Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » Film Pán prsteňov

Dabing

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  

Ktorý dabing sa Vám najviac páči?
český
27%
 27%  [ 19 ]
slovenský
10%
 10%  [ 7 ]
nedabing (žiadny (originál))
58%
 58%  [ 40 ]
iný
2%
 2%  [ 2 ]
Celkom hlasov : 68

Pohlavie:MužMablung
vala

Príspevky 1114
Príspevok10.01.2007 - 22:08     Citovať
ja som neveril vlastnym usiam...myslel som ze zle pocujem :crazy:

Axor cotumolmavar ilcuvar anaresse
Fíre cotumonyan! Fíre orquim!
Pohlavie:ŽenaGilraen Faelivrin
dunadan

Príspevky 103
Príspevok11.01.2007 - 12:15     Citovať
Mne je to jedno ja hlavne ze vidim ten film...ano zaleĹľi mi aj na dabingu ale to uĹľ je jedno Laughing ...
roast
vala

Príspevky 231
Príspevok12.01.2007 - 16:32     Citovať
Ja väčšinu filmov pozerám po anglicky ale pp som pozeral aj s čes. dabingom lebo po anglicky mi veľa vecí unikalo Very Happy .Myslím že bol celkom dobrý

Nikdy nič nevysvetľuj.Priatelia to nepotrebujú a nepriatelia Ti aj tak neuveria!
Pohlavie:MužMamut
vala

Príspevky 2158
Príspevok12.01.2007 - 18:12     Citovať
teraz ktory si myslel ze bol celkom dobry cesky ci anglicky Wink

Faeg i-varv... dîn na lanc a nu ranc.
roast
vala

Príspevky 231
Príspevok13.01.2007 - 12:27     Citovať
Ten český, len na úkor efektov, lebo ako vždy ich stíšia a do popredia dosadia dabing... Sad

Nikdy nič nevysvetľuj.Priatelia to nepotrebujú a nepriatelia Ti aj tak neuveria!
PeterGavo

Príspevky 3
Príspevok10.04.2007 - 11:01     Citovať
Zdravim. Mna by zaujimalo ci existuje dabovana rozsirena verzia filmu? Ja co som hladal na nete tak som nasiel iba s anglickym dabingom. Diky za odpoved...
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3709
Príspevok10.04.2007 - 11:18     Citovať
Asi nie, ked rozsirena verzia nesla do kin, ani na DVD v takom meritku ako kinoverzia, takze to by asi pre nich nebolo ekonomicke...

Middle-Earth is dead. Let´s hold the minute of silence.

www.lotrgame.forumup.sk
PeterGavo

Príspevky 3
Príspevok10.04.2007 - 12:53     Citovať
Diky za odpoved. Rozmyslam, ze si objednam original rozsirenu verziu tak som chcel vedie ci to je nadabovane. Ale rad si to pozriem aj s anglickym dabingom. Niecomu budem rozumiet a comu nie to zachrania titulky...
Pohlavie:ŽenaNenwen
vala

Príspevky 308
Príspevok10.04.2007 - 13:21     Citovať
ehm ja len ze po angicky to neni dabing, ale original Laughing Laughing Laughing

I will not move, yet
I'll stand still instead

PeterGavo

Príspevky 3
Príspevok10.04.2007 - 14:13     Citovať
Nenwen Napísal(a):
ehm ja len ze po angicky to neni dabing, ale original Laughing Laughing Laughing

VIEM
Reklama
Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1743
Príspevok16.04.2007 - 16:27     Citovať
niekto tu na začiatku spomínal nemecký dabing, ja som videla ten úsek, ako Aragorn vyzýva Saurona pred bránami Mordoru a znelo to ako Hitlerov príhorov. :wacko:
Pohlavie:MužBeleg
vala

Príspevky 245
Príspevok24.04.2007 - 14:24     Citovať
Pri dabingu filmu ako je LOTR by tam v studiu potrebovali odbornika ( napr. niekoho z nas Question )
vala

Príspevky 2158
Príspevok24.04.2007 - 14:27     Citovať
No to by bolo zaujimave keby sme mohli nadabovat takyto velkofilm.. ja by som na to siel Rolling Eyes

vala

Príspevky 3709
Príspevok24.04.2007 - 14:30     Citovať
Ja tiez, ale tak maximalne ako nejaky konzultant alebo by som si zahral nejaku cameo ulohu, nejaku nenapadnu, co toho moc nenakeca... Cool

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 2158
Príspevok24.04.2007 - 14:34     Citovať
No ja by som si aj hlavnu postavu trufol .... napr taky boromir .. Laughing ten nastastie bol len v jednotke Very Happy

vala

Príspevky 3709
Príspevok24.04.2007 - 14:51     Citovať
Tak ja by sm mal potom tolko drzosti, ze by som si slohol Gandalfa a hotovo. Problem je v tom, ze by ma asi slak trafil, kym by som ho nadaboval...

www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:ŽenaRamgad
vala

Príspevky 387
Príspevok24.04.2007 - 14:59     Citovať
Skorej by potrebovali odbornika na preklad ako na dabing.

