Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » U Zeleného draka

Je život elfov nudný?

1, 2, 3, 4  
Pohlavie:MužMaedhros
vala

Príspevky 949
Príspevok13.06.2007 - 20:44     Citovať
:thumbsup: presne taq :thumbsup:

The evil is back in Earth
info: www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2803
Príspevok13.06.2007 - 21:36     Citovať
Samozrejme, ze ak boli pridlho v Stredozemi, tak citili unavu...ved prezili tolko generacii ludi, ktori v ich ociach po velmi kratkom case odchadzali. A tiez videli, ako Stredozem pred nimi starne a oni to nemozu zastavit, len si uvedomovali, ze su jej sucastou...Takze, nemozme sa divit, ze z tolkeho umierania citili unavu a tarchu vekov sveta

!!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
Viac info: www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:ŽenaManwathiel
elf

Príspevky 123
Príspevok25.06.2007 - 16:00     Citovať
a ja by som aj tak chcela raz vidiet elfa poriadne sa odviazat pri tanci :wub: ...aj ked k nim by sa asi hodilo nieco lezernejsie na styl valcika, mozno by ich vedela strhnut aj taka prava vesela hudba slavnosti u hobitov Smile

:lolly: http://s4.bitefight.cz/c.php?uid=37048
vala

Príspevky 2803
Príspevok25.06.2007 - 16:55     Citovať
Podla mna sa elfovia vedeli zabavat Smile...ved dokonca v Hobbitovi je o tom zmienka Smile...a zasa (pre mna) nie je vobec tazke predstavit si to Smile

Pohlavie:MužMelherucorma
vala

Príspevky 615
Príspevok26.06.2007 - 10:32     Citovať
Preco by mal ich zivot byt nudny? Ja by som skor povedal, ze unavujuci. Bud bojovali, skladali basne, vyrabali rozne predmety, tancovali a este vselico ine. Ak by bol ich zivot v Stredozemi nudny, tak potom si dovolim povedat, ze zivot hocikoho v Stredozemi by musel byt este nudnejsi.

The world was fair, the mountains tall,
In Elder Days before the fall
Of mighty kings in Nargothrond
And Gondolin, who now beyond
The Western Sea have passed away:
The world was fair in Durin's Day.
vala

Príspevky 2803
Príspevok26.06.2007 - 16:18     Citovať
Jeno vsak elfom treba zavidiet: nikdy nemuseli vyslovit vetu "Ja na to nemam cas"...a mohli plne realizovat vsetky svoje napady a myslienky....Boli slobodni, neboli otrokmi casu, ako ostatne bytosti Ardy

Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1705
Príspevok26.06.2007 - 16:32     Citovať
Poopravim, nikdy sa nemohli vyhovorit: Ja nemam cas...
vala

Príspevky 2803
Príspevok26.06.2007 - 16:40     Citovať
Niromwell Napísal(a):
Poopravim, nikdy sa nemohli vyhovorit: Ja nemam cas...

Ale zasa, na druhej strane, to niekedy mozno aj hovorievali....samozrejme, cisto z recesie Smile

vala

Príspevky 1705
Príspevok26.06.2007 - 16:44     Citovať
U nich bola aj staroba velmi relativna, a tak vypadava aj vyrok: Na tom som uz pristary...
A najvacsi pesimizmus u elfa: Tak toto sa ja nikdy nenaucim... (to by museli byt uplne zufali)
vala

Príspevky 2803
Príspevok26.06.2007 - 16:50     Citovať
No task to je fakt Laughing ...ale myslim, ze to spominali,. ked uz boli na tom naozaj blede od zufalstva...lebo teda, "tupeho" elfa si predstavit veru neviem Laughing ...to uz lahsie opiteho, ako od prirody sprosteho

Reklama
vala

Príspevky 1705
Príspevok26.06.2007 - 16:57     Citovať
Ked spominas tych "od prirody sprostych" elfov, tak je zaujimave, ze ziaden nie je skaredy, kazdy sa rodi aj zije vzneseny a krasny. Je tiez pozoruhodne, ze neexistuje skaredsi elf, iba krajsi Laughing
Ale vazne: myslite, ze sa oseba nejak starali, utuzovali si zdravie napojmi alebo ci robili nejaku cinnost vyslovene pre svoje zdravie (je mi cudne nazvat to sportom - okrem jazdy na konoch)
vala

Príspevky 2803
Príspevok26.06.2007 - 17:13     Citovať
co javiem, mozno ze ani nie...oni boli takej "dokonalejsej kostry" ako ine bytosti...Mozno, ze mohli zjest tonu kolacov a nepribrali ani gram...teda dokonaly metabolizmus a ziadne odumieranie buniek Smile...teda, vecna mladost a ziadne fyzicke problemy ...ach jaj, ako krasne to znie Smile

Pohlavie:MužDannilo
vala

Príspevky 548
Príspevok26.06.2007 - 17:16     Citovať
Very Happy no to je pekne ale podla mna aj asi pili nejake tie napoje ci uz z byliniek alebo niecoho ineho alebo mali geneticky dane ze su taky od prirody krasni zdravi vzneseni atd.

