Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » U Zeleného draka

Je život elfov nudný?

1, 2, 3, 4
Pohlavie:ŽenaAlmiel
vala

Príspevky 990
Príspevok22.09.2007 - 21:36     Citovať
hej vedia sa tasit aj ked maju trocha smolu , ze ziju tak dlho .Myslim ,ze sa musia pozerat ako stare casy ustupuju , prichadaju nove ,nieco sa navzdy strati a uz sa to nevrati...........
Ja by som tak dlho nechcela zit......nechcela by som sa pozerat ako sa ludia stale rodia a zomieraju a ja som tu stale
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2824
Príspevok22.09.2007 - 21:43     Citovať
Almiel Napísal(a):
hej vedia sa tasit aj ked maju trocha smolu , ze ziju tak dlho .Myslim ,ze sa musia pozerat ako stare casy ustupuju , prichadaju nove ,nieco sa navzdy strati a uz sa to nevrati...........
Ja by som tak dlho nechcela zit......nechcela by som sa pozerat ako sa ludia stale rodia a zomieraju a ja som tu stale

No ved to bol asi hlavny dovod, preco elfovia v Stredozemi citili taku velku unavu sveta...Preto ich to tak volalo domov, do Valinoru

...Najuniverzálnejším príborom je lyžica Smile...
Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1743
Príspevok22.09.2007 - 22:17     Citovať
Almiel Napísal(a):

Mne to pripadá také nedokonalé... sebecké od Iluvatara...
U Valar mal zmysel nekoneÄŤne dlhĂ˝ Ĺľivot, lebo mohli ovplyvĹ?ovaĹĄ veci okolo seba v oveÄľa väčšej miere ako elfovia, ktorĂ˝ ho "len" obohacovali a krášlili pre inĂ˝ch, no nemohli zmeniĹĄ veci, ktorĂ© ich niÄŤili a unavovali, dokázali veÄľmi milovaĹĄ aj ÄľudĂ­, no nedokázali im pomĂ´cĹĄ, akoby to celĂ© Iluvatar nedotiahol do konca, akoby ich stvoril len kvĂ´li druhĂ˝m IluvatarovĂ˝m deĹĄom - aby vytvorili svet pre ÄľudĂ­, ale ich samĂ˝ch akoby neurobil dostatoÄŤne silnĂ˝ch, aby v Ĺ?om dokázali "vydrĹľaĹĄ", jednoducho, tvorte krásny svet, kĂ˝m nebudete padaĹĄ Ăşnavou
:disgus:
vala

Príspevky 2824
Príspevok22.09.2007 - 22:24     Citovať
Ja si myslim, ze ked uz to s Ardou bude naozaj take zle, tak nastane vykupenie aj pre elfvov, v podobe Dagor Dagorathu

Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1743
Príspevok23.09.2007 - 10:10     Citovať
No ja som to myslela tak, Ĺľe im dal silu, aby tvorili, ale nedal im silu, aby vydrĹľali ĹľiĹĄ vo svete, ktorĂ˝ stvoril on
Pohlavie:MužMelherucorma
vala

Príspevky 618
Príspevok23.09.2007 - 13:01     Citovať
Cesty Iluvatarove su nevyspytatelne... Podla mna je vsetko take nedokonale hlavne kvoli Morgothovi, znicil vela Eruovych planov, takze sa necudujem, ze to nakoniec vypalilo takto. No po Dagor Dagorathe by sa mozno vsetko stalo tak, ako to aj malo byt.

The world was fair, the mountains tall,
In Elder Days before the fall
Of mighty kings in Nargothrond
And Gondolin, who now beyond
The Western Sea have passed away:
The world was fair in Durin's Day.
vala

Príspevky 2824
Príspevok23.09.2007 - 13:17     Citovať
Ano, a v prvom rade, Morgoth skazil vela Iluvatarovych deti...A na cosi take neboli usposobeni ani elfi, ani ludia, ani nikto...Lebo keby bola Arda dokonala, tak si myslim, ze by vtedy elfovia taku unavu a tarchu vekov nepocitovali.