môj WEB O TOLKIENOVI, FANTASY A HISTÓRII
vala

Príspevky 1743
Príspevok25.04.2007 - 17:45     Citovať
Hej, tieĹľ si myslĂ­m, a moĹľno ešte niekto, kto si aspoĹ? preÄŤĂ­tal knihy. NiektorĂ© veci ma fakt dotazili, detajly, ale priam tam kriÄŤia, nemohla som, ked Elrond hovoril o Aragornovom vyhnanstve ako o exile (1.diel)alebo ked v Dvoch veĹľiach sa pĂ˝tala Eowyn na Aragorna ako na lorda, to tam tieĹľ úžasne pasovalo a spomenula by som si aj viac, ale na ÄŤo?
Na drzhej strane chválim dabingových hercov a ich výber, boli síce iní, ale pasovali, škoda len tých drobností... :wacko:
Pohlavie:Mužshaman
elf

Príspevky 164
Príspevok25.04.2007 - 21:25     Citovať
ja by som chcel zadabovat toho trolla v Morii...ten nemal velmi tazky text, nie....a okrme toho mame vela spolocneho Very Happy
vala

Príspevky 3709
Príspevok25.04.2007 - 22:27     Citovať
Niromwell Napísal(a):
Hej, tieĹľ si myslĂ­m, a moĹľno ešte niekto, kto si aspoĹ? preÄŤĂ­tal knihy. NiektorĂ© veci ma fakt dotazili, detajly, ale priam tam kriÄŤia, nemohla som, ked Elrond hovoril o Aragornovom vyhnanstve ako o exile (1.diel)alebo ked v Dvoch veĹľiach sa pĂ˝tala Eowyn na Aragorna ako na lorda, to tam tieĹľ úžasne pasovalo a spomenula by som si aj viac, ale na ÄŤo?
Na drzhej strane chválim dabingových hercov a ich výber, boli síce iní, ale pasovali, škoda len tých drobností... :wacko:

Preco? Ved Aragorn bol kralovskej krvi, aj ked to nevedela (mozno ano, to neviem) ale byval predsa v Roklinke s elfami a bol Elrondovi ako syn, takze tento detail az tak velmi nevadi, toto mohlo byt aj koli tomuto.

www.lotrgame.forumup.sk
Reklama
vala

Príspevky 1743
Príspevok01.05.2007 - 16:52     Citovať
Ja som myslela na to,že tie slová tam vôbec nesadli, ako po tej "zvukomalebnej" stránke, ale to je čisto môj názor. Myslím to tak, že napr. môžeš povedať, že odchádzaš, alebo že sa zdekuješ, ale to druhé nepovieš, ked hovoríš napr. s profesorom v škole. Lord je anglický šľachtický titul, takže mi to do Stredozeme nesedelo, ale to je už asi tak trochu staré a OT, ale chcela som to vysvetliť
roast
vala

Príspevky 231
Príspevok05.05.2007 - 12:26     Citovať
Mne sa nepáčilo niekoľko prekladov ako napr. Took ako Bral, ale najviac sa mi nepáči pokrik Rohančanov na Pelennore kedy mali namiesto "boj" kričať SMRŤ Exclamation Exclamation Exclamation Ako k tomu prekladu prišli? :crazy:

Pohlavie:MužElrandir
vala

Príspevky 399
Príspevok05.05.2007 - 12:35     Citovať
ano aj preklad Ranger je trocha v Slovencine cudny...ked Aragorna oznacili za lesníka tak som sa sulal od smiechu...Lesník chodí po lese a sadí stromceky a kŕmi zvieratka Laughing Laughing Laughing a podlasie Vododol...to jak keby tam vodu tazili...Roklinka je najkrajsie ked nepocitam Imladris

Cesta do Stredozeme vedie cez www.lotrgame.forumup.sk
roast
vala

Príspevky 231
Príspevok05.05.2007 - 12:52     Citovať
Najrôznorodší bol preklad mena : Bilbo Baggins, slovensky Bilbo Bublík a Bilbo Lazník v Hobbitovi, po česky Bilbo Pytlík alebo poslsky Bilbo Beutlin... Dosť odlišné preklady Embarassed

Pohlavie:ŽenaRamgad
vala

Príspevky 387
Príspevok05.05.2007 - 13:13     Citovať
Skoda, ze kazdy z tychto prekladatelov (okrem ceskej prekladatelky) odignoroval Tolkienove vysvetlivky:

Citácia:
Baggins. Intended to recall 'bag'—compare Bilbo's conversation with Smaug in The Hobbit -- and meant to be associated (by hobbits) with Bag End (that is, the end of a 'bag' or 'pudding bag' = cul-de-sac), the local name for Bilbo's house. (It was the local name for my aunt's farm in Worcestershire, which was at the end of a lane leading to it and no further). Compare also Sackville-Baggins. The translation should contain an element meaning 'sack, bag'.

môj WEB O TOLKIENOVI, FANTASY A HISTÓRII
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  
Strana 6 z 8

Google