjemné čítanie .
4.Kapitola - V cele
Ravim padol na ruky a poslepiačky si nahmatal vrece čo mal na hlave a strhol si ho . Nachádzal sa v malej miestnosti s nízkym stropom,bez okien a dlážku tvorila udupaná hlina , ktorá pri každom pohybe vypustila do vzduchu hmlistý chumáč prachu . V strede stropu vysela drobná olejová lampa , ktorá matne osvecovala celu . Ravim sa po miestnosti obzrel a v jednom z rohov zbadal akési ležiace drobné telo . Vyziabnutý chlapec ležal v prachu a vyzeral akoby už ani nedýchal . Dlhé bez svetla takmer sivé vlasy mu spadali na pretŕčajúce rebrá . Na sebe mal len krátke plátenné rúcho , ktorého pôvodnou farbou mohla byť hnedá či čierna . Ravim si pri pohľade na chlapca spomenul na deti , ktoré kým žil s rodičmi boli jeho dobrými priateľmi a prebudil sa v ?om cit a túžba pômocť mu . Vojaci v uličke Ravima odzbrojili , no na jeho koženný mech možno nedopatrením zabudli a ostávalo v ?om trocha vína . Ravim si mech s?al z opasku a pokľakol k dieťaťu . Chlapec nespal ale mŕtvym pohľadom blúdil po miestnosti a cez vyprahnuté pery sa mu drali akési nezrozumiteľné slová . Keď však pocítil na perách víno začal ho pomaly prehĺtať a po chvíli sám chudými rukami chytil mech a vyprázdnil celý obsah . Potom mu mech vypadol z rúk a padol Ravimovi do lona . Zaspal . Ravim si obzrel chlapcovo telo a zistil , že chlapca nielenže vyhladovali ale aj pravidelne mučili . Na chrbte bol zbičovaný a na viacerých miestach mu bič zaťal až do mäsa . Na ľavej nohe nad kolenom mal veľkú podliatinu od nejakej tyče . Ruky mal dorezané a pásy suchej krvi sa mu ťahali až k prstom .Na hrdle mal otlaky od škrtenia a pod okom sa mu ťahala dlhá rana až k lícu . Pravé oko mal opuchnuté až sa mu pod okom vydúvala koža , pod ktorou sa skvela krv . Ravim chlapcovi odhrnul vlasy na čelo a neveriacky hľadel na chlapcove uši . Ich konce bol zrezané a namiesto nich mal len veľké krvavé chrasty .
"On je elf!" pomyslel si Ravim a hľadiac na zúbožené telo v ?om vzkypela zlosť , postavil sa a päsťou udrel do steny až mu praskla koža na hánkach a začala sa mu z nich valiť krv . Hodnú chvíľu takto udieral až nakoniec padol vysilený na zem a rozplakal sa . Dlho rozmýšlal nad zlobou a zverstvom ľudí až zaspal .
Pokračovanie ASI v piatok .  |
|
 |
shaman