Pohlavie:Muželficek
hobit

Príspevky 29
Príspevok02.05.2008 - 23:07     Citovať
no co uz take mohli robit...jedna cast pise knihy,..jedna sklada basne...jedna spieva a sklada piesne..druha sa venuje kovacstvu,zbraniam...dalsia politike...atd atd..polemizovat a polemizovat Smile
vala

Príspevky 2824
Príspevok03.05.2008 - 11:14     Citovať
Neviem, ci bol zivot elfov nudny, vlastne sa o nich vie malo a to, co napisal elficek, asi bude pravda.....No ich milostny zivot je teda vskutku nudny (o com nas vsetkych, co sme boli na SC presvedcila prednaska na tuto temu Laughing )

hobit

Príspevky 29
Príspevok03.05.2008 - 17:59     Citovať
a mozes mi v skratke upresnit co bolo v tej prednaske?Very Happy

Reklama
Pohlavie:MužMablung
vala

Príspevky 1114
Príspevok03.05.2008 - 20:34     Citovať
Menelya Napísal(a):
Neviem, ci bol zivot elfov nudny, vlastne sa o nich vie malo a to, co napisal elficek, asi bude pravda.....No ich milostny zivot je teda vskutku nudny (o com nas vsetkych, co sme boli na SC presvedcila prednaska na tuto temu Laughing )

Mne sa ta prednaska pacila!! Laughing ale vazne sa mi pacila.Dozvedel som sa tam dost novych veci aj co sa tyka ich milostneho zivota,aj veci z historie.A navyse prednasala pekna mlada slecna :wub:

Axor cotumolmavar ilcuvar anaresse
Fíre cotumonyan! Fíre orquim!
vala

Príspevky 2824
Príspevok03.05.2008 - 21:42     Citovať
Ano, prednaska bola super - mne sa tiez pacila,....len proste su mi viac uz sympaticki ludia - ta nesmrtelnost, ktoru som este nedavno vnimala ako vrchol dokonalosti, mi teraz pripada ako prekliatie,..vaznenie v Arde,....tak asi tak Smile

Pohlavie:Ženaatalanta
vala

Príspevky 1669
Príspevok03.05.2008 - 21:45     Citovať
Menelya Napísal(a):
ta nesmrtelnost, ktoru som este nedavno vnimala ako vrchol dokonalosti, mi teraz pripada ako prekliatie,..vaznenie v Arde,....tak asi tak Smile

ad prednaska - no neviem, ale pod milostnym zivotom som si predstavovala nieco ine, bolo by to v poriadku, ak by bol nazov Partnersky zivot elfov alebo nejak podobne

vala

Príspevky 2824
Príspevok03.05.2008 - 21:50     Citovať
No ano At, ale tak vies, nejako trebalo prilakat ludi na prednasku - to mas ako senzacny titulok a clanok o nicom (to je blby prilad, viem, lebo ta prednaska nebola zla)

hobit

Príspevky 29
Príspevok08.05.2008 - 20:25     Citovať
uz sme trosku odbocili nie? Very Happy od zivota elfov ku milostnemu zivotu elfov..nemyslim si ze sexualna stranka k tomu nepatri ale nac ked to nerozoberal tolkien tak preco by sme do toho mali vrtat my?Very Happy radsej elfske umenie,kultura,boj.. Smile

Pohlavie:MužHurin
vala

Príspevky 310
Príspevok09.05.2008 - 22:25     Citovať
Tak ja si myslim ze k zivotu elfou patri aj ten milostny zivot. Tak preco by sme to tu nemohli rozobrat?

Lacho calad! Drego morn!

!!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
viac info: www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 2824
Príspevok10.05.2008 - 12:31     Citovať
Vobec sme neboli OT, ved sa cely cas bavime o elfoch a ich zivote. A Hurin ma pravdu....A navyse, co je zle na tom, ked sme nadviazali na prednasku zasvatenu prave elfom?

hobit

Príspevky 29
Príspevok11.05.2008 - 16:30     Citovať
ok som ticho... Smile...len mnohi tam neboli cize su s toho von...z tej temy....

Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3, 4
Strana 4 z 4

Google