vala

Príspevky 2803
Príspevok26.06.2007 - 18:47     Citovať
Iluvatar vie, aki skutocne elfi boli, kedze ich sam stvoril Smile...iste je jedno, ze boli na dokonalejsej urovni ako ludia, co sa telesnej stranky tykalo Wink

elf

Príspevky 123
Príspevok26.06.2007 - 19:34     Citovať
no dobre, povedzme ze kazdy z vas ma v niecom pravdu... ale co poviete na moje tvrdenie, ze vseobecne vsetko co je dokonale je nudne lebo tam uz nemoze pracovat fantazia atd.? Smile

vala

Príspevky 1705
Príspevok26.06.2007 - 19:57     Citovať
Tu uz by sme museli filozofovat, pretoze ak je nieco dokonale, nemoze to byt nudne, lebo potom by to uz nebolo dokonale, ale rozhodne si nemyslim, ze by boli elfovia nudni, lebo kazdeho, kto ich videl, fascinovali. Mozno chces povedat,Manwathiel, ze neboli dokonali, to podla mna neboli, ale fyzicky... ktovie Rolling Eyes
vala

Príspevky 2803
Príspevok26.06.2007 - 20:42     Citovať
Dokonali boli Ainur (ale o nich mame zvlast temu), lebo dokazali existovat aj bez telesnej schranky, co ich jenoznacne posuva na vyssiu uroven ako elfovia a ludia. No elfovia sa ucili od Valar, tak preto boli vznesenejsi ako ktorekolvek ine bytosti Ardy. To je mozno dovod, preco tak udivovali ine bytosti. Lebo v ich ociach videli akysi vzneseny odlesk nadhery a poznania, co sa skryval vo Valinore, risi Valar....Lebo som presvedcena, ze elfovia by neboli tym, cim su, keby nikdy nenacuvali mudrosti Valar...

elf

Príspevky 123
Príspevok27.06.2007 - 21:54     Citovať
:applause:
ano, uz som aspon zhruba konecne vdaka vam odhalila, co som vlastne hladala, a to ze elfovia neboli nudni preto, lebo dokazali svojim sposobom fascinovat druhych napr. uz len svojou pritomnostou a napriek dokonalosti nevzbudzovali zavist ale hm, burcovali k vyssim cielom Rolling Eyes dufam ze moc nehovorim hluposti teraz

vala

Príspevky 2803
Príspevok27.06.2007 - 22:05     Citovať
vobec nehovoris hluposti, Manwathiel. Prave naopak, ak sme ti dali odpovede na otazky, ktore si hladala, som len velmi rada a tesi ma to Smile Wink

Pohlavie:Muždunadan
dunadan

Príspevky 96
Príspevok11.07.2007 - 18:27     Citovať
Niromwell Napísal(a):
Lembas bol rozhodne na putovanie a tak... To ako ked si dnes nosia horolezci so sebou cokoladu, lebo je mala a energeticka

Jedno viem urcite maso nie
Reklama
Pohlavie:MužLegolas17
hobit

Príspevky 27
Príspevok19.09.2007 - 20:13     Citovať
podla mna zivot elfov neni nudny bo vzdy maju veci ktore musia riesit.I ked moze byt pravda ze zit 4000rokov mozno zacne byt nuda :coverlaugh:

Kazdy den zite ako by to mal byt Vas posledny!Very Happy
Pohlavie:MužMaedhros
vala

Príspevky 949
Príspevok19.09.2007 - 20:17     Citovať
nuda......nuda tazko....asi som to uz pisal ale nuda nie....skor.......skor unava..........nuda ee..... Wink

The evil is back in Earth
info: www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 1705
Príspevok19.09.2007 - 20:21     Citovať
Ako tak ÄŤĂ­tam o elfoch, najmä tĂ˝ch ÄŤo nebojujĂş a tak, tĂ­ spievajĂş, tvoria a prechádzajĂş sa, k prĂ­rode a veciam stvorenĂ˝m i urobenĂ˝m majĂş celkom inĂ˝, osobnĂ˝ vzĹĄah, ÄŤo tieĹľ znamená, Ĺľe sa z nich dokážu tešiĹĄ, a to celou bytosĹĄou, aĹľ sa to samo o sebe stáva ÄŤinnosĹĄou, takĹľe dokážu svoj Ĺľivot naozaj prežívaĹĄ, ÄŤo im dáva silu ĹľiĹĄ tak dlhĂ˝ ÄŤas, ale zároveĹ? práve to ich unavĂ­, aĹľ musia odĂ­sĹĄ, ale hlavne kedĹľe prežívajĂş kaĹľdĂş chvĂ­Äľu a z akĹľdej sa tešia a všetko milujĂş, nepoznajĂş nudu, moĹľno tak Smile
Pohlavie:MužLegolas17
hobit

Príspevky 27
Príspevok19.09.2007 - 20:22     Citovať
no to je tez pravda..ta nuda z nekonecneho zivota,ale ked obcas im ho nejaky skreti skratili:D

Kazdy den zite ako by to mal byt Vas posledny!Very Happy
vala

Príspevky 2803
Príspevok22.09.2007 - 19:23     Citovať
Elfovia sa vedia zo zivota tesit a vazit si ho...Ved o tom svedci mnoztvo zaujimavych a nadhernych veci, ktore stvorili...Smile

Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3, 4  
Strana 3 z 4

Google