Prspevky 164
|
|
 |
Amrafel

|
|
 |
Fingolfin Naermarth

|
 23.05.2007 - 07:40
|
ta neze by som sa chcel s Belegom rovnat, ale hadzem tu kratky uryvok ako pokracovanie Druida (mam velmi malo casu na pisanie, takze uryvky Druida tu budu padat dost nepravidelne)
„Zranenie prežiješ a Dračím oh?om si si ho vyčistil, no ja môžem urýchliť hojenie,“ povedala a zohla sa, berúc Callinovu ruku k sebe. Do nádoby s vodou nasypala malé kvety a lístky lesných rastlín. Vzala kus jemnej látky, namočila ho do nádoby a priložila ho na ranu. Callina to príjemne chladilo.
„Zdá sa, že vo svojej krajine si hraničiarkou,“ nadhodil Callin.
„?no, no veľká väčšina ľudí z Noldronu o mne vôbec nič nevie,“ odvetila elfka a vlhkú látku mu priviazala k rane obväzom. „Ak chceš, môžeš tu istý čas ostať, kým sa zotavíš. Potom sa môžeš vrátiť do Amiru.“
Callin sa cítil zmätený. „Ako vieš, že sa vraciam do Amiru?“ ostro sa opýtal, rozpálený tým, že nejaká hraničiarka sa dozvedela o jeho ceste.
„Mne neujde nič,“ odvetila elfka stručne a potom sa už neozvala. Odstúpila od Callina, vyšla von a do neskorého večera ju už nevidel.
Keď konečne vošla dnu, mesiac bol vysoko. Jeho mrazivý svit osvetľoval mohutné buky lesa. Bola unavená, no Callinov namrzený pohľad si všimla.
„Čo sa deje?“ opýtala sa, snímajúc si kapuc?u z hlavy. Opäť mala na sebe hnedý odev a v ruke luk. Callin sa snažil svoju tvár zmraziť, aby z nej nič nebolo cítiť. Nezabralo to.
„Nesnaž sa o to, aby som nič nespozorovala. Nie som naivná. Povedz mi, čo ťa trápi,“ povedala, položila luk na posteľ a sadla si k nemu.
„Stále neviem tvoje meno,“ odvetil jej podráždene. „A predsa som tvojim hosťom. Ešte neviem, či ti môžem veriť.“
Nato sa elfka zasmiala. Nebol to výsmech- bolo to skôr úprimné pobavenie. Tento smiech však Callina ešte viac znepokojil. Vstal, vzal si svoje veci a vykročil k dverám.
„Teraz nemôžeš odísť,“ zdôraznila elfka. Postavila sa a meč mu jemne vzala. Callin nebol schopný sa brániť. Bol zaskočený. Nastalo krátke ticho.
„Ešte nie si pripravený na tak dlhú cestu. Chceš vedieť, kde som doteraz bola?“ opýtala sa s úsmevom na tvári, no hneď pokračovala. „Moje meno nechceš vedieť- a ak chceš, tak si sa ho chcel dozvedieť až po tejto odpovedi. Išla som smerom na Amir. Po ceste som videla asi tri stovky mužov, ktorí striehli len na teba. Obrátila som sa a vrátila. A teraz som tu,“ dokončila a pokynula Callinovi, aby si sadol. 
Zabi ohyzda, zachrni Stredozem!
www.lotrgame.forumup.sk |
|
 |
Beleg

|
 23.05.2007 - 13:33
|
Z vyraznym oneskorenim ale predsa . dalsia kapitola .
5.kapitola - De? potom
Nasledujúce ráno sa Ravim zobudil pre akýsi tlmený opakovaný buchot . Neotváral oči a snažil sám seba presvedčiť , že to nič nie je a môže spať ďalej . No akýsi hrubý hlas zkríkol spoza dverí :
"Vstávajte,čvarga elfská ak nechcete zdochnúť hladom !"
Ravim sa teda preplazil k dverám a niekto z vonka otvoril dosť veľký otvor v dverách a strčil dnu táce? , na ktorej bol kus chleba a dve nahrubo vyrezané drevenné čaše s vodou . Otvor sa zaklapol a vojak rýchlo odkráčal preč . Ravim vzal táce? a podišiel k chlapcovi , ktorý sa stále krčil pod stenou a tvrdo spal .Ravim sa najedol a potom si odtrhol z plášťa tri hrubé pásy látky a škaredo vyzerajúce rany chlapcovi obviazal a vyčistil ich svojim prídelom vody . Pri každom dotyku rany a vlhkej látky sa chlapec strhol , no nezobudil sa . Obväzovanie trvalo dlho pretože viaceré rany boli stále otvorené .Na niektorých sa tvoril biely povlak a tie zapáchali hnilobou . Ak by mal Ravim ohe? tak by neváhal a rany vypálil no teraz sa musel uspokojiť s vyčistením a obviazaním . Ako posledné chcel chlapcovi obviazať aj uši .Pretože chrasty začali opadávať a zpod nich niekde vytekala krv . Chytil teda jeden menší kúsok látky a chcel chlapcovi obviazať pravé ucho . Dotkol sa jednej z chrást , no v tom sa chlapec zobudil , mykol silno hlavou a udrel Ravima do tváre . Ten prekvapený padol na chrbát a sledoval , čo spraví chlapec. Ten si zovrel uši do dlaní a začal sa pohojdávať na nohách . Pri tom mrmlal znovu akési nezrozumiteľné slová . Ravim sa teda odtiahol a mlčky pozoroval chlapca . Na večer s tým chlapec prestal a utiahol sa do rohu . Tam si oprel hlavu o stenu a zaspal . Nasledujúce dni boli pre Ravima veľmi trpké . Chlapec sa celé dni pohojdával , mrmlal svoje slovíčka a jediná iná činnosť čo robil bolo jedenie a pitie . Chlieb a vodu mu Ravim podával , no aj tak vždy keď sa k nemu priblížil sa chlapec okolo seba ohá?al rukami až niekedy padol doluznak a kopal okolo seba nohami . Ravim to však nevzdával a vedel , že ak ujde tak s chlapcom .
Pokračovanie v "NEURČITO" . |
|
 |
Menelia

|
|
 |
Amrafel

|
|
 |
Reklama
|
|
 |
Menelia

|
|
 |
Beleg

|
 25.05.2007 - 12:32
|
Dalsia kapitola . Dufam ze bude rovnako dobra ako predosle .
6.KAPITOLA - CESTA K SLOBODE
S každým novým úsvitom , ktorý elfovia zavretí v cele nevideli sa chlapcovi darilo lepšie . Ravim obmedzil svoje prídely chleba a vody aby sa lepšie zasýtil chlapec. Ten už nemával svoje záchvaty a púšťal k sebe Ravima , ktorý mu z času načas menil obväzy a čistil hnisajúce rany . Jedno ráno , keď prvý sneh dopadal na vrcholky Kalimskej Citadely sa Ravim zobudil skôr ako mal prísť vojak s jedlom . Už dobrých pár dní sledoval ako ďaleko do cely strčí vojak ruku s tác?ou . Ravima napadlo , že využiť to je možno jedinou šancou na útek . Postavil sa a zašiel k jednému z rohov , kde ležal jeho mech . Chytil ho za dolnú časť a silno trhol . Mech nepovolil . Skúsil druhý krát a znova nič . Skúšal ďalej až koža na slabom mieste pukla . Do diery vopchal Ravim prsty a roztiahol ju . Z vnútornej strany mechu bolo kožennou páskou pripevnené vrecúško . To Ravim odtrhol a roztrhal ho . Na zem vypadla malá dýka s rúčkou veľkou asi do chlapčenskej ruky . Ravim ju zovrel a podišiel z ľavej strany k otvoru v dverách a skrčil sa . Po chvíli čakania začul hlasné dupotavé kroky , pri ktorých zem hlasno stonala a vírila obláčiky prachu . Podľa zvuku to nebol vojak , čo každý de? nosil jedlo . Kroky zrazu ustali . Ktosi vybral kľúče a tie zaštrngali v zámke . Ravim sa postavil tak aby stál za dverami , keď budú otvorené .
Nejaký vojak vošiel dnu . Ravim sa po ?om hodil a skočil mu na chrbát . Dýku mu priložil ku krku .
Vojak sa prudko otočil a Ravim zbadal , že je to kapitán , ktorý ho vtedy v Dukáte chcel chytiť . Trhol dýkou a podrezal ho . Otočil sa a rýchlo sa snažil prebrať chlapca . Ten sa prebral , no znova začal okolo seba mlátiť rukami šialene kričať o pomoc . Ravim ho teda trafil silno päsťou do hlavy , načo chlapec odpadol a prehodil si ho cez plece . Vzal kapitánovi kľúče , čo mu vyseli na opasku a vyšiel z cely . Zamkol ju . Nachádzal sa v nízkej chodbe , ktorá sa prudko zvažovala smerom dole kde jej koniec mizol v tme . Ravim sa teda vydal chodbou hore . No za sebou počul stále nejaké nejasné a vzdialené hlasy .
"Asi väzni" pomyslel si .
No hlasy boli stále zreteľnejšie a Ravim s chlapcom na chrbte nemal dosť veľké tempo . Pred sebou už videl koniec chodby . Pridal do kroku a primkol si chlapca k sebe . Pred dverami vytiahol kľúče a skúšal jeden za druhým . Medzitým sa otáčal až uvidel za sebou siluety njakých bežiacich postáv . Ostávali tri kľúče a postavy boli stále bližšie . Strčil do zámky teda ďalší a otočil .
Dúfam , že bola dobrá . Pokračovanie : keď sa budem nudiť  |
|
 |
Amrafel

|
|
 |
Beleg

|
|
 |
Menelia